• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ETİYOPYA ARİCHA ADORSİ/YIKANMIŞ
Bi kac deneme yaptim cmd 24klik 95 derece su hario v60 ile
40sn on demleme iki dokus ile 2.40 sn civari suren demlemelerim oldu ancak kahveyi cozemedim sanirim uc dokus olarak ayni ogutum ayari abaca ile de denedim ama tam verim alamadim recete onerisi olur mu

ETİYOPYA ARİCHA ADORSİ/YIKANMIŞ
Bi kac deneme yaptim cmd 24klik 95 derece su hario v60 ile
40sn on demleme iki dokus ile 2.40 sn civari suren demlemelerim oldu ancak kahveyi cozemedim sanirim uc dokus olarak ayni ogutum ayari abaca ile de denedim ama tam verim alamadim recete onerisi olur mu
Su olarak ne kullanıyorsun? Bir de kahvenin kavrum tarihini öğrenebilir miyim ?

Sıcaklığı arttırmaktan korkma yıkanmışlarda 97 dereceye çıkar bir de şu tarifi dene 15 gr kahveye 1/16.7 oranla
V60
97c su
15gr/250gr oran

1-) 00:00 - 00:30 İlk Döküş 50 gr
2-) 00:30 - 00:50 İkinci döküş 100 gr
3-) 01:00 - 01:10 Üçüncü döküş 50 gr
4-) 01:20 - 01:30 Dördüncü döküş 50 gr

Aritma suya mineral ekleyip yapiyorum 40ppm civari en son pinar uludag kullandim ama.receteyi deneyecegim hocam cok tesekkurler 🙏

Aritma suya mineral ekleyip yapiyorum 40ppm civari en son pinar uludag kullandim ama.receteyi deneyecegim hocam cok tesekkurler 🙏
Mineraller her zaman iyi sonuç vermiyor. Kahvede acılık ve istenmeyen tatlara sebep olabiliyor.

IMG_9588.jpeg
Rogelio Espinoza Kolombiya Natural Anaerobik Java

Milestones seçkisinde raflarda yerini alınca sürekli aldığım kahvenin yeni hasadı.
Kinu Pob 4.0 öğütüm ( kalın öğütümde daha kompleks )
Fellow Aiden 4 döküş 95 ° ile demledim
Arıtma + Assu karışım 35 ppm su
25,2 g kahve 430 g su
4 dakikaya varan bir demleme sonrası özellikle kuru kokuda baharat, ilk yudumda erik notası biraz çocukluğumun mürdüm eriği kurularını anımsattı. Soğudukça katmanlar ağızda sulu tatlı bitişle devam ediyor. Bu kahveyi kavurucunuzdan ısrarla isteyin. Çekirdeğin kuru kokusu bile buram buram baharat kokuyor. Top listemde yer alan bu kahveyi her hasatta aynı lezzetle içebilmek keyifli. Kavrum zaten çok başarılı. Emeğine sağlık Zafer hocam.

Sayın Milestone ekibi, Etiyopya Adorsi için önerdiğiniz reçete ve degass süresi tahminlerinizi alabilme şansım olur mu? Degass için acele etmeden tam önerilen zamanda içmek istiyorum :)

Sayın Milestone ekibi, Etiyopya Adorsi için önerdiğiniz reçete ve degass süresi tahminlerinizi alabilme şansım olur mu? Degass için acele etmeden tam önerilen zamanda içmek istiyorum :)
Merhaba adorsi için reçete yazılmıştı. Ben yine size şöyle söyleyebilirim. Altın reçete bütün kahvelerde çalışır.Cmd 24 click 15 gram kahve 95-99 derece aralığında 250 ml su 50/100/50/50 2.25 2.45 arası süre tabi damak zevkinize göre şekillendirebilirsiniz.Degass 15 günden sonra içebilirsiniz.Ama degass etkisi azaltmak için öğütüp 10 dk bekletirseniz daha iyi sonuçlar alırsınız. Bu arada ne olursa olsun önemli olan kullandığınız su kahvenize olumlu veya olumsuz etki edecektir. Saygılarımla

25/26 ENDONEZYA MAS IYAN ORANGE BOURBON/CM​

zp6 special 4.0
97c su + melodrip ( 1/2 holy water ( 1 Galon suda 0.239g magnezyüm klörür and .08g sodyum bikarbonat ) (45-50 tds civari )
15gr/250gr oran bütün döküşler melodrip ile
abaca filtre + timemore crystal eye turbo v01

1-) 00:00 - 01:00 İlk Döküş 50 gr
2-) 00:30 - 02:00 İkinci döküş 100 gr
3-) 02:00 - 03:10 Üçüncü döküş 100 gr

Bütün tadım notalarını rahat bir şekilde alabildiğiniz özellikle tropikal meyveler ve turunçgillerin kombinasyonuna bayıldım (melodripin verdiği berraklık ve tatlılık mevcut, tabii ki biraz gövdesi daha zayıf oluyor ).
Melodrip ile zp6 beraber kombine edildiği zaman gerçekten kavrumun ve çekirdeğin kalitesini anlayabiliyorsunuz. Suyun önemi bence ülkemizdeki ne yazık ki hala yeteri kadar anlaşılmıyor. Özellikle SSP burrler ya da zp6 gibi genel olarak high clarity profiline sahip öğütücüler ile suyun önemi bence daha da artıyor.

Son düzenleme:
Milestone Etiyopya Aricha Adorsi Yıkanmış

Kinu M47 Phoenix Stock Burr -- 3.2.0
Hario Switch
Buzdağı su
16/256 oran

Caffechronicler'in switch reçetesi. Suyun yarısı switch kapalı bloom 45 saniye. Daha sonra switch kapalı kalan suyu ekleyip 2.dakika da switchi açıp demlemeyi bitirdik.

Bu reçete özellikle ev demleyicileri için çok stabil sonuç veriyor. Narenciye ve çiçek notaları baskın, dengeli asiditesi ve dengeli gövdesiyle keyifli bir kahve demlediğimi düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• 20260211_132834.jpg
    20260211_132834.jpg
    76.7 KB · Görüntüleme: 95
Kenya Gicherori AB , yıkanmış
Kinu POB 3.0.0 , 12 gr / 210 su
Ceado Hoop , Aeropress Filtre , 99 derece RO
70 yavaş 140 hızlı döküş + wdt ile kabuk kırma, 3.45 bitiş
No bypass demlemeleri yıkanmışlara çok yakıştırıyorum. Çıktı güzel oldu asidite bombası. Üzüm ve limon hissediliyor. Burukluk yok. Orta gövde ve tatlılık.

Etiyopya, Bekele Gırma, karbonik maserasyon
Orea v3, Kalita 185 filtre kağıdı
Comandante 19 klik
15 gr kahve, 250 ml su
Nestle 95 derece
4 eşit parçalı döküş, bitiş 2.20

Of of!

Milestones- Endonezya Mas İyan CM
18 > 42 gr 30 sn , Kinu 0.6.0 , Lelit mara x Sıcaklık II. kademe, RO + Mg,Na 80ppm su , Pullman 17-19
Turunçgiller çok baskın ve asiditesi çok hoş. CM sevdiren cinsten. Arancello gibi kahve :)

Ekli dosyalar

• IMG_7328.jpeg
    IMG_7328.jpeg
    101.2 KB · Görüntüleme: 52
Herkese sağlıklı huzurlu mutlu bol kahveli bayramlar diliyorum.Sevgilerimle...

Ruanda Emmanuel Rusatira Baho 48h Anaerobik

18 > 42 gr 30 sn , Kinu 0.6.0 , Lelit mara x Sıcaklık son kademe, RO + Mg,Na 80ppm su , Pullman 17-19
Böğürtlen-Ahududu reçeli resmen çok etkileyici kahve. Çok tatlı ve bu tatlılığı narenciye asiditesi çok güzel dengeliyor. Çekirdek yüksek sıcaklıkları kaldırıyor hatta tatlılık ve aromalar daha da patlıyor.Anaerobik bir kahvede bu sıcaklıklarda ve sürelerde bile herhangi bir fermente tat baskınlığının oluşmaması da bence kavurumun üst seviye olması

Ruanda Emmanuel Rusatira Baho 48h Anaerobik

18 > 42 gr 30 sn , Kinu 0.6.0 , Lelit mara x Sıcaklık son kademe, RO + Mg,Na 80ppm su , Pullman 17-19
Böğürtlen-Ahududu reçeli resmen çok etkileyici kahve. Çok tatlı ve bu tatlılığı narenciye asiditesi çok güzel dengeliyor. Çekirdek yüksek sıcaklıkları kaldırıyor hatta tatlılık ve aromalar daha da patlıyor.Anaerobik bir kahvede bu sıcaklıklarda ve sürelerde bile herhangi bir fermente tat baskınlığının oluşmaması da bence kavurumun üst seviye olması
Hocam elinize sağlık. Mara X de PID olmadan keyifli shotlar aldığınızı tahmin ediyorum yorumlarınızdan. Sütlü içecekler de haftasonları hazırlıyorum özellikle Cortado ve flat white. Espresso öncelikli içmesem de kaliteli espressoya hayır demem. Bu koşullarda yine Mara'yı önerir misiniz?

Hocam elinize sağlık. Mara X de PID olmadan keyifli shotlar aldığınızı tahmin ediyorum yorumlarınızdan. Sütlü içecekler de haftasonları hazırlıyorum özellikle Cortado ve flat white. Espresso öncelikli içmesem de kaliteli espressoya hayır demem. Bu koşullarda yine Mara'yı önerir misiniz?
Ben sütlü içecek içmiyorum fakat buhar gücü de sütlü içecek için yeterli olacaktır. Espresso açısından beni fazlasıyla tatmin ediyor. Çok Açık kavrumlarda bile keyifli shotlar aldım. Öneririm :)

Yılın kavurucusunun:
Kenya, Co Tropikal yıkanmış
Kinu m47 rebel, pour over burr ile 3.0
Aeropress, ters yöntem, tek kağıt
15 gr kahve 240 ml su
Nestle, 93 derece

Yarım dakikada döküş, beş tur karıştırmadan sonra 1.30 dakikadan sonra bastırmaya başladım, 2. dakikada bitti. Bu kahveyi v60 ve Orea ile demledim ve hayran kaldım. Aeropressle de çok güzel, şaşırtıcı ananas notunu şak diye yakaladım. Sitede varsa alın. Kenya algınızı alt üst edin.

Ekli dosyayı görüntüle 42081
Rogelio Espinoza Kolombiya Natural Anaerobik Java

Milestones seçkisinde raflarda yerini alınca sürekli aldığım kahvenin yeni hasadı.
Kinu Pob 4.0 öğütüm ( kalın öğütümde daha kompleks )
Fellow Aiden 4 döküş 95 ° ile demledim
Arıtma + Assu karışım 35 ppm su
25,2 g kahve 430 g su
4 dakikaya varan bir demleme sonrası özellikle kuru kokuda baharat, ilk yudumda erik notası biraz çocukluğumun mürdüm eriği kurularını anımsattı. Soğudukça katmanlar ağızda sulu tatlı bitişle devam ediyor. Bu kahveyi kavurucunuzdan ısrarla isteyin. Çekirdeğin kuru kokusu bile buram buram baharat kokuyor. Top listemde yer alan bu kahveyi her hasatta aynı lezzetle içebilmek keyifli. Kavrum zaten çok başarılı. Emeğine sağlık Zafer hocam.
Kavrumun üzerinden 5 ay geçmiş aromalar halen yerinde. Bu nasıl bir kavrumdur böyle bir lezzet yok. Son kalanı demledim keyifle içiyorum şu an. 🥳 Yeni hasat gelince kilo ile almak şart oldu. 😋

Geri