• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Morgon Coffee Roasters

hocam çok geçmiş olsun diyorum. işbilmez adamların arasında kalmışsınız. gidin gümrüğe konuşun bence. bundan sonraki siparişlerinizin yolu açılsın en azından. yasaksa bir şey Merkez gümrükten yerele nasıl gönderiliyor ayrı bir saçmalık.
Eğer varacağı şehirde gümrükleme yapılıyorsa transit geçiyor zira İstanbul'da gümrük işlemi yapılıp problem çıksa diğer şehirdeki alıcının gelmesi mümkün olmayacağı için sistem sanırım böyle çalışıyor.

yani ne desek üzücü. gidip gümrükten alsan bile neden gümrüğe gitmek zorundasın ki? kanun var uygulayan yok, kural var uyan yok. çok acı.

PTT İşyeri/Şubeİlçeİl
Tarih ve Saatİşlem TürüAçıklamaİşlemi Yapan
01/10/2020 - 15:44:00Gonderi musteriden alinmistirReceive item from customer (Otb)-/-Sweden (Yurt Disi)
05/10/2020 - 03:31:00Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden)The item was forwarded to the destination country (Otb)-/-Sweden (Yurt Disi)
05/10/2020 - 11:35:00Gonderi yurtdisina sevk edildiSend item abroad (EDI-received)-/-Sweden (Yurt Disi)
06/10/2020 - 17:24:32Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindiReceive item at office of exchange (Inb)-/-Turkey
06/10/2020 - 17:29:32Gonderi gumruge sevk edildi (Gelen)Send item to customs (Inb)-/-Turkey
08/10/2020 - 13:52:03PTT İşyerine GirdiYurtdışı Kabul Geliş Kaydı YapıldıİST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİMBAŞAKŞEHİRİSTANBUL(AVR)
14/10/2020 - 03:59:52Gonderi gumrukten çıktı (Gelen)Return item from customs (Inb)-/-Turkey
14/10/2020 - 09:59:52Gümrükten ÇıktıİST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİMBAŞAKŞEHİRİSTANBUL(AVR)
15/10/2020 - 16:20:09PTT İşyerinden ÇıktıPTT İşyerine Sevk EdildiİST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİMBAŞAKŞEHİRİSTANBUL(AVR)
17/10/2020 - 02:30:35PTT İşyerine GirdiPosta Teslim Bordrosu Mübadele Servisine GeldiDİYARBAKIR P.İ.D.M/DİYARBAKIR P.İ.D.MMERKEZDİYARBAKIR
19/10/2020 - 03:41:36Gonderi teslim merkezinde alindi (Gelen)Receive item at delivery office (Inb)-/-Turkey
19/10/2020 - 03:42:57Receive item at collection point for pick-up (Inb)-/-Turkey
19/10/2020 - 09:41:16PTT İşyerine GirdiAlıcı Merkez Torbayı AçtıDİYARBAKIR P.İ.D.M/DİYARBAKIR P.İ.D.MMERKEZDİYARBAKIR
19/10/2020 - 09:41:36PTT İşyerine GeldiDİYARBAKIR P.İ.D.M/DİYARBAKIR P.İ.D.MMERKEZDİYARBAKIR
19/10/2020 - 09:42:57PTT İşyerinde BekliyorDİYARBAKIR P.İ.D.M/DİYARBAKIR P.İ.D.MMERKEZDİYARBAKIR
22/10/2020 - 09:15:39Teslim EdilemediDİYARBAKIR P.İ.D.M/DİYARBAKIR P.İ.D.MMERKEZDİYARBAKIR
22/10/2020 - 09:24:42İADE-İthali YasakDİYARBAKIR P.İ.D.M/DİYARBAKIR P.İ.D.MMERKEZDİYARBAKIR
22/10/2020 - 09:26:55Torba KapandıDİYARBAKIR P.İ.D.M/DİYARBAKIR P.İ.D.MMERKEZDİYARBAKIR

Ve acı son.Gümrük elemanı bakıp gitmiş.Gıda ürünleri yasak falan filan geveledi yine ordaki memur.Mevzuatı gösterince gümrük müdürlüğüne gidin memur orda diyor.Gidip gümrükten kovalamam gerek.Bu kadar iş sıkıntı arasında gözüm kesmiyor açıkçası.Ama cimere yazdım.Sonuçtan pek umudum da yok tabi.Liyakat(!) ile atanan memurlara rast gelmemenizi temenni ederim.

Tamamen ilgili memur arkadaşın iş bilmezliği. Her ay ticari alımlarımın dışında, bireysel pek çok şey alıyorum. Yaşadığım tek sorun birkaç sene öncesinde paketlerin özensiz kontrol edilmesi sonucu kahvelerin dökülür vaziyette olmasıydı. Ama hiçbir kahvem yasaklı ithalat diye işlem görmedi.

İlgili gümrük muayene memuru ismine havi kaşesiyle kanuna aykırı işlem yapamaz. Kahve yasaklı gıda değil, söylediğiniz miktar da ticari boyutlarda değil. Açılan gümrük beyannamesinin yasaklı ithalat nedeniyle kapatılmasını nasıl açıklayabilir?

Gerekli yerlere şikayet edin lütfen.

Selamlar,
Geçen hafta söylediğim 417 tl lik Morgon kahve paketime tam 425 tl lik vergi çıktığını bu sabah öğrendim. Aynı durumu yaşayan oldu mu acaba? Gümrük şirketini aradığımda ise kahve gibi gıda maddelerine jumbo vergi uygulandığını söyledi...

Selamlar,
Geçen hafta söylediğim 417 tl lik Morgon kahve paketime tam 425 tl lik vergi çıktığını bu sabah öğrendim. Aynı durumu yaşayan oldu mu acaba? Gümrük şirketini aradığımda ise kahve gibi gıda maddelerine jumbo vergi uygulandığını söyledi...

Vergi şirketi özel mi?

Muttley&Jacks ten 48 paket sipariş oldu. @Gogo nun siparişi dışında bildirilen problemli veya hatalı vergi ücreti çıkan kimse yok.

Selamlar,

Kahveyi yeniden analize mi sokmuş mübarekler?

En son örnek Muttley&Jack's alımı. Buradan gelen kahvelere, paketlere kimse jumbo vergi uygulaması ne hikmetse. 🤔

Vergi şirketi özel mi?

Muttley&Jacks ten 48 paket sipariş oldu. @Gogo nun siparişi dışında bildirilen problemli veya hatalı vergi ücreti çıkan kimse yok.

Gümrüklemeyi özel şirket bile yapsa, alacağı komisyon maksimum 200 lira civarı olabilir.
180 lirası dosya onaya sunma ücreti olarak alınıyor genellikle.

ben de ilk defa böyle bir uygulamaya denk geldim ve tekrar aradığımda hata olmadığını türkiyede olan bir gıda ürününü yurtdışından söyleyince devletin böyle bir cezalandırmaya gittiğini söyledi arkadaş şaştım kaldım...

ben de ilk defa böyle bir uygulamaya denk geldim ve tekrar aradığımda hata olmadığını türkiyede olan bir gıda ürününü yurtdışından söyleyince devletin böyle bir cezalandırmaya gittiğini söyledi arkadaş şaştım kaldım...
devlet vatandaşına ceza veriyormuş öyle mi? ona neymiş? ne yiyip ne içeceğini devlete mi soracak mışsın?

tehlikenin farkında mıyız?

devlet vatandaşına ceza veriyormuş öyle mi? ona neymiş? ne yiyip ne içeceğini devlete mi soracak mışsın?

tehlikenin farkında mıyız?

Gümrük mevzuatını az çok biliyorum. Bu nedenle gümrükteki yetkililer tarafından yukarıdaki iki olumsuz durumla karşılaşan arkadaşlara verilen cevapların baştan savma amaçlı olduğunu söyleyebilirim.

Evet, gümrük ceza yazabilir. Ama ceza yazılan durumlarda kanuna aykırılık var demektir. Bu durumda konunun savcılığa intikal ettirilerek adli süreç başlatılması gerekir. Böyle bir durum yoksa, şu yaşanan duruma ceza diyemeyiz.

Ne yazık ki gümrük bu halde, mevzuatta temeli olmamasına rağmen kafalarına göre ticari veya ithalatı yasak sayıp göndermeye çalışıyorlar. Artık 5 adetten fazla kahve çekirdeği var diye ticari deseler şaşırmam. Buna karşılık yasak ürünlerin genç bir hanımefendiye 'güzellik' yapmak adı altında vergi bile çıkarılmadan teslim edildiğine de bizzat şahit oldum

Cimere yazın ücretinizi geri alırsınız.

Son iki örnekten sonra korkum odur ki, gıdaya dair yurt dışı alımlarında daha titiz davranılması. Coffea Circulor alımları bir kanaat verecektir... İnşallah korktuğumuz başımıza gelmez.

Gümrük mevzuatını az çok biliyorum. Bu nedenle gümrükteki yetkililer tarafından yukarıdaki iki olumsuz durumla karşılaşan arkadaşlara verilen cevapların baştan savma amaçlı olduğunu söyleyebilirim.

Evet, gümrük ceza yazabilir. Ama ceza yazılan durumlarda kanuna aykırılık var demektir. Bu durumda konunun savcılığa intikal ettirilerek adli süreç başlatılması gerekir. Böyle bir durum yoksa, şu yaşanan duruma ceza diyemeyiz.
Aynen katılıyorum. Ortada bir suç olması için bir kanuna muhalefet olması lazım. Bunun cezasını belirleyecek kişide mahkemedir hakimdir. Gümrük hangi hak ve yasa ile ceza vermektedir bilemedim.

çok tehlikeli bir durum. başımıza gelirse biteriz. bir daha böyle bir durum yaşanırsa yurtdışı alımlarımı gözden geçirebilirim açıkçası. kimse bu kadar riskli bir alıma girmek istemez.

Bunları okudukça hem CC alımı için hem de BeanBros aboneliğinden gelecek kahveler için korkmaya başladım açıkçası. Ortada bir mevzuat varken canlarının istediği gibi asıp kesmeleri sinirimi bozuyor gerçekten.

Geri