• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

24/25 KOLOMBİYA FİNCA LA VİLLA DON JUAN GESHA/YIKANMIŞ​

Hario cam switch - abaca+ osmotic flow filtre kağıdı
Zp6 special 3.5 ( 0 burr lock )
95°C uludağ premium su 40 ppm ( bloomdan sonra 90 derece kullanıyorum )
%21.45 extraction alıyorum TDS 1.45 lerde ( Xiaomi tds ölçer kalem ile test ettiğimden o kadar tutarlı olmayabilir)
bir tanede bükülmüş kaşık ( suyun akışını kesmek için ) videoda nasıl bir şey olduğunu görebilirsiniz
15/250

0:00 -Switchi kapalı olarak başlıyoruz , 50 gr suyu 95°C'de switche ekliyoruz
0:00 -burada 15 gr kahveyi ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz , tartıyı sıfırlıyoruz(darasını alıyoruz) kafamız karışmasın diye
1:30 -Switchi açıp tamamen süzülene kadar bekliyoruz sonra yeniden kapatıyoruz
1:40 - 90°C 100gr suyu bükülmüş kaşık üzerinden yatağa yakın bir şekilde döküyoruz ( 0 ajitasyon yaratmak için)
1:55 -Kaşığın ters kısmıyla kahve yatağını hafiften kazıyoruz ( videolu anlatımını hemen altına atıyorum )
3:00 -Switchi açıp tamamen süzülene kadar bekliyoruz sonra yeniden kapatıyoruz
3:15 -90°C 100gr suyu bükülmüş kaşık üzerinden yatağa yakın bir şekilde döküyoruz ( toplamda 200 gr oluyor en başta aldığımız dara ile beraber toplam 250 gr ulaşıyoruz )
3:30 -Kaşığın ters kısmıyla kahve yatağını hafiften kazıyoruz
4:30 - Hafiften kahve yatağını düzleştirmek swirl şeklinde sallıyoruz ve switchi açıyoruz

Sonuç : Normalde zp6 special ile alışık olmadığımız hafif gövdeli ve tatlı bir kahve profiline sahip oluyoruz. Bu Lance Hedrick'in Switch videosundan alıntı sadece bloom kısmını 95 derece yaptım çünkü kahvenin açık kavrum olduğunu biliyorum çözemez diye düşündüm.

24/25 KOLOMBİYA LAS PALMAS/BLEND CO STAWBERRY​

Hario cam switch - abaca+ osmotic flow filtre kağıdı
Zp6 special 5.0 ( 0 burr lock )
70°C Assu+ Brita 40 ppm ( bloomdan sonra 90 derece kullanıyorum )
bir tanede bükülmüş kaşık ( suyun akışını kesmek için ) videoda nasıl bir şey olduğunu görebilirsiniz
15/250

0:00 -Switchi kapalı olarak başlıyoruz , 50 gr suyu 70°C'de switche ekliyoruz
0:00 -burada 15 gr kahveyi ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz , tartıyı sıfırlıyoruz(darasını alıyoruz) kafamız karışmasın diye
1:30 -Switchi açıp tamamen süzülene kadar bekliyoruz sonra yeniden kapatıyoruz
1:40 - 90°C 100gr suyu bükülmüş kaşık üzerinden yatağa yakın bir şekilde döküyoruz ( 0 ajitasyon yaratmak için)
1:55 -Kaşığın ters kısmıyla kahve yatağını hafiften kazıyoruz ( videolu anlatımını hemen altına atıyorum )
3:00 -Switchi açıp tamamen süzülene kadar bekliyoruz sonra yeniden kapatıyoruz
3:15 -90°C 100gr suyu bükülmüş kaşık üzerinden yatağa yakın bir şekilde döküyoruz ( toplamda 200 gr oluyor en başta aldığımız dara ile beraber toplam 250 gr ulaşıyoruz )
3:30 -Kaşığın ters kısmıyla kahve yatağını hafiften kazıyoruz
4:30 - Hafiften kahve yatağını düzleştirmek swirl şeklinde sallıyoruz ve switchi açıyoruz

Sonuç : v60'e göre daha tatlı bir kahve ben bunu bazı co-ferment işlenmiş kahvelerde deniyorum sonuç oldukça tatlı çıkıyor. Tatlılığı yüksek çilek/yaban mersini/vanilya tadını alabildiğiniz bir kahve oluyor. Berraklık yerine tatlılık geliyor biraz. Extraction %18.57 civarlarındaydı

Zafer Bey yine şaşırtmadı bu toplu alım etkinliğinde de ışık hızıyla gönderdi kahveleri. Finca Milan'ları, Diego Horta'yı ve Asefa Dukamo'yu deneme şansım oldu. Hepsinin Zafer Bey'in daha önce verdiği 18/300 reçetesiyle demledim. 30'ar saniye aralıklarla 60/145/220/300 olarak 94-95C Uludağ Premium su kullandım.
Finca Milan'ların ikisi de TimeMore B75'e pek uygun değil, ne kadar öğütümü inceltirsem incelteyim su tutmadı. Hario Mugen'de istediğim profili elde ettim. Aralarında en çok Finca Milan'ları beğendim. Asefa Dukamo'dan da gelen bal hissiyatının ferahlığı çok hoştu. Diego Horta yine ortalamanın üstüydü ama nedense bu kahveye çok hypelandığım için bir tık beklentimin altında kaldı. Yine güzel bir lezzet şöleni yaşattığı için Zafer Bey'e teşekkür ederim, eline sağlık :)

Trio blend için espresso reçetesi olan var mı ? :) Önerilerinize açığım.

Kenya Maganjo
v60 93 derece
15gr 240ml
2.30 dk

2.50 sürdüğünde çok daha acıydı, ancak 2.30'da da pek verimli olmadı. Paket 13 günlük, daha mı uzun bekleme istiyor acaba?

Kenya Maganjo
v60 93 derece
15gr 240ml
2.30 dk

2.50 sürdüğünde çok daha acıydı, ancak 2.30'da da pek verimli olmadı. Paket 13 günlük, daha mı uzun bekleme istiyor acaba?
Merhaba yıkanmış afrikalar için altın reçete veriyim size.Cmd 23 click 95 derece 15/250 ml 50/100/50/50 2.20 dk kahve degass sürecinden bir nebze kurtulmak istiyorsanız.Öğütüp 10 dk bekletip uzun blooming öneririm.Su tercihimiz assu sarnıç arıtma sistemi.Saygılarımla

Teşekkürler buna da dikkat edeyim, Afrika'yla bir türlü yıldızım barışmıyor 😁
Hocam aslında sadece değişkenleri doğru okumak gerekiyor. Çoğu insan sabit reçeteye vs bağlı kalmak istiyor ama durum böyle değil. Mesela verilen reçetelerdeki:
- Ekipman farklılığı. Her öğütücünün parçacık dağılımı farklı mesela DiFluid Omni ile incelediğiniz zaman ne kadar farklı olduğunu görüyorsunuz aynı micron boyutunda gözükse bile.
https://miro.medium.com/v2/resize:fit:1400/1*5xV8APBAe2pDosj18c0CdQ.jpeg
- Kahvenin tazeliği, nem oranı, karbondioksit. Bu direkt mesela bloom yaparken kahve yatağında belli oluyor bu konuda Lance hedrick'in videoları var.Kahvedeki karbondioksitin çıkışını bloom süresinde sağlamanız gerekiyor yoksa kapalı tadım notaları elde ediyorsunuz. Taze olarak demlediğiniz belli varyeteler ayrıca çok hızlı akar bunu da filtre kağıdı ve öğütüm boyutu ile ayarlamanız gerekiyor. Kahve çekirdeğinin işlendiği processe göre sıcaklığı ayarlamanız gerekiyor mesela yıkanmışlara daha yüksek sıcaklık ile demlemeniz gerekirken co-ferment kahveler daha düşük sıcaklık ile demlendiği gibi

-Kahvenin ne kadar light kavrulduğu mesela Onyx Coffee Lab'a girerseniz kahvenin görüşünü ile gerçek agtronu arasındaki farkı özellikle belirterek yazıyorlar.Bu da direkt olarak reçeteleri ve kahveye nasıl yaklaşman gerektiğini etkiliyor.
TLDR: Yani özetle direkt bütün kahvelere uygulayabileceğin tek bir reçete yok çünkü insanlar farklı farklı kahvecilerden alışveriş yapıyorlar bunların hepsinin kullandığı yeşil çekirdeklerin nem oranları farklı hangi agtronda kavrulduğu farklı. Gerçekten kahveden performans almak isteyen insanların bütün bu değişkenleri göz önünde bulundurarak bir demleme yapması gerekiyor. Zaten söylediklerimin benzer bir özetini Lance Hedrick videoda söylüyor.O kahvenin "sweet spot" unu bulmak için kısacası kendin denemeler yapman gerekiyor biraz. Özelikle öğütüm konusunda

Hocam aslında sadece değişkenleri doğru okumak gerekiyor. Çoğu insan sabit reçeteye vs bağlı kalmak istiyor ama durum böyle değil. Mesela verilen reçetelerdeki:
- Ekipman farklılığı. Her öğütücünün parçacık dağılımı farklı mesela DiFluid Omni ile incelediğiniz zaman ne kadar farklı olduğunu görüyorsunuz aynı micron boyutunda gözükse bile.
https://miro.medium.com/v2/resize:fit:1400/1*5xV8APBAe2pDosj18c0CdQ.jpeg
- Kahvenin tazeliği, nem oranı, karbondioksit. Bu direkt mesela bloom yaparken kahve yatağında belli oluyor bu konuda Lance hedrick'in videoları var.Kahvedeki karbondioksitin çıkışını bloom süresinde sağlamanız gerekiyor yoksa kapalı tadım notaları elde ediyorsunuz. Taze olarak demlediğiniz belli varyeteler ayrıca çok hızlı akar bunu da filtre kağıdı ve öğütüm boyutu ile ayarlamanız gerekiyor. Kahve çekirdeğinin işlendiği processe göre sıcaklığı ayarlamanız gerekiyor mesela yıkanmışlara daha yüksek sıcaklık ile demlemeniz gerekirken co-ferment kahveler daha düşük sıcaklık ile demlendiği gibi

-Kahvenin ne kadar light kavrulduğu mesela Onyx Coffee Lab'a girerseniz kahvenin görüşünü ile gerçek agtronu arasındaki farkı özellikle belirterek yazıyorlar.Bu da direkt olarak reçeteleri ve kahveye nasıl yaklaşman gerektiğini etkiliyor.
TLDR: Yani özetle direkt bütün kahvelere uygulayabileceğin tek bir reçete yok çünkü insanlar farklı farklı kahvecilerden alışveriş yapıyorlar bunların hepsinin kullandığı yeşil çekirdeklerin nem oranları farklı hangi agtronda kavrulduğu farklı. Gerçekten kahveden performans almak isteyen insanların bütün bu değişkenleri göz önünde bulundurarak bir demleme yapması gerekiyor. Zaten söylediklerimin benzer bir özetini Lance Hedrick videoda söylüyor.O kahvenin "sweet spot" unu bulmak için kısacası kendin denemeler yapman gerekiyor biraz. Özelikle öğütüm konusunda

Dedikleriniz çok doğru, elbette her çekirdek için tek bir standart mümkün olamaz. Ancak şöyle de bir durum var, iyi çekirdekler, hangi yöre olursa olsun, hangi kavrum olursa olsun, standart demleme yöntemlerinde, tat profilini en azından ortalama olarak yansıtabiliyor. Sonrası artık demleyiciye kalmış oluyor.

Nihayetinde öğütülmüş kahve tanelerinin, belli bir sıcaklık üzerindeki suyla kimyasal tepkimeye girmesi süreci; v60 sisteminin iç haznesi ve espressodaki gibi çok yüksek basınçlar içermediği de düşünüldüğünde, çok düşük sıcaklık veya çok kalın/ince öğütüm dışında dışarıdan müdahalelerin, majör etkileri olabileceği bir süreç değil.

Bu sebeple, standart demleme yöntemlerinin bu ismi almasının sebebinin, en azından çekirdeğin profilinin %70'ini demleyiciye sunabilmesi olduğunu düşünüyorum. Standart demleme yöntemiyle, tat profilinde en azından ortalama bir referans noktası elde edebilmeli ki; demleyici de çekirdeği 70'ten 100'e çıkarma sürecinde, hangi farklı yöntemleri uygulayabileceğini öngörebilsin.

Nihayetinde bizler de, yüksek fiyatlı bu ürünlerde, doğrudan standartların çok dışında olan 1-2 dakikalık blooming veya 4-5 dakikalık demlemeler gibi çok farklı tekniklerle deneme yanılma yöntemiyle ulaşmaya çalışamıyoruz. Çünkü kahve bitmiş oluyor. Eğer çekirdek bu denli standart dışı bir teknik istiyorsa, kavurucunun bunu ürün açıklamasında belirtmesi gerekir. Biz bu yöntemle denedik ve tam potansiyeline ulaştık, bilginiz olsun şeklinde.

Bu çekirdekten ve firmadan bağımsız olarak söylüyorum, bu tür bir yaklaşımla üretici ve kavurucular tüm sorumluluğu tüketicilere yüklemiş oluyor. Bu çekirdek çok güzel, ancak sen potansiyelini bulamadın gibi durum ortaya çıkabilir. Nitelikli bir çekirdeğe, referans noktası olabilecek standart yöntemi uyguladığımız zaman ve öğütüm/su sıcaklığı gibi parametrelerle kontrol etmeye çalıştığımızda karşılaştığımız şey sadece, yanık veya su tadı oluyorsa, o noktada işler karışmış oluyor ve demleyici tamamen karanlıkta kalmış oluyor. Çünkü ne kavurucu tarafında, ne de forumlarda herhangi bir referans noktası bulunmuyor.

Son düzenleme:
Dedikleriniz çok doğru, elbette her çekirdek için tek bir standart mümkün olamaz. Ancak şöyle de bir durum var, iyi çekirdekler, hangi yöre olursa olsun, hangi kavrum olursa olsun, standart demleme yöntemlerinde, tat profilini en azından ortalama olarak yansıtabiliyor. Sonrası artık demleyiciye kalmış oluyor.

Nihayetinde öğütülmüş kahve tanelerinin, belli bir sıcaklık üzerindeki suyla kimyasal tepkimeye girmesi süreci; v60 sisteminin iç haznesi ve espressodaki gibi çok yüksek basınçlar içermediği de düşünüldüğünde, çok düşük sıcaklık veya çok kalın/ince öğütüm dışında dışarıdan müdahalelerin, majör etkileri olabileceği bir süreç değil.

Bu sebeple, standart demleme yöntemlerinin bu ismi almasının sebebinin, en azından çekirdeğin profilinin %70'ini demleyiciye sunabilmesi olduğunu düşünüyorum. Standart demleme yöntemiyle, tat profilinde en azından ortalama bir referans noktası elde edebilmeli ki; demleyici de çekirdeği 70'ten 100'e çıkarma sürecinde, hangi farklı yöntemleri uygulayabileceğini öngörebilsin.

Nihayetinde bizler de, yüksek fiyatlı bu ürünlerde, doğrudan standartların çok dışında olan 1-2 dakikalık blooming veya 4-5 dakikalık demlemeler gibi çok farklı teknikleri deneme yanılma yöntemiyle ulaşmaya çalışamıyoruz. Çünkü kahve bitmiş oluyor. Eğer çekirdek bu denli standart dışı bir teknik istiyorsa, kavurucunun bunu ürün açıklamasında belirtmesi gerekir. Biz bu yöntemle denedik ve tam potansiyeline ulaştık, bilginiz olsun şeklinde.

Bu çekirdekten ve firmadan bağımsız olarak söylüyorum, bu tür bir yaklaşımla üretici ve kavurucular tüm sorumluluğu tüketicilere yüklemiş oluyor. Bu çekirdek çok güzel, ancak sen potansiyelini bulamadın gibi durum ortaya çıkabilir. Nitelikli bir çekirdeğe, referans noktası olabilecek standart yöntemi uyguladığımız zaman ve öğütüm/su sıcaklığı gibi parametrelerle kontrol etmeye çalıştığımızda karşılaştığımız şey sadece, yanık veya su tadı oluyorsa, o noktada işler karışmış oluyor ve demleyici tamamen karanlıkta kalmış oluyor. Çünkü ne kavurucu tarafında, ne de forumlarda herhangi bir referans noktası bulunmuyor.
Daha fazla katılamazdım.

Nihayetinde bizler de, yüksek fiyatlı bu ürünlerde, doğrudan standartların çok dışında olan 1-2 dakikalık blooming veya 4-5 dakikalık demlemeler gibi çok farklı tekniklerle deneme yanılma yöntemiyle ulaşmaya çalışamıyoruz. Çünkü kahve bitmiş oluyor. Eğer çekirdek bu denli standart dışı bir teknik istiyorsa, kavurucunun bunu ürün açıklamasında belirtmesi gerekir. Biz bu yöntemle denedik ve tam potansiyeline ulaştık, bilginiz olsun şeklinde.

Yazdıklarınızda size katılıyorum ancak benim düşüncemde bu kadar genellemek yerine kavurucu bazlı genelleme daha doğru geliyor. Yani her kavurucunun kavurma tarzına göre bir genel reçetesi oluşturulması gerekiyor en azından bahsettiğiniz %70 için. Çünkü kavrum profilleri çok değişiyor ve çözünmeler de böylelikle çok değişiyor. Ben Milestones'dan aldığım çekirdekleri 96-97 derecede demlerken başkaX bir kavurucudan aldıklarımı 93 derece üstüne çıkarsam içilmez hale geliyor.En basit anlamıyla bunuanlatmak istedim.

Kenya için yazdığınız için de şunu söyleyebilirim, ben bu çekirdeği çok keyifle tükettim ve fiyat - performans anlamında oldukça üst seviyede yer aldığını düşünüyorum.

Ben Milestone kavrumlarında 96 derece altında demleme yapmıyorum. Sizin 93 derecede acı tat almanız 2 ihtimal getiriyor aklıma: Öğütümünüz fazla ince olabilir(öğütüm değeri yazmamışsınız bilemiyorum bu nedenle), su döküşünüzde ajitasyon fazla olabilir.

Milestones kavrumlarına genel reçete olarak yardımcı olur mu bilmiyorum ama oldukça fazla çekirdeğini tüketmiş biri olarak deneyimlerimi yazayım: 96-97 derece su, öğütüm olarak biraz daha kalına yakın orta ve dökerken fazla ajitasyon yapmadan, daha yavaş taraftan dökmeniz. Bloom sonrası 3 eşit parçada döküş genel reçeteye uygun bana göre.

Umarım keyif alırsınız o çekirdekten, ben çok severek tüketmiştim.

Yazdıklarınızda size katılıyorum ancak benim düşüncemde bu kadar genellemek yerine kavurucu bazlı genelleme daha doğru geliyor. Yani her kavurucunun kavurma tarzına göre bir genel reçetesi oluşturulması gerekiyor en azından bahsettiğiniz %70 için. Çünkü kavrum profilleri çok değişiyor ve çözünmeler de böylelikle çok değişiyor. Ben Milestones'dan aldığım çekirdekleri 96-97 derecede demlerken başkaX bir kavurucudan aldıklarımı 93 derece üstüne çıkarsam içilmez hale geliyor.En basit anlamıyla bunuanlatmak istedim.

Kenya için yazdığınız için de şunu söyleyebilirim, ben bu çekirdeği çok keyifle tükettim ve fiyat - performans anlamında oldukça üst seviyede yer aldığını düşünüyorum.

Ben Milestone kavrumlarında 96 derece altında demleme yapmıyorum. Sizin 93 derecede acı tat almanız 2 ihtimal getiriyor aklıma: Öğütümünüz fazla ince olabilir(öğütüm değeri yazmamışsınız bilemiyorum bu nedenle), su döküşünüzde ajitasyon fazla olabilir.

Milestones kavrumlarına genel reçete olarak yardımcı olur mu bilmiyorum ama oldukça fazla çekirdeğini tüketmiş biri olarak deneyimlerimi yazayım: 96-97 derece su, öğütüm olarak biraz daha kalına yakın orta ve dökerken fazla ajitasyon yapmadan, daha yavaş taraftan dökmeniz. Bloom sonrası 3 eşit parçada döküş genel reçeteye uygun bana göre.

Umarım keyif alırsınız o çekirdekten, ben çok severek tüketmiştim.
Teşekkür ettim hocam, bu çekirdekle veya kavurucuyla ilgili sorun vardır gibi bir yaklaşımım söz konusu değil. Genel bir yaklaşıma ilişkin açıklamalar yaptım.

Çekirdek özelinde ise daha önce de dediğim gibi henüz degass süresi de dolmamış olabilir, sadece çekirdekle ilgili ayrıntılı bir geri bildirime denk gelmediğim için fikir almak istemiştim. Bu açıklamanız da bilgilendirici oldu, bir hafta daha bekleyip bunu da dikkate alacağım.

Teşekkür ettim hocam, bu çekirdekle veya kavurucuyla ilgili sorun vardır gibi bir yaklaşımım söz konusu değil. Genel bir yaklaşıma ilişkin açıklamalar yaptım.

Çekirdek özelinde ise daha önce de dediğim gibi henüz degass süresi de dolmamış olabilir, sadece çekirdekle ilgili ayrıntılı bir geri bildirime denk gelmediğim için fikir almak istemiştim. Bu açıklamanız da bilgilendirici oldu, bir hafta daha bekleyip bunu da dikkate alacağım.
Çok beğenerek tükettiğim bir çekirdekten sizin de aynı keyfi almanızı amaçlayarak yazdım hocam yoksa çekirdek ya da kavrum sorunu yoktur diye değil.

Umarım keyif alırsınız. Bu arada 15 gün degass için gayet yeterli bu çekirdek özelinde, aklınızda bulunsun. Afiyet olsun.

Kavrum hatası olan bir çekirdeği belli başlı referans noktalarıyla demlediğiniz zaman zaten verdiği tatlardan anlaşılıyor genelde. Ya da klasik Barista Hustle'in ya da SCA'nın cupping protokolunu uyguladığınızda kavrumda hata olduğunu anlaşılıyor. Kısaca öyle bir tat oluyor ki kapatılacak türden olmuyor. Potansiyelinize ulaşamamışsınızdır degass bekleyin vs türden bir şey değil yani. Degas yememiş kahve sadece biraz kapalı gelir tadı acı vs gelmez. Onu da biraz tamaman olmasa da elimine etmenin yolları var. Bloom süresi ya da çifte bloom yapmak ya da kahveyi öğüttükten sonra bekletmek vs. Onun dışında kavurucu kavrum light mi very light mi diye belirttiği taktirde zaten kafanızda belli bir başlı reçete oluşuyor kahvenin künyesine baktığınız zaman.

Not : Benim amacım burada szin ya da kavurucunun üzerinden konuşmak değil genel-geçer gözlemlerimi aktarıyorum kendi deneyimlerim sonucunda

worka için kalından inceye, çeşitli dripperlarla farklı metodlarlar ve arkadaşların paylaştıkları reçeteleri de denedim; kesinlikle dümdüz ve fiyatını hak etmeyen kahve. bu fiyat segmentinde bir kahve için 40 takla atarak sonuca ulaşacaksak bu kahvenin standart kalitede bir kahve olduğunu gösterir, yani içilebilir, taze kavrulmuş (?) kahve. gerçek manada üst düzey bir kahvede bir çok şeyi yanlış yapsanız bile ortalama üstü sonuç alırsınız..
bendeki paket 10.11. kavrum tarihli. ya kavrum hatalı ya da kavrumdan sonraki paketlemede kahve baytladı çünkü ne kuru kokuda bir şey var ne ögüttükten sonra. dümdüz bir kahve hem de aşırı düz.

worka için kalından inceye, çeşitli dripperlarla farklı metodlarlar ve arkadaşların paylaştıkları reçeteleri de denedim; kesinlikle dümdüz ve fiyatını hak etmeyen kahve. bu fiyat segmentinde bir kahve için 40 takla atarak sonuca ulaşacaksak bu kahvenin standart kalitede bir kahve olduğunu gösterir, yani içilebilir, taze kavrulmuş (?) kahve. gerçek manada üst düzey bir kahvede bir çok şeyi yanlış yapsanız bile ortalama üstü sonuç alırsınız..
bendeki paket 10.11. kavrum tarihli. ya kavrum hatalı ya da kavrumdan sonraki paketlemede kahve baytladı çünkü ne kuru kokuda bir şey var ne ögüttükten sonra. dümdüz bir kahve hem de aşırı düz.
Merhaba kavrum tarihi benim elimde olan isterseniz. Yarın telefonla birebir görüşüp deneyebiliriz. Size yardımcı olmak istiyorum. SaygılarımlaEkran görüntüsü_25-11-2025_20545_web.whatsapp.com.jpeg

Ben milestonesun kahvelerinin çoğunda şöyle reçete kullanıyorum;
Kingrinder K6 90 klik, cmd 23 sanırım, 95 derece su 1:16,7 oran, ozmotik döküş, bloom (40 45sn) +3 döküş 2.30-2.50 arası bitiş.
40 paket kahve tüketmişimdir milestonestan, bu reçete hemen hepsinde çalıştı. Su olarak 45ppm kendi hazırladığım suyu kullanıyorum ama uludağ, sultan, assu, abant denedim hepsiyle oluyor bence. Yalnız şu sıra coconatı uludağ premiumla yaptım en canlı aromalar o zaman çıkmıştı.

Sizin bu söylemenize göre World Brewers Cup Championship (WBrC) yarışmalarında, yarışmacıların kullandığı premium düzeydeki çekirdekleri (örn: Panama Gesha) plastik V60, orada bulunan herhangi bir su vs. ile reçetelendirip sunmaları ile hepsi basitçe şampiyon olmalı (!) WBrC 2024 ikincisi Wataru Iidaka UFO Dripper, Sibarist Fast Filter Paper, Paragon+Melodrip ve iki farklı su sıcaklığı kullanmıştı. Peki neden birinci olamadı? Martin Wölfl ise Orea V4 Narrow+Sibarist Fast kullandı sadece ve şampiyon oldu. Yani kısacası demleme teknikleri ve reçetelendirmedeki yapılandırmalar kahveye özgü olmalıdır. Wataru’nun reçetesi Martin’in kahvesini iyi çıkarmayabilir (?) Worka da diğer çekirdeklere göre daha üst seviyede olan bir çekirdek. Elbette her ev demleyicisinde yukarıda saydığım ekipmanlar yok. Dolayısıyla evde kullanılan ekipmanlarla iyi sonuç çıkarmak mühim olan, haklısınız. Ancak bazen bazı çekirdeklerde bu ekipmanlara ihtiyaç duyulabiliyor ya da bu ekipmanlarla daha kolay demlenebiliyor, esnetilebiliyor. Siz reçetenizi, kullandığınız suyu bile belirtmemişsiniz. Buna rağmen böylesine nadide bir çekirdeğe düz demek bana kalırsa başta çiftçilere sonra kavurucuya haksızlık. Umarım @blackeagle ile çözebilirsiniz.

Geri