• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mayıs 2022 - SPADA COFFEE - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
03.05 kavrumu Motion'ı dün ilk defa demledim. Çok fazla özellikli olmayan, klasik bir kahve. F/p olarak tüketilebilir gayet. Demleme parametreleri kısaca; 94 derece Korusu, 15.5 g/250 ml, Comandante 21 klik öğütüm şeklinde.
İlk demleme Hario 01 kağıtla 2.35'de biterken ikinci demlemem Hario sıkı paket Hollanda kağıtla 3.15'de bitti. Filtre kağıdının demlemeye 40 sn.lik bir etkisi oldu fakat tatta çok layda değer bir değişim almadım.
Evet doğrudur F/P olarak tercih edilecebilecek hem esp. hem filtre yormayan overall bir kahve.

Kahve: Kenya Mururandia AB
Kavurma Tarihi: 27.04.2022
Demleme Metodu: Hario V60 01 - Cafec Abaca
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: K-Pro 73 Klik
Su Markası ve Sıcaklık: Peak Water + Damla 94°C
Demleme Süresi: 2:40
Oran: 18:300

Vaat ettiğini veren ortalama bir Kenya kahvesi. Kavrum başarılı. Benim için 2'de 2. Keyif ile içeceğim inşallah.
Lâkin zannımca bu fiyat bandına çıkmadan da benzer karakterde yıkanmış kahveler bulunabilir. F/P açısından çok başarılı değil sanki. Bu kahvenin tercih edilmesini gerektiren bir durum göremedim nacizane.

Demleme Reçetesi:
Firma: Spada Coffee
Kahve:
El Salvador Finca La Reforma SL-28 Microlot
Kavurma Tarihi: 27/04/2022
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: TM C2 19 Klik
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 94°C
Filtre: Hario 40'lı
Demleme Süresi: 2.40
Oran: 18/300
Demleme Notları: 4 Basamak 60-80-80-80
Tadım Notları: İlk demleme olmasına rağmen çok iyi bir fincandı. Etiyopyalar gibi meyvemsi ama aynı zamanda da yüksek gövdeli, çayımsı değil. Kavrum da başarılı. Hafif acılık vardı, 94°C yüksek gelmiş olabilir. Bu çekirdeği başka kavurucudan denememiştim daha önce, ilk denememde favorilerim arasına yerleşti.

Son düzenleme:
Demleme Reçetesi:
Kahve: Motion
Kavurma Tarihi:27.04
Demleme Metodu: Aeropress
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante 17kk
Su Markası ve Sıcaklık: Kueyden 100 C
Demleme Süresi: 2 dakika + 30 saniye
Demleme Notları: James Hoffmann tarifi, 11 gr kahveye 200ml su.
Tadım Notları: çikolata ve kako tatları net

Kötü 2-3 deneyimden sonra natural brezilya kahvelerinden koşarak kaçıyordum. f/p olsun diye Spada'nın Motion çekirdeğini de denemek istedim.
valla elimde kahve olmasına da rağmen dayanamadım 17. gününde açtım paketi :-) ilk önce 19 klik denemiştim, natural brezilya kahvelerinde olan o yavan tat geldi. Dedim biraz daha incelteyim bu sefer 17 klik yaptım, leziz bir kahve oldu. Acaba ne olacak diye bir klik daha incelttim, çikolata ve kakao tadı iyicene baskınlaştı ama hafif acılık başladı. 17 klik benim için en ideali oldu.
beğendim ben bu çekirdeği, uzun bir aradan sonra çikolata, kakao vs tadım notası yazan ve bu vaatlerini gerçekleştiren bir kahve içmiş oldum:-)

Demleme Reçetesi:
Kahve:
Nikaragua Bueno Aires
Kavurma Tarihi: 05.05.2022
Demleme Metodu: Hario v60 02, Hario japon 100'lük paket
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: jx-pro (32) 128 click
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 93 oC
Demleme Süresi: 2:45
Demleme Notları: 16/240ml - 30 ml blooming daha sonra 70-70-70 üç döküş
Tadım Notları: Aşırı baharatlı bir çıktı elde ettim. Özellikle bitiş çok kekremsi. Nasıl anlatsam, hani ıspanak yersinde arkada bir kekremsi mahurluk kalır ya öyle birşey ve uzun süre de gitmek bilmiyor. Arkadan su içme ihtiyacı hissettirdi bana. Açıkçası benim damak tadıma pek uymadı. Türk kahvesi olarak enteresan bir sonuç verebilir. Denemek lazım. Ayrıca mokapotla da deneyeceğim. Bakalım sonuç ne olacak?

Edit1: Tahmin ettiğim gibi. Türk Kahvesi için oldukça güzel geldi. Yukarıda bahsettiğim o mahurluk kalmadı. Ayrıca Mokapot ile de demledim. v60'dan daha gövdeli ve daha iyi bir sonuç aldım. Fakat parametreleri değiştirip bir daha v60 demleyeceğim.

Son düzenleme:
09.05 kavrum Peru la Esperanza'yı az önce demledim ve yudumlamaktayım.
Öncelikle paketi açtığımda güzel bir üzümsü koku almak mutlu etti ve açıkçası beklentimi yükseltti. Demleme parametreleri 15.7 g Comandante'de 21 klik öğütüm kahve, 250 ml 94 derece Korusu, Hario 01 kağıt ve Hario plastik dripper şeklinde. 40 sn 40 ml bloomning ardından 2 döküş yaptım ve 2.55'de demleme bitti.
Açıkçası pakeyi açtığımda ve öğütümde aldığım ve bana Sidamo Damo'yu hatırlatan kokular bardağa çok geçmedi fakat kavurucu minimum 10-12 gün dinlenme süresi vermiş; bu süreye riayet edip öyle niahi yorumu yapmak gerek.

Demleme Reçetesi:
Firma:
Spada Coffee
Kahve: KOSTARİKA Cordillera del Fuego
Kavurma Tarihi: 05.05.2022
Demleme Metodu: V60 Kasuya Dripper (Kasuya için üretilen)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante C40, 33 klik
Su Markası ve Sıcaklık: 92-93 C
Demleme Süresi: 3.30,
Demleme Notları: 1:15 oranı ile 4:6 metodu (16.6:250 gr şeklinde), dökümler arasında 40-45 sn, tatlı olması açısından ilk dökümü daha az olacak şekilde 40 gr su
Tadım Notları:
İlk bir iki yudumda acı bir tat aldım, ancak devamında belirgin bir şekilde tatlıya döndü, soğudukca ahududu tadı da belirgin bir şekilde gelmeye başladı.
Gerçekten hoşuma giden bir çekirdek oldu. Öğütüm kalınlıklarını birer tık arttırıp azaltarak damağıma uygun tadı bulmaua çalışacağım.

Kahve biter bitmez siteye girip baktım ve tükenmiş olarak gördüm :) Umarım aynı çekirdeği satan başka kavurular da vardır. Tabi toplu tadım etkinliği indirimi olmayacak maalesef. Zira 250 gramı 280 tl. İndirim olmasaydı alacağımı düşünmüyorum.

El Salvador La Reforma'nın Spada kavrumundan memnun kaldım. Daha önce Kahve Masası Deneyim Kutusu etkinliği için Baristocrat kavrumunu deneme imkanım olmuştu. Spada kavrumu, ona göre bariz daha başarılı bence. Spada alımı benim için 3'te 3 ile gidiyor şu an. Geriye Tirtira kaldı. Bir haftaya onu da açarım inşallah.
Teşekkürler 😊

El Salvador La Reforma'nın Spada kavrumundan memnun kaldım. Daha önce Kahve Masası Deneyim Kutusu etkinliği için Baristocrat kavrumunu deneme imkanım olmuştu. Spada kavrumu, ona göre bariz daha başarılı bence. Spada alımı benim için 3'te 3 ile gidiyor şu an. Geriye Tirtira kaldı. Bir haftaya onu da açarım inşallah.
Teşekkürler 😊
La reforma başka bir seviyede değilmi :)

La reforma başka bir seviyede değilmi :)
Merhaba, bendeniz öyle demezdim. Mesela bendenize göre Damo, başka bir seviyede. Fuego, başka bir seviyede.
La Reforma ise her dönem içilebilecek güzel bir nitelikli kahve. 🤌🏻

Direkt recete verecek duzeyde olmasam da paketini actiktan sonraki kokusuyla mest eden, demleme esnasinda ortaya cikan visne gibi eksimsi meyve kokulari terapi gibi geldi. Icerken Calpol surup iciyormusum gibi hissettim 😂 4 paketin ikisini actim ikisi de bana mutluluk verdi. La Reformayi tekrar siparis edecegim :)

Kahve: nicaragua bueno aires
Kavurma Tarihi: 27.04
Demleme Metodu: aeropress
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: kpro 68 (cmd20,tm16)
Su Markası ve Sıcaklık: buzdağı-94C
Demleme Süresi: blooming 100 gr 1'15''. 250ye tamamla plunge tak. 2'30'' bas. 3'00'' bitiş.
Demleme Notları: baharatlı. kışın denk gelsek daha keyifli olurdu.

Son düzenleme:
Kahve: GUATEMALA Florencia
Kavurma Tarihi:
27/04/22
Demleme Metodu: Aeropress düz method
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: CMD 14 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Damacana / 96 C
Demleme Süresi: 2:30
Demleme Notları: 15 gr kahveyi Aeropress'e koyun. Süreyi başlatıp 60 ml su ekledikten sonra karıştırıcı ile 3 kere sağa tur, 3 kere sola tur ve 3 kere de ileri geri dipten (tüm kahve ıslansın) karıştırdıktan sonra suyu 250 ml'ye tamamlayıp pistonu takın (akış dursun) ve 2:30'a kadar bekleyin. Süre dolunca 15sn'de bitecek şekilde sonuna kadar bastırın.
Tadım Notları: Tadım notlarında yer alan şekersi ve kırmızı elma tatlarını aldım. Kahve ılıdıkça tatlar daha belirgin oluyor. V60'la birçok tarif denememe rağmen sadece Aeropress'te bu tarifle verim alabildim. Orta gövde, içimi tatlı bir çıktı oluşuyor.

Selamlar @SpadaCoffeeRoastery

Yine klasikleşen sorumu sorayım,hangi ambalajlı suyu önerirsiniz?Demleme yöntemine göre farklı sular mı tavsiye ederesiz?Demlemelerde kullanılacak su hususunda görüşlerinizi rica ederim.

Ben kendi adıma geçtiğimiz ay tarafınızca kavrulmuş Nensebo Refisa’yı Erikli marka su ile demledim,güzel olduğunu söyleyebilirim lakin daha iyi performans alabileceğimiz bir ambalajlı su var mıdır?

Selamlar @SpadaCoffeeRoastery

Yine klasikleşen sorumu sorayım,hangi ambalajlı suyu önerirsiniz?Demleme yöntemine göre farklı sular mı tavsiye ederesiz?Demlemelerde kullanılacak su hususunda görüşlerinizi rica ederim.

Ben kendi adıma geçtiğimiz ay tarafınızca kavrulmuş Nensebo Refisa’yı Erikli marka su ile demledim,güzel olduğunu söyleyebilirim lakin daha iyi performans alabileceğimiz bir ambalajlı su var mıdır?
Atılan mesajı şimdi bulamadım ama su markası olarak Buzdağı'nı tavsiye ettiklerini söylemişlerdi.

Demleme Reçetesi: 60+60+60+65
Kahve:
Etiyopya Shantawene
Kavurma Tarihi:
09.05.2022
Demleme Metodu:
V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:
Timemore c2, 19 klik
Su Markası ve Sıcaklık:
Buzdağı su, 93 derece
Demleme Süresi:
2.35
Filtre: Cafec TH3

Bu çekirdekle yaptığım ilk denemede filtre olarak Cafec Traditional'ı kullanmıştım ve süre 3 dakika civarına yaklaşmıştı. Sonuç olarak da acılığın hakim olduğu, fazlasıyla tekdüze bir fincan elde etmiştim. Kavrulma tarihinin üzerinden de 7 gün geçmişti.

Bugünkü denememde ise filtre olarak TH3 kullandım, su sıcaklığı ve öğütüm ayarlarını değiştirmedim. Sonuç olarak tatlılığın belirgin olduğu, siyah çay ve kayısı notalarının bariz şekilde alınabildiği keyifli bir fincan elde ettim. Degassing süreci iyice tamamlanmaya yaklaştığında daha da iyi sonuçlar alabileceğimi düşünüyorum.

Geri