• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Mart 2026 - Olwen - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

Selamlar,

Öncelikle ilginiz ve geri dönüşleriniz için çok teşekkürler.Güzel haberlerle geri geldik.Sabrınız için teşekkür ederiz.

Costa Rica Perla Negra stoklara tekrar geri geliyor.

Costa Rica' da yine aynı çiftlikten varyete Ethiope Natural yeni ekleniyor.

Lohas Beans - Opal Gesha - Colombia , bizi heyecanlandıran kahvelerden. Yarışma serisi kategorisinde olarak geliyor.

Lohas Benas - Carambolo Natural - Çok lezzetli, fiyat performans kahvesi ve özellikle natural versiyonuyla herkesi memnun edecek bir kahve olarak seçkimize ekliyoruz.

Perla Negra - Stokları bugün açılacak.

Yeni kahveler için bu ay bitmeden ön satışa açacağız.Nisan ayının ilk haftası kahveler sevk edilecek.

İlginiz için tekrar teşekkür ederiz.

Sevgiler.

Yarım kilo idido almıştım. Uzun zamandır içtiğim en düz kahve. 12 mart kavrum tarihli edinen var mı? Ödediğim ücrete gerçekten üzüldüm.
Kuru koku kötü
Öğütülmüş koku vasat
Çekirdekler bir tık koyu kavrum bir etiyopyaya göre.
Demleme (V60, deep27, kalita, aeropress, moccamaster)
Yok dümdüz kahve maalesef, herhangi bir kompleks yapı barındırmıyor. Dolayısıyla önermiyorum.
Benim de şubat ayında aldığım kahveler daha lezzetli gelmişti. Mart ayındaki yoğunluktan kavrum profilleri mi degisti acaba diye düşünmeden edemedim.

Benim de şubat ayında aldığım kahveler daha lezzetli gelmişti. Mart ayındaki yoğunluktan kavrum profilleri mi degisti acaba diye düşünmeden edemedim.
selamlar,

kavrum profilleri aynı, ama herhangi bir durum sebebiyle problem varsa, destek oluruz.

sevgiler.

Yarım kilo idido almıştım. Uzun zamandır içtiğim en düz kahve. 12 mart kavrum tarihli edinen var mı? Ödediğim ücrete gerçekten üzüldüm.
Kuru koku kötü
Öğütülmüş koku vasat
Çekirdekler bir tık koyu kavrum bir etiyopyaya göre.
Demleme (V60, deep27, kalita, aeropress, moccamaster)
Yok dümdüz kahve maalesef, herhangi bir kompleks yapı barındırmıyor. Dolayısıyla önermiyorum.
Bu gün 10 Mart kavrumu denedim. Öncelikle zor bir kahve onu söyleyelim. Degass süresi de en az 2 hafta, hatta 3-4 Haftadan sonra daha oturmuş olacaktır diye düşünüyorum. Kendi referans reçetemle çok parlak ve aromalar örtülü çıktılar aldım. Bu sabahki demlemede daha sert bir giriş yaptım, RO+sweet water 2022 60ppm 12/210ml 95C SSP MP 55klik (CMD 20-22) 1dk blooming, merkez ağırlıklı 3 döküş sonda spin 2.30 bitiş, abaca kağıt, hario 01 dripper, asidite dengelendi, tatlılık arttı, aromalar belirgin, şarapsı fermente geliyor daha inceye bile gidilebilir, yüksek ppm, ince öğütüm ve sıcak su seviyor. 2 haftalık kahve olmasına rağmen demleme sırasında ve sonrasında kabarma ve köpürme belirtileri var, degass hala devam ediyor. İnceye gitmekten ve sıcak sudan çekinmeyin, 1/17 oranın altına inmeyin, 30+30ppm GH+KH su tavsiye ederim, potansiyeli yüksek ve uzun degass istiyor.

17743424727974.jpg

Son düzenleme:
Lalesa red honey bu ayın favorım oldu.

K-max ile ince orta ve kalın oğüttüm. 3ü guzel farklı farklı sonuçlar verdi.

1dk55sn süren washed gibi clean, veya
3dk20sn süren daha koyu gövdeli sonuç verdi. Rahatsız eden tat olmadan, belirgin bir asidite ile.

Tavsiye ederim

Lalesa red honey bu ayın favorım oldu.

K-max ile ince orta ve kalın oğüttüm. 3ü guzel farklı farklı sonuçlar verdi.

1dk55sn süren washed gibi clean, veya
3dk20sn süren daha koyu gövdeli sonuç verdi. Rahatsız eden tat olmadan, belirgin bir asidite ile.

Tavsiye ederim
Lalesa benim de favorilerimden. Biraz fazlaca su tuttuğunu gözlemledim o yüzden kalına gitmekten çekinmiyorum.

selamlar, bu yoruma çok şaşırdık,
herhangi bir memnuniyetsizliğiniz varsa özelden mesaj atın yeni kavrum gönderelim.
Merhaba,

Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim. Memnuniyetsizliğimin sebebi yukarıda yazdığım gibi. Nedenler üzerinden açıklayıcı bir yanıt alabilirim vaktiniz varsa, belirttiğim günün kavrumuna dair notlarınız mevcut mudur? İstifade eden arkadaşlar da olur böylece.

Hayır, herhangi bir kahve talebim yok, selamlar.
Bu gün 10 Mart kavrumu denedim. Öncelikle zor bir kahve onu söyleyelim. Degass süresi de en az 2 hafta, hatta 3-4 Haftadan sonra daha oturmuş olacaktır diye düşünüyorum. Kendi referans reçetlemle çok parlak ve aromalar örtülü çıktılar aldım. Bu sabahki demlemede daha sert bir giriş yaptım, RO+sweet water 2022 60ppm 12/210ml 95C SSP MP 55klik (CMD 22) 1dk blooming, merkez ağırlıklı 3 döküş sonda spin 2.30 bitiş, abaca kağıt, hario 01 dripper, asidite dengelendi, tatlılık arttı, aromalar belirgin, şarapsı fermente geliyor daha inceye bile gidilebilir, yüksek ppm, ince öğütüm ve sıcak su seviyor. 2 haftalık kahve olmasına rağmen demleme sırasında ve sonrasında kabarma ve köpürme belirtileri var, degass hala devam ediyor. İnceye gitmekten ve sıcak sudan çekinmeyin, 1/17 oranın altına inmeyin, 30+30ppm GH+KH su tavsiye ederim, potansiyeli yüksek ve uzun degass istiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 42628
Teşekkür ederim emeğiniz için, haftaya deneyeceğim bu reçeteyi. Olumlu bir sonuç alırsam ekleme yaparım.

Merhaba,

Dönüş yaptığınız için teşekkür ederim. Memnuniyetsizliğimin sebebi yukarıda yazdığım gibi. Nedenler üzerinden açıklayıcı bir yanıt alabilirim vaktiniz varsa, belirttiğim günün kavrumuna dair notlarınız mevcut mudur? İstifade eden arkadaşlar da olur böylece.

Hayır, herhangi bir kahve talebim yok, selamlar.

Teşekkür ederim emeğiniz için, haftaya deneyeceğim bu reçeteyi. Olumlu bir sonuç alırsam ekleme yaparım.

Sizin kullandığınız partide veya herhangi bir idido kavrum partisinde olumsuz bir geri dönüş almadık.

Açıklayıcı bir yanıt verebilmem için kahveyle ilgili yaptığınız olumsuz yorumların dışında kullandığınız ekipman reçete ve su bilgilerini bizimle paylaşırsanız, destek olabiliriz.

teşekkürler.

selamlar,

güncel kahvelerin stok durumları ile ilgili diğer başlıktan bilgi verdim.Buradan da iletmiş olayım.

lalesa kritik stok sebebiyle kapatıldı, yarın ek stok açılacak.

idido kritik stok, bilginize

las torres normal stok

chevas normal stok

perla negra normal stok,

cesar normal stok

11.03 kavrumlu las torres ve perla negra V60 demlemede bitter baskın. Bu kahvelerin karakteri mi yoksa degass tamamlanmadi mi anlamadim. Deneyimleyenlerden tecrübelerini duymak isterim.
Güncelleme: Gün geçtikçe kahveler açılmaya başladı. Bunun yanında öğütümde biraz kalına gitmek ve 1/17 civarı oranlara çıkmaktan verim aldım.

Etiyopya, Chelbesa
Hario V60 - CAFEC TH-3
1Zpresso K-Ultra 7.8
93°C | RO + Sweet Water 2012, 40 ppm
15 g kahve / 250 ml su
60 ml 30 sn bloom, 120 -> 180 -> 250
Toplam süre: ~3:30

Yalnız bir şey söyliyim, kahve on numara. Yıkanmış Etiyopya'dan başka bir şey bizim evde içilmez. Bazıları bunu içmiyor, çaysı olduğunu söylüyorlar ama kahve yıkanmış Etiyopya'dır.

Son düzenleme:
Finca El Diviso - Ombligon'ı Türk Kahvesi olarak denedim bugün.
Çok tuhaf bir deneyimdi, rahatsız edicilikte bir meyve aroması. Ahududu, vişne aroma vericili çay ve şekerleme tadında. Çok spesifik bir tat ve yapay kırmızı meyve aromalarını andırıyor nasıl anlatsam tam bilemedim, şu şekerlemeyi denediyseniz bana onu çok andırdı. Rahatsız oldum içerken ama ilginç bir deneyim. 😅
1774445985478.png

Kolombiya, Cesar Buesaquillo
Hario V60 - CAFEC TH-3
1Zpresso K-Ultra 7.5
91°C | RO + Sweet Water 2012, 40 ppm
15 g kahve / 240 ml su
60 ml 30 sn bloom, 120 -> 180 -> 240
Toplam süre: ~2:05

Tipik bir natürel Kolombiya. Bariz çikolata omurgasıyla gövdeli ve tatlı. Meyve bombası değil ama meyvemsilik oldukça belirgin.

Yukarıda yazdığım Chelbesa da bu da 11.03 kavrumlu. Kavrumlar arası tutarlılık sorunu olup olmadığını bilemem ama bana göre bu kavrumlar çok çok iyi. Daha ilk demlemelerden çok iyi sonuç aldım zaten ama başka türlü demleseydim de eminim iyi sonuçlar alırdım. Elinize sağlık.

Son düzenleme:
Idido ve Cesar’ı henüz birer kez demledim. Aiden’da 1/17 oranla tatlılığı ön plana çıkaran standart bir reçetem var onu kullandım. Cihaza sahip olup Olwen kahvelerinde kullandığı ve beğendiği reçete olan varsa ve paylaşırsa deneyimlemiş olurum.

Olwen Lychee Türk kahvesi
RO+sweet water 2006 60ppm
8/80gr
Mavo 1.7klik

Reçete: Önce fincanı buzluğa atıyoruz. Cezveye 80ml suyu aktarıp 60C ön ısıtma yapıyoruz. Cezve ısınırken kahveyi öğütüyoruz. Kahveyi cezveye aktarıp 1dk kadar ıslanıp çökmesini bekliyoruz (blooming). Ardından tahta çubukla karıştırıp cezveyi tekrar ocağa alıyoruz. Orta ateşte bir taşım pişirip buzluktan çıkan fincana aktarıyoruz. Yaklaşık 3dk soğumaya bırakıp köpüğü atarak içiyoruz.

Kahve yoğun liçi ve tropik aromalar içeriyor yüksek sodyumlu su bitter tatları ve asiditeyi baskıladığı için ortaya tatlı ve meyvemsi bir fincan çıkıyor. Genelde infüze veya Co-fermente kahveleri mutlaka Türk kahvesi olarak denerim bu kahve de çok keyifli bir çıktı verdi. Tavsiye ederim. Çekirdek sert, öğütüm zorlarsa 1-2 klik kalına gidin.

Son düzenleme:
Olwen Watermelon V60 kavrum tarihi 11 Mart
95C RO+sweet water 2022 50ppm
30/525gr
DF64 Gen2 SSP MP 60klik
Timemore Cristal Eye 01, abaca kağıt

Reçete:
80ml 45sn blooming +3 döküş, 3.20 bitiş.

Dripper limitlerini zorladığım bu demleme yüksek orana rağmen hafif bitterliğe eşlik eden gövdeli bir sonuç verdi. Soğudukça bitterlik kayboldu ve kahve tamamen tropikal meyve suyuna dönüştü. Tatlılığın ve asiditenin biraz daha belirgin olmasını isterdim. Tahminimce 95C yüksek geldi ve demleme süresi de beklediğimin üzerindeydi. Sonraki demlemede 65klik öğütüm ve 92C ile ideal bir sonuç yakalayacağımı düşünüyorum. Kahve oldukça dengeli hiç bir aroma diğerini baskılamıyor ve sıcaklık değişiminde aroma geçişleri fincanda harika bir etki yaratıyor. Üreticiyi daha önceki bazı kahvelerinden tanıyorum yine çok iyi bir iş çıkartmış. Kavurucunun da hakkını verelim bu tarz yoğun işlem gören kahveleri aromaları patlatmadan dengeli bir seviyede kavurmak ustalık ister bu anlamda bir tebrik de Olwen'e gelsin.

@olwencoffeecompany Base 2 ve Base 3 espresso için 5 saniyelik ön demleme aktif şekilde reçete alabilir miyim? Reçete de 5 saniye dahil mi hariç mi acaba? Teşekkürler.

selamlar, verdiğimiz reçeteler ön demleme olmadan hesaplandı.

Bizim verdiğimiz reçetelere göre ön demleme dahil edecekseniz +3 +5 saniye aralıklarında süreyi uzatabilirsiniz.

Yani ön demleme süresi + verdiğimiz reçete süresi toplam süreniz olacaktır.

teşekkürler.

selamlar, verdiğimiz reçeteler ön demleme olmadan hesaplandı.

Bizim verdiğimiz reçetelere göre ön demleme dahil edecekseniz +3 +5 saniye aralıklarında süreyi uzatabilirsiniz.

Yani ön demleme süresi + verdiğimiz reçete süresi toplam süreniz olacaktır.

teşekkürler.
Merhaba bende 2.30 dk ya ulaşamadım iki kez denedim bugun. Comandante 24 ve 18 klik denedim ikisinde de 2dk nın altında tamamlandı. Comandante için bir clik öneriniz var mı?
Bu arada cesar demledim süre kısa olmasına rağmen kahveyi begendim elimize sağlık

dün sepete ekledim şimdi alımı yapacaktım İdido kalmadı mı stok açılacak mı

Geri