• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Milestones Coffee Roastery (2025 En İyi Toplu Alım Kavurucusu)🏆

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
IMG_5610.jpeg
Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Milestones Coffee Roastery
Çekirdek: Etiyopya Bekele Kachara
İşleme Yöntemi: Red Honey
Varyete: 7418
Kavrum Tarihi: 30.08.2025
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Switch / Cafec Traditional Filtre Kâğıdı
Öğütüm Detayları: 1Zpresso ZP6 S / 5.5 Klik
Su Detayları: 97 C°/Assu
Kahve Miktarı: 15 gr
Su Miktarı: 250 ml
Oran: 1/16.6
Demleme Basamakları: Switch kapalı iken 50 ml 35 saniye blooming sonrası switchi açıp 5 saniye bekliyoruz. Sonrasında 70-70-60 şeklinde yatak kurumaya yakınken döküşleri yapıyoruz. Demlemeyi 2.25’de bitiriyoruz.

Tadım Detayları: Aromada tropikal meyvelerin uçtuğunu çok rahat hissediyorsunuz ki kuru kokuda bile bu notayı çok rahat alabiliyorsunuz. Tadıma geçtiğimizde ise “red honey” işleminin vücut bulmuş halini görüyoruz diyebiliriz. Tatlılık ve asidite çok iyi dengelenmiş. Üzerinde tadım notu olarak tatlı limon yazıyordu, tatlı limon daha önce hiç deneyimlemedim fakat böyle bir şey olmasa bile benim betimlemem de böyle olurdu. Çünkü limonun tadını alıyorsunuz fakat asidite şeklinde değil de daha tatlıya yakın bir nota şeklinde alıyorsunuz. Benim favorim olacak Etiyopyalardan birisi 👌🏽

Yemen Almaa'yı çok beğendim. Şimdiye kadar içmiş olduğum Yemen kahvelerindeki gövde yoğunluu ve baharat notalarının yanında meyvemsi notaları bu kadar alabildiğim ilk Yemen kahvem. Kompleks ve katmanlı, daha kalın öğütüm tarafında çok keyifli.

Ekli dosyayı görüntüle 40147
Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Çekirdek: Etiyopya Bekele Kachara
İşleme Yöntemi: Red Honey
Varyete: 7418
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario Switch / Cafec Traditional Filtre Kâğıdı
Öğütüm Detayları: 1Zpresso ZP6 S / 5.5 Klik
Su Detayları: 97 C°/Assu
Demleme Basamakları: Switch kapalı iken 50 ml 35 saniye blooming sonrası switchi açıp 5 saniye bekliyoruz. Sonrasında 70-70-60 şeklinde yatak kurumaya yakınken döküşleri yapıyoruz. Demlemeyi 2.25’de bitiriyoruz.

Tadım Detayları: Aromada tropikal meyvelerin uçtuğunu çok rahat hissediyorsunuz ki kuru kokuda bile bu notayı çok rahat alabiliyorsunuz. Tadıma geçtiğimizde ise “red honey” işleminin vücut bulmuş halini görüyoruz diyebiliriz. Tatlılık ve asidite çok iyi dengelenmiş. Üzerinde tadım notu olarak tatlı limon yazıyordu, tatlı limon daha önce hiç deneyimlemedim fakat böyle bir şey olmasa bile benim betimlemem de böyle olurdu. Çünkü limonun tadını alıyorsunuz fakat asidite şeklinde değil de daha tatlıya yakın bir nota şeklinde alıyorsunuz. Benim favorim olacak Etiyopyalardan birisi 👌🏽
Bu kahve benim de favorim oldu. Zaten milestones dan aldığım Etiyopya’lar bir harikaydı ama bu çok ayrı bir güzel bitmesine çok üzüldüm

Honduras Carlos Meija Dark Room Anaerobik
Kinu m47 , 0.8.2 , ims sepet
oran, 1: 2.5 , 19 gr > 47,5 gr , 27 sn
Erikli su , 94 derece
Kahve , Çikolata likörü gibi likör dediğime bakmayın likör kısmı o kadar dengeli geliyor ki, anaerobik olmasına rağmen fermente tatlar asla önde değil. Dark room process daha kontrollü bir şekilde kahvedeki fermentasyonu etkilemişe benziyor. Bu nedenle olduğunu düşünüyorum. Dokusu da gerçekten ilginç yulaflı bir şey yemiş gibi bir hissiyat bırakıyor. Son zamanlarda anaerobik kahveleri espressoda denemeye korkar olmuştum bu çok iyi oldu.

IMG_5754.jpeg
Demleme Reçetesi

Kavurucu:
Çekirdek: Yemen Almaa
İşleme Yöntemi: Natural Anaerobic 120h
Varyete: Jaadi
Demleme Yöntem ve Detayları: Origami Air S / Cafec Abaca Filtre Kâğıdı
Öğütüm Detayları: 1Zpresso ZP6 S / 4.5 Klik
Su Detayları: 94 C°/Assu
Demleme Basamakları: 45 ml 30 saniye blooming sonrası 3 eşit parçada döküş.
Bitiş 2:08.

Tadım Detayları: Öncelikle baştan sona kompleks bir fincan olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Aromada bana ilk çarpan nota karadut reçeliydi. Anneannem köyde karadut reçeli yaparken burnuma gelen kokunun neredeyse aynısını hissettim. Tatta ise yine karadut, mor üzüm ve tatlı baharatlar vardı. Tatlı baharat tanımlasını ise şöyle yapabilirim. Baharatımsı bir aroma var fakat daha önce deneyimlemediğim bir tatlılıkla birlikte idi. Bu yüzden tatlı baharatlar diye tanımladım. Ayrıca 120 saat anaerobik fermentasyonun aşırılığı hiç hissettirmiyor. Kısacası mükemmel ve farklı karakteristiğe sahip bir çekirdek.

Kosta Rika Chirippo Mountain Yıkanmış
18 gr kahve 1/17 oran, Kinu Classic 2.5.0
95 derece/ Erikli su, Hario seramik v60 +Cafec Traditional
Kahve yıkılıyor. Asidite var tatlılık var, aftertaste uzun Geçen sene Zafer’den Gerardo Urena’nın yıkanmışını içenler bilir bu o kahvenin yeni hasadı. O kahve de harikaydı ama bu daha meyvemsi çok daha beğendim.

Kosta Rika Chirippo Mountain Yıkanmış
18 gr kahve 1/17 oran, Kinu Classic 2.5.0
95 derece/ Erikli su, Hario seramik v60 +Cafec Traditional
Kahve yıkılıyor. Asidite var tatlılık var, aftertaste uzun Geçen sene Zafer’den Gerardo Urena’nın yıkanmışını içenler bilir bu o kahvenin yeni hasadı. O kahve de harikaydı ama bu daha meyvemsi çok daha beğendim.
Abi mükemmel bir kahve Chirippo. Carloe Mejia Dark room ile beraber en çok beğendiğim F/P kahvelerdi yaz döneminde. İmkanın varsa Brita surahi + assu ile de deneyebilirsin. Ben de eskiden erikli kullanıyordum brita + assu / gürpınar su var Şokta onlar ile daha güzel tatlar aldım

5 barda 10 saniye pre infusion yaptıktan sonra
7 bar barda da 10 saniye bakledim sonra 10 bar toplam 40 saniyede demlemeyi bitirdim

Yavaş demleme sayesinde aslında portakal- portakal şekeri tatlarında olan kahveden çok keyifli baharıtmsı ve hatta pakette yazdığı gibi bergamot tarzı tatlarla başlayıp tertemiz çiçeklerle kapanış yapan tertemiz bir çıktı aldım.
Eline sağlık @blackeagle
1000101383.jpg

Yemen ilginç, bayağı baharatlı... glögg gibisinden. Bana hitap etti mi tam emin değilim. Don Juan Gesha ise çok iyi, uzun süredir içtiğim en parlak bardak.

Yemen ilginç, bayağı baharatlı... glögg gibisinden. Bana hitap etti mi tam emin değilim. Don Juan Gesha ise çok iyi, uzun süredir içtiğim en parlak bardak.
Hocam oldukça düşük ppm li sular ile demliyorum ben 15 16 gibi yemen konusunda hario switch ile güzel çıktılar vermişti. Bir de istiyorsan 1/18 1/19 gibi oranlara da gidebilirsiniz. Tadı öyle olunca biraz daha açılıyor çok yoğun aromatik bir kahve olduğundan dolayı daha düşük oranları da kalıyor

BİR CUP OF EXCELLENCE DERECELİ KAHVE DAHA!

Etiyopya, Mustefa Kediro, Natürel
Hario v60, cafec traditional
Kinu m47 rebel, pour over burr ile 4.8
Nestle, 94 derece
15 gr kahve, 250 ml su

Öf. Ağam sayesinde pahalı kaliteli kahveye doyduk hamd olsun. Bu COE kahvelerinin hepsinde bir denge var. Kahveyi ilk içtiğimde aslında böyle tatlı narenciye bir Guatemala mı acaba dedim. Hatta koşup paketi kontrol etme isteği bile duydum. Çok güzel kahve çok.

BİR CUP OF EXCELLENCE DERECELİ KAHVE DAHA!

Etiyopya, Mustefa Kediro, Natürel
Hario v60, cafec traditional
Kinu m47 rebel, pour over burr ile 4.8
Nestle, 94 derece
15 gr kahve, 250 ml su

Öf. Ağam sayesinde pahalı kaliteli kahveye doyduk hamd olsun. Bu COE kahvelerinin hepsinde bir denge var. Kahveyi ilk içtiğimde aslında böyle tatlı narenciye bir Guatemala mı acaba dedim. Hatta koşup paketi kontrol etme isteği bile duydum. Çok güzel kahve çok.
Kahve sanki meyve kokteyl’i gibi ilk damağa gelen meyveler, hemen ardından gelen lime ile çok güzel bütünleşiyor

Kenya Maganjo AA'yı bir de Kalita'da demleyin, müthiş değişiyor tat profili. Çok güzel tatlı erik tatları alıyorsunuz, hafif de nar. Ben Kinu'da 5.0'da öğüttüm.

Merhaba, bana da bugün geldi bu çekirdek, nasıl demlediniz acaba?
Switch ya da Mugen ile inanılmaz sonuçlar aldım. Öğütücü olarak 64 SSP Multipurpose kullanıyorum. Genel olarak orta kalınlık diyebilirim.
Bloom sonrası 3 eşit parça döküş yapıyorum. Orta debi, az ajitasyon olacak şekilde. Genelde 2:30 civarı bitiyor.
Su 96 derece, kendim mineralliyorum. Genel sertlik 45, karbonat sertliği 20.

24/25 ENDONEZYA MUHLİSİN ARGOPURO WALİDA/LAKTİK NATURAL
Zp6 special 4.4(0 burr lock )
31 PPM Uludağ premium 94c su
Hario v02 plastik v60 + Cafec abaca plus osmotic flow
15g/250gr
oranı siz değiştirebilirsiniz oldukça esnek 1/16.5 1/17 civarında yapıyorum hep zp6 ile
V60 in ortasina bloom icin ufak bir cukur aciyorum once
00:00 - 00:45 İlk Döküş 50gr den sonra baya swirl hareketi yapin butun ogutulmus kahveler ıslansın.
00:50 - 01:00 - 50 gr döküş 5ml/sn olmasina dikkat edin.
1:00 - 1:10 10 saniye bekle
01:10 - 01:20 50 gr döküş 5ml/sn olmasina dikkat edin.
1:20 - 1:30 10 saniye bekle
01:30 - 01:40 - 50 gr döküş 5ml/sn olmasina dikkat edin.
1:40 - 1:50 10 saniye bekle
01:50 - 02:00 - 50 gr döküş 5ml/sn olmasina dikkat edin.
En son karafi cok az bir swirl yapil kahve yatagini duzlestirin.
Tadım : direkt olarak yaban mersini ve liçi tadını alabiliyorsunuz. Ağzınızda yoğun bir aroma bitişe doğru tarcınımsı tat aldım.
öncelikle şunu söyleyebilirim ki bu kahvenin ideal parametresini tespit etmişsiniz tebrikler 😂 kahve oldukça kompleks katmanlı ve güzel bir kahve. Ama reçetenizle kahvedeki yaban mersini notaları her derecede farklı bir berry yemişine dönüşüyor. Her yudumdan sonra da burnunuzda sanki az önce tarçın koklamışsınız gibi bir his kalıyor.
Kahveyi edinenler için güzel bir paylaşım olmuş. Elinize sağlık 👍

Geri