• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Bianca PL162T Çift Kazan Akış Kontrolü ve PID

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
çok teşekkür ederim cevabınız için. 😄 v3 model portafiltre düz inen sepetleri tutabiliyor mu peki? ☺️
Rica ederim, tutar neden tutmasın, ölçüsü önemli. 58 mm sepetler uyar Bianca'ya. Ben aldım hatta bir tane, tutuyor. Gelbura'ya danışın, bilgilendirirler.

Rica ederim, tutar neden tutmasın, ölçüsü önemli. 58 mm sepetler uyar Bianca'ya. Ben aldım hatta bir tane, tutuyor. Gelbura'ya danışın, bilgilendirirler.
Portafiltrenin alt kısmı içeri doğru kıvrılıyor diye 20gramlık filtre belki girmez diye çekindim. Teşekkür ederim bilgilendirmeler için ☺️

Portafiltrenin alt kısmı içeri doğru kıvrılıyor diye 20gramlık filtre belki girmez diye çekindim. Teşekkür ederim bilgilendirmeler için ☺️
18-20 Gr lık sepette sorun yok, fazlası için bilemiyorum.

Sizi mesajınızdan sonra tekrar bir araştırma yaptım V3 te yazılımsal değişikliklere gidilmiş. Paddle ile basınç profilleme işlemini yapabilirsiniz. Makinenin ısınması süresi 15dk dan 12 dk lara düşmüş.

Şu güncel fiyatlarına baktığınızda iki cihazda hemen hemen aynı fiyata satılıyor. Bezzeraya akış kontrol eklentisi almaya kalktığınızda 3500 tl daha ödemeniz gerekecek. Bunun yanında Biancanın hem demleme kazanı hemde buhar kazanı bezzearaya göre daha büyük. Birde Bianca kullanıcılarının bir araya geldiği yaklaşık 30 kişilik bir whatsapp grubumuz var :)

Teknik özellik ve fiyata baktığınızda Bianca önde görünüyor. Ama sizin tercih kriterlerinizi bilemem önünde ki dokunmatik ekran sizin için çok önemli ise Bezzera tercih edebilirsiniz. Veya Biancanın ayrı deposu sizi mutsuz ediyorsa başka bir markaya bakabilirsiniz.
@NoDRaC hocam v2’de de paddle ile basınç profilleme olmuyor mu? Sadece v3’e mi özel bu özellik?

@NoDRaC hocam v2’de de paddle ile basınç profilleme olmuyor mu? Sadece v3’e mi özel bu özellik?
v1-v2-v3 hepsinde paddle ile basınç profilleme var. Ayrıca Lelit V1-V2 geçişte yaptığı gibi kit çıkarıyor. Cihazınızı V1 veya V2 olsun kit sayesinde V3 e yükseltebilirsiniz.

Merhabalar! Çok hafif kavrulmuş iskandinav tipi kahve çekirdeklerini dengeli bir şekilde çekebildiğiniz espressp tarifleriniz var mıdır acaba? Ince öğütmeden, su ısısını 98 dereceye çıkarmaya, 20 saniyelik pre infusion üstüne 5 barlık uzun süreli çekim espressolara kadar bir çok tarif denedim hala ekşilikten kurtulamıyorum. Asidite hala çok yüksek seviyelerde :( dengeli bir hafif kavrum espressoya hasret kaldım

Merhabalar! Çok hafif kavrulmuş iskandinav tipi kahve çekirdeklerini dengeli bir şekilde çekebildiğiniz espressp tarifleriniz var mıdır acaba? Ince öğütmeden, su ısısını 98 dereceye çıkarmaya, 20 saniyelik pre infusion üstüne 5 barlık uzun süreli çekim espressolara kadar bir çok tarif denedim hala ekşilikten kurtulamıyorum. Asidite hala çok yüksek seviyelerde :( dengeli bir hafif kavrum espressoya hasret kaldım
Çok hafif kavrumda ekşililten kurtulamanız zor biraz. @Yirgacheffe uzun shotlar alıyordu Lelitle. Tecrübelerini paylaşırsa cevap bulabilirsiniz sanırım.

Herkese selamlar bianca da bulunan resmini eklediğim parça su tankını sürekli yıkamama ve içerisinde uzun süre su bırakmadığım halde koku yapıyor ve parça yüzeyi yosunlaşmış gibi kaygan oluyor. Çözüm üreten var mı ? İçme suyu kullandığım için su yumuşatıcısını kullanmıyorum sadece boru da takılı ufak filtre kullanılıyor makinada.
1674152825960.png

Herkese selamlar bianca da bulunan resmini eklediğim parça su tankını sürekli yıkamama ve içerisinde uzun süre su bırakmadığım halde koku yapıyor ve parça yüzeyi yosunlaşmış gibi kaygan oluyor. Çözüm üreten var mı ? İçme suyu kullandığım için su yumuşatıcısını kullanmıyorum sadece boru da takılı ufak filtre kullanılıyor makinada.
Ekli dosyayı görüntüle 24000
O yosun gibi olmanın önüne ben brita ile geçtim, aldığım içme sularının hepsi brita öncesi aynı sorunları yaratıyordu.

O yosun gibi olmanın önüne ben brita ile geçtim, aldığım içme sularının hepsi brita öncesi aynı sorunları yaratıyordu.
Brita su aritici surahi dimi ? Ama icme suyunda bunu yapmamasi lazim o parca bence sorunlu , 3 gun once malzemeyi cikarip guzelce yikadim tertemiz olmustu, 3 gun sonra gene yosunumsu oldu. Sanirim o siyah malzemeyi komple sokucem tankin icinden :)

Ekli dosyayı görüntüle 24000
mara x'te de aynı malzeme var ve jelimsi (sizin deyiminizle yosunumsu) bir kıvam alıyor bekledikçe. peak water kullanıyorumi onunla da aynı. bu parça sadece lelit'in filtresi için mi ya? ben başka işe de yarıyordur diye çıkartma ihtimalimiz olduğunu düşünmemiştim bile :) şu en soldaki kısım bir işe yarıyordur diye düşünüyordum.

Evet sadece o buyuk filtreyi takmak icin ise yariyor , yada onu kullanmiyorsaniz ufak bir filtre var borunun ucunda onu takmak icin gerekli, bu sabah itibari ile komple o parcayi iptal ettim zaten temiz su kullaniyorum makina icine birsey kacmaz. Kokudan kurtulacakmiyiz bakalim yazarim bir kac gun sonra :)

Ekli dosyalar

• 1674194295649118497373938291505.jpg
    1674194295649118497373938291505.jpg
    64.4 KB · Görüntüleme: 41
Brita su aritici surahi dimi ? Ama icme suyunda bunu yapmamasi lazim o parca bence sorunlu , 3 gun once malzemeyi cikarip guzelce yikadim tertemiz olmustu, 3 gun sonra gene yosunumsu oldu. Sanirim o siyah malzemeyi komple sokucem tankin icinden :)
Ben paket sularla yaşıyordum bu sorunu, kettle içindede beyaz noktalar oluşuyodu ve jel gibi bir katman oluşuyordu. Brita sürahi çözdü bu sıkıntıyı.

Arkadaşlar merhaba . Henüz elime geçmemiş olsa da yakın zamanda ben de bir v3 Bianca sahibi oldum. Bazı yabancı forumlarda ve özellikle @NoDRaC beyin yazdıklarından anladığım kadarıyla shower screen ve basket değişimi öneriliyor. Kutu içeriğinden çıkan basketler bildiğimiz IMS kalitesinin altında mı acaba? Bir de shower screen değişimi ile birlikte gasket değişimi de yapmak şart mı ?

Arkadaşlar merhaba . Henüz elime geçmemiş olsa da yakın zamanda ben de bir v3 Bianca sahibi oldum. Bazı yabancı forumlarda ve özellikle @NoDRaC beyin yazdıklarından anladığım kadarıyla shower screen ve basket değişimi öneriliyor. Kutu içeriğinden çıkan basketler bildiğimiz IMS kalitesinin altında mı acaba? Bir de shower screen değişimi ile birlikte gasket değişimi de yapmak şart mı ?
Hayırlı olsun.

Gördüğüm kadarı ile maalesef sepetleri IMS üretsede precision olarak tabir ettiğimiz sepetlerden değil. Acele etmeden müsait olduğunuzda muhakkak değiştirmenizi öneririm.

Shower için acele etmeyin Matrix isimli shower screenların daha randımanlı olacağını düşünüyorum henüz kendim test etmedim ama yabancı forumlarda övgü ile bahsediliyor. Ülkemizde temini sağlanırsa buna geçersiniz. Shower değişimi sırasında contaya(gasket) zarar vermezseniz değiştirmeye gerek yok.

Ben Matrix aldım ama çok teknik becerim olmadığı İçin shower screen İ değiştiremedim. Korktum birşeylere zarar veririm diye . Video izledim filan ama biraz zorlamak gerekiyor gibi geldi. Tavsiye edilecek bir yöntem varsa çok memnun olurum değişim için.

Ben Matrix aldım ama çok teknik becerim olmadığı İçin shower screen İ değiştiremedim. Korktum birşeylere zarar veririm diye . Video izledim filan ama biraz zorlamak gerekiyor gibi geldi. Tavsiye edilecek bir yöntem varsa çok memnun olurum değişim için.
Çizilmesi derdiniz yoksa çatal veya kaşığın arkasına bir bez koyup kanırtarak çıkartabilirsiniz. Göründüğü kadar zor değil. Siz nereden temin ettiniz?

Geri