• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Bianca PL162T Çift Kazan Akış Kontrolü ve PID

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben Matrix aldım ama çok teknik becerim olmadığı İçin shower screen İ değiştiremedim. Korktum birşeylere zarar veririm diye . Video izledim filan ama biraz zorlamak gerekiyor gibi geldi. Tavsiye edilecek bir yöntem varsa çok memnun olurum değişim için.
Çok teknik gerekiyor mu ki? Vida filan yok tutan?

Ben Matrix aldım ama çok teknik becerim olmadığı İçin shower screen İ değiştiremedim. Korktum birşeylere zarar veririm diye . Video izledim filan ama biraz zorlamak gerekiyor gibi geldi. Tavsiye edilecek bir yöntem varsa çok memnun olurum değişim için.
Benim de uzun süredir radarımda olan bi shower screen. İyi yorumlar da var kötü yorumlar da. Yorumlarınızı bekliyorus hocam. Nereden temin ettiniz link verebilir misiniz bir de

Hayırlı olsun.

Gördüğüm kadarı ile maalesef sepetleri IMS üretsede precision olarak tabir ettiğimiz sepetlerden değil. Acele etmeden müsait olduğunuzda muhakkak değiştirmenizi öneririm.

Shower için acele etmeyin Matrix isimli shower screenların daha randımanlı olacağını düşünüyorum henüz kendim test etmedim ama yabancı forumlarda övgü ile bahsediliyor. Ülkemizde temini sağlanırsa buna geçersiniz. Shower değişimi sırasında contaya(gasket) zarar vermezseniz değiştirmeye gerek yok.

Precision basketlerde IMS/VST ya da nanotech/standart farkı anlamlı mı peki sizce Suat bey ?

Ben de biraz araştırdıktan sonra mara x için e 61 e&b lab nanotech shower screeni aldım akışı ciddi oranda homojenleşti, fincana da daha dengeli bi extraction olarak yansıyor kendi testlerime göre.

Selamlar degistirmek cok kolay tahta ufak bir kasigin arkasi ile kanirtarak cikarabilirsiniz , shower screen hafif centikli bir malzeme oldugu icin kasigin arkasini oraya sokunca hissedersiniz.

Son düzenleme:
Bu sekilde çizilme riskiniz de olmaz lastik contaya da zarar vermezsiniz zaten kalin saglam bir malzeme.

Ekli dosyalar

• 16743997878674182334132996110149.jpg
    16743997878674182334132996110149.jpg
    135.1 KB · Görüntüleme: 177
  • 16743998073865665942626817494519.jpg
    16743998073865665942626817494519.jpg
    104.8 KB · Görüntüleme: 178
İlk fırsatta deneyeceğim , teşekkür ederim.🙏

Herkese selamlar bianca da bulunan resmini eklediğim parça su tankını sürekli yıkamama ve içerisinde uzun süre su bırakmadığım halde koku yapıyor ve parça yüzeyi yosunlaşmış gibi kaygan oluyor. Çözüm üreten var mı ? İçme suyu kullandığım için su yumuşatıcısını kullanmıyorum sadece boru da takılı ufak filtre kullanılıyor makinada.
Ekli dosyayı görüntüle 24000
Selamlar, cuma gününden beri bu malzeme olmadan kullanıyorum cihazı , koku kalmadı bilginize.

Benim de uzun süredir radarımda olan bi shower screen. İyi yorumlar da var kötü yorumlar da. Yorumlarınızı bekliyorus hocam. Nereden temin ettiniz link verebilir misiniz bir de
2 gündür denemedeyim Matrix i , öncelikle belirtmek isterim ki , Bianca ile haşır neşir olalı henüz 1. 5 ay oldu stok shower screen ile kullandım . İlk 3-5 çıktı da makinaya alışana kadar pucklar epey ıslak çıkmıştı . Daha sonra alışmaya başladıkça daha kuru ve iyi çıktılar aldım elbette . Biliyorum puck ıslaklığının çok önemi yok diye yazmıştınız daha önce.
Shower Screen i değiştirdikten sonra ilk dikkatimi çeken boş akışında suyun her noktadan değil tam ortadan kalın bir şekilde akmasıydı. Acaba shower screen i yerine iyi oturtamadım mı diye aklımdan geçti , sonra baktım düzgün takılmış.
Oturdum 4 screenin kıyaslandığı videoyu tekrar izledim su akışı aynıydı. Sadede geleyim ;

Benim tecrübe etiğime göre ( gün içinde 2 farklı kahve ve sepetle ile çıktı aldım.)

• VST competition sepet ile sıfır chanelling ve daha fazla krema gözlemledim. Puck kupkuru ve pürüzsüz çıktı.
• IMS precision sepet ile ( normal portafiltre Naked olmayan ) de öncekilerden biraz daha kremalı ve yine kupkuru ve pürüzsüz puck .

Her iki çıktı da zaman değişikliği gözlemlemedim.

Merhaba, eğer deneyen/kullanan varsa, VST 20g basket, Bianca naked portafiltre ile uyumlu mu? 18g basket uyuyor, 22g uymuyor zannediyorum.

Bir diğer sorum ise Bianca naked portafiltrenin IMS/VST ridgeless basketlerle kullanımıyla ilgili (18g/20g). Bu basketlerin portafiltreye kilitlenmemesi nedeniyle, grup başlığına takıla kalma ya da temizleme sırasında knock box/çöpe düşme gibi durumlarla karşılaşılıyor mu? En azında rahatsız edici bir sıklıkla.
V3 ile gelen dipsiz pf B702TFH28NT 20-22 gr sepet ile uyumludur.

En baştan alıp almamak konusunda uzun süre ikilemde kaldıktan sonra fazla masraf olmasın diye ilk etapta stok basket ile başladım. Bu upgrade ile alakalı ilerleyen zamanlarda deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum @cooper52 bey.

Makineyi kullanırken bir süre sonra demleme kolu o kadar zor indiriliyor ki sanki kırılacak, bunun bir çözümü yok mu?
Aynı sorundan muzdaribim ve durumu Yiğit beye ilettim bakım yapabilmem için video yolladı şuraya iliştireyim belki faydası olur.

Geri