• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kingrinder K6 öğütüm derecesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan avocado
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

avocado

Yeni Üye
İsim
Emre
Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir Kingrinder K6 ile demlemeler yapıyorum. Genelde V60 veya benzer dripplerlar kullanıyorum. İnternetteki öneriler 60'tan başlayıp 120 click'e kadar gidiyor, herkesin farklı bir tercihi var. Daha çok açık ve orta kavrum kahveler içiyorum. Farklı kahveler için 75 ile 95 arasında birçok ayar denedim fakat istikrarlı bir şekilde lezzetli sonuçlar alabildiğim bir nokta bulamadım henüz. Hep aynı reçeteyi kullanıyorum. Bir ayarda çok ekşi olurken diğeri sert ve underextracted olabiliyor.

Bu grinder'ı kullananınız varsa V60 için hangi aralıka öğütüm yapıyorsunuz, yeni bir kahveye hangi ayarda başlıyorsunuz, merak ediyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Genel olarak 90-120 arasında kullanıyorum hocam.

Edit: Gerçi hocam bu rakamlar biiraz da kullandığınız dripper ve kağıt filtreye bağlı.

Son düzenleme:
Değirmeni 5 yıldır kullanan biri olarak sonunda; natürel kahveler için 82-83, yıkanmış kahveler için 72-73, fermente kahvelerde 92-93 ve honey kahveler için de 82-83 rakamlarında karar kıldım. Kahve profili özelinde bir-iki klik altına inebilirsiniz veya bir-iki klik yukarı çıkabilirsiniz. Atlamadan değirmeni temizlik için sök tak yaptığınızda 0 konumundan geri geldiyse o gerideki klik sayısından baslayarak hesap edeceksiniz,örnek 0 dan 5 klik daha gerideyse değirmeni 82 övutum için 77 ye ayarlayacaksiniz. Memnun kalacaginizi düşünüyorum

Değirmeniniz yeniyse seasoning dönemi geçiriyor olabilirsiniz. Eğer akışınız düzgün, hedef süreleriniz tutarlı fakat lezzzet bulanıksa bu dönemi atlatmayı bekleyin ve değirmeni tanımaya odaklanın.

İşleme yöntemi kavrum profili gibi detayları da göz önünde bulundurursak K6 ile ideal öğütüm ayarım 85-95 arası her zaman tutarlı sonuçlar ve keyifli fincanlar sunmuştur. Açık kavrum ve yıkanmışlarda 70-75 arasında gezdiğim de olmuştur. Öğütüm ayarı değiştirmekten çekinmeyin. Filtre kâğıdı su sıcaklığı bile ayarı etkiliyor çünkü.

Comandante klik sayısı x 4.5 gibi bir hesabım vardı benim aşağı yukarı kingrinder kullanırken. Comandante ile aşağı yukarı 18 ile 22 arasında gidip geliyorum k6da da 80-100 aralığı yapar. Ama kahveye ve diğer parametrelere göre bu aralık çok değişebilir de.

Ayrıca tek problem öğütüm ayarında olmayabilir diğer değişkenleri de göz önünde bulundurmak lazım diye düşünüyorum.

Geri