Cevap temizlememek hocamHakikaten sök-tak-0 noktasını ayarlayana kadar deveye hendek atlatırsın.
Bu değirmeni temizlemek için bi trick olması lazım
Cevap temizlememek hocamHakikaten sök-tak-0 noktasını ayarlayana kadar deveye hendek atlatırsın.
-250 mi yoksaHakikaten sök-tak-0 noktasını ayarlayana kadar deveye hendek atlatırsın.
Hiç sorma-250 mi yoksa
Benim K6 da aynı şekilde sıfırdan sonra 5 klik daha gidiyor ama değirmen kolu tam sıfırda düşüyor.Sizinkilerin 0 noktası cuk oturuyo mu ya? Benimkinde tam 5 klick aşağısında kalıyor.
Sizinkilerin 0 noktası cuk oturuyo mu ya? Benimkinde tam 5 klick aşağısında kalıyor.
Benim K4 'de 0 noktasından sonra 5 klik ilerliyor ancak 0'dan sonraki ikinci klik'de kolun hareketi duruyor.Benim K6 da aynı şekilde sıfırdan sonra 5 klik daha gidiyor ama değirmen kolu tam sıfırda düşüyor.
Bende ilk 45 mi 50 ye almıştım hiç öğütmemiştiBu namussuz ilk 20-25 klike kadar hiç öğütmüyor. 45e kadar falan da dişlilerin arasına çekirdek almakta zorlanıyor. Dial in sancılı olacak bol klikli…

| Kingrinder K4 | 40 klik | 95 -105 klik | 110 - 120 klik | 125 - 130 klik | 135 - 140 klik |
| Comandante | 6-7 redclix | 17 - 18 klik | 19 - 20 klik | 21 klik | 22 - 23 klik |
Ellerine sağlık mini K4 kitapçığı gibi bir çalışma olmuşKlik sapmasından dolayı canım sıkıldı ve değirmeni tekrar söktüm. Klik ayarını en büyüğe çekip, pimi yerleştirdiğimde, tak diye oturdu numaralar. 0 'dan sonra 1-2 gibi değirmen kolu kendini aşağıya bırakıyor.
Ancak espresso için kullanılacaksa temizlemesi gerçekten zor. @vetiverfan 20-25 kliklerde çekmeye çalıştım bende beceremedim. Sonra değirmeni açtım ve sert diş fırçasıyla bile dış dişlerin arasına giren kahveyi zor temizledim. Hani değirmeni açmadan süpürge tutsak diye düşünüyordum ancak pek mümkün değil. İlla sökmek gerek.
Ama 35-40 klikten itibaren pudra öğütümü yakaladım. CMD 6 klikten çok çok iyi. Belki redcliks 6 ile o öğütüm seviyesine ulaşabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 25012
Pour-over/aeropress/immersion için 100-135 arasında oynamak daha çekici geliyor bana şimdilik. 100'ün altına indiğimde toz üretmeye başlıyor. Yatak çamur gibi oluyor.
Ekli dosyayı görüntüle 25013Ekli dosyayı görüntüle 25014
Ekli dosyayı görüntüle 25015Ekli dosyayı görüntüle 25016
Ekli dosyayı görüntüle 25017
Kingrinder K4 40 klik 95 -105 klik 110 - 120 klik 125 - 130 klik 135 - 140 klik Comandante 6-7 redclix 17 - 18 klik 19 - 20 klik 21 klik 22 - 23 klik
Not: Test öğütümleri ziyan edilmemiştir. 15grm'a denkleştirilip. 93° suyla iki döküşle demlenmiştir![]()
Bir bu, bir de df64 insanı kahveden soğuturKlik sapmasından dolayı canım sıkıldı ve değirmeni tekrar söktüm. Klik ayarını en büyüğe çekip, pimi yerleştirdiğimde, tak diye oturdu numaralar. 0 'dan sonra 1-2 gibi değirmen kolu kendini aşağıya bırakıyor.
Ancak espresso için kullanılacaksa temizlemesi gerçekten zor. @vetiverfan 20-25 kliklerde çekmeye çalıştım bende beceremedim. Sonra değirmeni açtım ve sert diş fırçasıyla bile dış dişlerin arasına giren kahveyi zor temizledim. Hani değirmeni açmadan süpürge tutsak diye düşünüyordum ancak pek mümkün değil. İlla sökmek gerek.
Ama 35-40 klikten itibaren pudra öğütümü yakaladım. CMD 6 klikten çok çok iyi. Belki redcliks 6 ile o öğütüm seviyesine ulaşabilir.
Pour-over/aeropress/immersion için 100-135 arasında oynamak daha çekici geliyor bana şimdilik. 100'ün altına indiğimde toz üretmeye başlıyor. Yatak çamur gibi oluyor.
Kingrinder K4 40 klik 95 -105 klik 110 - 120 klik 125 - 130 klik 135 - 140 klik Comandante 6-7 redclix 17 - 18 klik 19 - 20 klik 21 klik 22 - 23 klik
Not: Test öğütümleri ziyan edilmemiştir. 15grm'a denkleştirilip. 93° suyla iki döküşle demlenmiştir![]()
Bende K4 almak istiyordum ama kingrinder ın sitesinde değirmenleri 3 e ayırdığını Espresso, Pour Over, Allround diye. K4 espresso sınıfında. V60 ve Aeropress kullanıyorum. Bu durumda öğütüm aralığım Pour Over a daha yakın. K4 kullanırsam sorun olur mu Toz veya tutarsızlık gibi sorunlar yaşar mıyım?
115 - 130 klik arası pour-over için gayet başarılı. Ben ileride gireceğim espresso bataklığı için şimdiden kenara koymak istedim. 1 haftadır pouroverda elimden düşürmüyorum.Pour-over/aeropress/immersion için 100-135 arasında oynamak daha çekici geliyor bana şimdilik.
Cevabınız için teşekürler. Yukarda da toz ürettiğini okudum. V60 da tıkanma yapar mı diye merak ediyordum115 - 130 klik arası pour-over için gayet başarılı. Ben ileride gireceğim espresso bataklığı için şimdiden kenara koymak istedim. 1 haftadır pouroverda elimden düşürmüyorum.
Eğer Ankaradaysan, karar vermeden önce gelip inceleyebilirsin. Bizim tekke'de kapımız açık![]()
K4'ün iç burründeki tırnaklar yüksek. böylelikle kahve daha uzun süre kesime uğruyor ve espresso gibi ince öğütüm isteyen yöntemler için daha uygun oluyor. Bu pour over için uygun değil demek değil, sadece espressoyu daha iyi çıkaracaktır demek. Pour over odaklı değirmenlere göre biraz daha fazla toz üretecektir elbet ama bunu bir tık daha kalın öğüterek bertaraf edebileceğinizi düşünüyorum.Bende K4 almak istiyordum ama kingrinder ın sitesinde değirmenleri 3 e ayırdığını Espresso, Pour Over, Allround diye. K4 espresso sınıfında. V60 ve Aeropress kullanıyorum. Bu durumda öğütüm aralığım Pour Over a daha yakın. K4 kullanırsam sorun olur mu Toz veya tutarsızlık gibi sorunlar yaşar mıyım?
Peki hocam benim için K2 daha mı iyi bir seçim olur onun için direk pour over denmiş, yoksa onda da benzer durum geçerli mi ona göre K2 veya K4 arasında bir seçim yapıcamK4'ün iç burründeki tırnaklar yüksek. böylelikle kahve daha uzun süre kesime uğruyor ve espresso gibi ince öğütüm isteyen yöntemler için daha uygun oluyor. Bu pour over için uygun değil demek değil, sadece espressoyu daha iyi çıkaracaktır demek. Pour over odaklı değirmenlere göre biraz daha fazla toz üretecektir elbet ama bunu bir tık daha kalın öğüterek bertaraf edebileceğinizi düşünüyorum.
Birebir aynı durum Kinu için de geçerli. Cmd, 1zp Audi-Mercedes'e benzetirsek Kinu da değirmenlerin Rolls Royce'udur.
Sayın Zebercet Referans Ölçeğini Tetradan temin etmişsiniz anladığım kadarıyla internette bulabilir miyiz?Klik sapmasından dolayı canım sıkıldı ve değirmeni tekrar söktüm. Klik ayarını en büyüğe çekip, pimi yerleştirdiğimde, tak diye oturdu numaralar. 0 'dan sonra 1-2 gibi değirmen kolu kendini aşağıya bırakıyor.
Sayın Zebercet Referans Ölçeğini Tetradan temin etmişsiniz anladığım kadarıyla internette bulabilir miyiz?![]()
K2 kullanmadım bilmiyorum, görsellere bakarak konuşursak burr set benzer duruyor. klik mekanizması, klik başı mikron aralığı ve boyutları farklı. öğütümde ne gibi farklsr olur bilemiyorum. youtubeda inceleme& karşılaştırma videosu kesin vardır bir oraya da bakın derim.Peki hocam benim için K2 daha mı iyi bir seçim olur onun için direk pour over denmiş, yoksa onda da benzer durum geçerli mi ona göre K2 veya K4 arasında bir seçim yapıcam