• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Minimal bir set

DonQuijote

Yeni Üye
İsim
Giray
Daha fazla  
İsim
Giray
Merhaba,

Ben Don Quijote. Aranızda ve hobide yeniyim. Birkaç senedir çekirdek kahve alıp, öğütüp, French press yöntemiyle kahve tüketiyorum. Haftada ortalama 3-4 defa kahve içiyorum. Genellikle kendime ekipman olarak sıradan no name bir French press ve yine no name hario çakması seramik mile sahip bir öğütücüm var. Amacım mümkün mertebe az ve öz ekipman ile işimi tamamlamak. Aradığım malzemeleri liste halinde paylaşıyorum. Yardımcı olacak dostlara şimdiden teşekkürlerimi gönderiyorum.

1- Çekirdek kahveleri saklayabileceğim bir yapı arıyorum. Klasik kavanozda tuttuğum kahvelerde belli bir süre sonunda lezzet değişimi hissediyorum.
2- Mümkünse çelik mile sahip, stabil bir öğütüm verecek bir öğütücü. Bu noktada molent g50 ile karşılaştım ancak fiyat biraz tuzlu. Eğer bu kaliteye yakın ama daha ucuz alternatifler varsa süper ancak kalite farkı çok açık ise bu tuzlu fiyata katlanmak gerekecek gibi duruyor.
3- V60' a geçmeği düşünüyorum. Bu noktada marka fark eder mi veya v60 kendi içinde dallanıp budaklanıyor mu bilmediğim için size danışmak en mantıklısı. Ancak altına koyulan cam servis sürahisine asla bu saçma parayı verme gibi bir niyetim yok. O kısım için ev içinde bir alternatif oluşturma yanlısıyım. Çok sıklıkla tek kişi için ancak nadiren 4 kişiye kadar demleme yapmak istiyorum.
4- V60 için filtre kağıdı. Bu nokta hangi filtre kağıdını tercih etmem gerektiğini bilmiyorum. Yönlendirmeniz epey iş görür ancak kolay bulunur olması tercihim.

Sanırım minimal bir set için aradıklarım şimdilik bu kadar. Anlayacağınız çok yüksek bir beklentim yok. Yönlendirmelerinizi bekliyorum.

-Değirmen için Aliexpress’e bakabilirsiniz. 700 lira(indirim bitmediyse) civarına forumda gayet olumlu yorumlara sahip bir değirmen var. “Manuel kahve değirmeni” yazarak bulabilirsiniz. 522 lira gözüküyor vergiden önceki fiyatı ve +5000 değerlendirmeye sahip.

-Plastik 02 v60 alabilirsiniz. Fiyatı hem diğer demleyicilere göre uygun hem de en çok tercih edilen ürün diyebiliriz.

-Çeşitli filtre kağıdı markaları var ancak biraz daha uygun olmasını istiyorsanız yine Hario v60 filtre kağıtlarına (40’lı 100’lü gibi) bakabilirsiniz. Beyaz filtre tercih etmenizi öneririm.

-Kahve çekirdeklerini eğer valfi varsa satın aldığınız pakette saklamak en ekonomik yöntem.

V60 için kuğuboynu ısıtıcı şart. Kuğuboynu su ısıtıcı olmadan V60'dan yeterli verimi alamazsınız. Bu nedenle clever dripper öneririm. Güzel kavrulmuş taze çekirdek, iyi bir değirmen, clever dripper ve standart bir filtre kağıdı ile ortalamanın üstü bir kahve keyfi elde edebilirsiniz.

Öncelikle V60 için kuğuboynunu şart olduğunu düşünenlerden değilim.
Sonralıkla sorularınıza sıra sıra gidecek olursam

Kahveleri siparişlerinde gelen valfli kutularında tutabilirsiniz

Ben timemore c2 kullanıyorum ama şu anki fiyatından pek haberdar değilim, geçen aylarda sizin gibi yeni bi hobi olarak başlamak isteyen arkadaşım amazondan kingrinder adında ( ben daha önce duymamıştım) bir markadan almıştı, şimdilik memnun. Belki forumdaki diğer başlıklarda değirmen konusunda daha iyi bilgi edinebilirsiniz.

Hario plastik 02 ( 02 boyutununu ölçüsü, eğer 01 alırsanız nadiren olan 4 kişilik demleme planınız adeta işkence olabilir)

Harionun japonyada üretilmiş olan 02 boyutlu filtreleri, başlamak için yeterince iyi

Hassas bir tartı almanız eğer ki v60la demlemeye başlayacaksanız kuğu boynu ısıtıcıdan daha öncelikli. Süre tutanlarından vs. olmasına gerek yok. Size uzun süre gitsin , hassas olsun. (0.1 gr hassaslığında ) Tarifleriniz için öğüttüğünz kahve miktarını, döktüğünüz suyun miktarını kontrol etme ve ayarlayabilmenin yegane yolu bu.

İlgi gösterip yorum yapan dostlara çok teşekkür ederim. Genel olarak hario v60 02 modelini önerilmiş demleme aparatı işini bitirmiş oldum böylece. İlave olarak kuğu boyun kettle önerisi gelmiş. Bu arkadaşıda ekledim listeme. Öğütücü konusunda ise pek ikna olmadım. Önerilen timemore c2 modelini aklıma yazdım ancak o konuda biraz daha araştırma yapmak istiyorum. Belki listeye bir adet moka pot eklemesi yapabilirim.

İlgi gösterip yorum yapan dostlara çok teşekkür ederim. Genel olarak hario v60 02 modelini önerilmiş demleme aparatı işini bitirmiş oldum böylece. İlave olarak kuğu boyun kettle önerisi gelmiş. Bu arkadaşıda ekledim listeme. Öğütücü konusunda ise pek ikna olmadım. Önerilen timemore c2 modelini aklıma yazdım ancak o konuda biraz daha araştırma yapmak istiyorum. Belki listeye bir adet moka pot eklemesi yapabilirim.
C2 eski bir model c3s aliexpresste güvenilir saticilarda vergi dahil 3000 civarına bulunabiliyordu kontrol etmenizi öneririm bir kere daha indirim gerçekleşecek sanırım.Yine molent pocket da işinizi görecektir,çok nadir 4 kişi için demlerken kahveyi ikiye bölüp demlersiniz.1zpresso ürünlerine de bakmanızı öneririm xpros ve q2s özellikle.Kingrinder K6 yı da inceleyebilirsiniz.Benim size en onerdigim ise xpros olacaktır.

değirmen konusunda hiç molent önerisi gelmemiş. Pahalı olduğu için mi yoksa kalite konusundan mı? Önerilen çin malı değirmen içime sinmedi.

Geri