• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kimma Coffee Roasters

Gramajlar da 100 ve 150 gr ye inebilme gibi bir imkan ya da sürpriz paketler olacak mı peki Aslı Hanım
Size katılmakla birlikte 150'şer gramlık 3'lü deneme paketleri hazırlanabilir@Asliyaman. Böylece hepsini deneyimlemiş oluruz.

@Asliyaman

SCA nın yayınlamış olduğu kitapları biraz Türk Lirasının oranı göz önünde bulundurularak sitede satışı olabilir mi?
Örnek:

Herhalde Türkiye sınırları içerisindeki espresso için en çok çeşitliliğe sahip kahveleri olan kavurmacı. Hounduras Beatrice ve Medellin sipariş ettim. Merakla bekliyorum. Hepsini tek tek denemek istiyorum. Espressocular olarak forumda biraz ezildiğimizi düşünüyorum da. Bu çeşitliliği görünce yazasım geldi. ;):unsure::unsure:

Herhalde Türkiye sınırları içerisindeki espresso için en çok çeşitliliğe sahip kahveleri olan kavurmacı. Hounduras Beatrice ve Medellin sipariş ettim. Merakla bekliyorum. Hepsini tek tek denemek istiyorum. Espressocular olarak forumda biraz ezildiğimizi düşünüyorum da. Bu çeşitliliği görünce yazasım geldi. ;):unsure::unsure:
Espresso , demlemeye nazaran yüksek maliyetli o yüzdendir ki herkeste makina olamıyor Türkiye şartlarında malesef gönül ister herkeste bir la maRzocco olsun(şaka tabi)🙂

Selamlar,
Espresso Blend No:2 yi deneyeniniz var mı? Varsa,görüş paylaşırsa harika olur. Bi aylık kahve stoğumu yaptım ancak bittikten sonra Kimma ya gözümü diktim. :)

Bugün Türk kahvelerim geldi.

Selamlar,
Espresso Blend No:2 yi deneyeniniz var mı? Varsa,görüş paylaşırsa harika olur. Bi aylık kahve stoğumu yaptım ancak bittikten sonra Kimma ya gözümü diktim. :)

Ben çok defa denedim çikolata tadlarını ve klasik italyan espressosu seviyorsanız memnun kalırsınız.

Gördüğüm kadarıyla sitede 3 tane single origin espresso var ve fiyatları da uygun. Deneyen var mıdır?

Espresso olarak denemedim ama Honduras ve Colombia yi pour over olarak denedim, Colombia daha klasik bir tat ama ceviz tadı ve hafif aciligi mevcut, Honduras bana daha kompleks ve lezzetli geldi açıkçası.

Single origin olarak HONDURAS FINCA BEATRICE öneririm

Eveeet, Kimma yi bu ay denemek amaclı aldım. (Blend no:2) Paketten güzel güzel kakao ve fındık kokularının geldiğini söyleyebilirim şimdilik,açmak için sabırsızlanıyorum 😊Ictigimde de ayrıca yazacağım.

Filtre için aldığım Honduras Finca Beatrice 16 Haziranda kavrulmuş. Ama bana biraz koyu kavrulmuş gibi geldi. Degassing süresi de geçmiş ama ön demleme yaparken bayağı kabarıyor kahve.Koyu kavrumlarda böyle olur genelde. Düz kahve içmek isteyenlere,sabah uyandırsın diyenlere gider.

Son düzenleme:
Filtre için aldığım Honduras Finca Beatrice 16 Haziranda kavrulmuş. Ama bana biraz koyu kavrulmuş gibi geldi. Degassing süresi de geçmiş ama ön demleme yaparken bayağı kabarıyor kahve.Koyu kavrumlarda böyle olur genelde. Düz kahve içmek isteyenlere, düşük asiditeli yüksek gövdeli olsun sabah da uyandırsın diyenlere gider.
Biliyosunuzdur ama yine de söyliyimZ.Açik orta kavrumlarda ben su sicakligini mümkün olduğu kadar yüksek tutuyorum ama koyu kavrumlarda biraz duşurmek bitterliği azaltmakta faydali oluyor.Bu arada açik koyu kavrum kelimeleri de çok garip.Kime gôre neye göre açik veya koyu kavrum.Tds değeriydi galiba ona göre bakarak yorumluyorsanız objektif oluyor ama onun dışında cok subjektif bir değerlendirme.Bazen koyu gibi gözüken kahveler aslinda açik kavrum standardinda oluyor.Yanliş anlamayın size karsı bir şey demiyorum.Ama ben artik renge göre değerlendirmiyorum

Filtre için aldığım Honduras Finca Beatrice 16 Haziranda kavrulmuş. Ama bana biraz koyu kavrulmuş gibi geldi. Degassing süresi de geçmiş ama ön demleme yaparken bayağı kabarıyor kahve.Koyu kavrumlarda böyle olur genelde. Düz kahve içmek isteyenlere, düşük asiditeli yüksek gövdeli olsun sabah da uyandırsın diyenlere gider.

kimma özellike Espresso için biraz koyu kavuruyor :))

Biliyosunuzdur ama yine de söyliyimZ.Açik orta kavrumlarda ben su sicakligini mümkün olduğu kadar yüksek tutuyorum ama koyu kavrumlarda biraz duşurmek bitterliği azaltmakta faydali oluyor.Bu arada açik koyu kavrum kelimeleri de çok garip.Kime gôre neye göre açik veya koyu kavrum.Tds değeriydi galiba ona göre bakarak yorumluyorsanız objektif oluyor ama onun dışında cok subjektif bir değerlendirme.Bazen koyu gibi gözüken kahveler aslinda açik kavrum standardinda oluyor.Yanliş anlamayın size karsı bir şey demiyorum.Ama ben artik renge göre değerlendirmiyorum
Tabi su sıcaklığı ve öğütüm ile oynayarak koyu kavrumlarda bitter tatları azaltmaya çalışıyorum. Tds değeri bir aralar ölçüyordum hatta tablosu falan da vardı unuttum. Sonraları çok gerek duymadım. Refraktometre ile ölçüm yapanlar var o nasıldır bilmem. Belki de objektif sonucu veriyordur. Renge göre ben de karar vermem elbet demlemeye göre ağızda bıraktığı lezzete göre karar veririm.

Geri