• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit fred çok yönlü kullanım,

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Addicted
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar herkese merhaba, her ne kadar espresso için almış olsam da lelit fred i aynı anda moka, v60 ve chemex için de kullanabilir miyim sizce? Forumda okuduğum kadarıyla ayarları tutturmanın çok zor olduğu söyleniyordu eğer öyleyse espresso harici çekimler için sizce sinbo beko gibi minik ve f/p öğütücüler iş görür mü sizce? Teşekkür ederim yardımınız için.

Kullanırsınız da sadece ayarlar arası geçişler uğraştırır.Her gün iki ürün arası geçiş yorucu olur.Espresso yapıyorum genelde nadirende v60 vb derseniz nispeten o kadar yormaz.

Arkadaşlar herkese merhaba, her ne kadar espresso için almış olsam da lelit fred i aynı anda moka, v60 ve chemex için de kullanabilir miyim sizce? Forumda okuduğum kadarıyla ayarları tutturmanın çok zor olduğu söyleniyordu eğer öyleyse espresso harici çekimler için sizce sinbo beko gibi minik ve f/p öğütücüler iş görür mü sizce? Teşekkür ederim yardımınız için.
Aslında onun cevabı sizde. Bu öğütücüyü ağırlıklı olarak espresso için alıyor insanlar gördüğüm kadarıyla. Damak tadınızı göre kalına doğru çekimler almanızı tavsiye ederim. V60'ta belirlediğiniz dozaj-süre bakımından sizi tatmin eden bir kalınlık bulabilirsiniz elbette. Ama her halükarda espresso öğütümlerinizden kalan daha ince partiküller, kalın partiküllerden daha fazla çözülebilir ve bardağınıza bitter tatlar bırakabilir. Espresso ve filtre arası geçişler sizi ayrıca yorabilir. Single dose olanlar dahi en iyi verimi vermiyorken, bu değirmeni sadece espresso için kullanmanızı, filtre demlemeleriniz için bütçeniz dahilinde çelik kesicili bir el değirmeni (giriş seviyesi timemore, molent veya 1zpresso gibi) almanızı tavsiye ederim. Sinbo, beko gibi markaların öğütücüleri tutarsız öğütümler gerçekleştirebilir.

Aslında onun cevabı sizde. Bu öğütücüyü ağırlıklı olarak espresso için alıyor insanlar gördüğüm kadarıyla. Damak tadınızı göre kalına doğru çekimler almanızı tavsiye ederim. V60'ta belirlediğiniz dozaj-süre bakımından sizi tatmin eden bir kalınlık bulabilirsiniz elbette. Ama her halükarda espresso öğütümlerinizden kalan daha ince partiküller, kalın partiküllerden daha fazla çözülebilir ve bardağınıza bitter tatlar bırakabilir. Espresso ve filtre arası geçişler sizi ayrıca yorabilir. Single dose olanlar dahi en iyi verimi vermiyorken, bu değirmeni sadece espresso için kullanmanızı, filtre demlemeleriniz için bütçeniz dahilinde çelik kesicili bir el değirmeni (giriş seviyesi timemore, molent veya 1zpresso gibi) almanızı tavsiye ederim. Sinbo, beko gibi markaların öğütücüleri tutarsız öğütümler gerçekleştirebilir.
Teşekkür ederim hocam normalde daha çok espresso yönünde kendimi geliştirmeye çalışıyorum, sadece meraktan bir kaç parça elime geçmişti. Dediğiniz öğütücülere bakacağım

Hocam çok teşekkür ederim yardımınız için.
İki ayrı öğütücü ile uğraşmayayım derseniz eureka mignon crono ve perfettoyu öneririm.Ben crono kullanıyorum geçişler fred kadar zor değil.Tabiki geçişler arasında biraz deneme ve haliyle kahve kaybı oluyor ama fredd göre çok daha pratiktir.

geçişlerde çok fazla kahve çöp edersiniz ayar bulacağım derken. uğraşması da cabası.

İki ayrı öğütücü ile uğraşmayayım derseniz eureka mignon crono ve perfettoyu öneririm.Ben crono kullanıyorum geçişler fred kadar zor değil.Tabiki geçişler arasında biraz deneme ve haliyle kahve kaybı oluyor ama fredd göre çok daha pratiktir.
haklı olabilirsiniz hocam ama maalesef bütün bütçemi harcadım belki ileriki zamanda

haklı olabilirsiniz hocam ama maalesef bütün bütçemi harcadım belki ileriki zamanda
Hayırlısı olsun ama bütçeniz yetersiz diye fredinde altı bir ürün almanızı tavsiye etmem,istediğiniz performansı alamayıp boşa para israfı yaratır ve satmasıda zor olur.İyi cihaz alana kadar daha düşük bütçelere timemore vb değirmenler alabilirsiniz,ama espresso da yorar bunu bilerek alın.

Geri