• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

kremasız ekşi espresso için tavsiyeler?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EMRAHK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İmkanınız varsa bütçenizi ayarlayın güzel bir değirmen alın bence de. Hatta birkaç sitedeki güzel indirimleri değerlendirmekte fayda var. Değirmen bence makineden daha önemli, makine ne kadar kaliteli olursa olsun sonuçta öğütülmüş kahve makineye takılıyor, çıktı alınıyor :)
katılıyorum :) şu an leli̇t fred te baya bi̇r i̇ndi̇ri̇m var gelbura da bi̇r tane edi̇nmek en doğrusu olacak. sanırım espresso ihtiyacımı fazlasıyla karşılar o cihaz.

İmkanınız varsa bütçenizi ayarlayın güzel bir değirmen alın bence de. Hatta birkaç sitedeki güzel indirimleri değerlendirmekte fayda var. Değirmen bence makineden daha önemli, makine ne kadar kaliteli olursa olsun sonuçta öğütülmüş kahve makineye takılıyor, çıktı alınıyor :)
Eureka mignon specilita öğütücü aldım internet satışından. Ürün daha gelmedi. Bende makineyi denemek adına çekilmiş kahve aldım. Ama istediğim sonuçlara ulaşamadım maalesef

Espresso için öğütüm ayarını kaç yapıyorsunuz?
Çekirdeğe göre değişmekle birlikte naked portafilterda 4-5-6 hatta bazen 3 bile denediğim oluyor. 7'nin üzerine çıktıktan sonra akış istediğimden biraz hızlı olmaya başlıyor. 1-2 aralığı ne türk kahvesi kadar pudra yapıyor ne de espressoya uygun 😀
Eureka mignon specilita öğütücü aldım internet satışından. Ürün daha gelmedi. Bende makineyi denemek adına çekilmiş kahve aldım. Ama istediğim sonuçlara ulaşamadım maalesef
Mara X ile çok güzel bir ikili olmuş bence. Hayırlı olsun keyifli demlemeler şimdiden :)

Yaşadığım kremasız ekşi espresso sorununu denemek amaçlı Vitus italian roast blendini aldım. ve bu kahve ile tam anlamıyla kremalı ve ekşi olmayan bir espresso çıktısı alabildim hemde hiç zorlanmadan. evet bu sıkıntı düşük seviye ekipmanlarla basitçe bu şekilde çözülüyor anladığım kadarıyla. çünkü çoğu satıcı artık medium bile değil light kavrum yaptıklarından bizim gibi alt seviye ekipman kullananların ihtiyaçlarını/beklentilerini karşılayamıyor. Yıllarca o kadar çok kahve çeşidi denedimki ama hala şu ekşi kahve olayını sevemedim bir türlü. Herkesin bayıldığı Kenya yı içemiyorum yada çoğu kolombiya yüksek asiditeli çekirdekleri maalesef keyif alarak içemiyorum. espresso için en az city plus yada full city kavrum olmalı bana göre. en az :)

Ben değirmenle ilgili diyorum hocam. Kahvelerde sorun olamaz. Bahsettiğiniz ekipmanlar yeterli espresso benzeri ince de olsa hafif kremalı ve bitternese çok kaçmayan çıktı almaya yeter de artar ama işte iyi öğütülmemiş bir çekirdek homojen olmayan öğütüm maalesef buna sebep olur. İyi bir manuel değirmen de işinizi çözer. Hiçbir şey olmazsa Vosco, konchero gibi ya da bahsettiğiniz fred gibi öğütücülere de bakabilirsiniz. Açıkçası bu bütçe ile ilgili. Espresso içme rutininiz de bunu belirler. Sizler gibi ben de başlangıçta espresso seven biri olarak araştırırken bu tarz forumlarla yollarım kesişti sonrasında iyi bir değirmen tercih ettim Kingrinder K6. Şu an her şeyinden memnunum. Öncelik tüketimimim daha çok filtreye döndü ama değirmensiz hiçbir şey olmayacağını da anladım. Mhw3 bomber r3 de alabilirsiniz tercihen beğenen kullanan sayısı fazla. Değirmen işini çözün gerisi hallolur. Şimdiden keyifli fincanlar dilerim.
Hocam tavsiyenize uydum bir df64 değirmen aldım dediğiniz gibi şu an hiç zorlanmadan her kahveden krema ve güzel tatlar alıyorum teşekkür ederim 🙏

Hocam tavsiyenize uydum bir df64 değirmen aldım dediğiniz gibi şu an hiç zorlanmadan her kahveden krema ve güzel tatlar alıyorum teşekkür ederim 🙏
Rica ederim keyifli fincanlarınıza eşlik edecek bir katkı sunduysam ne mutlu bana 😉😊

Geri