• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Manuel Espresso Aletleri – Cafelat Robot, Picopresso, Flair Pro 2, La Pavoni ve Diğerleri (Tecrübe & Öneri)

Porcingoss

Barista
İsim
Emre
Daha fazla  
İsim
Emre
Değirmen
Kinu
Ekipmanlar
V60, V60 02 KASUYA Model, Aeropress, Crystal Eye B75, Kalita 102
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İstanbul
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Arnavutköy
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beşiktaş
Merhaba arkadaşlar,

Espresso için fena olmayan bir değirmenim var. Filtre kahveyi severiz ama şu manuel espresso makinelerine karşı epeydir bir ilgim vardı.

Bu konuyu kullananların yorumlarını almak, benim gibi heveslenenlerin fikir bulmasını sağlamak ve varsa tavsiyelerinizi paylaşmak için açıyorum.

Katkılarınız için şimdiden çok teşekkürler. 🙌

Bugüne kadar Picopresso ve Cafelat Robot gibi manuel ekipmanların yanı sıra Gaggia Classic ve Lelit Grace gibi yarı otomatik makineleri de tecrübe ettim. Şunu çok net söyleyebilirim ki; fiyat-performans oranına baktığımızda en iyi espresso çıktılarını Robot veriyor. Ancak cihazın iki önemli handikapı var: Birincisi, hazırlık ve temizlik süreci başta keyifli gelse de bir süre sonra yorucu olabiliyor. İkincisi ise modern (açık kavrum) espresso dünyasına girmek isterseniz, portafiltre ve sepeti ısıtmakla uğraşmak süreci biraz zahmetli hale getiriyor. Özetle; 'benim modern espresso ile işim yok, uğraşmak da sorun olmaz' derseniz, Robot gözüm kapalı önerebileceğim bir alet.

Bence harika bir şey. Flair Pro 2 yi kullanıyorum.

Su derdi yok. Farklı farklı su deneyebiliyorsununuz kolayca, kireç derdi yok. Temizlik aşırı kolay. Bütün profilleri uygulayabilirsiniz. Bir şot kaçırmak neredeyse imkansız (hızlı giderse otomatik olarak daha hafif bakıyorsunuz falan). Ömür boyu kullanırım, bozulan bir şey yok.

Tek kişilik için kullanıyorum. Arka arka şot almak zahmeti olabilir. Espresso oranı de kısa olabilir bazi manuel aletiyle. Flair Pro ile 1e 2,5 1e 3a kadar çıkabilir sıkıntı yok.

Memlekette Rancilio Silvia kullanıyorum. Bazen onu özlüyorum. Flair Pro ile cok fazla oynayabiliyorum. Bazen sınır koymak iyi bir şey 😀

Uzun süre robot kullandım. Öncesinde Lelit elizabeth sonrasında Ecm classika ve şu an bianca kullanıyorum. Bianca ile robot performansı alabilmek için graph diye bir markanın 58-46 basketini aldım :)
Robot kıymeti bilinmemiş ömürlük bir parça. Keşke tezgahta yerim olsaydı satmasaydım.

Geri