Eluna
Barista
- İsim
- Utku
Komple double washed işleme sokadabiliriz forumuForumun galiba nitelikli yogaya başlaması gerekiyor…
Komple double washed işleme sokadabiliriz forumuForumun galiba nitelikli yogaya başlaması gerekiyor…
Yeni tartisma maddesi açıldı hayirli olsunForumun galiba nitelikli yogaya başlaması gerekiyor…
Daha gererek gerginlik eleştirmek güzel fikirmiş.“Normal”?
Bu ne saldırganlık anlamış değilim. Saygıya davet ediyorum. Kasıtlı yazıldığı oldukça açık.
Sosyal hayatınızda da insan ilişkileriniz böyle değildir umarım.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama anlamış olduğunuzu düşünmüyorum. Gerçekten anladığınızı düşünmüyorum. Siz yapmak isteyenler, istediğiniz gibi hayvanları da kesin, anüsünden çıkan çekirdeklerin kahvesini de için. Karışan eden yok. Ya da kahve forumunda luwak kahvesi kadar “normal” bir şey olamaz deyin.
İsteyen fikrini beyan eder.
Kasap forumunda da vejetaryenlik ve veganlık konuşuşabilir. Ne var bunda? Ne bu tepki?
Saygı göstermek olgunluk göstergesidir. Fikirlerin beyan edilmesi çok doğal ve aynı zamanda haklı bir durumdur. Niye bu kadar tepki gösteriliyor merak ediyorum. Beğenmezsiniz geçersiniz. Bu kadar basit.
Fikirlere bile tahammül gösteremeyen insanlar var. Nedir bu insanlardaki gereksiz gerginlik
James Hoffmann Kopi Luwak
Mayaları bi araştırmanı tavsiye ederim. İnsan insana düşündüğünden daha fazlasını yaptı.Siz ileride insan derisi eşya çıksa faydalı diye insan da kesersiniz
Arı maya mıMayaları bi araştırmanı tavsiye ederim. İnsan insana düşündüğünden daha fazlasını yaptı.
1. İspat neydi? ispat emekti. Ben biraz bakındım böyle birşeye denk gelmedim, varsa ispatınız koyun öğrenelim.Bu kahveyi tercih etmeyiniz. Hatta satan yerlerden uzak durunuz. Normal şartlarda hayvanlar kendileri doğada gezip istediği kahve çekirdeklerini yer ve dışkılar insanlar da bunları toplar. Ama şu anda vahşi hayvanları kafeslerde insanlar kendi istedikleri şekilde besliyorlar. Yani doğal ve organik değil hiçbir zaman. İstanbul'da Noir Pit adlı firma satışını yapıyor ve bu firmadan uzak duruyoruz. Konu hakkında Şerif Başaran'a danışabilirsiniz kendisi daha fazla bilgi verecektir. Sevgiler.
O kadar baştan almak istersen saygı duyarım.Arı maya mı
Bi şekilde yapılacak o deneyler. Ya hayvan üzerinde, ya insan üzerinde.binbir hayvan üzerinde deneyler yapılmış
Onu bana değil yukarıda bahsettiğim kişilere sorun. Ama madem sordunuz söyleyeyim, hayvanlar üzerinde test edilmemiş ürünleri kullanırım. Piyasada bu şekilde onlarca ürün var halihazırda ve kullanıyorum da. Hayvanlar üzerinde denenmesine gerek olmadan piyasaya insan sağlığını riske atmadan sürebilecek teknolojiye, ar-geye sahip firmalar var.Bi şekilde yapılacak o deneyler. Ya hayvan üzerinde, ya insan üzerinde.
X ürünü düşünün: Üzerinde hayvanlar üzerinde test edilmemiştir yazsın.
Y ürünü düşünün: Üzerinde hayvanlar üzerinde test edilmiştir yazsın.
X ürününü yine de alıp çocuğunuza kullanır mısınız.
1. İspat neydi? ispat emekti. Ben biraz bakındım böyle birşeye denk gelmedim, varsa ispatınız koyun öğrenelim.
2. "Bu firmadan uzak duruyoruz." Bu şey ağzı değil mi hani eylemlerde falan önde elinde megafonla "safları terketmeyelim arkadaşlar" diye bağıran kişi ağzı değil mi ya? Valla bak okurken mesajı kulaklarımda sloganlar yankılandı.
3. "Uzak duruyorum" demek başka "uzak duruyoruz" demek başka. İsteyen istediğini yapar, size soracak değil kimse.
Şimdi bir de genele ithafen;
Hanımlar beyler, öyle büyük büyük luwak duyarı kasmadan önce o evlerinizde kullandığınız bol zehirli, denizlerin ve su kaynaklarının içinden geçen, binbir hayvan üzerinde deneyler yapılmış deterjanları, sabunları, deodorantları, parfümleri; bunları destekleyen markaların giyim kuşam ürünlerini, camlarınızı örten perdelerin durduğu gibi durması için içinden geçen kurşun şeritleri,... bir kenara koyun bakalım da öyle konuşalım. Ha diyorsan ki ben tamamım bunların hepsi var bende o zaman duyar senindir, yardır.
Ama yok öyle değil diyorsan, sen önce kendi evinin önünü süpür sonra Endonezya'daki Ketut aganın sokağına laf edersin.
O iş öyle değil.Hayvanlar üzerinde denenmesine gerek olmadan piyasaya insan sağlığını riske atmadan sürebilecek teknolojiye, ar-geye sahip firmalar var.
Farkindaysaniz buraya kadar pek yorum yapmadim ama 2 konuda notum var.
1) Firma hedef gostermek bence pek hos degil. Kopi luwak adamlarin ticaretinin1% ini gectigini sanmiyorum zira 100gr i 2000TL uzerinde. Var demek icin bulundurduklarini dusunuyorum. Zira bu parayi Turkiye realitesinde surekli verecek pek fazla arkadasimin oldugunu sanmiyorum. Forumda karsi olmayan - ki bu direk kahve forumu- insanlarin bile deneyen maks orani %5-10 gecmiyordur.
Ozetle adamlari hedef gostermek bence yanlis..
2)sizin ve cevrenizin tum forumu temsil ettiginizi sanmiyorum. Oyuzden yazim sekliniz bence yine dogru degil. Siz yine dogru bildiginiz ve etik kurallariniza gore hareket edin. Saygim sonsuz. Ama forumca karar alinmis gibi yazmayin derim.
* firmayi tanimiyorum, sadece haksizlik yapilmamali
** forumca karar alindiysa ve tum uyeler kabul ettiyse bilgim yok, bana fikrimi soran olmadi.
Selamlar
Ben haddimi aştıysam herkesten özür dilerim....Bu ahlaksiz, bu saldirgan, bu haddini bilmez insanlarin burda kafasina gore konusmasina izin verdiginiz icin bence tek suclu sizsiniz....
Bu kısım sanırım benimle ilgili, o nedenle kısaca bir savunayım kendimi. "Ben şu şu alanda profum, benim dediğim doğru" gibi demek istemedim asla. Öyle algılandıysa arkadaş da kusura bakmasın. Demek istediğim şey, mesleğimin bu alanla ilgili akademik tartışmaları takip etmekle ilgili olduğunu söylemekti. Yani en güncel şeyleri bilmezsem aç kalırım zatenBirbirimize eğitim durumumuzdan, ne kadar profesör, doktor, yarı doktor olduğumuzdan bahsetmek de abes. Hak verirsiniz ki profesör/doktor vs. ünvanlarla ne vasat altı insanlar gördük. Ünvanlar değil, argümanlar kapışsın![]()