• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Newton Brua 3 Max

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berkan

Barista
İsim
Berkan
Herkese Merhabalar. Manuel espresso makinesi merakımı yenmek için aldığım Newton Brua 3 Max makinemi sizlerle paylaşmak istedim. Ben niteliksiz çekirdekle birkaç shot aldım ve memnun kaldım ama en çok görmek istediğim düşünceleriniz, çekirdek- tarif tavsiyeleriniz ve önerileriniz. Şimdiden hepinize çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-05-19 at 00.51.16 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-19 at 00.51.16 (1).jpeg
    77 KB · Görüntüleme: 59
  • WhatsApp Image 2025-05-19 at 00.51.16.jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-19 at 00.51.16.jpeg
    95.1 KB · Görüntüleme: 60
  • WhatsApp Image 2025-05-19 at 00.51.17 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-19 at 00.51.17 (1).jpeg
    98.2 KB · Görüntüleme: 58
  • WhatsApp Image 2025-05-19 at 00.51.17.jpeg
    WhatsApp Image 2025-05-19 at 00.51.17.jpeg
    74.2 KB · Görüntüleme: 59
İlk defa görüyorum. Çok güzel görünüyor. Güle güle kullanın.

Manuel makineleri çok sevdim ben de Flair Pro kullanıyorum. Pek reçete tavsiyem yok. Ama çok esnek. Yanlış bir şey yoluna gidince kurtarmak mümkün çoğu zamanda.

Takipteyim

Merhaba,

Nasıl gidiyor demlemeler? :)

Selamlar, makineniz hayırlı olsun ve güzel günlerde kullanın. 2 yıldır Flair 58 kullanan bir olarak son zamanlarda Sanalbaharat Etiyopya Yirgacheffe gr2den çok memnunum. Standart kavrum alıp şöyle 15 gün kadar bekledikten sonra çok güzel bardaklar çıkıyor.

Resmi sitesinde güzel bilgi var. Mesela o linkte

- 90°C: This is on the lower end of the ideal range and can be beneficial for lighter roasts, which tend to have brighter, more acidic flavours. The lower temperature accentuates these characteristics without extracting too much bitterness, offering a delicate and vibrant shot.

- 93°C: Slightly higher temperatures are often used for darker roasts, as they extract more body and sweetness from the coffee. The temperature of 93°C tends to produce a more balanced, full-bodied shot with chocolatey, nutty, and caramel notes that complement the darker flavours of the beans.

Light roast = yüksek sıcaklık diyorlar genelde. Burada tersi söylediler.

Yazılar orada :

Geri