• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Zümrüt Karaca olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag - Obraje

Normalde iki haftaya yakın bekletiyorum kahveleri ama can sıkıntısından 20 Mayıs kavrumlu çekirdeği denemek istedim. Sonuç: berbat. 1:15 oran ile aromadan yoksun, tatlılık barındırmayan, hafif bir asidite hissettiren, biraz da bitter tatların olduğu garip bir fincan çıktı ortaya. Ucundan biraz bişeyler yakalasam belki parametre değişikliğiyle daha iyi olur derim ama en az 1 hafta daha dokunmayacağım buna gibi duruyor.
 
Normalde iki haftaya yakın bekletiyorum kahveleri ama can sıkıntısından 20 Mayıs kavrumlu çekirdeği denemek istedim. Sonuç: berbat. 1:15 oran ile aromadan yoksun, tatlılık barındırmayan, hafif bir asidite hissettiren, biraz da bitter tatların olduğu garip bir fincan çıktı ortaya. Ucundan biraz bişeyler yakalasam belki parametre değişikliğiyle daha iyi olur derim ama en az 1 hafta daha dokunmayacağım buna gibi duruyor.
Merhabalar hem size cevaben hem de diğer Obraje demleyenler için aldığım en iyi sonucu bugün demlemem sonrası paylaşmak isterim.

Kavrum: 16.gün önceki günlere kıyasla damağı kaplayan meyve suyu gibi aynı zamanda tatlı bir kahveye dönüştü.

Metod V60 18gram kahve 296ml su
Su Özkaynak 24click Comandante.


Demlemeyi aşama aşama yazmak istiyorum;

18gr kahveyi koydum ve ilk blooming suyunu 50ml döktüm kaşık yardımıyla hızlıca karıştırdım + yönde ve yatağı çok bozmadan.

35. Saniyede suyu 100ml tamamladım ve 10 saniye bekledim.

10 saniye aralıklarla 60gr suyu en son 296ml tamamlayacak şekilde parçalı döktüm.(son basamak suyu 76 gr döktüm) sürem 2:55 civarıydı.

Bence blooming de bu kahveyi kaşık yardımıyla karıştırmalı.Ben kettleda kaynayan suyu bekletmeden hario kettle'a alıp döktüm tahminen sıcaklığım 92 dereceydi.

Bunun aynısını uygulayan olursa alıntı yapıp nasıl bir sonuç aldığını paylaşmasını rica ederim.
 
Tadım notlarına çok aşina değilim ama ilk yudumumda yeşil elma dedim.
 
Merhabalar hem size cevaben hem de diğer Obraje demleyenler için aldığım en iyi sonucu bugün demlemem sonrası paylaşmak isterim.

Kavrum: 16.gün önceki günlere kıyasla damağı kaplayan meyve suyu gibi aynı zamanda tatlı bir kahveye dönüştü.

Metod V60 18gram kahve 296ml su
Su Özkaynak 24click Comandante.


Demlemeyi aşama aşama yazmak istiyorum;

18gr kahveyi koydum ve ilk blooming suyunu 50ml döktüm kaşık yardımıyla hızlıca karıştırdım + yönde ve yatağı çok bozmadan.

35. Saniyede suyu 100ml tamamladım ve 10 saniye bekledim.

10 saniye aralıklarla 60gr suyu en son 296ml tamamlayacak şekilde parçalı döktüm.(son basamak suyu 76 gr döktüm) sürem 2:55 civarıydı.

Bence blooming de bu kahveyi kaşık yardımıyla karıştırmalı.Ben kettleda kaynayan suyu bekletmeden hario kettle'a alıp döktüm tahminen sıcaklığım 92 dereceydi.

Bunun aynısını uygulayan olursa alıntı yapıp nasıl bir sonuç aldığını paylaşmasını rica ederim.
Hocam denedim tarifinizi. Buzdağı su ve Molent kullandım farklı olarak. Benim fincanımda meyvemsilik azdı ve biraz daha düz bir kahve oldu, katmanlar azaldı gibi gibi. İlk demlememe göre acılığın azalması ve tatlığın bir nebze artması hoş ama kompleks iken daha çok hoşuma gitmişti sanki.
 
Tadım notlarına çok aşina değilim ama ilk yudumumda yeşil elma dedim.
Biraz under-extract kalmış gibi duruyor, bir tık kalınlaştırarak denediniz mi? Çünkü ilk başlarda yeşil elma kadar keskin değil ama soğudukça yeşil elma, yeşil üzüm gibi daha belirgin asidite profiline bürünüyor. Kendi demlemelerimde fincan soğudukça ssidite keskinleşti ama başlangıçta asidite çok daha hafifti, kırmızı elma gibiydi.
 
Bugün denedim 10 günlük degassing sonrası. Kompresso'da denedim, bir tık kalın öğütüm olmuş hızlı çıktı aldım ama hiç ekşiliği ve acılığı olmayan müthiş bir bardak aldım. Üzüm tadı çok baskın. Ağızda kahve acılığı bırakmıyor hiç. 👌
 
Tropic punch'ı satışa tekrar çıkarmıyacak mı?
 
Herkese merhaba,

Molent G50 38 klik
Buzdağ su 93 derece
Cafec traditional
1:16,5
16 gr kahve
250 ml su

1. Doküş 48ml su
2. Dokus 30 sn de başladim 250 ml tamaadım 1.40 gibi dokus bitti
Deemenin bitmesi 2.20

Guzel tatli bir fincan oldu. Kesinlikle 16 gr ve 250 ml ile deneyebilirsiniz.
 
deneme paketinini kutusunda kalmış, unutmuşum :)
5 mayıs kavrumlu.
20/300
V60
gayet tatlı ama ağzı da sulandıran bir bardak. Güzel bir kolombiyalı.
 
Montag - Colombia Obraje
Su: Nestle Pure Life 5LT
Öğütüm: Molent G50 37 klik
Oran: 1:15, 20gr/300ml
Reçete:
1. 20 gram kahve V60'a döküldükten sonra yatak düzleştirilir ve 40 gram su yavaşça 20-25 gramı ortaya kalanı kuru kalan yerlere dökülür.
2. 40. saniyede kalan su yavaşça ortadan başlayıp kahve yatağı kabarana kadar ortaya dökülür, kahve yatağı bombeli, dışbükey görününce ortadan dışa doğru bütün kahve ıslatılır ve ardından dışa doğru salınım yaratacak hızda su 300 grama tamamlanır. Benim döküşüm genellikle 1.45 civarı bitiyor. Tüm su eklenince hafifçe, 2-3 döndürmeyi geçmeyecek rao spin yapılır.
3. Bu reçetede demleme süresi 2.55'de bitti, acılık yoktu.

Not: Kahveye suyu eklerken bir süre sadece ortaya dökme sebebim, kanallanmaya bağlı eşit demlenmemeyi sonda rao spin yapana kadar engellemek, tek döküş reçetelerde önce nispeten yavaş başlayarak ortaya odaklanıp, 100-130 grama doğru (biraz göz kararı ama fikir vermesi açısından) biraz daha hızlanıp dışa doğru dökmeye başlamanızı öneririm.

Aşağıya da aylık alım konusuna yazdığım yorumumu aynen ekliyorum, orada arada kaybolursa da kahvenin konusunda da bulunsun.
Tadım ve yorum:
Obraje düşünen arkadaşlar için şu an yudumlarken ilk izlenimlerimi yazayım. Kahve öncelikle gerçekten ağızda kalıcı, az şekerli bisküvi, belki badem şekerlemesi gibi uzun bir tat kalıyor, yani marzipan notasına katılıyorum, sadece daha önceden tattığım marzipanlı çikolatalar daha likörlü, acı olduğu için pek benzetemedim, ama tat olarak evet marzipan diyebilirim. Asiditesi hoş, çoğu kişiye hitap edeceğini düşündüğüm orta ayarda, soğudukça artan ve değişen bir asidite var. Sıcakken asidite zarif, kırmızı elmayı andırdı bana, fakat soğudukça kesinlikle üzüme gidiyor ve canlanıyor. Gövde ve doku beklentimin altındaydı ne yazık ki, ben daha gövdeli ve yoğun, meyvemsi kahvelere yöneliyorum, Obraje'nin gövdesi orta, yine hissediliyor fakat ağzı kaplayan, doyurucu hissettiren bir gövde yok, dokusu ise tertemiz, daha iyi nasıl tanımlayabilirim bilmiyorum fakat orta, pürüzsüz gövdeli.

Kimlere tavsiye ederim? Kalıcı tatlılık ve orta asidite sevenlere kesinlikle deneyin diyebilirim. Ben üzüm, elma, sitrik meyveler gibi asiditeleri çok beğeniyorum, ve siz de benim gibiyseniz bence beğenirsiniz. Gövde açısından (neden öyle bir beklentim vardı onu da bilmiyorum gerçi) beklentimin altında, yani yoğun bir kahve değil. Kompleks diyebilirim, başı ve sonu farklı. Bombe'den daha çok beğendim.

Öncelikle tarif ve detaylı yorum için teşekkürler. Çok işime yaradı.

Ben de buradan yola çıkarak 2-3 deneme yaptım, en son hoşuma giden hali şöyle oldu:

Buzdağı 92 derece 285ml su. 19 gr CMD24 click kahve. Cafec Trad. ama yavaş seri.
Bu tarifteki gibi 40-45ml ile 40sn blooming. Sonrasını tek döküş yaptım. Benim kettle ile döküşü bi yere kadar yavaşlatabildiğim için 1.25-1.30 gibi bir yerlerde 285ml'ye tamamlamış oluyorum. Sonra da biraz bekledikten sonra minik bir rao ile bırakıyorum. 2:55 civarı falan bitiyor.

Buradaki gövde yorumuna katılıyorum, yüksek bir gövdesi yok.
Asidite, tatlılık birleşimi gayet dengeli geldi bana. Asiditesi farkedilir bir kahve. Ben de öylesini seviyorum.
Bitişini sevdim böyle ağızda kalıcı, içtikten sonra uzun süre kahve içmişim hissi oluyor, çok sevdiğim özellik. Hafiif ekşimsi asidite de (ama güzel) kalıyor. Meyvesulu bi şey içilmiş gibi bir his.
İlk demledikten hemen sonra çok sıkıcı ama soğudukça çok çok güzelleşiyor.

Şahsen marzipan vs çok almıyorum. Hatta ne aldığımı da çok bilemiyorum o konuda ahah, ben biraz antrenmansızım böyle şeylerde. Ancak bisküvi gibi bi şey alınıyor denebilirim. Henüz 3 fincan içtiğim için, zamanla biraz daha ayırt etmeye başlarım diye düşünüyorum.
 
Öncelikle tarif ve detaylı yorum için teşekkürler. Çok işime yaradı.

Ben de buradan yola çıkarak 2-3 deneme yaptım, en son hoşuma giden hali şöyle oldu:

Buzdağı 92 derece 285ml su. 19 gr CMD24 click kahve. Cafec Trad. ama yavaş seri.
Bu tarifteki gibi 40-45ml ile 40sn blooming. Sonrasını tek döküş yaptım. Benim kettle ile döküşü bi yere kadar yavaşlatabildiğim için 1.25-1.30 gibi bir yerlerde 285ml'ye tamamlamış oluyorum. Sonra da biraz bekledikten sonra minik bir rao ile bırakıyorum. 2:55 civarı falan bitiyor.

Buradaki gövde yorumuna katılıyorum, yüksek bir gövdesi yok.
Asidite, tatlılık birleşimi gayet dengeli geldi bana. Asiditesi farkedilir bir kahve. Ben de öylesini seviyorum.
Bitişini sevdim böyle ağızda kalıcı, içtikten sonra uzun süre kahve içmişim hissi oluyor, çok sevdiğim özellik. Hafiif ekşimsi asidite de (ama güzel) kalıyor. Meyvesulu bi şey içilmiş gibi bir his.
İlk demledikten hemen sonra çok sıkıcı ama soğudukça çok çok güzelleşiyor.

Şahsen marzipan vs çok almıyorum. Hatta ne aldığımı da çok bilemiyorum o konuda ahah, ben biraz antrenmansızım böyle şeylerde. Ancak bisküvi gibi bi şey alınıyor denebilirim. Henüz 3 fincan içtiğim için, zamanla biraz daha ayırt etmeye başlarım diye düşünüyorum.
Beğenmenize ve işinize yaramasına çok sevindim. Marzipan tadım notunu şu ana dek olan demlemelerimde ben de daha çok badem ezmesi, hafif, diyet bir bisküvi gibi tatlara benzetmiştim. Ki aslında sonradan araştırdığımda marzipan zaten badem ezmesiymiş, yani aslında aynı şeyi anlatmayı, aynı şeyi anlatamayarak başarmışım :ROFLMAO: :ROFLMAO: . Afiyet olsun 😊.
 
bu kahveyi içerken fani bedenimin semaya yükseldiğini hissediyorum. gökyüzünün 1. katında gördüklerim, her katta yerini başka şeylere bırakıyor. eğer sabahları kahvaltı etmiyor ve öğlene kadar kahve ile duruyorsunuz bu kahveyi özellikle bu aşamada tatmanızı öneririm çünkü kahve içmiyorsunuz kahveyi yiyorsunuz resmen, yemek gibi kahve.. kahve içip doymak nasıl mümkün olabilir diyenlerdenseniz bu kahveye bir şans verin..
 
Bu kahveyi pek beğenmedim ben. Aroması silik değil bitterlik de yok ama ne yaptıysam hosuma gitmedi.
 
bu kahveyi içerken fani bedenimin semaya yükseldiğini hissediyorum. gökyüzünün 1. katında gördüklerim, her katta yerini başka şeylere bırakıyor. eğer sabahları kahvaltı etmiyor ve öğlene kadar kahve ile duruyorsunuz bu kahveyi özellikle bu aşamada tatmanızı öneririm çünkü kahve içmiyorsunuz kahveyi yiyorsunuz resmen, yemek gibi kahve.. kahve içip doymak nasıl mümkün olabilir diyenlerdenseniz bu kahveye bir şans verin..
bu nasıl betimlemedir efendim kalktım, demledim, yudumluyorum şu an.
 
Kasuya 20 gr 50-70-60-60-60 ile demledim dengeli bir fincan çıktı, günlük tüketim için güzel.
 
Selamlar Arkadaşlar,

Konu çekirdeği delter'da deneyen oldu mu?Müsayitliğiniz olduğunda paylaşabilir misiniz...
 
Clever ile bir demleme yapayim dedim. Biraz da deneme amaçlı ara sıra yaptığım üzere önce kahveyi sonra suyu ilave ettim. Bu yöntem sağolsun yine yanıltmadı, 3:30 da bitecek demleme 5:30 da bitti. Overextraction kesinlikle vardı ama 2 dakika fazla demlemeden bekleyeceğiniz düzeyde değil, sanırım immersion yöntemlerin güzel yanı da bu. Süre epey uzasa da içilemeyecek kadar kötü bir fincan çıkmıyor. Tatlılık ve asidite hafif overextraction acılığının izin verdiği sınırlarda arkadan arkaya belli bir dengede mevcuttu. Bunun yanında kahve marzipan diye bağırıyor adeta. Badem, dolayısıyla da marzipan seviyorsanız tam kahvesi, acayip yoğun aromalar. Benim ağız tadıma çok uymadı onu da söylemem lazım. Yine de bir alımı var diyebiliriz. Bu fiyata değer mi, bana kalırsa değmez.
 
Clever ile bir demleme yapayim dedim. Biraz da deneme amaçlı ara sıra yaptığım üzere önce kahveyi sonra suyu ilave ettim. Bu yöntem sağolsun yine yanıltmadı, 3:30 da bitecek demleme 5:30 da bitti. Overextraction kesinlikle vardı ama 2 dakika fazla demlemeden bekleyeceğiniz düzeyde değil, sanırım immersion yöntemlerin güzel yanı da bu. Süre epey uzasa da içilemeyecek kadar kötü bir fincan çıkmıyor. Tatlılık ve asidite hafif overextraction acılığının izin verdiği sınırlarda arkadan arkaya belli bir dengede mevcuttu. Bunun yanında kahve marzipan diye bağırıyor adeta. Badem, dolayısıyla da marzipan seviyorsanız tam kahvesi, acayip yoğun aromalar. Benim ağız tadıma çok uymadı onu da söylemem lazım. Yine de bir alımı var diyebiliriz. Bu fiyata değer mi, bana kalırsa değmez.
Ben bu kahveden V60 3 parçalı döküş ile çok iyi verim aldım. Üzüm ve elma asiditesi çok belirgindi ve her seferinde Kenya içiyor gibi hissettim, tatlı buruk sulu sulu bir meyvemsilikti. Montag'ın da Obraje için yanılmıyorsam parçalı döküş tavsiye ettiğini görmüştüm, denemenizi tavsiye edebilirim.
 
Bu kahveyi deneme paketi olarak almıştım. 2 fincan demledim ikisini de içemedim. Kahvenin kuru kokusu da, demlenmis kokusu da midemi bulandırıyor. Kahve değilde bakla gibi kokuyor sanki. 😁 Bu problemi yaşanan başka kimse var mı?
 
Geri
Üst