• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Moccamaster Almalı Mıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 4PieD
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Moccamaster mı Sage SDC400 mü?

• Kullanılan toplam oy
    25

4PieD

Barista
İsim
Erkan
Daha fazla  
İsim
Erkan
Merhaba şu an için tek yaşıyorum. Benzer kahve çıktısı alabilmek adına sırasıyla ilk önce V60 daha sonra Clever Dripper kullandım. Cleverdan memnun kaldım fakat kahveden max verim almak adına kahve makinesi arayışı içerisindeyim. Manuel demlemek bir süre sonra yorucu hale geliyor.

Normalde Sage SDC400 düşünüyordum fakat tek kişilik demlemelerde kötü olduğu söylendi. Normalde 2 kişilik demleyip termosa da atabilirim.

Bütçe min 10K max 15K-16K. Gaziantep ili içerisinde deneyebileceğim yer biliyorsanız en azından deneme fırsatı yakalayıp ona göre bir sonuç da çıkarabiliriz.

1.öncelik https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07ZQVSLMT/ref=ox_sc_saved_image_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1
2. https://www.amazon.com.tr/dp/B07B2W...ADZN92K87&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_it&th=1

Kafamın rahat etmesi hepsinden önemli, ilerleyen zamanlarda 10-15K aralığında elektrikli değirmen de düşünüyorum. Şu an için Q2 gayet yeterli geliyor.

Geçenlerde önüme çıktığı için paylaşmak istiyorum yoksa makineye dair kişisel bir tecrübem yok. Farklı birkaç özelliği var, detaylı inceleme videoları da mevcut, bir fikir olabilir.

3.seçenek olarak düşünebileceğim cihaz Fellow Aiden olabilir o da diğerlerine göre uçuk.

Edit : Şu an amazon ile görüştüm. SDC450 termoslu olandan almaya karar verdim hem kırılmaz hem de amazon garantisi sebebiyle.

Son düzenleme:
Mocamaster merak ederken, sage karşıma çıktı incelemeler ve tek kişilik demlemelerde tatminkar sonuçlar alacağımı düşünemediğim için eledim. Sonra wilfa merak ettim arada gözüm aroma mastera da gitti geldi ama en sonunda Aiden’da karar kıldım. Açıkçası biraz bütçe ve makineden ne beklendiğine bağlı bu seçim. Bir aroma master da sizi memnun eder görece fiyat daha uygun olduğu için diyorum. Yoksa bahsettiğim cihazların hepsi kendine kategorisinde iyi cihazlar. Karar sizin keyifle bütçenize eşlik edecek ekipmana ulaşmanız dileğimle.

Her ikisini de kullandım. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyim hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız. Yazlık için Sage almıştım ancak çıktıları makul olsa da makina o dönem için hantal geldi. Açıkçası yazın parametrelerle oynamaya da üşendim. Sıkıcıydı, hemen hemen hiç kullanmadım. Ayrıca filtreyi çıkardıktan sonra az da olsa kalan suyla uğraşmak da dertti benim için. Sonrasında eve Sage yerine şık tasarımı, el yapımı ve Avrupa'da üretilmiş olması, eğer açıklamalar doğruysa alüminyum gövdesi ve bakır ısıtma gibi özellikleri ile daha premium bir hissiyat sunduğu için Moccamaster aldım. Ayrıca yurtiçi yurtdışı nereye gitsem her kafede mutlaka bu makinadan var, sanıyorum uzun ömürlü dayanıklı olduğu için tercih ediliyor. Sage’de blooming de olsa her iki makinenin çıktılarında anlaşılabilir farklar olduğunu düşünmüyorum. Denemek isteyen varsa kör tadıma davet edebilirim. Her ikisi de gayet güzel demliyor. Her iki makine de SCA (Specialty Coffee Association) Gold Cup Standard sertifikasına sahip. Sage güzel oyuncak, manuel demliyor gibi hissetmenizi sağlıyor ancak Moccamaster da çok pratik. Sage’de sıcaklık kontrolü, debi ayarı, blooming modu gibi ayarlarla oynamak istiyorsanız size göre. Moccamaster’dan çok memnunum ancak tasarım, malzeme kalitesinin önemi gibi hususlar tamamen kişisel olduğu için karar size ait.

Mocamaster merak ederken, sage karşıma çıktı incelemeler ve tek kişilik demlemelerde tatminkar sonuçlar alacağımı düşünemediğim için eledim. Sonra wilfa merak ettim arada gözüm aroma mastera da gitti geldi ama en sonunda Aiden’da karar kıldım. Açıkçası biraz bütçe ve makineden ne beklendiğine bağlı bu seçim. Bir aroma master da sizi memnun eder görece fiyat daha uygun olduğu için diyorum. Yoksa bahsettiğim cihazların hepsi kendine kategorisinde iyi cihazlar. Karar sizin keyifle bütçenize eşlik edecek ekipmana ulaşmanız dileğimle.
Açıkçası Sage SDC400 düşünürken, bahsettiğiniz sebeplerden dolayı Moccamaster'a yöneldim. Amazon ile görüştüğümde ise fikrim değişti, SDC450 termoslu olanı alacağım. Çünkü tamamıyla Amazon'a güvendiğimden dolayı. Son dakika değişiklik olmazsa tabi. Şimdilik SDC450 tabi birkaç gün beklemekte fayda var çevremde kullanan kafelere uğrayacağım.

@ExtremeResponse İlginize teşekkür ederim. Yazdığınız yorumlara bakarak, çevremdeki kafelere bakacağım sonuçtan memnun kalırsam 2sinden birini alacağım.

Alacağınız makine kahveyi öğütüp gramaji kendisi ayarlayıp demlenmiş kahveyi size direkt sunmuyorsa, manuel demlemeden daha az efor ve zaman harcamayacaksınız.
Kahveyi öğüttünüz.Su ve kahve gramajını ayarladınız filtreyi ıslattınız derken aynı olaya geliyor.Durumunuz için makineyi gerekli görmuyorum karar sizin

Alacağınız makine kahveyi öğütüp gramaji kendisi ayarlayıp demlenmiş kahveyi size direkt sunmuyorsa, manuel demlemeden daha az efor ve zaman harcamayacaksınız.
Kahveyi öğüttünüz.Su ve kahve gramajını ayarladınız filtreyi ıslattınız derken aynı olaya geliyor.Durumunuz için makineyi gerekli görmuyorum karar sizin
Bende aynen katılıyorum .Bende mocamaster var öyle aman aman bir demleme kabiliyeti yok suyu çok hızlı ve ortaya döküyor misafir gelirse 4-5 kişi için çok hızlı demleme yapıyor o bir avantaj ben 2500tl iken almıştım şimdi hayatta 15 bin vermem .Makine olarak Braun Kf570 bence efsane bir makine çok güzel demliyor.Hele termosa hiç bulaşma hiç pratik olmuyor ağır hantal dükülmesi yıkanması vb eziyet

Doğru! Tek tabak bulaşık için bulaşık makinesi almak gibi bir sey olacak. Makinenin tek avantaji sabah işe giderken mesela, geceden öğüttüğün kahveyi dökersin makineye, sen giyinene parfümünü sıkana kadar kahven olur termosuna koyar gidersin ya da oturur içersin ama tasarruf yapılacak zaman sadece 3 dk falandır

Merhaba şu an için tek yaşıyorum. Benzer kahve çıktısı alabilmek adına sırasıyla ilk önce V60 daha sonra Clever Dripper kullandım. Cleverdan memnun kaldım fakat kahveden max verim almak adına kahve makinesi arayışı içerisindeyim. Manuel demlemek bir süre sonra yorucu hale geliyor.

Normalde Sage SDC400 düşünüyordum fakat tek kişilik demlemelerde kötü olduğu söylendi. Normalde 2 kişilik demleyip termosa da atabilirim.

Bütçe min 10K max 15K-16K. Gaziantep ili içerisinde deneyebileceğim yer biliyorsanız en azından deneme fırsatı yakalayıp ona göre bir sonuç da çıkarabiliriz.

1.öncelik https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07ZQVSLMT/ref=ox_sc_saved_image_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1
2. https://www.amazon.com.tr/dp/B07B2W...ADZN92K87&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_it&th=1

Kafamın rahat etmesi hepsinden önemli, ilerleyen zamanlarda 10-15K aralığında elektrikli değirmen de düşünüyorum. Şu an için Q2 gayet yeterli geliyor.
Merhaba...Moccamaster heveslisi meraklısı biriydim Konchero marka filtre kahve makinası alana kadar.. https://ty.gl/4vbn628nabcn2 Görüntü olarak birbirlerine çok benziyorlar kalite desen 3 yıl ben 2 yıldır da kardeşim kullanmaya devam ediyor...Aynı mantıkla çalışıyor...Kesinlikle tavsiye ederim aradaki fiyat farkı ile en az 10 kg çekirdek kahve alırsın

Sage'in termoslu ve alttan ısıtmalısını tavsiye edebilirim. Normalde alttan ısıtma kahve için pek iyi bir işlem değil. Ancak Sage direkt termosu ısıttığı için uzunca bir süre kahveyi iyi muhafaza edebiliyor.

Sage SDC450 The Precision Brewer® Thermal Filtre Kahve Makinesi

Eğer yanlış bilmiyorsam ısıtma özelliği cam karaflı SDC400 modelinde var. Bende termoslu modeli var ve böyle bir özellik göremedim ben.

moccamaster kullandım 2 seneye yakın ve şu an satıyorum. İlanım alım satımda mevcut.

Ben memnundum. Satma nedenim memnuniyetsizlik değildi. Fellow aiden almamdı. Almasaydım değiştirmek aklımdan geçmezdi.

Moccamaster başlığı olduğu için buraya yazmak istedim. Elle demleme yapıyordum; yaklaşık 2 ay önce biraz daha hızlı demlemek için Moccamaster aldım. Pek bir hız kazandım denemez ama fena değil.
Yalnız şu anda bir sorun yaşıyorum ve bu sorunun benden kaynaklı olduğu düşünüyorum. Elle demeleme de hiçbir kahvem ekşi olmuyor ama nedense Moccamaster'da yaptığım çoğu kahve ekşi oluyor. Öğütücü makinamda, Delonghi KG 79. Acaba nerede hata yapıyor olabilirim?

Moccamaster başlığı olduğu için buraya yazmak istedim. Elle demleme yapıyordum; yaklaşık 2 ay önce biraz daha hızlı demlemek için Moccamaster aldım. Pek bir hız kazandım denemez ama fena değil.
Yalnız şu anda bir sorun yaşıyorum ve bu sorunun benden kaynaklı olduğu düşünüyorum. Elle demeleme de hiçbir kahvem ekşi olmuyor ama nedense Moccamaster'da yaptığım çoğu kahve ekşi oluyor. Öğütücü makinamda, Delonghi KG 79. Acaba nerede hata yapıyor olabilirim?
Kahveniz bir ihtimal yetersiz demleniyor, 'underekstrakt' oluyor. Şu talimatları bir deneyin:

1. Kağıt filtreyi yerleştirin ve kahve koymadan bir su bardağı su ile makinayı çalıştırın. Hem filtre ıslanıp kağıt kokusu gitmiş olur hem de makinanın tüm bileşenleri optimum ısıya ulaşmış olur, böylece ekşi tada sebep olan düşük su sıcaklığını bertaraf etmiş olursunuz.

2. Yukarıdaki işlemden sonra cam demlikten suyu tahliye edin, ölçülü su ve kahvenizi koyup demlemeyi başlatın. Moccamaster kahveyi demlerken dripperın üst kapağını açın ve tahta veya metal bir kaşıkla su ile buluşan kahveyi karıştırın. Sorun devam ederse başka ihtimalleri konuşuruz.

Geri