• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Moccamaster'a Geçmeli miyim?

Kelemen

Barista
Manuel demlemeyi(v60 ve Kalita) bırakma kararı aldım, zira hem çok uğraştırıyor hem de tutarsızlık had safhada, kahve keyfim eziyete dönüyor. Bu sebeple 1 haftadır Vestel Brew 50 makine kullanıyorum. Sonuçlardan gayet memnunum, evet manuel demlemede daha iyi sonuçlar aldığım oldu ama bunları resmen tesadüfen aldım. Sorum şu ki daha iyi sonuçlar almak için Moccamaster'a geçmeli miyim? Single Origin kahveler(çoğunlukla Latin Amerika) ve Natural kahveler(büyük oranda Brezilya Naturalleri) demleyeceğim.

Minimum 500 ml ilk kahveler demlemeniz gerekir. Bu tür makineler tek kupalık kahvede aranan ideal sonucu vermez.

Bende Moccamaster benzeri cihaz kullandım daha önce ama hiç bir zaman V60 ile aldığım güzel çıktıları alamadım.

Karar sizin tabiki

Manuel demlemeyi(v60 ve Kalita) bırakma kararı aldım, zira hem çok uğraştırıyor hem de tutarsızlık had safhada, kahve keyfim eziyete dönüyor. Bu sebeple 1 haftadır Vestel Brew 50 makine kullanıyorum. Sonuçlardan gayet memnunum, evet manuel demlemede daha iyi sonuçlar aldığım oldu ama bunları resmen tesadüfen aldım. Sorum şu ki daha iyi sonuçlar almak için Moccamaster'a geçmeli miyim? Single Origin kahveler(çoğunlukla Latin Amerika) ve Natural kahveler(büyük oranda Brezilya Naturalleri) demleyeceğim.
Moccamaster'ın Brew 50'ye kıyasla hiç bir avantajı yok. Hatta tam aksine Brew 50 akış kontrolü, zamanlayıcı ve ayarlanan miktarda su çekme özellikleriyle daha önde.
Bence makinede güncelleme düşüneceksiniz Fellow Aiden gibi özellikli bir makine daha mantıklı olur. Behmor Brazen Plus'ı da inceleyebilirsiniz. Bir de Fakir Aroma Master var ki, bence makinede kahve demlemenin son noktası.🙂

Geri