• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Mayıs 2022 - Kahve Kulübü Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mtgg
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kahvelerde kavrum seçeneğine (espresso / filtre vb...) nasıl ulaşıyoruz? Ben mi göremedim.
Ya da espresso için hangi çekirdeği tavsiye edersiniz ?

Kahvelerde kavrum seçeneğine (espresso / filtre vb...) nasıl ulaşıyoruz? Ben mi göremedim.
Ya da espresso için hangi çekirdeği tavsiye edersiniz ?

Selamlar @Makaan

Konu kavurucu tüm çekirdeklerini omni roast kavurmaktadır.

Esasen bu tabiri ilk olarak sevgilş Ömer Aydın’dan duymuş olsamda ilgili kavrum profilini tercih eden kavurucular tarafından çekirdepin maksimum potansiyelini ortaya çıkaran bir kavrum tercih ettiklerini paylaşmaktalar.

Daha genel ve anlaşılır olması açısından işgili kavurucunun çekirdeklerini dilersen pour-over dilersen immersion dilersende espresso demleme yönteminde kullanabilirsin.

Bilgine,

@SpadaCoffeeRoastery Merhaba, tanışma paketi kahveleri üzerinde kavrulma tarihini göremedim. Sipariş numaram #1199, kavrum tarihi nedir acaba?

Degassing sürecinde yapmamız gereken bir şey var mı? Bazı paketler sanıyorum gazdan dolayı şişmiş durumda. Ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler

@SpadaCoffeeRoastery Merhaba, tanışma paketi kahveleri üzerinde kavrulma tarihini göremedim. Sipariş numaram #1199, kavrum tarihi nedir acaba?

Degassing sürecinde yapmamız gereken bir şey var mı? Bazı paketler sanıyorum gazdan dolayı şişmiş durumda. Ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler
Ayni mesaji yazacaktım. Bende bu konuya cevap gelirse memnun olurum

Merhabalar. Numune paketleri şeffaf olduğundan görünmeyebilir. Ağzı kapalı tüm paketler otomatik olarak tarihlenmekte.

Ekli dosyalar

• IMG_3238-min.jpg
    IMG_3238-min.jpg
    116.7 KB · Görüntüleme: 203
Cordillera del Fuego geri gelmiş, affetmedim. Kawa ve Preon'dan sonra bu çiftliğin çekirdeklerinden beklentim büyük, bakalım nasıl olacak.

Degassing sürecinde yapmamız gereken bir şey var mı? Tanışma paketlerinde bazı paketler sanıyorum gazdan dolayı şişmiş durumda. Ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler

Degassing sürecinde yapmamız gereken bir şey var mı? Tanışma paketlerinde bazı paketler sanıyorum gazdan dolayı şişmiş durumda. Ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler
Varsa valfli pakete aktarabilirsiniz. Alternatif olarak paketin ağzını tam kapatmadan ucundan açık bırakabilirsiniz.

Mayıs ayında herhangi bir kahveyi içemeyeceğimiz düşünülürse biz buna Haziran alımı diyelim. Bundan sonra oy verirken degassing sürelerinin sitelerinde yazıp yazmadığına bakacağım.

Merhabalar,

Bugün Spada'nın Bakırköydeki kavurumhanesini ziyaret ettim. Cumhur bey yoğunluğuna rağmen beni kabul etti.

Kendisi inanılmaz yoğun olduğu için kavurduğu kahveleri bana verip barını bana açtı. Ben de aklımdaki kahveleri esp ve v60 ile demledim.

Kahveler yeni kavrum olduğu için aldığımız sonuçlar kesin olmasa da - genelde kahve stok planlamam kötü olduğu için kavrum tarihi yakın çekirdekler kullanmak durumunda kalıyorum- gözüme kestirdiğim Nensebo esp de oldukça keyifli shotlar(özellikle ilk shot) verdi. Ayrıca aynı kahveyi v60'ta demlediğimde 1 gün önce kavrulmuş bir kahveden beklemediğim kadar iyi bir sonuç aldım. 10-15 gün sonra Nensebo özelinde daha detaylı gözlemlerimi paylaşacağım.

Kendisine gösterdiği misafirperverlikten ötürü teşekkür ederim.

İyi akşamlar,

Sipariş No #1224
Tanışma Paketi
GUATEMALA Florencia Kırmızı elma, şeker kamışı,portakal
Benim Spada geldi :p Ctesi kargo, Ptesi ulaştı.

Guatemala 27/04 kavrum, bu hafta içmeye başlayabilirim. O bitene kadar da diğerleri (05/05 kavrum) degasing sürecini tamamlar diye düşünüyorum.

1652124113341.jpeg

Burada siparişi gelenleri gördükçe MNG kargoyla ilgili çok güzel cümleler geçiyor aklımdan. 1 Mayısta verdiğim sipariş ayın 6 sından başlayarak hergün dağıtıma çıkıyor ama adrese gelmeyip teslim edilemiyor. Başka bir kargo firmasında benzer bir durumla karşılaşmadım.

Ben yıllardır hiçbir kargo ile sorun yaşamadım. Bulunduğunuz bölgedeki şube ile alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum. İnternet gibi, kargo da firma bağımsız bölgesel olarak iyi veya kötü oluyor maalesef.

Ben yıllardır hiçbir kargo ile sorun yaşamadım. Bulunduğunuz bölgedeki şube ile alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum. İnternet gibi, kargo da firma bağımsız bölgesel olarak iyi veya kötü oluyor maalesef.
Hocam bütün kargo firmalarının, şu forumumuzun bile mobil uygulaması var mng nin yok, hala websitesinden giriyoruz. İnanın şubeyle nadiren alakası vardır mng kadar ciddiyetsiz bir kargo firması yok. Nitelikli kahve kavuran bir kavurucunun bu kadar niteliksiz bir firmayla çalışması çok tezat.

Hocam bütün kargo firmalarının, şu forumumuzun bile mobil uygulaması var mng nin yok, hala websitesinden giriyoruz. İnanın şubeyle nadiren alakası vardır mng kadar ciddiyetsiz bir kargo firması yok. Nitelikli kahve kavuran bir kavurucunun bu kadar niteliksiz bir firmayla çalışması çok tezat.
Forumun mobil uygulaması mı var? Ne zaman çıktı yav?

Geldiler ama nasıl bekleyecem ya, degassing bekle, f1 yarışını bekle, dizi izlesen öbür bölümü bekle, bekle babam bekle olmaz ki böyle 🤣

Özenle paketlendiği gibi umarım kavrumları da güzeldir, teşekkürler @SpadaCoffeeRoastery

Ekli dosyalar

• IMG_20220510_112621.jpg
    IMG_20220510_112621.jpg
    142.6 KB · Görüntüleme: 156
Geri