• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Morgon Coffee Roasters

@kavebit arkadaşın bizden bir gün önce çıkmış sanırım ki bizim ürünler sisteme yeni düştü. Eğer yapılan işlemler 15:30 öncesi ve sonrası ise merkez bankasının açıklanan kur değiştiği için konşimentodaki TL cinsinden gümrük vergisinin (veya KDV'nin) uygulanacağı bedel değişiyor.

Ama bir fark daha olabilir, Örneğin Ankara'ya gönderilen bir yurtdışı gönderisi ile İstanbul veya Türkiye'nin farklı illerine gönderilecek ürünlerde gönderi fiyatı da değişiyor. Bazen gönderiyi karşı taraf üstlense de konşimentoya girebiliyor. Bu da konşimentonun kapanış değerini etkiliyor ve toplam uygulanacak TL bedel üzerindeki vergiyi değiştiriyor. Hatta daha ileri gidersek 1 gün geç veya 1 gün erken yapılan gümrük işlemlerinde ordino dediğimiz gümrüğün depoda kalış süresinin bir bedeli var. Bu bedel de konşimentoya eklenir. Haliyle farklı bir TL rakamı üzerinden vergileme yapılır. Hiç bir gümrük memuru kafasına göre bir rakam giremez. Eğer gelen ürün üzerinde bir bedel yazıyorsa ona göre işlem yapmak durumunda (Çok düşük veya yüksek rakamlar girildiğinde sistem uyarır, bu sınıf bir ürünün bedelinde bir anormallik var, kontrol et diye). Eğer diyelim ki üzerinde bir rakam yazmıyordu veya 1 euro gibi oldukça düşük bir rakam yazıyordu, gelen üründe ve ürünün sınıfının, türünün yazdığı bilgi kartından gümrük memuru sisteme girer ve daha önce bu üründen ülkeye giriş yapmış olan ürünlerin ortalamasından bir atanmış rakamı yazar bedel olarak. Kabaca gümrük vergisi hesabını bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım. Kendi işlerimizde de ithalat ve ihracat işlemlerine buna benzer konularla sık karşılaşıyoruz.
Aslında posta yolu ile gönderilenlerde gümrük bedeli gönderi bedeli hariç bedel (sadece ürünün bedeli) üzerinden hesaplanmalı, alıcı tarafından beklenen bir evrak vs sebebi yoksa ardiye ücreti alınmamalı vb. gibi mevzuatta ayrıntılı yazıyor ama tabi uyan var mı bilmiyorum.
Bir de minimum gümrek bedeli için baz bi rakam var en düşük sanırım 5$ üzerinden hesaplanıyor vergi. yani belirtilmemişse veya bu meblağdan daha düşük bile olsa 5$ baz alınıyor.

Son düzenleme:
Aslında posta yolu ile gönderilenlerde gümrük bedeli gönderi bedeli hariç bedel (sadece ürünün bedeli) üzerinden hesaplanmalı, alıcı tarafından beklenen bir evrak vs sebebi yoksa ardiye ücreti alınmamalı vb. gibi mevzuatta ayrıntılı yazıyor ama tabi uyan var mı bilmiyorum.
Bir de minimum gümrek bedeli için baz bi rakam var en düşük sanırım 5$ üzerinden hesaplanıyor verdi. yani belirtilmemişse veya bu meblağdan daha düşük bile olsa 5$ baz alınıyor.

Haklısınız, ( https://www.ticaret.gov.tr/gumruk-i...rular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyeti ) o halde tek bir şey kalıyor kur farkı :):)

Selamlar, pzt sıkıntı olmazsa gümrükten çıkar, salı günü de ankara posta dağıtım merkezi’ne ulaşır, ben hep ordan teslim alıyorum, 1 gün daha bekleyip şubeye geldikten sonra dağıtım yapılmasını da bekleyebilirsiniz.

Teoman Merhaba günaydın, dediğin gibi yapamadım. Ben PTT Kargo Yenimahalle dağıtım merkezine gidemeden sabah erkenden dağıtıma çıkarmışlar😆😆

Ben daha önce gümrük ücreti ile ilgili sıkıntı yaşadığım için iyi niyetle bakamıyorum. Önceki Morgon siparişimin gümrük ücreti normalin 3-4 katı vardı. Gerekli başvurularımı yaptım tabii. Haklı bulundum ancak hala haksız olarak aldıkları tutarı iade etmiyorlar, 2 ay geçti. Çok yoğunuz, personel eksik bla bla bla...

itirazda bulunma, geriye dönüş nasıl oldu, iadeyi nasıl alıcaksınız, muhatap nasıl ulaşıyorsunuz açıklamalarını içeren bir rehber yazabilir misiniz?

PTT kargo çalışıyor :)

Paketler sağsağlim ulaştı. Hatta kutu açılmamış gibi geldi. Diğer kahvelerini bekleyen arkadaşlara da bu şekil sıkıntısız teslimatlar dilerim 😊

WhatsApp Image 2020-08-14 at 11.31.41.jpeg
WhatsApp Image 2020-08-14 at 11.31.41 (1).jpeg

Moderatörün son düzenlenenleri:
Paketler yeşermiş :) Herkese afiyet olsun...

Elim de çok kahve olduğu için sizin fotoğraflara filtre kağıdı banıyorum:)

Bizim kahvelerde gümrükten çıkmış görünüyor, 32,5₺ vergiyle. 1100 gr.
ancak alıcı ismi baş harfleri farklı. Umarım bi sıkıntı yaşamam dağıtımda :)

Az önce Morgon Coffee'den birisi ile görüştüm ve degassing olarak en az 7 gün önermişler ama daha önce forumda sanki 1 aya kadar beklemesi tatlarının oturmasında bayağı etkili oluyor görüşü okumuştum sanırım.

Sizler kaç gün önerirsiniz Morgon kavurma profiline bakarak?

Az önce Morgon Coffee'den birisi ile görüştüm ve degassing olarak en az 7 gün önermişler ama daha önce forumda sanki 1 aya kadar beklemesi tatlarının oturmasında bayağı etkili oluyor görüşü okumuştum sanırım.

Sizler kaç gün önerirsiniz Morgon kavurma profiline bakarak?

Açık kavuruyorlar ama içmek için 1 ay beklemeyin, 7-8 gün yeterli, 1 aya kadar bitirmeyin ama aynı zamanda 😆

itirazda bulunma, geriye dönüş nasıl oldu, iadeyi nasıl alıcaksınız, muhatap nasıl ulaşıyorsunuz açıklamalarını içeren bir rehber yazabilir misiniz?
Buradan kısaca özet geçiyorum. Ücret iade olunca daha sonra bir yazı düzenleyeceğim.

Benim kargoya yüksek tutarda ücret yansıtıldığını görünce direk telefon ettim. Telefondaki kişi teslim almayın en yakın birime itiraz edin, tekrar gümrük hesaplansın dedi. Pandemi döneminde olduğu için bunların hiçbirini yapmadım, direk teslim aldım. Kargoyu teslim alınca paketin ağırlığını tarttım, fotoğraflarını çektim. Cimer üzerinden ve ayrıca direk mail olarak Bakanlığa ekleriyle birlikte uzunca bir metin yazarak durumu anlattım. İnternette biraz araştırma yapınca bu durumun daha önce de yaşandığını gördüm. Bir sitede detaylıca açıklama vardı buna dair. Oradan çok faydalandım. Bulursam buraya linki eklerim.

Başvurularımdan sonra İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğünden talebim haklı görülerek fazla tahakkuk ettirildiği anlaşılan tutarın iade edilmesine karar verildiği, tutarın iadesi için Gümrük Yönetmeliğinin 502. maddesi hükümleri doğrultusunda dilekçe (İban numarası, banka ve şube adı belirtilerek), Yönetmelik eki (Ek:78) Geri Verme ve Kaldırma Başvuru Formu (her bir gönderi için 2'şer nüsha ve ıslak imzalı olarak eksiksiz doldurulması gerekmektedir) ile kesinleşmiş borcum olup olmadığı hususunda Gümrük Genel Tebliği (Tahsilat İşlemleri) 2 Seri Numaralı Tebliğ eki Ek-9'un doldurularak Müdürlüğe ibrazı edersem gereğinin yapılacağı bildirildi.

Bahsedilen evrakları posta ile yolladım. Kendilerine ulaşıp ulaşmadığı hususunda teyit aldım. Şu an beklemedeyim. Özet dedim ama uzun oldu yine :)

Benim paketler de geldi. Yeni yeşil paketleri beğendim. Birkaç gün sonra tüketmeye başlarım.
8F536757-FB0B-4B5B-8FDF-D1054F373FC2.jpeg

Bizim kahveler Acibadem Kargo Dağıtımda dağıtıcıya verildi görünüyor.
Normalde yurtdışı siparişlerim Ümraniye ye gelir ordan dağıtıma çıkardı, isim kısmında da basharfler başka görünüyor, tedirgin olmadım degil, inşallah ulaşır bana.

Merhaba, agustos alımından gelen çekirdeklerden reçete deneyen, tadım yapan var mı acaba? Herkes çekirdeklerin biraz daha oturmasını mı bekliyor?

@Kahveciningalaksirehberi Teoman hocam, vakumlama yaptın mı çekirdekleri?

Son düzenleme:
Geri