• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Milestones- Kolombiya Finca El Guayabo Natural
18/42 gr 27 sn , Kinu 0.7.5 , Lelit mara x Sıcaklık II. kademe, RO + Mg,Na 80ppm su , Pullman 17-19
Kahvede kırmızı çekirdekli meyveler, vişne kiraz, kırmızı erik gibi meyvelerin aromatik yapısı varken gövdede ve dokuda kremamsıllık ve yüksek tatlılık . Sanki içi ıslak kremamsı bir vişneli brownie yiyormuşsunuz ya da bir pasta kreması gibi bir hissiyatı var. Benim için çok etkileyici bir deneyim oldu. Önceki senelerdeki el puente natural gibi kahvelere benzeyen fakat çok daha üst seviye bir kahve. Piyasada o kadar çok natural olarak satılan fakat fermente tatların tüm kahveyi baskıladığı örnekler var ki kavrum tarafı da bu açıdan takdire şayan.
Milestones- Yaye Natural
18/42 gr 32.sn , Kinu 0.7.8 , Lelit mara x Sıcaklık II. kademe, RO + Mg,Na 80ppm su , Pullman 17-19
Espressoda yüksek sıcaklıkta şeftali kayısı reçeli gibiyken sıcaklığı düşürünce çiçeksiliğiyle ortaya çıkıyor. İçtiğim en açık kavrum naturel etiyopyalardan biri olabilir o nedenle çekirdeği zorladığınızda da çok iyi sonuçlar çıkabiliyor. Filtrede yüksek sıcaklık iri öğütümde çok temiz bir çıktı veriyor.

Hayırlısı bakalım. Ağam geçen sene bir Geshalar şovu yaptıydı, yine gelmiş bir Gesha, hem de Peru. Yeni kavrum, biraz dinlendirip içtikten sonra buraya da yazarım inşallah.

ilk defa sipariş verdim, web sitesinde kahve ürünlerini arama yapma işi biraz sıkıntılı geldi.
listelenen 27 kahve için teker teker detaylarını girip hangisi espresso hangisi fltreye uygun olduğuna bakmak biraz vakit alıyor.
güzel bir kategorizasyon ya da arama ikonu bu problemi çözebilir, naçizane tavsiyem olur.

ilk defa sipariş verdim, web sitesinde kahve ürünlerini arama yapma işi biraz sıkıntılı geldi.
listelenen 27 kahve için teker teker detaylarını girip hangisi espresso hangisi fltreye uygun olduğuna bakmak biraz vakit alıyor.
güzel bir kategorizasyon ya da arama ikonu bu problemi çözebilir, naçizane tavsiyem olur.
Merhaba tavsiyeleriniz konusunda çok haklısınız. Web sitesiyle ilgili yenilik yapıyoruz. Haziran sonu gibi yenilikleri haberdar edicem.

Zafer Hocam, girişteki videoyu kaldırırsanız çok sevinirim. Bazen siteye girişim 5 dakikayı bulabiliyor. Ayrıca kahvelerin asidite, gövde ve aroma yoğunluğunu gösteren sembol ya da grafik tarzı bir sistem de eklenirse çok faydalı olur. Benim naçizane önerim bu yönde.

Havalar biraz ısınmışken verim aldığım bir japanesse demleme reçetesini paylaşıyorum denediğim tüm kahvelerde çalışıyor.
Koke Honey- 15 gr kahve- 80 gr buz 180 ml su (1/3 buz-su oranı) - 1/17,3, kinu pob 3.0.0, hario v60, 95 derece su
Kahveyi her zamankinden bir tık daha ince öğütülmesi gerekiyor. Su az olduğundan ve çözünmenin artması için su 1-2 derece artırılabilir.
bloom 45 ml- 0-45 sn
1. döküş 90 ml 45-1.30
2. döküş 45 ml 1.30- 2.15 veya 2.30 bitiş
karafta iyice buzlar eridikten sonra bardağa alırken 1-2 parça daha buz koyuyorum.

02 nisan kavrum
Etiyopya Bekele Girma demledim şimdi.
Cmd 23 klik
Kalita 155 ve kendi filtresi
94C buzdağı abant karışım
50 ml 45 an bloom
50x4 döküş 2.50 bitiş
Döküş yavaş ince
15 e 250
Epey tatlı güzel oldu.

Merhabalar acaba yemen kahvenizin tekrardan satışı olucak mı?

Perez deneyen var mı? Yeni geisha
2 gün önce filtre bugün de espresso olarak denedim.Gaz etkisi olmasına rağmen tadım notlarını çok iyi alabildim.Performans olarak fiyatının kesinlikle üstünde.Muhtemelen 1 ay sonra çok çok daha iyi olacak

Zafer ağamla bir yaz sonu tanıştığımızda Slayer'dan içtiğim 2. espresso bir Honduras kahvesiydi. Carlos Meija mıydı, hatırlamıyorum. Neredeyse 2 sene oldu, her ay kilolarca kahve alırım. Alırım da denmez, her ay kilolarca düzenli kahve gönderir. Ne alsam diye düşünmeyi bırakıp bakalım bizimle bu ay ne paylaşacak heyecanıyla bekliyorum. Zafer için kahve göndermenin aynı sofraya oturmanın heyecanından farkı yok. Az önce telefonla konuşurken bir kahvesini yanlış demlediğim için kızdığına bile şahit oldum, öyle bir iş yapıyor yani.
Bu Honduras, Carlos Meijayla uzun ve yoğun bir birlikteliğimiz oldu. Yeni hasatıyla vesair kilolarca içmiş bulundum. Kahve fiyat performansı aşmış durumda. Mersin'de havalar ısınınca artık soğuk demleme sezonu da açıldı. Gün içinde dükkanda 4 - 5 soğuk demleme yapıp, her demlemenin yarısını bir öğrencimle bölüşüyorum.

20 gr kahve, 180 ml 96 derece nestle su
Karafa 130 gr buz, bardağa 40 gr buz.
Comandante'de 18 klik, 4 parçalı döküş yani 4x45.
Demlemede 2 dakikayı aşmaya gayret ediyorum ve buzlar yavaş yavaş eridikçe tam bir tatlı erik suyu şöleni.

Ekli dosyalar

• 20260514_104954.jpg
    20260514_104954.jpg
    80.1 KB · Görüntüleme: 44
Kolombiya Finca El Guayabo mükemmel bir natürel, V60 denedim şimdilik, tekrar tekrar alınır bu kahve
Ethiopya Aricha Adorsi, hem filtre hem espressoda harika.

Merhabalar acaba yemen kahvenizin tekrardan satışı olucak mı?
Merhaba, kusura bakmayın. Mesajınızı yeni fark ettim.

Yemen kahvesi gelecek, ancak süreç beklenenden biraz daha zor ilerlediği için bazı gecikmeler yaşandı. Savaş şartları nedeniyle işler aksayabiliyor. Yemenli bir arkadaşımızın çiftçilerle doğrudan bağlantısı bulunuyor. Kendisi ailesini ziyaret etmek için Yemen'e gitti ve dönerken eli boş dönmeyecek.

Gelişmelerle ilgili detaylı bilgileri en kısa sürede paylaşacağım.

Herkese mutlu, huzurlu ve bereketli bayramlar dilerim.

Geri