Benim Aylardır bu şekilde hiç geçmedi şimdi kaynatıyorum. Limon Tuzunu 1 kere kaynattım oda fayda etmedi 2. Yi kaynatıyorum bakalım. Acaba Konchero Yetkilisini forumamı çağırsanız çünkü neredeyse tüm konchero kullanan herkeste var bu sorun.Isı ayarlı kettle malzemesi SUS304 paslanmaz çeliktir.
Küçük benekler paslanmaz çeliğin üretimde parlatılması sırasında yanan tozlardan kaynaklanır.
Suyun içine limon tuzu atarak su kaynatırsanız daha hızlı yok olurlar kireç gibi.
Bir süre kullandıktan sonra kalmazlar.
Sorun devam ederse lütfen bizi bilgilendirin
15 dakika icinde mailime donuş yaptilar.Bu şekilde cevap aldım.
Benimkinde de guncel durum bu.2 günlük daha limon tuzu katnatmadim ama fayda eder mi pek sanmıyorum.Foruma çağırma işini denerim ama gelir mi bilmiyorum.Suat hocam yapabilirse daha iyi olur gibi kendisi tanıyordur muhtemelen.Benim Aylardır bu şekilde hiç geçmedi şimdi kaynatıyorum. Limon Tuzunu 1 kere kaynattım oda fayda etmedi 2. Yi kaynatıyorum bakalım. Acaba Konchero Yetkilisini forumamı çağırsanız çünkü neredeyse tüm konchero kullanan herkeste var bu sorun.
Daha Öncede kaynatmıştım şimdi 2 kere kaynattım limon tuzu ile üstüne bide süngerle ovaladım yok Çıkmıyor.Benimkinde de guncel durum bu.2 günlük daha limon tuzu katnatmadim ama fayda eder mi pek sanmıyorum.Foruma çağırma işini denerim ama gelir mi bilmiyorum.Suat hocam yapabilirse daha iyi olur gibi kendisi tanıyordur muhtemelen.
Sizdeki beyaz mı yoksa bendeki gibi siyah mı?Daha Öncede kaynatmıştım şimdi 2 kere kaynattım limon tuzu ile üstüne bide süngerle ovaladım yok Çıkmıyor.
Ortaları Siyah gibi ama tam siyah değil giri etrafı beyaz.Sizdeki beyaz mı yoksa bendeki gibi siyah mı?
Evet şimdi bir iki kere denedim ve eski haline tekrar döndü.Bu kireçlenme vs değil dediğiniz gibi yapisiyla alakalı olmalıdırSevgili dostlar, yaşadığımız sorun Konchero özelinde değil aslına bakarsanız. Paslanmaz çelik, malzeme olarak krom ve nikelin belirli oranlarda karıştırılmasıyla elde ediliyor. Suyun ısıtılması ve soğuması süreçlerinde hangi sertlikte su kullanılırsa kullanılsın leke ve beneklenme meydana gelebiliyor. Paslanmaz çelik oksijenle temas ettikçe daha sağlıklı olarak yaşar. Bu yüzden kettlenızı kullanmadığınız zamanlarda içi hava alabilecek şekilde bırakırsanız sorunun azalmasına katkıda bulunabilirsiniz. Sirke asidik yapısı nedeniyle alaşıma zarar verir, saf sirke ile uzun süre temas etmesinden kaçının. Limon, limon tuzu ile yapılan kaynatmalar benek ve lekeleri sökecektir ancak kalıcı çözüm sunmayacaktır. Kullanmadığınız zaman ağzını açık bırakarak hava ile temasını arttırırsanız oluşan lekelerin kuvvetini azaltmış da olursunuz. Benim kullandığım kettle Tiamo, #304 18-8 paslanmaz çelikten mamul ve beneklenme sorununu ben de yaşıyorum. Ama bu bir sorun değil esasında. Kabaca paslanmaz çeliğin nikel ve krom oranlarının getirdiği bir sonuç. Sağlık açısından paslanmaya kadar gitmiyorsa da bir tehlikesi yok.
Paslanmaz çelik, korozyonlanma veya paslanma yapmaz ve sıradan çelikler gibi üzerinde su lekeleri bırakmaz. Ancak tamamen leke geçirmez değildir, düşük oksijenli ve zayıf sirkülasyonlu ortamlar ile yüksek tuzluluk paslanmaz çeliği etkiler ve lekelendirir. Krom oranı ve pasivasyon oranı çeliğin korozyona ve pasa direncini belirler. Su, kapalı ortamda kaynayıp soğudukça bu lekelenmeler oluşuyor. İçiniz rahat olsun.Evet şimdi bir iki kere denedim ve eski haline tekrar döndü.Bu kireçlenme vs değil dediğiniz gibi yapisiyla alakalı olmalıdır
Limon tuzu zarar verir mi peki? 2-3 ayda bir yapsak hem kireçlenme bakimindan faydasi olurPaslanmaz çelik, korozyonlanma veya paslanma yapmaz ve sıradan çelikler gibi üzerinde su lekeleri bırakmaz. Ancak tamamen leke geçirmez değildir, düşük oksijenli ve zayıf sirkülasyonlu ortamlar ile yüksek tuzluluk paslanmaz çeliği etkiler ve lekelendirir. Krom oranı ve pasivasyon oranı çeliğin korozyona ve pasa direncini belirler. İçiniz rahat olsun.
Limon tuzu zarar vermez. Hatta ben direkt limonu dilimleyip kabuklarıyla kettlea koyup kaynatıyorum. Fakat bu işlem sadece kireç sökücü olarak kalıcı sonuç veriyor. Biz eve Saka Su alıyoruz yıllardır ve geleneksel kettleımız, çaydanlıklarımız tabiri caizse taş bağlıyor. Limon bu taşları söküyor ve uzunca bir süre temiz kalıyor. Ancak beneklenme ve lekelenmeyi kahve demlediğim kettle için konuşacak olursam üçüncü, dördüncü su kaynatışımda hemen yaşamaya başlıyorum.Limon tuzu zarar verir mi peki? 2-3 ayda bir yapsak hem kireçlenme bakimindan faydasi olur
Dostum siz bu beyaz lekelere çözüm bulabildiniz mi ? Limon ile ben de kaynattım lakin bu işlem sadece siyah lekeleri gideriyor. Sizin görselinizdeki gibi küf/mantar vari olan beyaz lekeleri gideremedim. Her ne kadar paslanma yoksa sağlık için sorun yoktur denilse de, bu beyaz renkli küfümsü lekeler bana çok sağlıklı görünmüyor.Arkadaşlar Merhaba,
Konchero kettle 1 ay önce aldım ve düzenli olarak kullanmaktayım fakat taban kısmında artık kireçlenmemi, küfmü nasıl adlandırılır tam bilmiyorum ama aşağıda ki görüntüde gördüğünüz gibi bir durum oluştu. Bunu önceden yaşayan var mı ?
Ekli dosyayı görüntüle 4029Ekli dosyayı görüntüle 4030