Bilmediğimden soruyorum hocam natural çekirdek olunca ne oluyor? zaten hepsi natural değil mi bu çekirdeklerin unnatural olanları da mı var![]()
Bilmediğimden soruyorum hocam natural çekirdek olunca ne oluyor? zaten hepsi natural değil mi bu çekirdeklerin unnatural olanları da mı var![]()
v60 aralığını 36-43 olarak artırıyorum. Bazı çekirdeklerde cidden çok iyi sonuçlar aldım.Molent sahibi iken genellikle aşağıdaki aralıkları kullandım.
1 click Türk kahvesi
4-10 click Espresso
12-14 click Minipresso/Nanopresso
36-41 click V60
55 click Cold Brew / French Press
Asıl sorun şu; uluslar arası kahve jargonunda comandante nin bir yeri var. Tarifler verilirken "CMD de ... klik de öğütülmüş kahve..." diye başlıyor. Bunu Molent G50 ye uyarlamak gerek.
Demek istediğim, bir tarifte "CMD 22 klik" denildiğinde bunun elimdeki Molent ile kaç kliğe tekabül ettiğini kestirebilmem gerek. Aslında firma sahibinin ya da deneyimli kullanıcıların bu konuda yardımcı olabilecek bir kat sayı oranı belirlemesi çok makbule geçerdi.
Molent her klikte 0,07 mm ilerlediğini belirtmiş. CMD de klikteki milim rakamını bulamadım. Aslında bunu bilsek bile yeter.
Bu değer bildiğim kadarı ile CMD için 0.3 mm.
Doğrudur, bu konunun uzmanı değilim. Videoda söylenen değeri iletmeye çalıştım.Ikisi birbirinden farklı ölçüler. Biri iki click arası mesafeyi (dairesel olarak baktığınızda 1 tur 16 click, tam tur atınca 1.12mm oluyor.) diğeri iki bıçak arasındaki açıklığı gösteriyor. Yani Molent in kullandigi ölçüm sistemi iki bıçak arasındaki mesafeyi göstermiyor.
30 micron, 0.03mm olması lazım bu arada.
Bencede öyle yada böyle bu çalışmanın profosyoneller tarafindan yapilmasi gerekiyor. Firmanin destegiyle yapilmasi çok daha anlamli olur.Asıl sorun şu; uluslar arası kahve jargonunda comandante nin bir yeri var. Tarifler verilirken "CMD de ... klik de öğütülmüş kahve..." diye başlıyor. Bunu Molent G50 ye uyarlamak gerek.
Demek istediğim, bir tarifte "CMD 22 klik" denildiğinde bunun elimdeki Molent ile kaç kliğe tekabül ettiğini kestirebilmem gerek. Aslında firma sahibinin ya da deneyimli kullanıcıların bu konuda yardımcı olabilecek bir kat sayı oranı belirlemesi çok makbule geçerdi.
Molent her klikte 0,07 mm ilerlediğini belirtmiş. CMD de klikteki milim rakamını bulamadım. Aslında bunu bilsek bile yeter.