• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nanopresso mu cafflano mu

Çok mantıklı olur.V60 gibi demlemeler zaten keyif veriyor ama yazın mesela iced latte vs yapmak isterseniz cok iyi oluyor.Sek içmeye aynı hissi vermese de onda da tatmin edici.Ben bu yaz iced latte çok içtim kompressodan.Kahveyi cok rahat hissediyorsunuz gayet keyifliydi

Soğuk içecekler ve americano için kesinlikle başarılı ekipmanlar. Çok deneme yaptığımdan ve kahve biraz hobinin ötesine geçtiğinden, her kahveyi en az bir kerede minipresso ile deniyorum.

3 yıldır her öğlen şirkette staresso ile espresso yapıp tüketmekteyim her türlü tavsiye edebilirim. sorunuz varsa yanıtlayabilirim. :cool:

@teyyaredenkahve Levent Bey selam. Nano ile Mini arasında 300 tl gibi bir fiyat farkı var. Nano uyguladığı daha yüksek basınç ile bir tık önde görünüyor. Sizce aradaki çıktı farkı, fiyat farkına değer mi?

@teyyaredenkahve Levent Bey selam. Nano ile Mini arasında 300 tl gibi bir fiyat farkı var. Nano uyguladığı daha yüksek basınç ile bir tık önde görünüyor. Sizce aradaki çıktı farkı, fiyat farkına değer mi?

Merhabalar Hakan Bey, Minipresso üstüne epey iyileştirmeler yapmışlar. Mantık olarak yine aynı vakum basıncı prensibi ile çalışıyor. Basınç kapasitesi iddia edildiği gibi 18 bar mı bilemiyorum (minipressoda 8 bar) ama arttığını rahatlıkla gözlemledim söyleyebilirim.

Kullanımı daha az güç gerektiriyor. Daha ergonomik ve az güç ile espresso alıyorsunuz.

Temizlemesi artık çok daha kolay. Her parça ve conta çıkarılıp temizleniyor. minipresso bu konuda geride.

Malzeme kalitesi değişmiş ve hafiflemesine rağmen hissiyat daha üst seviyede duruyor.

Bunun dışında inceleme videosunda bahsedeceğim bir şey daha vardı. Söyleyeyim. İsterseniz ürünü basınçlandırılmamış hale çevirebiliyorsunuz. Bu da başka bir yeni özellik.

1-2 kahvesever arkadaşımızın istediği üzerine Escobaristadan indirim talep ettim ve bugün ya da yarın güzel haberler olacak. :)

İnceleme videosunu da bugün yetişirse yayınlayacağım.

Son düzenleme:
Merhabalar Hakan Bey, Minipresso üstüne epey iyileştirmeler yapmışlar. Mantık olarak yine aynı vakum basıncı prensibi ile çalışıyor. Basınç kapasitesi iddia edildiği gibi 18 bar mı bilemiyorum (minipressoda 8 bar) ama arttığını rahatlıkla gözlemledim söyleyebilirim.

Kullanımı daha az güç gerektiriyor. Daha ergonomik ve az güç ile espresso alıyorsunuz.

Temizlemesi artık çok daha kolay. Her parça ve conta çıkarılıp temizleniyor. minipresso bu konuda geride.

Malzeme kalitesi değişmiş ve hafiflemesine rağmen hissiyat daha üst seviyede duruyor.

Bunun dışında inceleme videosunda bahsedeceğim bir şey daha vardı. Söyleyeyim. İsterseniz ürünü basınçlandırılmamış hale çevirebiliyorsunuz. Bu da başka bir yeni özellik.

1-2 kahve sever arkadaşımızın istediği üzerine Escobaristadan indirim talep ettim ve bugün ya da yarın güzel haberler olacak. :)

Süpersiniz. Emeğinize sağlık.

1-2 kahve sever arkadaşımızın istediği üzerine Escobaristadan indirim talep ettim ve bugün ya da yarın güzel haberler olacak. :)

Öğütüm konusunda bahsedilmiş. Normal espressodan bir tık kalın öğütülecek. Peki kavrum olarak da espresso mu kullanmalıyız yoksa eldeki filtre kavrumlu çekirdekleri de kullanabilir miyiz?

Öğütüm konusunda bahsedilmiş. Normal espressodan bir tık kalın öğütülecek. Peki kavrum olarak da espresso mu kullanmalıyız yoksa eldeki filtre kavrumlu çekirdekleri de kullanabilir miyiz?
Videoda öğütüm ayarları vermeye çalıştım. TM ve CMD için. Espressoya benzer ayarlarda kullandım. Filtre kavrumda da sonuç güzel oluyor. Espresso kavrumlar kreması yoğun oluyor. Çözmek daha kolay

Videoda öğütüm ayarları vermeye çalıştım. TM ve CMD için. Espressoya benzer ayarlarda kullandım. Filtre kavrumda da sonuç güzel oluyor. Espresso kavrumlar kreması yoğun oluyor. Çözmek daha kolay
Kompressoda filtre kavrum yap bakalim gorelim :)

İndirim başlığına atmıştım. Wacaco nanopresso ile barista kit ilk açılış ve kullanım deneyimim.

Önce 1 kez sıcak su ile boş çalıştırdım. Sonra direk barista kiti taktım. Kitapçığındaki double espresso tarifini uyguladım. 16gr kahve ve 80ml su.
Kahve olarak evde hali hazırda bulunan Montag - Colombia Tropic Punch kullandım. Elektrikli öğütücümün (Rommelsbacher Ekm 200) en ince ayarında öğütüm yaptım.

SONUÇ

Espressoyu belki 3-4 sefer sade içmişimdir. Genelde sütlü olarak içerim. Fakat en son içtiğim espressoya gayet yakın bir tat aldığımı çok rahat söyleyebilirim.
Acılık yada tatsızlık vs gibi bir eksi kesinlikle hissetmedim.

Genelde videolarda standart kullanımda 6.pressden sonra kahve akmaya başlıyordu. Double kullandığım için mi yoksa ilk kullanım diye mi 8.basıştan sonra kahve gelmeye başladı bilemiyorum? Kahve gelirken ilk basışlar biraz ağırken sonlara doğru rahatladı. Bu da sonra kontrol edilecek bir not olsun.

Ekli dosyalar

• CC06F818-892B-444C-88D6-FC7FDCF002C7.jpeg
    CC06F818-892B-444C-88D6-FC7FDCF002C7.jpeg
    90.6 KB · Görüntüleme: 38
  • F0E8132E-0887-4F94-8047-C1D727E26C79.jpeg
    F0E8132E-0887-4F94-8047-C1D727E26C79.jpeg
    69.8 KB · Görüntüleme: 34
  • 17E103EA-4B66-4570-8BCA-C96C15719067.jpeg
    17E103EA-4B66-4570-8BCA-C96C15719067.jpeg
    99.4 KB · Görüntüleme: 48
Nanopresso ile ilk flat white denemem. Aslında flat white olarak planlamıştım ama sütü french press ile düzgün köpürtemeyince sanırım latte oldu. :)

Bir yandan süt ısıtıp köpürtme diğer yandan nanopressoyu hazırlayıp pompalama vs derken çok foto çekemedim.

Sütü bardakta mikrodalga ile ısıtıp french presse aldım. 1 dk boyunca aralıklarla kontrol ederek pompaladım.
Köpüklerim kalın ve fazlaca olduğu için sütü dökerken ilk etapta kahvenin içine giremedi, üstte kaldı. Sonlara doğru biraz karıştırıp flat white lezzetine yakınlaşır gibi oldum. Biraz daha ipeksi ve az köpüklü süt yapmak için çalışmalıyım.

Espresso tarafına gelirsek yine sonuç gayet iyiydi. Bu sefer de filtre için daha önceden almış olduğum Coffeerem Guatemala San Pedro kullandım. Yine kitapçıktaki tarifle 16gr kahveye 80ml su ile çıkan espresso 55gr civarı oldu. Kreması oldukça güzel, tadı ve kokusu da acı veya rahatsız edici değildi.
Tekrar 9.basıştan sonra kahve gelmeye başladı. Sona kadar yaklaşık 18 basış yaptım. İlk başlarda sertken yine sonlara doğru rahatladı.

SONUÇ ;
Espressoda acemi olmama, filtre kavrum kahve kullanmama ve elektrikli öğütücü ile çok iyi bir espresso öğütümü yapamamama rağmen güzel.
Süt köpürtme çalışmalarına devam. ;)

Ekli dosyalar

• DD35CE23-6697-486C-A643-27098E6A50B8.jpeg
    DD35CE23-6697-486C-A643-27098E6A50B8.jpeg
    153.9 KB · Görüntüleme: 47
  • BB069CB4-1ABE-4B5F-9407-DCA0119089AA.jpeg
    BB069CB4-1ABE-4B5F-9407-DCA0119089AA.jpeg
    83.9 KB · Görüntüleme: 58
@BK8

Bim'e yakın zamanda geldi, muhtemelen çoğu mağazada kalmıştır. Bu alet yardımı ile daha kolay süt köpürtebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• 26501.jpg
    26501.jpg
    63.2 KB · Görüntüleme: 48
Nanopresso ile ilk flat white denemem. Aslında flat white olarak planlamıştım ama sütü french press ile düzgün köpürtemeyince sanırım latte oldu. :)

Bir yandan süt ısıtıp köpürtme diğer yandan nanopressoyu hazırlayıp pompalama vs derken çok foto çekemedim.

Sütü bardakta mikrodalga ile ısıtıp french presse aldım. 1 dk boyunca aralıklarla kontrol ederek pompaladım.
Köpüklerim kalın ve fazlaca olduğu için sütü dökerken ilk etapta kahvenin içine giremedi, üstte kaldı. Sonlara doğru biraz karıştırıp flat white lezzetine yakınlaşır gibi oldum. Biraz daha ipeksi ve az köpüklü süt yapmak için çalışmalıyım.

Espresso tarafına gelirsek yine sonuç gayet iyiydi. Bu sefer de filtre için daha önceden almış olduğum Coffeerem Guatemala San Pedro kullandım. Yine kitapçıktaki tarifle 16gr kahveye 80ml su ile çıkan espresso 55gr civarı oldu. Kreması oldukça güzel, tadı ve kokusu da acı veya rahatsız edici değildi.
Tekrar 9.basıştan sonra kahve gelmeye başladı. Sona kadar yaklaşık 18 basış yaptım. İlk başlarda sertken yine sonlara doğru rahatladı.

SONUÇ ;
Espressoda acemi olmama, filtre kavrum kahve kullanmama ve elektrikli öğütücü ile çok iyi bir espresso öğütümü yapamamama rağmen güzel.
Süt köpürtme çalışmalarına devam. ;)

Bir ara Barista Kiti denemek şart oldu :) Afiyet olsun!

@BK8

Bim'e yakın zamanda geldi, muhtemelen çoğu mağazada kalmıştır. Bu alet yardımı ile daha kolay süt köpürtebilirsiniz.

Tchiboda görmüştüm bunu. Hakikaten işe yarıyor mu? Basit görünmüştü gözüme ama denemek lazım. Çok pahalı değil nasılsa.

Tchiboda görmüştüm bunu. Hakikaten işe yarıyor mu? Basit görünmüştü gözüme ama denemek lazım. Çok pahalı değil nasılsa.
Kaliteli Süt bulursan evet iyi köpük elde edersin.

Geri