• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Melodrip Benzeri Ürün İmalatı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uralavci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ayrıca bu işin bir de patent gibi kocaman bir sorunu da var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Daha önce tasarım hakkına tecavüz soruşturması geçirdik ve aklanana kadar akla karayı seçtik. Çok sıkıntılı bir durum.

Hario V60’ın patentini uluslararası değil yerel aldığından mıdır nedir, Kütahya affetmeden ahım şahım değişiklik yapmadan basıyor. Ama malum başka durumlarda patent sorunu çıkabiliyor. Kickstarter ürünleri patentlidir diye düşünüyorum, uluslararası hem de, ama sadece bir tahmin.

Ayrıca bu işin bir de patent gibi kocaman bir sorunu da var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Daha önce tasarım hakkına tecavüz soruşturması geçirdik ve aklanana kadar akla karayı seçtik. Çok sıkıntılı bir durum.

İlham alınan ürünün Türkiye'de resmi bir distribütörlüğü olduğunu da unutmayın derim. Bu da önemli bir husus. üretimde çalıştım ve gerçekten çok sıkıntılı olabiliyor.

İlham alınan ürünün Türkiye'de resmi bir distribütörlüğü olduğunu da unutmayın derim. Bu da önemli bir husus. üretimde çalıştım ve gerçekten çok sıkıntılı olabiliyor.

O adamların da işine balta vurmamak lazım tabii ki.
Aslında bunları en başından beri düşündüğüm için paslanmaz çelikten 40-50 tane işleyeyim, bir kısmını satayım, bir kısmını eşe dosta hediye edeyim, belki çekiliş vs. Kâr amacım yok, zarar etmeyeyim yeter yani. :)

Gabi Master A ve B isimli ürünlerde var benzer mantıkla üretilen. Alt çıkışların birbirinden uzak olması gerekiyor. Size bir öneri sözen değirmene klik mekanizması tasarlıyın. Epey müşteri olacaktır.

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2020-06-03 13.14.38.png
    Ekran Resmi 2020-06-03 13.14.38.png
    442.9 KB · Görüntüleme: 23
Eğer sabitleme düşünceniz yoksa, ısıl kütleyi azaltmak adına delik sayıları ile beraber çapı daraltmanızı öneririm. Melodrip ile beraber ısı kaybı yaşamamak adına arkasında fazlaca ar-ge var, şu aşamada plastikten yapmak mümkün olmadığına göre daha küçük çaplı (pun) bir melo düşünebilirsiniz. Her türlü üzerinde gezdiriyorum zaten, ne kadar büyük olsa bile.

1.JPG

Kettle'ların ağzına takılabilecek, bahçıvan sulama aletlerindeki gibi bir aparat nasıl olur acaba? Aynı yağmurlama etkisini yaratmaz mı? Hem fikren de daha bağımsız, orijinal olabilir.
Geçen film izlerken benim de aklima geldi :) adam hortumla bahçeyi suluyordu dedim şu hortumla ne güzel pour over yapilir.Benim aklima da kettledan hortum çikan bir sistem aklima geldi :)

Kettle'ların ağzına takılabilecek, bahçıvan sulama aletlerindeki gibi bir aparat nasıl olur acaba? Aynı yağmurlama etkisini yaratmaz mı? Hem fikren de daha bağımsız, orijinal olabilir.
Hatta çaydanlık, ne de olsa her evde var.

Aynı konusa endişelerim yok değil. Eğer altı düz denemelerimde başarılı olamazsam kanallar açarım ama işleme maliyeti artacak maalesef.
Benim kanaatim de bu yönde oldu,
düz zemin, her delikten ayrı damlama yerine
delikten geçen sıvının damlamadan diğerleri ile birleşmesine ve toplanarak büyük damlamalar hatta normal akışa yakın
geçişe neden olacaktır.
Aeropess benzeri bir durum olacak gibi geliyor bana. Aeropress te uygulanana basınç nedeni ile belki her delik çıkışında damlama
olabiliyor ama melodripte basınç olmayacağı için,
sıvı itilemediğinden dolayı çıkışta deliklerden ayrılan sıvı birleşecek bence...

Bu nedenle alt kısmında her deliğin birkaç mm boru gibi uzatılması gerektiğini düşünüyorum...

Melodrip tarzi yöntemin demleme üzerinde ki genel avantajı yağmurlamadan ziyade dökülüş esnasındaki kinetik enerjiyi yok etmesi.

Su, melodripten damla damla akarken, gooseneck kattledaki gibi tek parça akışına göre hava ile temas eden yüzey alanı arttığı için zaten daha fazla ısı kaybetmiyor mu hocam?
Dediğiniz gibi teorik olarak yüzey alanı arttığı için convection kayıp daha fazla olur. Fakat burada akış mesafesi çok fazla olmadığını düşünürsek bence kayda değer bir değişim olmaz. Tabi deneyip görmek gerek.

Yanlış biliyorsam düzeltin, iletkenlik ve ısı sığaları ile alakalı bir durum diye biliyorum bu sıcaklık ile yaşanabilecek olaylar. Bu nedenle evet, melodrip’te kesinlikle sıcaklık düşüşü yaşanıyor, ama minimize etmeye çalışmış mucidi.
Dediğiniz gibi çelik ısıyı ileticeğinden ısı kaybı her zaman fazla olucaktır. @uralavci dediği gibi ısı sorunu istenirse ön ısıtma ile çözülebilir.

Yeniden merhabalar;
Ürünün en önemli parçası dün akşam saatlerinde bitti ve az önce 3. defa V60 ile demleme denemesi yaptım.
74D04231-798E-4DFD-917F-B9FE014A3D8C.jpeg
Elbette ki benim için (elinde gooseneck kattle bile olmayan benim için) çok şey değişti. Gel gelelim ürettiğim bu ürün için iyidir ya da kötüdür diyemem çünkü karşılaştırma ve kıyaslama yapamıyorum.
Bu karşılaştırmayı ve kıyaslamayı yapabilmesi için @Kahveciningalaksirehberi ile görüştüm. Kendisi sağ olsun teklifimi kabul etti.
Henüz V60 üzerinde sabit durmasını ve ayrıca tutamaçlı bir şekilde kullanmamızı sağlayacak sac parçalar yok. Önümüzdeki hafta içinde kesilip bükülmesini planlıyorum. O parçalar da elime ulaştığında kendisine ürünü kargolayıp, deneyimlerini bizlere aktarmasını sağlayacağım.
Ürün fotoğrafta görüldüğü gibi 66 gram geliyor. Tutamacıyla birlikte ağırlığı 109 gram olacak. Demleme bittikten yaklaşık 5-10 dk sonra bile elle tutulamayacak kadar sıcak kalabiliyor. Ayrıca alt kısmında gözlemlediğim akış ve damlalar, melodrip videolarında gördüklerimle aynı şekilde gerçekleşiyor.
Şimdi sabırsızlıkla önümüzdeki haftasonunu bekliyorum. Destekleriniz için çok teşekkür ederim. (:

Yeniden merhabalar;
Ürünün en önemli parçası dün akşam saatlerinde bitti ve az önce 3. defa V60 ile demleme denemesi yaptım.
Ekli dosyayı görüntüle 2777
Elbette ki benim için (elinde gooseneck kattle bile olmayan benim için) çok şey değişti. Gel gelelim ürettiğim bu ürün için iyidir ya da kötüdür diyemem çünkü karşılaştırma ve kıyaslama yapamıyorum.
Bu karşılaştırmayı ve kıyaslamayı yapabilmesi için @Kahveciningalaksirehberi ile görüştüm. Kendisi sağ olsun teklifimi kabul etti.
Henüz V60 üzerinde sabit durmasını ve ayrıca tutamaçlı bir şekilde kullanmamızı sağlayacak sac parçalar yok. Önümüzdeki hafta içinde kesilip bükülmesini planlıyorum. O parçalar da elime ulaştığında kendisine ürünü kargolayıp, deneyimlerini bizlere aktarmasını sağlayacağım.
Ürün fotoğrafta görüldüğü gibi 66 gram geliyor. Tutamacıyla birlikte ağırlığı 109 gram olacak. Demleme bittikten yaklaşık 5-10 dk sonra bile elle tutulamayacak kadar sıcak kalabiliyor. Ayrıca alt kısmında gözlemlediğim akış ve damlalar, melodrip videolarında gördüklerimle aynı şekilde gerçekleşiyor.
Şimdi sabırsızlıkla önümüzdeki haftasonunu bekliyorum. Destekleriniz için çok teşekkür ederim. :)
Valla alti da işlenmiş bunun olmuş hocam bu.dediginiz gibi tek sikintisi isinmasi olabilir.Hayirli olsun yapicam dediiniz ve yaptiniz :)

Yeniden merhabalar;
Şimdi sabırsızlıkla önümüzdeki haftasonunu bekliyorum. Destekleriniz için çok teşekkür ederim. :)
Silikon kaplı bir tutma kısmı olsa süper olur aslında el de yakmaz. Bir de v60 uzerine oturacak aparatı da yapacak mısınız?

Silikon kaplı bir tutma kısmı olsa süper olur aslında el de yakmaz. Bir de v60 uzerine oturacak aparatı da yapacak mısınız?

İki aparatı da yapacağım. İkisinin de siparişini verdim.

Bence de o kadar uğraştiniz.Buna hafif güzel bi sap yapmak lazim.Toplam 100 gr agir olabilir. Ve isinmamasi acisindan

109 gram aslında oldukça hafif bir ağırlık. Yani elle taşınmasında bir sorun olacağını sanmam.

Isınma konusunu da açıklayayım; demleme sonrası elle tutulamıyor dediğim fotoğrafta gördüğünüz, sıcak su ile direkt temas eden parça. Elimde sapı olmadığı için sapın ısınıp ısınmayacağını bilmiyorum ama tahminimce tutulamayacak kadar ısınmayacaktır.

Silikon ya da benzeri tutamaca gelirsek; aslına bakarsanız ürün benim sandığımdan daha maliyetli olacak. İşlem süresi, arkasını da işlediğimiz için uzun sürdü. Sac parçalar da tutamaç eklendiği için haliyle maliyeti etkiledi. Ayrıca bunu insanlara kargolayabilmem için bir kutuya, işleme sonrası temizleyebilmem için de endüstriyel temizleyiciye ihtiyaç var.
Emin olun tasarımı, işlemesi kadar toplam rakamı söz verdiğim gibi 150 lirada tutmak için çaba sarf ediyorum. Maksadım bundan para kazanmak değil, işimiz görülsün olduğu için ufak tefek detayları farklı şekilde aşmamız gerekebilir. Sapı küçük bir bez parçası ile tutmak gibi. Tabii ısınırsa. (:

Yeniden merhabalar;
Takdire şayan bir iş yapıyorsunuz. İnşallah ticari olarak size fayda sağlayacak kadar büyütürsünüz ekipman üretim işlerini.

Geri