Gogo
Barista
- İsim
- Umut
Daha fazla
- İsim
- Umut
- Espresso Makinesi
- Lelit Bianca
- Değirmen
- Commandante C40,Niche zero
- Ekipmanlar
- V60 kasuya,V60,Black Mirror,moccamaster,Hario immersion,aeropress,Delterpress,fellow stagg
Hocam sepet ve screeni amazondan mı aldınız yoksa başka bir siteden mi?Lelit Bianca alan arkadaşlar için ben makineye nasıl güncelleme yaptım hangi sepetleri aldım onlara bu mesajda toparlamak istiyorum.
Lelit Bianca ile maalesef isimsiz sepet ve shower screen geliyor. Nuova Simonelli Oscar ve Musicadan Precision sepetler konusunda faydasını görmüş ve tecrübeli biri olarak hemen sepetleri ve shower screenı değiştirmeye karar verdim. Bunun için de uygun fiyat ve ulaşım konusu nedeni ile IMS tercih ettim.
Aldığım Sepetler IMS Baristapro Serisi Nano Kaplı:
H24 - 15-17 gr
H26 - 17-19 gr
H28- 19 -21 gr
24-26-28 Mm sepetin yükseklik değerleri. Burada bir problem ortaya çıkıyor. Benim aldığım 2019 yılı cihaz ile gelen normal portafiltreye maalesef H26-28 oturmuyor. Tabanın şekli nedeni ile. Tabansız portafiltre de ise çentik nedeni ile H28 oturmuyor bunun için tornacıda çentik kısmı traşlatmanız gerekiyor kısa süreli bir iş.
Nano kaplama sorunu: Daha öncede forumda konuşulmuştu nano kaplamalar kullandığınız deterjana bağlı olarak zamanla atabiliyor. Benim geçen bir yıllık sürede tamamen olmasada yüzde 70 civarı bir kayıp olmuştur. Ama bu kaplama sayesinde sepetlerin temizliği çok kolay oluyor. Bütçenizi zorluyorsa IMS in nano kaplı olmayan precision sepetlerini alabilirsiniz fiyatları daha uygun.
Shower Screen:
Kişisel fikrim en önemli geliştirmelerden biri. Hem suyun homojen dağılımı hem temizliğin kolay olmasına katkı sağlıyor. Ben ilk başta IMS nano kaplı E61 grup başları için olanı almıştım. Fakat bunun ortasında akış delikleri yok. Sonrasında IMS in E&B lab adı altında çıkardığı nano kaplı E61 gruplar için uyumlu olan shower screeni satın aldım. Aralarında belirgin fark görmedim. Hangisini bulursanız alabilirsiniz.
Ridge-Ridgeless
Sepet araştırırken isimlendirme de bu farkı göreceksiniz. Ridge iç yüzeyide çentik oluyor tamp seviyesini görmeyi kolaylaştırıyor. Ama bu çentik akışı bozduğunu okuduğum ve ridgeless tavsiye edildiği için iç kenarı düz olan sepetleri tercih ettim size de ridgeless tavsiye ederim.
58.55 - 58.80
Piyasada IMS sonrası precision sepet üreten birkaç firma daha ortaya çıktı bunların hepinizin bildiği üzere Pullman ve VST. Bu iki firmanın sepet iç çapı 58.55 IMS in ise 58.80. Tamp yaparken kenarlarında tam tamp olabilmesi için 58.80 tamper tercih etmelisiniz. 58.80 bulamazsanız 58.55 tamper de alabilirsiniz. Bu arada ben 58.80 için kendime özel bir tamper yaptırmıştım elimde 1-2 tane fazla var isteyen olursa konuşuruz.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Cihaz ile ilgili kafanıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 3248Ekli dosyayı görüntüle 3249Ekli dosyayı görüntüle 3250