• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Manuel öğütücü mü, yoksa elektrikli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bivol79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@uguryilmaz güle güle kullanın çok iyi bir değirmen almışsınız.
Herkes kendi kullandığı markanın en iyisi olduğunu düşünür burada, merak etmeyin, dert etmeyin.

Eğer tk-espresso öğütümü sizi yormaya başlarsa 2.el bir motordante ya da bulabilirseniz hario elektro solo alabilirsiniz.

Sadece kinu değirmende o bahsi geçen pudra öğütümlerden keyif alırsınız. Onun dışında hangi el değirmeniyle 18gram ince öğütüm yapsanız bir yerde dertlenmeye başlarsınız.
Misal 1zp hızlıdır ama ekstra kuvvet gerektirir, cmd yavaştır ama uzun sürer gibi hepsinin handikapı vardır.
Dediğim gibi, en güzel değirmen sahip olduğunuzdur.

Hocam ben bundan sonra forum seyircisiyim mümkün oldukça soru sormamaya özen gösterecem bildiğim bi konu olsada yorum yapmayacam sürekli bu şekil oluyor belliki üslup sorunu yaşıyorum bu yaşdan sonrada düzelmez mümkün oldukça konuşmalardan kaçınacam herkese iyi geceler😊
Kalp kırmak, yargılamak niyetinde değilim. Çevremden sivri dilli, patavatsız eleştirilerini almış birisi olarak söylüyorum. Yaşla alakalı değil, bazen insanın canı farklı söylemek istiyor. Değindiğiniz noktalar, fikirleriniz gayet mantıklı şeyler. Forumda böyle argümanlar zenginlik sağlıyor. Şahsen alınmam, gücenmem ama katkım olursa diye söyledim.

İletişim kurarken o kadar hassas olunmasına gerek yok kanaatindeyim. Özellikle yazılı iletişimde bazen öyle mi demek istediden ziyade dümdüz gitmekte iletişim konforu açısından herkese biraz alan tanıyabilir. En nihayetinde fiziksel olarak kimse birbirini tanımıyor, sesli iletişimde dahi olmadığımız kişilerle dialog halindeyiz. En fazla ne olabilir... Öyle demek istememiştim dedikten sonra bir tamam demek polemiğe götürmeyecek bir tutum olur.

Marka fanatikliği konusu çok irdelenecek bi kavram değil aslında, çoğumuz farklı ihtiyaçlarımızda zaman zaman sadece "love mark" kavramı altında duyularımızla alışveriş yapıyoruz. Markanın bize vaadine para ödemek de denilebilir. Bu durum gayet insanın doğasında fıtrafında olan bir durum. Böyle bir soruya evet denilse hiç garip gelmezdi. Fayda odaklı yada duyu odaklı alışverişleri herkes aynı üründe olmasada farklı ürünlerde yapıyor en nihayetinde.

Muhabbete devam....
Aslında tam tersi.
Yazılı iletişimde beden dili, mimikler işin içinde olmadığı için yazılanların yanlış anlaşılmaması, kendinizi daha iyi ifade etmek adına daha da özen göstermek gerekiyor.
Bir de "ya soru sorduk ne oldu ki" jargonu, sorunuz zaten bir yargı içerdiği için son derece yanlış. Daha iyi anlaşılması için abartarak örnek vereyim;
size birisi şunu sorsa :
"niye o kıyafeti giydin ibne misin yoksa ?" dediğinde "e ne olacak sadece soru sordu bir şey yok bunda" mı dersiniz hakaret mi algılarsınız.
Yapay zeka bile bunun aslında hakaret içerdiğini anlıyor. (örneğin bunu yazarken bile karşı tarafa yapay zeka bile bunu anlıyor sen nasıl anlamıyorsun demiş oluyorum, anlayana tabi (bunu da yazarken aynı şekilde tahrik edici iğreti edici gelmiyor muyum size).
İnsanlar aşağıda dediğiniz şlekilde iletişim kurarsa orada konfor falan olmaz tam tersi...kavgadan başka bir şey olmaz.
dümdüz gitmekte iletişim konforu açısından herkese biraz alan tanıyabilir"

Bir şey yazdıktan sonra "ya iyi de ben onu demek istemedim ki, hep de yanlış anlaşılıyorum" diyorsanız kusura bakmayın da bu "dümdüz iletişim" falan değildir, kendini ifade edememektir.

Commandante ortak dil ve her aralıkta güzel sonuç veren bir değirmen. Bence güzel bir karar vermişsiniz. Elektrikli değirmeni önce alsanız sonra CMD almak için o kadar para vermek mantıklı gelmeyebilirdi. Şimdi yorulunca elektrikli değirmen almak mantıklı gelecek :)

1zpresso jx pro kullandım. Değirmen çok hızlı . Geri kalan hiçbir konuda mutlu etmedi. Müşteri hizmeti yok. Burrler yumuşak, dış kaplama sinek değse çiziliyor, kaydırmaz matı ikinci ayda bollaştı kaymaya başladı gövdede ve yedek parça olarak satmiyorlardi o zaman. Bunun bir sebebi de burrlerin çekirdekleri kırarken zorlanmasi ve daha çok güç istemesiydi. Başka postlarda da uzun kullanımda burrlerin korlestigi ogutum kalitesinin bozulduğu yazılmış. Ucuz ürünler değiller, commandanteden ucuz olması o miktar paranın değersiz olduğu anlamına gelmiyor benim adıma. Kaliteli alıp bir kere almak en guzeli

Commandante ortak dil ve her aralıkta güzel sonuç veren bir değirmen. Bence güzel bir karar vermişsiniz. Elektrikli değirmeni önce alsanız sonra CMD almak için o kadar para vermek mantıklı gelmeyebilirdi. Şimdi yorulunca elektrikli değirmen almak mantıklı gelecek :)

1zpresso jx pro kullandım. Değirmen çok hızlı . Geri kalan hiçbir konuda mutlu etmedi. Müşteri hizmeti yok. Burrler yumuşak, dış kaplama sinek değse çiziliyor, kaydırmaz matı ikinci ayda bollaştı kaymaya başladı gövdede ve yedek parça olarak satmiyorlardi o zaman. Bunun bir sebebi de burrlerin çekirdekleri kırarken zorlanmasi ve daha çok güç istemesiydi. Başka postlarda da uzun kullanımda burrlerin korlestigi ogutum kalitesinin bozulduğu yazılmış. Ucuz ürünler değiller, commandanteden ucuz olması o miktar paranın değersiz olduğu anlamına gelmiyor benim adıma. Kaliteli alıp bir kere almak en guzeli
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. 1zpresso hakkında az da olsa bilgilendim sayenizde. Sağlıcakla kalın.😊

Comandante'den memnun kalmadığım bir öğütüm aralığı olmadı. Ayarı tutturamadığım oldu tabi ki. 21-24 gram, 3 fincan Türk Kahvesi için 2-3 dakika arasında sürüyordu diye hatırlıyorum. İnce öğütümlerde tek dikkat etmeniz gereken kısım bir iki damla ile statik oluşumunu engellemek olacaktır.
Bu arada Türk kahvesi öğütümünde 5 klik demişler ancak baktım, pek ince gelmedi bana. Mesela M40 ile 1,2 veya 3 klikte öğütüm yapılabiliyor mu? Değirmene bir zararı olur mu? Pek video yok araştırdım biraz. Comandante ye hiç hakim değilim yeni yeni araştırıp öğreniyorum.

Bu arada Türk kahvesi öğütümünde 5 klik demişler ancak baktım, pek ince gelmedi bana. Mesela M40 ile 1,2 veya 3 klikte öğütüm yapılabiliyor mu? Değirmene bir zararı olur mu? Pek video yok araştırdım biraz. Comandante ye hiç hakim değilim yeni yeni araştırıp öğreniyorum.
0 noktası olarak topuzu sallayarak çevirebildiğiniz ilk yeri saymanızı tavsiye ederim, yük vererek döndüğü noktada dişlilere zarar verecektir.

0 noktanızdan itibaren 3-4 klikte deniyebilirsiniz.

Kimse kusura bakmasın ama burada kimse ingiliz kraliyet ailesinden değil kimseye ne küfür edildi ne hakaret edildi nede argo kullanıldı bu kadar çıt kırıldım olmayın her cümlenin sonuna lütfen,özür dilerim, afersinizi kimse kullanmaz

Valla ya forumda ne kadar içi dolmuş günü kötü geçmiş her cümleye takılan kişi var bana denk geliyor ağız tadıyla ne forum kullanabildim nede soru sorabildim
Birini işaret ederken bir parmağınız karşınızdakini, üç parmağınız da kendinizi gösterir hocam.
Belki de sizin gününüz kötü geçiyordur. Zira bu başlığın sahibisiniz:

Birini işaret ederken bir parmağınız karşınızdakini, üç parmağınız da kendinizi gösterir hocam.
Belki de sizin gününüz kötü geçiyordur. Zira bu başlığın sahibisiniz:

Evet başlığın sahibiyim bunu inkar etmiyorum ama yaşadığım şeyleri gelipte burada başkasına yansıtma üzerine buraya gelmiyorum birde ben hala sorma şeklimin konuşma üslubumun arkasındayım yanlış bişey sormadım

Ve anksiyete sinirlenip ağzından ne çıktığını ne yazdığını bilmediğin birşey değil sarhoşluk değil yani

@uguryilmaz güle güle kullanın çok iyi bir değirmen almışsınız.
Herkes kendi kullandığı markanın en iyisi olduğunu düşünür burada, merak etmeyin, dert etmeyin.

Eğer tk-espresso öğütümü sizi yormaya başlarsa 2.el bir motordante ya da bulabilirseniz hario elektro solo alabilirsiniz.

Sadece kinu değirmende o bahsi geçen pudra öğütümlerden keyif alırsınız. Onun dışında hangi el değirmeniyle 18gram ince öğütüm yapsanız bir yerde dertlenmeye başlarsınız.
Misal 1zp hızlıdır ama ekstra kuvvet gerektirir, cmd yavaştır ama uzun sürer gibi hepsinin handikapı vardır.
Dediğim gibi, en güzel değirmen sahip olduğunuzdur.
Cümlede motordanteyi görünce başta dalga geçiyorsunuz sanmıştım, cahillik zor üstadım. Karamık'a çok selamlar :rolleyes:

Üreticisine göre doğru 0 aldıktan sonra 1 klikte bile kullanabilirmişiz. Alıştığımız Türk Kahve öğütümüzü 1 klikte falan alabiliriz diye düşünüyorum ama o kadar inceltmeye ihtiyaç duymadım hiç. 5 klik ile bir deneme yapın gerekirse inceltirsiniz. 1 klikte de çektim ama burr alignment öncesinde yaptım. Bana o kada ince olmasına gerek yok gibi geldi. İlerde burr alignment meselesine de bir bakın illa 1 klik isterseniz.

Geri