• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Moka Pot Önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bly

Yeni Üye
İsim
göksu
Daha fazla  
İsim
göksu
Merhaba, kahve sevdalısı sevgilime hediye olarak moka pot almak istiyorum ama pek kahve tüketmeyen biri olarak bu işin inceliklerini bilmiyorum. Hangi markayı, nasıl bir şeyi tercih etmeliyim bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba, kesinlikle bialetti dışında markadan almanı önermem. Cok daha ucuz markalar da mevcut, ancak ikisini karşılaştırdığında bialettinin neden fiyatını hak ettiğini görüyorsun. uygun fiyatlılar genelde daha ince ve deforme olmaya daha müsaitlerdir. Şahsen bende 6 yıldır bialetti kullanıyorum, oksitlenme vb olmadı. gerek kampta gerek direkt kömürle temasla gerek de mutfakta kullanıyorum çok memnunum.

Kullandığım model bialetti moka express 3

Merhaba kendim için sağlık açısından alüminyumu uygun bulmadığımdan çelik Bialetti venüs 6 cup kullanıyorum. Haznesi 300 ml su alıyor eşim ve kendim için hazırladığımda kişi başı 130-140 ml civarı kahve çıkıyor.

Merhaba, kahve sevdalısı sevgilime hediye olarak moka pot almak istiyorum ama pek kahve tüketmeyen biri olarak bu işin inceliklerini bilmiyorum. Hangi markayı, nasıl bir şeyi tercih etmeliyim bilemiyorum. Yardımcı olursanız seviniMoko pot tek tarcihiniz Bialetti
Kahve yapma tercihiniz moko pot ise markanız tabi ki Bialetti olmalı... Lakin amacınız latte vb yapmak ise böyle bir şansızın yok... Tam anlamı ile espresso olmasada yakını elde edersiniz üstüne su eklediğinizde americano içmiş olursunuz.... Nerdeye İtalyada tüm evlerde bulunur bizim çaydanlığımız gibi.... Eğer ocağınız gazlı ise aliminyum olanı alacaksınız yok elektrikli ise çelik olanı... ben 15 yıldır aliminyum olanı kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım.... suyu önceden ısıtıp koyup üstüne moko pot ayarında çekilmiş (espressodan biraz kalın) kahvenizi koyup kısık ayarda demliyorsunuz..... afiyet olsun

Kahve yapma tercihiniz moko pot ise markanız tabi ki Bialetti olmalı... Lakin amacınız latte vb yapmak ise böyle bir şansızın yok... Tam anlamı ile espresso olmasada yakını elde edersiniz üstüne su eklediğinizde americano içmiş olursunuz.... Nerdeye İtalyada tüm evlerde bulunur bizim çaydanlığımız gibi.... Eğer ocağınız gazlı ise aliminyum olanı alacaksınız yok elektrikli ise çelik olanı... ben 15 yıldır aliminyum olanı kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım.... suyu önceden ısıtıp koyup üstüne moko pot ayarında çekilmiş (espressodan biraz kalın) kahvenizi koyup kısık ayarda demliyorsunuz..... afiyet olsun
Ben de almayi planiyorum ve OKB oldugum icin Celik alayim diyordum, ancak ocaga da dikkat etmem gerektigini dusunmemistim,
Bizim ocagimiz normal ocak gazli. Celik mokapot lar olmuyor mu gazli ocaklarda. Tesekkur ederim

Ben de almayi planiyorum ve OKB oldugum icin Celik alayim diyordum, ancak ocaga da dikkat etmem gerektigini dusunmemistim,
Bizim ocagimiz normal ocak gazli. Celik mokapot lar olmuyor mu gazli ocaklarda. Tesekkur ederim
Çelik her ocağa uyumlu fakat alüminyum sadece indüksiyon ocağa uyumdu değil. Eğer indüksiyon ocakta kullanmayacaksanız çelik mecburiyetiniz yok. Kullanıcı yorumlarında alüminyum olanların daha başarılı olduğunu gördüm. Düz mantık daha sağlıklı algısıyla çelik almıştım fakat bugün alacak olsam alüminyum 4 cup alırdım.

Mokapot kahvesi yanık/acı oluyor. İki yıl kadar kullandım. Benim damak zevkime uymadı. V60'a geçtim. V60'dan memnunum.
Alacaksanız brikka denen hafif krema yapabileni alın bence. Sanki onun kahvesi daha az yanık.

Mokapot ile kahvenin yanık olması, uygun kavrum olmadığından ve abartılı kısık ateş olmasından dolayıdır. Ayarlamak gerekiyor. Bence bulunduğumuz rakım bile etkili. Deniz kenarında ocak alevi iyi fakat yandan rüzgar esiyorsa üst kısım kolay ısınamayacak. Ateşi fazla açarsanız hızla kahve tamamlanacak fakat duru olacak. Abartılı kısık ateş olursa koyu ılık bir kahve çıkacak o da olmadı.

Su değişir, lezzet değişir. Öğütülmüş aldınız paketi yeni açtınız. Çok iyi oldu. Akşama doğru tekrar yaptınız başka bir tad çıktı. ...

Mokapot ikinci el alabilirsiniz. Espressoya geçiş yapmış ben naizane 3 tane mokapot sahibiyimdir. Evde, arabada, iş yerinde mokapot var. Daha önce de 3-5 tane eskitmiş veya satmıştım.

amazon'dan alayiim dedim ancak hem paslanmaz celik yaziyor hem de alimunyum . emin olamadim, saticiya sor kismini da bulamadim. sayfada az asagida "urun ozellikleri" kisminda celik olarak yazmislar ancak baslikta neden alimunyum var, suphelendim. Bir yorumunuz olur mu

Ekli dosyalar

• 1739181890344.png
    1739181890344.png
    257.7 KB · Görüntüleme: 20
Moka pot öyle bir alet ki kawa gibi bir yerden aldığım nestor lassoyu espresso makinesinden çok daha iyi yaptı. İncelikleri var işte, siz bialetti moka pot alın buradan yardımcı oluruz detaylara. 3 cup 4 cup en iyi çıktıları veriyor diye biliyorum.

tesekkur ederim, ben bir takim arastirmalar sonucu, 2 kisi icin 6 cupluk almaya karar verdim, ancak suan tek derdim, materyali, bialetti alacagim dogrusu, ama celik mi alimunyum mu emin olamadim venus modelinin resmini attigim urun.

Bende 4 cup çelik Venus var. Alüminyum zararında ötürü çeliğe geçmiştim ama her zaman da o eski tadı özlerim. Alüminyumda demlelen her daim bana daha lezzetli gelmiştir.

Geri