• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Manuel öğütücü mü, yoksa elektrikli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bivol79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bivol79

Üye
Selamlar, nitelikli kahve sever dostlarım…
Elektrikli öğütücü alacaktım, ancak sürekli olarak “espresso ve v60” demlememin yanı sıra “Türk kahvesi” de içmeyi sevdiğim için bu işimi biraz zora soktu. Sizlerinde bildiği üzere Türk kahvesi öğütümü için iyi bir bütçe gerekiyor. Ve sürekli olarak ta farklı metodlarda demleme yaptığım için bunun pek mümkün olmadığını anladım. Ve elektrikli öğütücülerin bir çoğu sıkıntılı. Tıkanma, arızanın yanı sıra, sürekli dişli ayarı yapmak, istemedim. Ve sonra “comandante c40 mk4” aldım, (henüz gelmedi.) Bütün öğütümleri yapabildiği için. İnce öğütümleri rahat yapabilmek için ek olarak “uzun kol” da aldım.
Sizce iyimi yaptım?
Comandante kullanan arkadaşlar, v60 ve espresso öğütümünün yanı sıra Türk kahvesi deneyimlerini benimle paylaşırsa sevinirim.

Son düzenleme:
comandante c40 mk4 lüks ve kaliteli bir değirmendir. Hayırlı olsun.

espresso ve Türk kahvesi için sürekli kullanımda bezdirici olabilir. Seyrek tüketim için uygun.

Uzun kol, durumu daha da sıkıcı hale getirecektir. Kolaylık sağlar fakat çok çevirerek az öğütülmüş olur.

İyimser yaklaşan arkadaşlardan güzel mesajlar bekleniyor.

Son düzenleme:
Şov yapıp 6 misafire CMD ile Türk Kahvesi demlemiştim. Uzun kol da yoktu. Hafif bir antrenman yapmış gibi olmuştum. Sürekli V60 ara sıra da moka pot ile kahve yaparım. Kaç klikte olduğunuzu kesin bir şekilde takip ettiğiniz sürece sıkıntı olmaz. Yoksa sürükli sıfırlayıp saymak çözüm olur ve biraz sıkıncı hissettirir. Umursamazsanız da çok ince bir öğütüm ile V60 değilse kalın bir öğütüm ile moka pot yapmak zorunda kalabilirsiniz. Uğraşmayı seviyor, daha iyi bir lezzet için biraz efor sarf etmekten çekinmiyorsanız çok doğru bir tercih yapmışsınız.

Hocam kötü yaptığınızı düşünsem bile kötü yapmışsınız demem şu saatten sonra :). Ürünü aldıktan sonra kafa bulandırmaya gerek yok bence, artılarını eksilerini zamanla kendiniz deneyimleyeceksiniz zaten. Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın.
Teşekkür ederim. Genelde sabahları espresso, öğlen ise v60 içen biriyim. Bazı günlerde Türk kahvesi işte. Bakalım deneyip göreceğiz. 😄

Son düzenleme:
Şov yapıp 6 misafire CMD ile Türk Kahvesi demlemiştim. Uzun kol da yoktu. Hafif bir antrenman yapmış gibi olmuştum. Sürekli V60 ara sıra da moka pot ile kahve yaparım. Kaç klikte olduğunuzu kesin bir şekilde takip ettiğiniz sürece sıkıntı olmaz. Yoksa sürükli sıfırlayıp saymak çözüm olur ve biraz sıkıncı hissettirir. Umursamazsanız da çok ince bir öğütüm ile V60 değilse kalın bir öğütüm ile moka pot yapmak zorunda kalabilirsiniz. Uğraşmayı seviyor, daha iyi bir lezzet için biraz efor sarf etmekten çekinmiyorsanız çok doğru bir tercih yapmışsınız.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Gün içinde iki kahve içiyorum, espresso ve v60. Bazı günler ise Türk kahvesi. Makinalara güvenemedim hiç. Çeşitli içmeyi sevdiğim için uygun makina bulamadım bütçeye göre. Bu arada benim şov yapmaya niyetim yok😂. Peki Türk kahvesi ve espresso öğütmek nekadar süre uzun sürüyor ortalama. Ve demlemelerden memnun kaldınız mı?

Comandante'den memnun kalmadığım bir öğütüm aralığı olmadı. Ayarı tutturamadığım oldu tabi ki. 21-24 gram, 3 fincan Türk Kahvesi için 2-3 dakika arasında sürüyordu diye hatırlıyorum. İnce öğütümlerde tek dikkat etmeniz gereken kısım bir iki damla ile statik oluşumunu engellemek olacaktır.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Gün içinde iki kahve içiyorum, espresso ve v60. Bazı günler ise Türk kahvesi. Makinalara güvenemedim hiç. Çeşitli içmeyi sevdiğim için uygun makina bulamadım bütçeye göre. Bu arada benim şov yapmaya niyetim yok😂. Peki Türk kahvesi ve espresso öğütmek nekadar süre uzun sürüyor ortalama. Ve demlemelerden memnun kaldınız mı?

İlk olarak, "Tüh ya Türk kahvesi bitmiş ben size V60 demleyim" i sık sık ayna karşısında tekrarlayın bence. Hani arkadaşlarınız geldiğinde bu pembe yalanı uydururken antremanlı olun.😀

2 yıl C40 MK4 kullandım, bunun 1 yılı sadece V60'^laydı ve C40 benim için olabilecek en iyi seçimdi. Sonra espresso ya geçtim, ilk başlarda sorun yok biraz kol çalışırım falan diyordum da sonradan tek kişi için bile baydı. Arkadaşlar geldiğinde 4 kişi hazırlamam gerektiği zamanlar oldu, tam bir derde dönüşüyordu.
Sonrasında elektrikli değirmene geçtim. Okuduklarımdan elektrikli değirmenin zor, temizlemesi dertli bir şey olduğunu düşünüyordum, pek çok şey gibi forumlarda bunun da abartıldığını yaşayarak görmüş oldum (söz meclisten dışarı :) ) DF64 ve Niche Zero yu temizlemek hiç de zor şey değil ve sık sık yapmanıza da gerek yok.

Bütün bunların yanında C40 son derece güzel bir değirmen güle güle kullanın.

Alınmışa neden aldın yada kötü yaptınız demek adetim değildir, heves kırmanın kimseye faydası yok c40 mükemmel bir değirmen, dişlisiyle malzeme kalitesiyle ömürlük diyebileceğimiz bir ürün, ancak türk kahvesine bu kadar merakınız varken elektrikli sorunludur diyip el değirmeni tercih edermiydim bilmiyorum :), elektrikli değirmen edinene kadar günde 1 shot kendime espresso hazırlarken kol kası sahibi olmuştum, hele birde kalibrasyonu tutturamayıp o kahve akışında bozukluk gördüğüm zaman değirmeni duvara fırlatasım geliyordu.

C40 dilediğiniz gibi elden çıkarabileceğiniz, tüm demlemelerde size başarılı öğütüm sunacak amiral gemisi bir ürün bu yüzden kafanız rahatta olsun, birgün yetmediğini yada yorduğunu düşünürseniz bir elektrikli değirmen edinirsiniz, ben çok basit ucuz bir konik dişli elektrikli değirmen kullanıyorum espressoda işimi fazlasıyla görüyor, hatta @DaunterM 'inde sıkça bahsettiği gibi inanılmaz başarılı bir türk kahvesi öğütümü sunuyor fiyatına oranla. Gelecekte farklı demlemelere merakınız artar ve türk kahvesine devam edecek olursanız bizim değirmenide sadece türk kahvesi için edinebilirsiniz şimdiden hayırlı olsun.

Manuel alacaksanız, K-Ultra alın geçin. Hem filtre hem espresso hem de Türk kahvesi öğütebilirsiniz. Comandante'yle Türk kahvesi, espresso falan öğütmek tam bir zulüm.
Elektrikli değirmen alacaksanız, her incelikte kahve öğüten Niche Zero'dan başka değirmen bilmiyorum. Bilen arkadaşlar varsa yazarlar zaten.

Manuel alacaksanız, K-Ultra alın geçin. Hem filtre hem espresso hem de Türk kahvesi öğütebilirsiniz. Comandante'yle Türk kahvesi, espresso falan öğütmek tam bir zulüm.
Elektrikli değirmen alacaksanız, her incelikte kahve öğüten Niche Zero'dan başka değirmen bilmiyorum. Bilen arkadaşlar varsa yazarlar zaten.
EK43 kullanma fırsatı bulmuştum eskiden. Espresso da, filtre de, cold brew da çekiyorduk ve gayet iyiydi. Bıçaklar "seasoning" sürecini bitirdikçe filtre'de biraz tozlanma arttı ama şikayet edilecek bir durum yoktu. Ev kullanıcısı için ne kadar mantıklı, bilemiyorum.

Bende cmd kullanıyorum bi ara gazla espresso için kullanıyım dedim ama bezdirdi öğütme uzunluğu değilde tek değirmen olunca klik ayarı temizlemesi bi süre sonra işkence

Buarada ben hangi konuya bişey yazsam ortalık karışıyor hangi konuya bişey yazsam forumda manşet oluyor😂
yanlış anlamayın da soruş tarzı ile ilgili olabileceğini düşündünüz mü ?
"Niye C40 da karar kıldınız", "k-ultra ile karşılaştırma şansınız oldu mu" vb... gibi sormak ayrı "marka fanatikliği yüzünden mi seçtiniz" (fanatiklik yargısı tahrik edici ) ya da "c40’ın k ultradan daha iyi olduğu kesin bir bilgimi" (ki sorduğunu kişi zaten C40 daha iyi falan dememiş ki) diye yargılayıcı dille sormak ayrı.

Bu arada evet kesinlikle nasıl sorcağınızı bana soracak değilsiniz :) sadece "ne yazsam ortalık karışıyor" dediğiniz için önceki yazınızdan bana geçen hissiyatı aktardım. Sataşma yok yani.

Ben marka distribütörü değilim ve adama neden k ultra almadın iade et k ultra al mı dedimde aynı soruyu bana değiştirip yöneltiyorsun?

Alt tarafı bir soru sordum ki sorduğum kişi yanıtlamamayı tercih etti yanıtlamak zorundada değil normal normal soruyorum alttarafı
Sizin için normal olabilir ancak bana tetikleyici/kışkırtıcı geldi. Olan bir durumu veya merak ettiğinizi kendi tercihleriniz dahilinde daha nötr bir his verecek şekilde de yazabilirsiniz. Örnek vereyim, havada kalmasın.

marka fanatikliği mi yoksa c40’ın k ultradan daha iyi olduğu kesin bir bilgimi
"Comandante markası da tercihinizde etkili oldu mu yoksa size C40 K-Ultra'dan daha mı iyi geldi?"

Yanlış anlaşılma olmasın kendi gözleminizin üzerine belki faydam olur diye yazdım. Tabi ki herkesin sözüne kimse karışamaz.

Hocam ben bundan sonra forum seyircisiyim mümkün oldukça soru sormamaya özen gösterecem bildiğim bi konu olsada yorum yapmayacam sürekli bu şekil oluyor belliki üslup sorunu yaşıyorum bu yaşdan sonrada düzelmez mümkün oldukça konuşmalardan kaçınacam herkese iyi geceler😊

İletişim kurarken o kadar hassas olunmasına gerek yok kanaatindeyim. Özellikle yazılı iletişimde bazen öyle mi demek istediden ziyade dümdüz gitmekte iletişim konforu açısından herkese biraz alan tanıyabilir. En nihayetinde fiziksel olarak kimse birbirini tanımıyor, sesli iletişimde dahi olmadığımız kişilerle dialog halindeyiz. En fazla ne olabilir... Öyle demek istememiştim dedikten sonra bir tamam demek polemiğe götürmeyecek bir tutum olur.

Marka fanatikliği konusu çok irdelenecek bi kavram değil aslında, çoğumuz farklı ihtiyaçlarımızda zaman zaman sadece "love mark" kavramı altında duyularımızla alışveriş yapıyoruz. Markanın bize vaadine para ödemek de denilebilir. Bu durum gayet insanın doğasında fıtrafında olan bir durum. Böyle bir soruya evet denilse hiç garip gelmezdi. Fayda odaklı yada duyu odaklı alışverişleri herkes aynı üründe olmasada farklı ürünlerde yapıyor en nihayetinde.

Muhabbete devam....

İletişim kurarken o kadar hassas olunmasına gerek yok kanaatindeyim. Özellikle yazılı iletişimde bazen öyle mi demek istediden ziyade dümdüz gitmekte iletişim konforu açısından herkese biraz alan tanıyabilir. En nihayetinde fiziksel olarak kimse birbirini tanımıyor, sesli iletişimde dahi olmadığımız kişilerle dialog halindeyiz. En fazla ne olabilir... Öyle demek istememiştim dedikten sonra bir tamam demek polemiğe götürmeyecek bir tutum olur.

Marka fanatikliği konusu çok irdelenecek bi kavram değil aslında, çoğumuz farklı ihtiyaçlarımızda zaman zaman sadece "love mark" kavramı altında duyularımızla alışveriş yapıyoruz. Markanın bize vaadine para ödemek de denilebilir. Bu durum gayet insanın doğasında fıtrafında olan bir durum. Böyle bir soruya evet denilse hiç garip gelmezdi. Fayda odaklı yada duyu odaklı alışverişleri herkes aynı üründe olmasada farklı ürünlerde yapıyor en nihayetinde.

Muhabbete devam....

Forum kullanmayı bilmiyorsun diyen mi dersin soru sorduk diye tuhaf tuhaf başka şeyler yazan mı dersin

Gerek yok kafî bu kadar herkes burada üç beş bilgi öğrenip deneyimlediğini paylaşmaya geliyor kavge etmeye kaos çıkarmaya gelmiyor kimse ben ne yazsam sonu bu şekilde bitiyor emin olun sadece “merhaba” yazsam yine vaaayy sen m harfini küçük yazdın diyen çıkıp eleştirecek kimseyle tartışmaya ne halim nede vaktim var iki parça bişey öğrenecez burnumuzdan geliyor

Buarada vakti olan kişiler comandante c40 ana başlığında olmadı lazım yanlış hatırlamıyorsam yazıyorlardı ben cmd fanıyım ondan seviyorum kullanıyorum diye bunu söyleyen kişiye bişey denmemiş😶

Kullanmayı bilenlere iyi forumlar🙂

Geri