• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Montag - Boa Vista

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Samet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Samet

Barista
İsim
Samet Güler
Daha fazla  
İsim
Samet Güler
Değirmen
Timemore Slim
Ekipmanlar
Bialetti Moka Pot
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Sakarya
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Adapazarı
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Serdivan
IMG_20210509_130527.jpg
Fazenda (Brezilya’da kahve çiftliklerine verilen isim) Boa Vista, Minas Gerais bölgesine bağlı Oliveira eyaletinde yer alıyor. 30 hektarlık çiftliğin bugünkü sahibi Antonio Firmo de Mattos’un büyük büyük dedesi 1895 yılında aynı topraklar üzerinde tarım yapmaya başlamış. Bugün toprakların yüzde 90’unda kahve yetiştiriciliği yapılıyor ve varyete olarak Catuai, Yellow Bourbon ve Mundo Novo tercih edilmiş. Bizim tercihimiz, Red Bourbon ile Typica türlerinin doğal hibridi olan Mundo Novo oldu.

Dengeli ve tatlı bir filtre kahve peşindeyseniz, daha fazla aramanıza gerek yok. Rahat içimi, ağzı kaplayan kadifemsi dokusu ve kakao-fındık ağırlıklı tat profili ile kahve gibi kahve!

BÖLGE / Cerrado Mineiro
TÜR / Mundo Novo
TAT / Çikolata, Fındık, Misket Limonu / Yumuşak, Tatlı
İŞLEM / Natürel
RAKIM / 900-1250m
HAZIRLANIŞ / Filtre

3 Mayıs kavrumlu bu kahveyi bugün Timemore Slim 19 klikte öğüterek moka pot'ta demledim.

Kavrulmuş fındık aroması baskın, hafif kakao da ona eşlik ediyor, tatlı ve hafif bir ekşiliği var degassingi bitmediğinden mi emin değilim, yumuşak ve pürüzsüz bir içimi var, asiditesi ve gövdesi orta diyebileceğim düzeyde.

Kimilerine çok düz gelebilir ama her gün içilebilecek dengeli bir kahve.

Ekli dosyalar

• IMG_20210511_120422.jpg
    IMG_20210511_120422.jpg
    57.7 KB · Görüntüleme: 45
3 Mayıs kavrumlu bu kahveyi bugün Timemore Slim 19 klikte öğüterek moka pot'ta demledim.

Kavrulmuş fındık aroması baskın, hafif kakao da ona eşlik ediyor, tatlı ve hafif bir ekşiliği var degassingi bitmediğinden mi emin değilim, yumuşak ve pürüzsüz bir içimi var, asiditesi ve gövdesi orta diyebileceğim düzeyde.

Kimilerine çok düz gelebilir ama her gün içilebilecek dengeli bir kahve.

Çikolata ve fındık yazan kahvelere direk düz yaftası vuruyoruz. Bende tartı yok su da ne idiğü belirsiz ama mucizevi ekipmanım cleverla demleyip çok beğendim..

Çikolata ve fındık yazan kahvelere direk düz yaftası vuruyoruz. Bende tartı yok su da ne idiğü belirsiz ama mucizevi ekipmanım cleverla demleyip çok beğendim..
Öncelikle iyi bayramlar diliyorum, afiyet olsun, kahveyi beğenmenize sevindim ama yorumumun yanlış anlaşılmaması açısından açıklamak istedim.

Çikolata fındıktan ziyade asiditesi, gövdesi, ağız hissi biraz standart bu yüzden düz dedim, hatta yukarı baktığımızda kavurucusu da kahve gibi kahve demiş. Bu demek değil ki bu kahve kötüdür.

Kompleks, katmanlı ya da ne bileyim egzotik bi' şeyler arayanlara düz gelecektir ama herkes fincanda heyecan aramıyor. Kimisi yumuşak içimli, pürüzsüz, yuvarlak, dengeli gibi niteleyebileceğimiz kahvelerden hoşlanır ve bu da gayet doğaldır. Düzlük olayı biraz ne aradığımıza bağlı yani.

Bugün 15/240 olarak demledim (cmd 20 klik, 94 C Fuska su). 45 saniye 40 gr bloom sonrasında 100 100 şeklinde iki döküş. İkinci döküş 1.30 da . Biraz toz üretti kahve ve sonlara doğru cafec tra. da (eski seri) vir miktar yavaşladı akış. 3.25 gibi bitti demleme. Hedefimden uzun sürmesine rağmen çok bir açılım hissetmedim. Çok kompleks olmamasıyla beraber oldukça keyifli bir içimi vardı. Vadettiği gibi bir tadı vardı, başlangıçta fındığımsı, çikolatamsı sonlara doğru ise karamelimsi oldukça tatlı bir kahveydi. Asidiyeyi biraz daha ortaya çıkarmak için daha kısa süreleri ve bir de kompressoda espresso olarak deneyeceğim. Montag şuana kadar oldukça mutlu ediyor.

Bugün 15/240 olarak demledim (cmd 20 klik, 94 C Fuska su). 45 saniye 40 gr bloom sonrasında 100 100 şeklinde iki döküş. İkinci döküş 1.30 da . Biraz toz üretti kahve ve sonlara doğru cafec tra. da (eski seri) vir miktar yavaşladı akış. 3.25 gibi bitti demleme. Hedefimden uzun sürmesine rağmen çok bir açılım hissetmedim. Çok kompleks olmamasıyla beraber oldukça keyifli bir içimi vardı. Vadettiği gibi bir tadı vardı, başlangıçta fındığımsı, çikolatamsı sonlara doğru ise karamelimsi oldukça tatlı bir kahveydi. Asidiyeyi biraz daha ortaya çıkarmak için daha kısa süreleri ve bir de kompressoda espresso olarak deneyeceğim. Montag şuana kadar oldukça mutlu ediyor.

Bu kahve aşırı toz üretiyor, filtrenin pek suçu yok muhtemelen.

Merhabalar. Aylık alım sonrası birçok farklı reçete ile denedim bu kahveyi ve nihayetinde optimal tadı yakaladım diyebilirim. Tabii tat konusu subjektif bir unsur olduğundan benim gibi asiditeden ziyade tatlılık seven kişiler için ideal olacaktır reçetem. Reçeteden bahsedecek olursam:
Timemore Slim Plus 17 klik
17 gram kahve
275 ml su
Cafec Traditional filtre
Bimden aldığım aytaç marka 5 lt sudan kullandım.
Kahve yatağını diğer demlemelerin aksine yuva açmadan, düz şekilde bıraktım.
60 ml blooming (0-0:30) + 65 ml (0:30-1:00) + 75 ml (1:00-1:30) + 75 ml (1:45 son döküş)
Demlemenin bitmesi ve suyun tamamen süzülmesi 4 dakika 53 saniye sürdü.
Demlemenin uzun sürede bitmesi, kahve yatağının düz olması ve kahvenin kavrulmasının üzerinden 19 gün geçmesi gibi sebeplerle tatlılığın ön planda olduğunu düşünüyorum. Diğer demlemelere nazaran asiditeyi sadece parlaklık verecek ölçüde hissettim bunun dışında harika bir tatlılık hakimdi.
Yukarıdaki yorumlarda da belirtildiği üzere aşırı kompleks ve egzotik tatlar mevcut değil fakat aromaları ve tatlılığı benim için yeterli düzeyde diyebilirim. Bu nedenle nihai olarak bu kahveyi beğendiğimi ve hatta şu ana dek ulaştığım en tatlı fincan olduğunu söyleyebilirim.
Umarım fikir vermesi adına yararlı olmuştur.
Keyifli ve sağlıklı günler dilerim.

Bugün F1 sıralama turlarını izlemeden önce keyif kahvesi yapmak istedim, seçeneklerimin arasında 8 Mayıs kavrumlu Montag Boa Vistayı vardı.

Comandante 23 click
17gr kahve / 272 gr Su
1/16 oran
Saka su kullandım
50 gr 30 saniye ilk döküş blom
30 saniyeden 50 saniyeye kadar ikinci döküş 110 gr
1.10 saniyeden 1.35 saniyeye son döküş 112 gr
Toplam demleme 2.35 saniye

Kupaya doldururken güzel bir kokuyla karşılaştım. Tadımda fındıktan ziyade bitter çikolata tadı daha belirgindi, sonlara doğru limonumsu aroma ve damakta tatlı bir nüans ile bitiş gerçekleştirdim. Güzel bir kupa oldu tavsiye edebileceğim güzel bir kahve.

Bugün F1 sıralama turlarını izlemeden önce keyif kahvesi yapmak istedim, seçeneklerimin arasında 8 Mayıs kavrumlu Montag Boa Vistayı vardı.

Comandante 23 click
17gr kahve / 272 gr Su
1/16 oran
Saka su kullandım
50 gr 30 saniye ilk döküş blom
30 saniyeden 50 saniyeye kadar ikinci döküş 110 gr
1.10 saniyeden 1.35 saniyeye son döküş 112 gr
Toplam demleme 2.35 saniye

Kupaya doldururken güzel bir kokuyla karşılaştım. Tadımda fındıktan ziyade bitter çikolata tadı daha belirgindi, sonlara doğru limonumsu aroma ve damakta tatlı bir nüans ile bitiş gerçekleştirdim. Güzel bir kupa oldu tavsiye edebileceğim güzel bir kahve.

Ne yaparsam yapayım 4.50 dk demleme süresinin altına inemedim V60 için. Kasuya denerken 7 dk gördüğüm de oldu. Sorunlu Cafec Traditional’dan kaynaklandığını düşündüm şimdiye kadar. Siz hangi filtreyi kullanıyorsunuz acaba?

Ne yaparsam yapayım 4.50 dk demleme süresinin altına inemedim V60 için. Kasuya denerken 7 dk gördüğüm de oldu. Sorunlu Cafec Traditional’dan kaynaklandığını düşündüm şimdiye kadar. Siz hangi filtreyi kullanıyorsunuz acaba?
Ben Hario markasının filitresini kullanıyorum. Öğütümünüzün incelik ve kalınlık ayarına bakarak sürekli deneme yapmışsınızdır diye tahmin ediyorum.

V60
15-250
Molent G50 37 klik
Cafec Abaca filtre
Buzdağı su
40 ml bloom, 30. saniyede tek döküş ile 250'ye tamamladım.
Dokusu ipek gibi, çikolata tadının baskın olduğu bir kahve oldu. Önceki birkaç demlemem çok başarılı değildi ama bu onlara kıyasla baya keyifli bir kahve oldu. Su döküşüm bu sefer pek iyi değildi, son 30 saniye civarı tıkanma yaşadım, su tamamen akmadan artık ekipmanı kaldırdım. İlk yudumda biraz acılık vardı. Daha düzgün su döküşü ve ve 1 klik daha kalın bir öğütüm ile tekrar deneyeceğim. (su sıcaklığı bilgisi veremiyorum, suyu kaynatıp kettle a döktükten sonra 2-3 dakika kadar bekledim.)

Geri