• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kronotrop

Kahve: Kronotrop Kenya Mururandia AB
Kavurma Tarihi: 12.09.2022
Demleme Metodu: Hario V60 02 - Cafec Abaca
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: K-Max 75 Klik
Demleme Süresi: 2:40
Oran: 1:15,5

Fiyat bandı yüksek (305 tl kendi sitesinde satış, kahhve üzerinde kampanyalı 230tl). Bu bant için konuşursam yanlış bir tercih yapmışım. İçtiğim kahveyi değerlendirirsem sadece keyif aldım, herhangi bir şeyin ön plana çıkmadığı ortalama bir kahve. Kavrum derecesi hatta biraz fazla, daha kalın öğütüp deneyeceğim bir sonrakine.

Kronotrop ambalajları çok güzel yapıp çekirdek fiyatlarını yükselterek ne yapmak nereye varmak istemektedir?!#

Ruanda sparkling water decaf kahvesini deneyen oldu mu? Başka nitelikli decaf önerisi olan varsa da duymak isterim.
selamlar kahve konusunda yeniyim, v60 için sparkling water decaf çekirdek aldım, fakat bu decaf işi nedir sağlıklı mıdır? diğer çekirdekler gibi normal bir şekilde öğütüp v60 da filtrelesem herhangi bir farklılık olur mu? gibi sorularıma yanıt verecek olan var mı ve birde bana v60 için nitelikli kahve çekirdek önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim... şimdiden teşekkürler

fakat bu decaf işi nedir sağlıklı mıdır?
Kahvenin vücuda yararlı bileşenlerinin çıkarılmadığını iddia ediyor ve çekirdeğin hâlâ faydalı olduğunu söylüyor sağlıkçılar.

Ancak decaf işlemde, çoğunlukla kimyasal uyguluyorlar. Bu yüzden kısmen sağlıksız diyebiliriz.
Kimyasal işlemlerin yanında, kronotropun sattığı sparkling water ya da colombiya kahvelerinde uygulanan sugarcane yöntemleri görece olarak daha masum kalıyor. Suyla ya da filtrelemeyle kafeini çıkarıyorlar. Sugarcane yöntemde çekirdek daha hızlı bayatlıyor diye biliyorum, hızlıca tüketmek gerek.

Kafeinle ilgili bir probleminiz yoksa içmeseniz de olur gibi geliyor bana.

Selam,

Bugün Kronotrop kahve çekirdeğini 3 farklı satış noktasında 3 farklı fiyattan satıldığını gördüm.
Mediamarkt Buyaka AVM de 168 TL
Carrefour SA Kozyatağı 210 TL
Kronotrop.com da 250 TL.

Firma temsilcisi bu konuda bilgilendirme yapabilir mi?

Geçtiğimiz hafta içinde bazı çekirdeklerine %28 bandında zam yapmış. Türk kahvesi ve Peru Huabal çekirdeklerini 250 TL' ye alıyordum. Şu an 320 TL' ye satılmaktadır.

5.ay da nasıl yüklü bir kavurum yaptılarsa sata sata bitiremediklerini düşünüyorum.şu aşamada sadece kahveden anlamayan bayat kahve farkını bilmeyen kullanıcılara satacaklarını düşünüyorum.sırf bu bayatlık yüzünden çok sevdiğim şubelerinden kahve içmeyi dahi bıraktım.

bugün kanyon şubesinde erkek arkadaşıma bir etiyopya v60, bana da bi latte sipariş ettik üşümüştük yağmurdan fırtınadan. lattenin sütü baya yanıktı ilk yudumda dilim yandı, v60 da buz gibiydi. suyun sıcaklığı 70 dereceydi herhalde. şaşkınım. paket çekirdek kahve almıyordum, cafeler tercih edilesiydi ama her yer öyle değilmiş. minik bir öneri. benim dilim yandı sizin yanmasın.

Merhaba, Ankara şubesinde "Etiyopya Korcha - Türk kahvesi" paketi gördüm. Deneyen oldu mu?
Sitelerinde yok öyle bir kahve. Etiyopya Korcha sadece filtre ve dark versyonları var. Acaba farkı ne olabilir, filtre ve dark arasında bir şey mi?

Bu arada Migros'larda satılar No33 roasted by Kronotrop'u denedim, filtre versyonu fiyat için güzel buldum, iş yeri için çok uygun. Espresso versyonu ise Moka Pot ile 5-10 farklı deneme yaptım, sevemedim, biraz yanık kalıyor hep.

Ekli dosyalar

• 20231122_164314.jpg
    20231122_164314.jpg
    64.8 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Ankara'da dönüş öncesi tesadüfen, Tunus Caddesi'nde Kronotrop görünce bir deneyeyim dedim. (Stresli ve kahvesiz geçen önceki günün etkisi olabilir :D )
Etiyopya- Allona Yıkanmış, V60 demlemesi içtim. Tatların çok belirgin olduğunu söyleyemem ama yıkanmış bir Kenya'yı epey anımsatıyordu. Kötü bir kahve değildi, fakat 100 TL lik fiyatını hak eder mi emin değilim. Zira ticari odaklı hareket eden bir firma olmalarına rağmen fiyat bana performansa göre epey yüksek geldi. Butik kavurucularda çok daha kaliteli kahvelerin, demlemesini 80-85 TL bandında içebiliyorsunuz.

Gelgelelim Starbucks ve türevi firmaların yanında; Kronotrop gibi nitelikli tarafta kalan bir firmanın yaygın olması da artı oluyor. Ankara'da, İstanbul kadar yaygın değiller fakat İzmir'de hiç yoklar. Özellikle Alsancak civarına açsalar iyi olabilir. Duy sesimi Kronotrop.

Kronotrop Etiyopia Korcha 3 farklı yorumları aldım. Aynı kahveyi 3 farklı kavurma ilginç olduğunu düşünüp paylaşmak istedim.

Capture d’écran 2023-12-08 à 10.48.16.jpg

Capture d’écran 2023-12-08 à 10.49.22.jpg

Natural (filtre versyon) ve Türk kahvesi ile arasında görebildiğim pek bir renk farkı yok. Dark ise daha koyu ama çok da dark değil (sitede 75 agtron diyor). Doğal ışıkla çekmeye çalıştım, oldukça gerçeğe yakın bir fotoğraf oldu.

Natural fltre ile: güzel bir Etiyopya tadı alınca mutlu oldum. Özlemiştim. Kavurma tarihi 3 ay geçmiş olmasında rağmen zevk aldım.
Dark filtre ile: şaşırtıcı. Kahve dark ama aynı Etiyopya tadı geliyor. Sanki dark bir kahveye sonradan bir tat eklenmiş gibi bir şey. (tabii ki öyle değil). Yanık tadı olmadı. Belki çok hafif sonlara doğru. Güzel ama fitre versyonu daha beğendim.
Dark moka pot ile : Güzel bir sonuç aldım, asiditesi vardı.
Türk kahvesi cezve ile: yumuşak, son yudumda doğru o tipik tadı geldi.

İlk denemeler bunlar oldu.

Son düzenleme:
Kronotrop Etiyopia Korcha 3 farklı yorumları aldım. Aynı kahveyi 3 farklı kavurma ilginç olduğunu düşünüp paylaşmak istedim.

Ekli dosyayı görüntüle 30097

Ekli dosyayı görüntüle 30098

Natural (filtre versyon) ve Türk kahvesi ile arasında görebildiğim pek bir renk farkı yok. Dark ise daha koyu ama çok da dark değil (sitede 75 agtron diyor). Doğal ışıkla çekmeye çalıştım, oldukça gerçeğe yakın bir fotoğraf oldu.

Natural fltre ile: güzel bir Etiyopya tadı alınca mutlu oldum. Özlemiştim. Kavurma tarihi 3 ay geçmiş olmasında rağmen zevk aldım.
Dark filtre ile: şaşırtıcı. Kahve dark ama aynı Etiyopya tadı geliyor. Sanki dark bir kahveye sonradan bir tat eklenmiş gibi bir şey. (tabii ki öyle değil). Yanık tadı olmadı. Belki çok hafif sonlara doğru. Güzel ama fitre versyonu daha beğendim.
Dark moka pot ile : Güzel bir sonuç aldım, asiditesi vardı.
Türk kahvesi cezve ile: yumuşak, son yudumda doğru o tipik tadı geldi.

İlk denemeler bunlar oldu.
Nereden aldınız hocam?Bir de fiyatlar nasıl?

Geri