• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Minimal bir set

değirmen konusunda hiç molent önerisi gelmemiş. Pahalı olduğu için mi yoksa kalite konusundan mı? Önerilen çin malı değirmen içime sinmedi.
Fiyatına tuzlu demissiniz belki ondan kaynaklı bilemiyorum ama pişman olacağınız bir ürün asla değildir.Elek performansı(ki her şey demek değildir) iyi bir ürün diye biliyorum,sadece burr konusunda epeydir güncelleme almaması ve plastik kokusu eleştiri konusuydu lakin bana soracak olursanız çok da önemli bir husus değil.Urunun genel olarak kullanıcıları memnun diye biliyorum,satış sonrası hizmette de epey ilgili bir firma olduğunu duydum.Kisaca,gönül rahatligiyla tercih edebilirsiniz.Pocket,g50+,C3 genelde kullanıcıları memnun eden değirmenler,yine forumda detaylı bir araştırma yapabilirsiniz.

Fiyatına tuzlu demissiniz belki ondan kaynaklı bilemiyorum ama pişman olacağınız bir ürün asla değildir.Elek performansı(ki her şey demek değildir) iyi bir ürün diye biliyorum,sadece burr konusunda epeydir güncelleme almaması ve plastik kokusu eleştiri konusuydu lakin bana soracak olursanız çok da önemli bir husus değil.Urunun genel olarak kullanıcıları memnun diye biliyorum,satış sonrası hizmette de epey ilgili bir firma olduğunu duydum.Kisaca,gönül rahatligiyla tercih edebilirsiniz.Pocket,g50+,C3 genelde kullanıcıları memnun eden değirmenler,yine forumda detaylı bir araştırma yapabilirsiniz.
haklısınız sanırım yanlış izlenim verdiğim için. Dediğiniz gibi ben araştırmaya başlayayım zira önerilen değirmen dediğim gibi içime sinmedi. İlgi gösterip yanıt yazan dostlara çok teşekkür ediyorum.

değirmen konusunda hiç molent önerisi gelmemiş. Pahalı olduğu için mi yoksa kalite konusundan mı? Önerilen çin malı değirmen içime sinmedi.
Bende nitelikli kahve demlemeye 4-5 ay önce başladım ve ekipman tedariğinde en çok değirmen konusunda zorlandım, önce hario mini slim plus aldım sonra pişman oldum her iki elimden de ameliyat olmuştum ögütürken çok zorlandım yeterli gelmedi elektrikli ögütücü almak istiyordum ancak hem yeni başlamam hemde bütçeden dolayı Molent G50 aldım.
Yaklaşık 3 aydır kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım, yapacağınız kahveye göre klik ayarları bile cihazın iç kısmında mevcut bu ekstra güzel ancak kavurucuların çoğu reçetelerinde comandante ye göre tarif veriyor. Bu durumu almadan önce farketseydim biraz daha zorlar ve comandanteyi tercih ederdim.Comandanteye yönelemiyorsanız Molent G50 sizin için ideali olabilir.

Birkaç ay önce ben de Molent G50+ aldım. Öğütme hızı mükemmel, özellikle de commandante'den sonra. Homojen öğütüm konusunda da hiçbir sıkıntı yaşamadım. Espresso öğütmez o falan dediler öğüttüm. Anlamadığım bir şekilde kötüleyenler var ama içi boş. Severek kullanan biri olarak kötü yanlarını da söyleyeyim. Birincisi çok statik yapıyor ve öğütümden sonra kavanozunun vida kısmına kadar toz doluyor. İkincisi @lunaluna 'nın da dediği gibi çoğu kavurucu referans reçetesinde commandante click ayarı veriyor. üçüncü kötü yön bulamıyorum. Bunun yanında kusursuz müşteri desteği sağlıyorlar. ilginç bir şekilde ilk haftamda çevirme kolunun kapağını kırdım, 1-2 gün sonra bana sıfır kol getirdiler, ücret de almadılar. Çok darladım ve her şeyle ilgilendiler. Bu iletişimi başka bir firmada bulamazsınız. Commandante'nin yarı fiyatına da daha iyisini beklemek saçma bence.

Birkaç ay önce ben de Molent G50+ aldım. Öğütme hızı mükemmel, özellikle de commandante'den sonra. Homojen öğütüm konusunda da hiçbir sıkıntı yaşamadım. Espresso öğütmez o falan dediler öğüttüm. Anlamadığım bir şekilde kötüleyenler var ama içi boş. Severek kullanan biri olarak kötü yanlarını da söyleyeyim. Birincisi çok statik yapıyor ve öğütümden sonra kavanozunun vida kısmına kadar toz doluyor. İkincisi @lunaluna 'nın da dediği gibi çoğu kavurucu referans reçetesinde commandante click ayarı veriyor. üçüncü kötü yön bulamıyorum. Bunun yanında kusursuz müşteri desteği sağlıyorlar. ilginç bir şekilde ilk haftamda çevirme kolunun kapağını kırdım, 1-2 gün sonra bana sıfır kol getirdiler, ücret de almadılar. Çok darladım ve her şeyle ilgilendiler. Bu iletişimi başka bir firmada bulamazsınız. Commandante'nin yarı fiyatına da daha iyisini beklemek saçma bence.
daha iyisini kimse beklemiyor zaten 2 katı vermeye değer mi

Merhaba, Ben de bir ay önce aldım söylediklerinizede katılıyorum. Benim derdim click ayarları.Tariflerde hep comandanteye göre veriliyor olması. Bir tek bu hususta zorlanıyorum ve her defasında deneyerek bulmaya çalışıyorum.Birde V 60 yaparken kullandığım kağıt filtreler beni çok üzüyor bazen 4,5 dakika sürüyor 300 ml. demlemelerim. Abaca filtreleri denemeyi düşünüyorum ama hala karar veremedim.Ayrıca buulnduğum konumum itibariyle rakım 2100 m. Su haliyle 93-94 derecede kaynıyor.Bu konuya bilmiyorum forumda değinen varmıdır? Her gün deneme yaparak kahve içmeye çalııyorum. Bazende sinir oluyorum tabikide.Molent G50 ye gelince öğütüm konusunda daha beni hiç üzmedi .Eski kahvelerimi farklı cliklerde öğüterek denedim yeni aldığım kahvelerde hep deniyorum.Fiyatı yerli olmasına rağmen gerçekten pahalı.

Merhaba, Ben de bir ay önce aldım söylediklerinizede katılıyorum. Benim derdim click ayarları.Tariflerde hep comandanteye göre veriliyor olması. Bir tek bu hususta zorlanıyorum ve her defasında deneyerek bulmaya çalışıyorum.Birde V 60 yaparken kullandığım kağıt filtreler beni çok üzüyor bazen 4,5 dakika sürüyor 300 ml. demlemelerim. Abaca filtreleri denemeyi düşünüyorum ama hala karar veremedim.Ayrıca buulnduğum konumum itibariyle rakım 2100 m. Su haliyle 93-94 derecede kaynıyor.Bu konuya bilmiyorum forumda değinen varmıdır? Her gün deneme yaparak kahve içmeye çalııyorum. Bazende sinir oluyorum tabikide.Molent G50 ye gelince öğütüm konusunda daha beni hiç üzmedi .Eski kahvelerimi farklı cliklerde öğüterek denedim yeni aldığım kahvelerde hep deniyorum.Fiyatı yerli olmasına rağmen gerçekten pahalı.
Click ayarının tek çözümü deneme yanılma bence. Ben şu an 25-32 aralığında kullanıyorum V60 için. Molent ekibi de comandante'den g50'ye uyarlamanin bir formülü olmadığını ama +10 click ekleyerek sonuca göre yeniden ayarlamanin en pratik yol olacağını söylemişti. Filtre olarak abaca da deneyebilirsiniz ama dripperınızın malzemesi de etkileyebilir. Su konusunda bir fikrim yok maalesef.

Çok teşekkür ederim. Ben V 60 demlerken 35 aralığından başlıyorum 48-50 ye kadar gidiyorum yine de demleme uzun oluyor. 35 altı ince oluyor tıkanıyor (Hario bol poşet 100'lük) filtre

Çok teşekkür ederim. Ben V 60 demlerken 35 aralığından başlıyorum 48-50 ye kadar gidiyorum yine de demleme uzun oluyor. 35 altı ince oluyor tıkanıyor (Hario bol poşet 100'lük) filtre
Abaca filtreleri denemeyi düşünüyorum ama hala karar veremedim

Tereddüt etmeden abaca deneyebilirsiniz.Elimdeki th-3 lerden henüz denemedim ama şu ana kadar denedigim en hızlı filtre kesinlikle abaca(sibarist denemedim abacadan çok daha hızlı olacaktir).

Şu an elimde ; MARE MOSSO ,HARIO 100 Hollanda malı ve bol poşet HARIO 100 lük var.
4,5 - 5 dak. sürüyor demlemelerim . Yorumlarda , videolarda nasıl 2,5 -3 -3,3 dakikada demliyorlar gerçekten çok şaşırıyorum.

Şu an elimde ; MARE MOSSO ,HARIO 100 Hollanda malı ve bol poşet HARIO 100 lük var.
4,5 - 5 dak. sürüyor demlemelerim . Yorumlarda , videolarda nasıl 2,5 -3 -3,3 dakikada demliyorlar gerçekten çok şaşırıyorum.
Allahinizi severseniz kaçarak uzaklaşın hario filtrelerden 😂 İlk demlemelerim aklıma geldi 6-8 dk lar.Hario Mini+ değirmen ve Hario Hollanda filtreler almak gibi bir yanlış yapmıştım.Su an Elimdeki değirmenle neredeyse moka pot ayarında çeksem de demleme,demlemeyi yavaşlatsam da 3 lü döküş yapsam da 2 dakikayı görmüyor.1:45-1:55 civarı .Ben de anlam veremiyordum tabi o zamanlar bu sureler hayal gibi geliyordu,emin olun sizi çok iyi anlıyorum.Her şey ekipman değil kahve işinde orası kesin,çünkü kahveyi biz demliyoruz ekipman değil ancak her şey olmasa da bazı şeyler kesinlikle ekipmanla ilgili.

Az öncede, hario 100 lük Hollanda malı ve Mare Mosso'yu iç içe koyarak çift kağıt filtreli V60 kahve demledim ve acı kahveyi keşfettim. :) :)
Demleoiğim hiç bir kahve bir birini tutmuyor. Anladım ki kağıt filtreler çok önemli.Her şeyim var, adam akıllı bir kağıt filtrem yok. Bez filtreleri denemedim , sırada o var. Abaca'nın da 5-6 modeli var hangisini denemeyelim sizce ? Akış hızlı olabilir ama lezzet -tat da önemli .Velhasıl bu filtrenin en babası hangisi söyleyebilir misiniz ? Şimdiden teşekkürler.

Az öncede, hario 100 lük Hollanda malı ve Mare Mosso'yu iç içe koyarak çift kağıt filtreli V60 kahve demledim ve acı kahveyi keşfettim. :) :)
Demleoiğim hiç bir kahve bir birini tutmuyor. Anladım ki kağıt filtreler çok önemli.Her şeyim var, adam akıllı bir kağıt filtrem yok. Bez filtreleri denemedim , sırada o var. Abaca'nın da 5-6 modeli var hangisini denemeyelim sizce ? Akış hızlı olabilir ama lezzet -tat da önemli .Velhasıl bu filtrenin en babası hangisi söyleyebilir misiniz ? Şimdiden teşekkürler.
Filtrede en babası görece bir konu açıkçası herkesin kendi cevabı vardır ama sanırım herkesin katılacağı cevap en stabil en tutarlı olandır.Her filtrenin kendine özgü bir tat profili var,her filtre ile keyifli demlemeler çıkarılabilir.Hario filtreler ile bu cafec lere oranla daha zor.En pahalısı ne deseniz benim bildiğim en pahalı sibarist ama çok deneyim odaklı bir filtre, günlük kullanımda fiyatı kullanıcıyı üzer 😂 Cafec traditional hızlı,reçete çıkarmak kolay,Abaca plus orta hız reçete çıkarmak kolay,Abaca hızlı yine reçete çıkarabileceğiniz demleme süreleri verir size.Th-3 denemedim merak ederseniz yarın onunla demler size dönerim.Yine pek kıymetli Orkun Bey'in topluluğu bilgilendirme amacıyla yaptığı şöyle bir kıyas videosu var ki mutlaka izlemelisiniz.

Filtrede en babası görece bir konu açıkçası herkesin kendi cevabı vardır ama sanırım herkesin katılacağı cevap en stabil en tutarlı olandır.Her filtrenin kendine özgü bir tat profili var,her filtre ile keyifli demlemeler çıkarılabilir.Hario filtreler ile bu cafec lere oranla daha zor.En pahalısı ne deseniz benim bildiğim en pahalı sibarist ama çok deneyim odaklı bir filtre, günlük kullanımda fiyatı kullanıcıyı üzer 😂 Cafec traditional hızlı,reçete çıkarmak kolay,Abaca plus orta hız reçete çıkarmak kolay,Abaca hızlı yine reçete çıkarabileceğiniz demleme süreleri verir size.Th-3 denemedim merak ederseniz yarın onunla demler size dönerim.Yine pek kıymetli Orkun Bey'in topluluğu bilgilendirme amacıyla yaptığı şöyle bir kıyas videosu var ki mutlaka izlemelisiniz.

Çok teşekkür ederim, mutlaka İzleyeceğim

Merhaba,Th-3'ü denediniz mi acaba?
Kusura bakmayın donut beklediğinizi bilmiyordum bugün demlemelerimin neredeyse hepsini abaca ile yaptım.Th-3 ile bir demleme yaptım.CoffeeNutz Johan Espinoza abacada aynı reçetede 1:45 civarı bitti,th-3 de 1:48 gibi bitti ama akışın devamlı hızlı olması çok şaşırtıcı kesinlikle hızı Abaca ile kıyaslanabilir bir filtre th-3.Sure olarak 3 sn yavaş olsa da gözümle takip ederken bana daha hızlı geldi hatta özellikle takip ettiğim için mi bilemiyorum.Tat profilleri benzer ama sanki th3 de aromalar daha berraktı.Asidite belirgin başlayıp ilidikca tatlılığa giden bir fincan vardı,maç heyecanindan abacaya çok dikkat edememiştim ama daha dengeli bir bitiş var gibiydi abacada ise, asidite ve tatlılık birbirine eşlik ederek bitişe gidiyor gibiydi.İkisi de keyifli fincanlardı kesinlikle.Diger Abaca demlemelerimin süreleri CoffeeNutz Los Cabezos 1:45-1:50 arası,CoffeeNutz Mi Finquita 2:00 belirgin bir şekilde su an tukettigim kahvelerden en su tutan Mi Finquita idi K-Max 70 klikte bu süreyi verdi.Johan Espinoza da 70 klik(hem Abaca hem th3),Los Cabezos 65 klikteydi diye hatırlıyorum.

Geri