Nanopresso ile ilk flat white denemem. Aslında flat white olarak planlamıştım ama sütü french press ile düzgün köpürtemeyince sanırım latte oldu.
Bir yandan süt ısıtıp köpürtme diğer yandan nanopressoyu hazırlayıp pompalama vs derken çok foto çekemedim.
Sütü bardakta mikrodalga ile ısıtıp french presse aldım. 1 dk boyunca aralıklarla kontrol ederek pompaladım.
Köpüklerim kalın ve fazlaca olduğu için sütü dökerken ilk etapta kahvenin içine giremedi, üstte kaldı. Sonlara doğru biraz karıştırıp flat white lezzetine yakınlaşır gibi oldum. Biraz daha ipeksi ve az köpüklü süt yapmak için çalışmalıyım.
Espresso tarafına gelirsek yine sonuç gayet iyiydi. Bu sefer de filtre için daha önceden almış olduğum Coffeerem Guatemala San Pedro kullandım. Yine kitapçıktaki tarifle 16gr kahveye 80ml su ile çıkan espresso 55gr civarı oldu. Kreması oldukça güzel, tadı ve kokusu da acı veya rahatsız edici değildi.
Tekrar 9.basıştan sonra kahve gelmeye başladı. Sona kadar yaklaşık 18 basış yaptım. İlk başlarda sertken yine sonlara doğru rahatladı.
SONUÇ ;
Espressoda acemi olmama, filtre kavrum kahve kullanmama ve elektrikli öğütücü ile çok iyi bir espresso öğütümü yapamamama rağmen güzel.
Süt köpürtme çalışmalarına devam.