• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Şubat ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Calibre Coffee seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kopi Luwak Kahvesi Hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kulas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kulas

Yeni Üye
İsim
Ulas
Daha fazla  
İsim
Ulas
Merhaba,

Suanda tatil icin Bali’deyim. Gelmisken bos gecmedim dunyanin en ozel kahvelerinden olan Kopi Luwak tadimi yapma ve alma firsatim oldu.

Almak isteyen olursa, sizler icin de alim yapip yanimda getirebilirim ( sinirli sayida alabilecegimi belirtiyim :) ).

Isteyen olursa direk mesaj yazsin.

Selamlar

Selamlar,

Bu çiftlikteki kahvelerin nasıl işlendiğini biliyor musunuz?

Selamlar,

Bu çiftlikle beslenme zincirinde kahve kirazı olmayan minsk kedilerine zorla kahve kirazı yedirilerek sindirim sistemlerinde fermente edilmesi sağlanarak o kahveler elde ediliyor.

Şimdiden afiyet olsun!!!!

Bu çiftlikle beslenme zincirinde kahve kirazı olmayan minsk kedilerine zorla kahve kirazı yedirilerek sindirim sistemlerinde fermente edilmesi sağlanarak o kahveler elde ediliyor.
Bazen bende böyle düşünürken buluyorum kendimi ama bal yerken arıların emeğini aldığımı süt içerken buzağının hakkını, yumurta yerken bir tavuk adayını, ekmek yerken yüzlerce tohum yediğimi, maydanoz yerken fotosentezini engellediğimi .... düşünüp devam ediyorum.

Doğa biraz vahşi maalesef. İmkanı olan bir kaplan aç kalınca sizi her türlü yer. ;)

Selamlar,
Eminim konuya cok hakimsinizdir. Kahvenin hangi hayvanlardan geldigini bilmek tabiki imkansiz. Ama burada gorunun pek oyle degildi acikcasi. Tatli meyveler ve kahve cekirdekleri ile besliyorlar.

Buarada minsk kedisinin beslenme zincirinde kahve cekirdegi var.

Tesekkurler
Buradaki sorun sanırım hayvandan doğal olarak toplanmamasında. Hala öyle midir bilmiyorum ama zamanında bazı videolarda hayvanların kafese kapatılıp sadece ve sadece kahve meyvesiyle beslenmeye zorlandığına, bu hayvanların pek yaşamadığına dair görüntüler vardı. Zaten hayvan kaynaklı endüstrilerin ne kadar insanlık dışı olabildiğini biliyoruz, bir de kahve üretimini kirletmeye gerek var mı diye soruyor insan.

Tabii tercihtir, sürekli plastik atık üretmekten ya da insanlık dışı yöntemlerle edinilmiş süt satın almaktan çok da farklı değildir.

Yok mu bunun da künyesi, atıyorum fairtrade, organic o bu şu sertifikası olur bazı çekirdeklerin bunda da hayvanlara zarar verilmediğini doğal koşullarda beslendiğini falan gösteren bir belge alsınlar

Selamlar,
Eminim konuya cok hakimsinizdir. Kahvenin hangi hayvanlardan geldigini bilmek tabiki imkansiz. Ama burada gorunun pek oyle degildi acikcasi. Tatli meyveler ve kahve cekirdekleri ile besliyorlar.

Tesekkurler
3836d13b-f017-4775-b93c-74faafe2fe3c.jpeg

Yok mu bunun da künyesi, atıyorum fairtrade, organic o bu şu sertifikası olur bazı çekirdeklerin bunda da hayvanlara zarar verilmediğini doğal koşullarda beslendiğini falan gösteren bir belge alsınlar
Belge basmak çok kolay. İstediğin belge olsun. hologram olsun.

Bi tane çiftliğe en kral tesis kurulur. Teste de orası tabi tutulur. Sonrada tüm ürünler o çiftlik üzerinden çıkarılır. Bkz: domates ihracatı ;) (Başka x ülkesi)

Belge basmak çok kolay. İstediğin belge olsun. hologram olsun.

Bi tane çiftliğe en kral tesis kurulur. Teste de orası tabi tutulur. Sonrada tüm ürünler o çiftlik üzerinden çıkarılır. Bkz: domates ihracatı ;) (Başka x ülkesi)
Onu yakalamak basit, yeter ki uğraşan olsun, çiftlikte kaç hayvan var atıyorum 100, hayvan başı günlük 100 gram çekirdek verildi, günde 10 kilo ayda 300 kilo, hayvanlara yedirdiği çekirdek tek merkezden tedarik edilir, çekirdeğin kaydı tutulur sonra hayvanlardan alınan çekirdeğin kaydı tutulur, bağımsız denetçi atanır, verilen çekirdek sınırı kadar satış ya da ihracat yapar, merkez 300 kilo çekirdek almış ama ay sonu hayvanlardan 500 kilo çıktı gözüküyor, soruşturma açılır tesisin belgesi iptal edilir. Belgede 300 gösterip 200 kilosunu da el altından satabilir onu da o tesisin kurulduğu ülke düşünsün. Kayıtsız her şey yapılır ama tesis kayıt almaya zorlanırsa sıkı politika uygulanırsa hiçbir şey yapamaz

Ya o değil de hakkaten adam gittim gördüm, isteyen merak eden olursa getireyim demiş konu nerelere gelmiş. Hassasiyetinizde haklısınız ama bunu başlık sahibine yüklemek biraz sert geldi bana.

Bu arada dünyanın en özel kahvelerinden olduğuna katılmıyorum bunun. Nitelikli kahveye alışmış birisi için son derece sıradan bir kahve. buna vereceğim parayla gider savage-afterglow falan alırım daha iyi.

Selamlar,

Tesekkurler

Bazen bende böyle düşünürken buluyorum kendimi ama bal yerken arıların emeğini aldığımı süt içerken buzağının hakkını, yumurta yerken bir tavuk adayını, ekmek yerken yüzlerce tohum yediğimi, maydanoz yerken fotosentezini engellediğimi .... düşünüp devam ediyorum.

Doğa biraz vahşi maalesef. İmkanı olan bir kaplan aç kalınca sizi her türlü yer. ;)

Ya o değil de hakkaten adam gittim gördüm, isteyen merak eden olursa getireyim demiş konu nerelere gelmiş. Hassasiyetinizde haklısınız ama bunu başlık sahibine yüklemek biraz sert geldi bana.

Bu arada dünyanın en özel kahvelerinden olduğuna katılmıyorum bunun. Nitelikli kahveye alışmış birisi için son derece sıradan bir kahve. buna vereceğim parayla gider savage-afterglow falan alırım daha iyi.
Merhabalar,

Öncelikle konuyu görüp yorumları okuduktan sonra yorum yapmadan geçemedim.

İlk olarak farkındalığınızo tebrik ederim. Çünkü farkındalık olmadan tüketmek başka birşey farkındalıkla tüketmek başka birşey. En azından doğada yaşayan canlıların bir parçası olarak onların ürünlerini tükettiğimizi/ sizin deyiminizle emeklerini çaldığımızı belirtmişsiniz. Ancak bu birşey yapamadığımız anlamına gelmez. Zaten ineklerin ölümüne sebep oluyorum o zaman arının da emeğini çalayım nedir yani diye düşünmeyi ben doğru bulmuyorum, aksine lakayit buluyorum. Sonuçta veganlığın doğuş felsefesini özetlemişsiniz ve dünyada bu uğurda uğraşan insanlar var. Ha ben bu seviyeye henüz ulaşamadım ama vejetaryen oldum. Oldum çünkü bir yerden başlamak istedim. Oldum çünkü hiçbişey yapamamaktansa birşeyler yapmayı denemek istedim. Sayem de daha az hayvan ölsün istiyorum, palm yağı kullanan ürünleri almayıp yağmur ormanlarını korumaya çalışıyorum. Evet atla deve değil ancak birşeyler yapmaya çalışıyorum. sizlere de naçizane bunu tavsiye etmek isterin. Sonuçta bir insan değişir dünya değişir, görmeyi istediğimiz değişimin bir parçası olmalıyız.

Konuya gelirsek, arkadaşlara katılıyorum, sorun bu canlıların bu kahveyi tüketmesi değil, sorun bu canlıların maruz bırakıldığı şartlar. Sonuçta düşününce bu canlılara doğal ortamlarda kahve yedirip ormanın ortasında yerlerde dışkı aramıyorlar, bu hayvanları kafeslere kapatıp seri bir üretim yapabilmek adına kullanıyorlar onları ve bu insancıl değil.

Bu yüzden bu konuya verilen tepkileri de haklı buluyorum. Sonuçta bahsedilen alelade bir kahve ya da çekirdek değil. Başka bir konuda “plastik atıkları yakarak bi kahve üretiyoruz isteyene 1 kilo getirebilirim” diye bir başlık olsaydı neden plastik yakıyorsunuz kardeşim? Diye tepki gösterilecekti. Bu yüzden bu konu yine açılsın yine tepki göstereceğim :) her seferinde göstereceğim.

İyi forumlar dilerim

En azından doğada yaşayan canlıların bir parçası olarak onların ürünlerini tükettiğimizi/ sizin deyiminizle emeklerini çaldığımızı belirtmişsiniz. Ancak bu birşey yapamadığımız anlamına gelmez. Zaten ineklerin ölümüne sebep oluyorum o zaman arının da emeğini çalayım nedir yani diye düşünmeyi ben doğru bulmuyorum, aksine lakayit buluyorum. Sonuçta veganlığın doğuş felsefesini özetlemişsiniz ve dünyada bu uğurda uğraşan insanlar var. Sonuçta bir insan değişir dünya değişir, görmeyi istediğimiz değişimin bir parçası olmalıyız.
Veganlığın felsefesi sadece hayvanlarla alakalı. Buğday tohumlarını toplayıp ezip yemekle, bir hayvanın sütünü içmek arasında çok bir fark yok. Yada fotosentez yapan maydanozu kesip yemek bizi daha masum yapmayacak. Her halükarda bir canlı döngüsüne müdahale edeceğiz. bahsettiğim veganlık felsefesi değil doğanın acımasız kanunları.

Moderatörün son düzenlenenleri:
hayvan doğada en olgun ve lezzetli olani secip yiyor zamanla hayvanin sictigi kahvenin daha lezzetli oldugu anlasiliyor bu sebeple. Efsane burdan cikiyor. Gunumuzde kafeste zorla hic hir niteliği olmayan meyveleri yedirmeleriyle bunun hicbir alakası yok. İki ahlaki sorun var birincisi hicbir ozelligi olmayan cekirdekleri ahlaksizca pahaliya satmak ikincisi o hayvanlarin tum tuketim dengesini bozup ozgurlugunden edip yasam suresini %1’ine dusurmek.

Ayrica bunun veganlikla ne alakasi var. Ben herhangi bir alanda hayvanlara eziyet eden endustri var diye neden vegan oluyorum. Eziyet etmesinler banane. Kanun koyucular ve kanun kollayicilar ugrassin.

Arkadaslar,

Grupta denemek isteyen varsa 2 kati pari odemesin diye Isteyene yardimci olurum dedim konu bu kadar.

Kustahlik yapmaya gerek yok
Birader Trakya'da bir laf var. Kaç sevaptan, girme günaha.

Merhabalar herkese,
Farkındalık yaratmak adına, luwak kahvesi ticareti, bu hayvanlar için kötü bir durum oluşturuyor. Ahlaki açıdan da tartışılmalıdır. Talep devam ettiği sürece bu hayvanlar kahve çekirdekleri ile beslenmeye zorlanıyor ve kafese hapsediliyor. Hoş olmayan bir durum. Ben şahsen gidip gördüm. Hoş bir ortam da değil zaten. Normalde içtiğimiz çekirdeklerden iyi olduğunu da düşünmüyorum, sanmıyorum.
Bu hayvanlara işkence etmemek için mümkün olduğunca uzak durmalı ve çevrimiz için farkındalık oluşturmalıyız. Yasalar insanlardan yana gibi görünebilir. Fakat kendi türümüzü üstün görüp diğer canlılara bu ve bunun gibi zorlamaları normal görmemeliyiz.

Kabalık yapmak ve yanlış anlaşılmak istemiyorum. Bir de bu açıdan bakalım diyorum. Herkesin iyi niyetinden şüphem yok.
saygılar, sevgiler.

1687727731136.jpeg
Veganlığı anlarım ama bunu bir mücadeleye çevirmeye anlam veremiyorum.
4bin yıldır avlanıyoruz. Besin zincirine de başkaldırmazsın. Ya da ne bileyim, palm yağı zaten insan sağlığını tehtid ederken muson ormanlarına yazık demezsin. Palm başlı başına vucüduna problem, keza veganlığı, hayvanlar ölmesin misyonundan öte, sağlıklı yaşamı destekleyen argümanları bana daha sempatik geliyor.

Birde geçen gün saçma sapan bi tribe girdim. Benim 3lük küçük insana bi kitap aldım, böyle doğayı korumak, plastik farkındalığı yaratmak üzerine bir hikayesi vardı. Yahu çocuk 3 yaşında anksiyete sahibi oldu, durup durup bana “baba dünya ölüyor mu” diye soruyor.
Şimdi bu çevrecilik işlerini, sürdürülebilir enerji varken yüz yıllardır petrol, kömür rezervlerini eritelim önce diyen koca koca dinazorlar görmezden geliyorken benim gidip pil kutusu yapacağım, pipet poşet kullanmayacağım diye sinir stres yapmam, heleki bunu daha 3 yaşında minik bir bünyeye misyon edindirmem kendimi tatmin etmekten öteye gitmemek, üstüne üstük dert sahibi olmak falan tam bir insan evladı bencilliği gibi geliyor.
Neyse.
Kopi luwak mı içecen, git iç. Arz talep oldukça o hayvanları kafeste tutacaklar.
Sen çikko bir kahve merak ediyorsun diye biz burda birbirimize giriyoruz.
Öbürü kopi luwak içmiyor ama sanıyor ki o hayvanlar laps diye salınacak. Laps diye salınacak olayınıda açayım, dövüşmesin kimse benimle.
Yani özetle, gezen tavuk yumurtası alıyorsun diye bütün tavuklar gezecek mi sanıyorsun.

Kimsenin iyi niyetinden şüphem yok. Kimseninde “ohh hayvanları kafeste tutsunlar” diye kopi luwak içme merakı, motivasyonu yok.
Ben içmedim, içmeyeceğimde. Ha yalan yok ergenliğimde bucket list’i izleyince çok merak etmiştim ama şimdi hayatımda bir öneme, özelliğe sahip olacağını düşünmüyorum. Ama kahve forumunda kopi luwak merak/talep edilmesi kadarda normal bir olay yok.
Kasap forumu olsaydı eğer bu hayvanlar dağ kekiğiyle beslensin konuşması yapardık mesela.

Geri