4 cupta kaç ml alıyorsunuzTemizlik kolaylığı için çelik bialetti, az bir lezzet için alüminyum bialetti. 3 ya da 4 cup tek kişi için ideal ölçüdür. 4 cup iki kişi için de tek kişi içinde kullanılabilir.
Satin aldiniz mi, ben de almayi planliyorum?Merhaba, kahve sevdalısı sevgilime hediye olarak moka pot almak istiyorum ama pek kahve tüketmeyen biri olarak bu işin inceliklerini bilmiyorum. Hangi markayı, nasıl bir şeyi tercih etmeliyim bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kahve yapma tercihiniz moko pot ise markanız tabi ki Bialetti olmalı... Lakin amacınız latte vb yapmak ise böyle bir şansızın yok... Tam anlamı ile espresso olmasada yakını elde edersiniz üstüne su eklediğinizde americano içmiş olursunuz.... Nerdeye İtalyada tüm evlerde bulunur bizim çaydanlığımız gibi.... Eğer ocağınız gazlı ise aliminyum olanı alacaksınız yok elektrikli ise çelik olanı... ben 15 yıldır aliminyum olanı kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım.... suyu önceden ısıtıp koyup üstüne moko pot ayarında çekilmiş (espressodan biraz kalın) kahvenizi koyup kısık ayarda demliyorsunuz..... afiyet olsunMerhaba, kahve sevdalısı sevgilime hediye olarak moka pot almak istiyorum ama pek kahve tüketmeyen biri olarak bu işin inceliklerini bilmiyorum. Hangi markayı, nasıl bir şeyi tercih etmeliyim bilemiyorum. Yardımcı olursanız seviniMoko pot tek tarcihiniz Bialetti
Ben de almayi planiyorum ve OKB oldugum icin Celik alayim diyordum, ancak ocaga da dikkat etmem gerektigini dusunmemistim,Kahve yapma tercihiniz moko pot ise markanız tabi ki Bialetti olmalı... Lakin amacınız latte vb yapmak ise böyle bir şansızın yok... Tam anlamı ile espresso olmasada yakını elde edersiniz üstüne su eklediğinizde americano içmiş olursunuz.... Nerdeye İtalyada tüm evlerde bulunur bizim çaydanlığımız gibi.... Eğer ocağınız gazlı ise aliminyum olanı alacaksınız yok elektrikli ise çelik olanı... ben 15 yıldır aliminyum olanı kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım.... suyu önceden ısıtıp koyup üstüne moko pot ayarında çekilmiş (espressodan biraz kalın) kahvenizi koyup kısık ayarda demliyorsunuz..... afiyet olsun
Çelik her ocağa uyumlu fakat alüminyum sadece indüksiyon ocağa uyumdu değil. Eğer indüksiyon ocakta kullanmayacaksanız çelik mecburiyetiniz yok. Kullanıcı yorumlarında alüminyum olanların daha başarılı olduğunu gördüm. Düz mantık daha sağlıklı algısıyla çelik almıştım fakat bugün alacak olsam alüminyum 4 cup alırdım.Ben de almayi planiyorum ve OKB oldugum icin Celik alayim diyordum, ancak ocaga da dikkat etmem gerektigini dusunmemistim,
Bizim ocagimiz normal ocak gazli. Celik mokapot lar olmuyor mu gazli ocaklarda. Tesekkur ederim
Peki venusun aliminyum olani var mi? Amazon'da Description kisminda celik, baslikta aliminyum ve celik yaziyor 6 cup modeli icinBende 4 cup çelik Venus var. Alüminyum zararında ötürü çeliğe geçmiştim ama her zaman da o eski tadı özlerim. Alüminyumda demlelen her daim bana daha lezzetli gelmiştir.