• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent g50 Öğütüm Aralıkları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Marius
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bilmediğimden soruyorum hocam natural çekirdek olunca ne oluyor? zaten hepsi natural değil mi bu çekirdeklerin unnatural olanları da mı var :D
🤣 Yıkama işlemi geçirmemiş çekirdek oluyor kendileri. Damak zevkine göre değişir tabi de benim kendimce gözlemlediğim yıkanmamış kahvelerde yıkanmış olana göre biraz daha acılık hissettim. Kahvenin kavrumu ile ilgili de olabilir tabi bu.

Asıl sorun şu; uluslar arası kahve jargonunda comandante nin bir yeri var. Tarifler verilirken "CMD de ... klik de öğütülmüş kahve..." diye başlıyor. Bunu Molent G50 ye uyarlamak gerek.

Demek istediğim, bir tarifte "CMD 22 klik" denildiğinde bunun elimdeki Molent ile kaç kliğe tekabül ettiğini kestirebilmem gerek. Aslında firma sahibinin ya da deneyimli kullanıcıların bu konuda yardımcı olabilecek bir kat sayı oranı belirlemesi çok makbule geçerdi.

Molent her klikte 0,07 mm ilerlediğini belirtmiş. CMD de klikteki milim rakamını bulamadım. Aslında bunu bilsek bile yeter.

Asıl sorun şu; uluslar arası kahve jargonunda comandante nin bir yeri var. Tarifler verilirken "CMD de ... klik de öğütülmüş kahve..." diye başlıyor. Bunu Molent G50 ye uyarlamak gerek.

Demek istediğim, bir tarifte "CMD 22 klik" denildiğinde bunun elimdeki Molent ile kaç kliğe tekabül ettiğini kestirebilmem gerek. Aslında firma sahibinin ya da deneyimli kullanıcıların bu konuda yardımcı olabilecek bir kat sayı oranı belirlemesi çok makbule geçerdi.

Molent her klikte 0,07 mm ilerlediğini belirtmiş. CMD de klikteki milim rakamını bulamadım. Aslında bunu bilsek bile yeter.

Molent ve Cmd adım aralıkları çok farklı. Dolayısıyla X, Y’ye tekabül ediyor şeklinde bir korelasyon kurulamaz. Ancak G50 34-42, Cmd 19-25’e denk geliyor diye düşünebiliriz aşagı yukarı.

Molent’te V60 başlangıç noktası olarak kabul ettiğim 37 click, CMD’de yaklaşık 22-23 e denk geliyor.

CMD tariflerindeki click sayılarının aşağı yukarı karşılıklarını zamanla anladıktan sonra, gerisi sizin lezzet profilinize göre revizyonlar yapmaktan geçiyor.

Sayılara çok takılmamak lazım.

Bu değer bildiğim kadarı ile CMD için 0.3 mm.

Ikisi birbirinden farklı ölçüler. Biri iki click arası mesafeyi (dairesel olarak baktığınızda 1 tur 16 click, tam tur atınca 1.12mm oluyor.) diğeri iki bıçak arasındaki açıklığı gösteriyor. Yani Molent in kullandigi ölçüm sistemi iki bıçak arasındaki mesafeyi göstermiyor.
30 micron, 0.03mm olması lazım bu arada.

Ikisi birbirinden farklı ölçüler. Biri iki click arası mesafeyi (dairesel olarak baktığınızda 1 tur 16 click, tam tur atınca 1.12mm oluyor.) diğeri iki bıçak arasındaki açıklığı gösteriyor. Yani Molent in kullandigi ölçüm sistemi iki bıçak arasındaki mesafeyi göstermiyor.
30 micron, 0.03mm olması lazım bu arada.
Doğrudur, bu konunun uzmanı değilim. Videoda söylenen değeri iletmeye çalıştım.
Haklısınız hatalı yazmışım, 30 micron 0,03 mm.

Bencede öyle yada böyle bu çalışmanın profosyoneller tarafindan yapilmasi gerekiyor. Firmanin destegiyle yapilmasi çok daha anlamli olur.

Molent 36 klik 36x0.07=2.52
CMD 19 klik 19x0.03=0.57
Yukarıda belirttiğiniz sayılara göre böyle bir işlem çıkıyor sayılarda bi hata olabilir mi çünkü aşağı yukarı cmd 19 klik molent 36 kliğe eşit olması gerekmiyor mu?

Geri