• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

KAWA Brésil - Cachoeira [Semi-Carbonic] Tadım Notları ve Reçeteler

bllyldz9

Barista
en çok merak ettiğim bu..

A syrupy and expressive coffee.​

Variety IAC 125 RN
Semi-Carbonic
Method
Producer Evandro Cachone da Silva
Score 86+

Tasting notes​

naturally present​

VinNat.png

Plain wine - Lychee​

MEDIUM ACIDITY
BODY FLESHY
MINAS GERAIS REGION
ALTITUDE + 1000M
WINTER 2020 HARVEST

IAC 125RN​

This micro-lot is made from 100% IAC 125 RN. This coffee variety comes from a cross between the Villa Sarchí coffee variety and the Timorese Hybrid CIFC 832/2. The coffee trees are short and resistant to “roya” and other diseases found in Brazil.
Developed by the Agronomic Institute of Campinas (IAC), improved varieties such as the IAC 125 RN significantly reduce the cost of production for farmers - despite their decidedly unsexy name.

Son düzenleme:
K. Tarihi: 27.01.21
Demleme: V60
Tarif: Orkun Üstel 4 parçalı döküş
Su: Abant 93 derece
Oran: 15/245
Öğütüm: Timemore C2 18 klik
Filtre: Cafec Geleneksel
Bitiş: 2.50

Bu kahveyi demlemeden önce gördüğüm, aklımda kalan tek tadım notası şaraptı. Bu yüzden merak ediyordum nasıl bir sonuç ortaya çıkacağını. Standart tarifimle ilk kez bu kahvede abant su kullandım. Kuru kokusu pek güzel değil, kavrum profili biraz koyu olduğundan sanırım. Koyu dediğime bakmayın diğer kawa kahvelerine göre demek istiyorum, yoksa koyu değil.

Kahveden ilk yudumu aldığımda dedim ki "eveet galiba 34 ppm'lik abant suyla kahveyi çözemedik gitti 15 gram". Çünkü dümdüz bir tattı. Düz bir brezilya gibi ama gövdesiz. Daha sonra ilginç bir asidite ortaya çıktı. Narenciye desem değil, sarı meyveler desem değil, kırmızı da değil. Bir şeye benzetemedim. Dedim herhalde şarap bu :d Bir yandan da kahveyi kokluyorum kırmızı meyve kokusu geliyor hafiften ama tatta öyle bir şey yok.

Kupanın yarısından sonra o kırmızı meyve tadı gelmeye başlayınca şaşırdım. Çok net bir tat değil. Tabi bu benim demleme yöntemimden ve suyumdan da kaynaklı olabilir. (Bunu bir de şu aralar iyi sonuç aldığım erikli uludağ ile deneyeceğim tabi. Sonuçlar daha tatmin edici olabilir). Orta asitlikte hafif kırmızı meyve tadı diyeyim. Bensa mountain gibi değil yani. Sonrasında tadım notalarına girdim ve "liçi"yi gördüm. Bakayım bu liçi neymiş dediğimde kırmızı bir meyve olduğunu fark ettim. Ama tadı nasıldır hiç bilmiyorum tabi.

Çok ilginç bir kahveydi bana göre. İlginç ama sevdim. Hani galiba 1 kilo alınmaz bundan ama güzel bir deneyim.

Son düzenleme:
Çok ilginç bir kahveydi bana göre. İlginç ama sevdim. Hani galiba 1 kilo alınmaz bundan ama güzel bir deneyim.
bu kahveyi ben 3 kere demledim ilk ikisi faciaydı soğuyunca içiliyodu da sıcakken tek gelen şey acılıktı aneorobic tadı dışında. En son sıcaklığı 94 dereceye indirdim ve öğütmeyi biraz kalınlaştırdım çok hoşuma giden bir kahve çıktı, extractionu yükseltmeye çalışmak hiç iyi olmuyor bu kahveye, çok kolay çözülüyor zaten. Çok şurubumsu bi his var kahvede, hem çok tatlı hem de gövdesi çok hoş. Sizin dediğiniz benim için de çok net açıklıyor bu kahveyi.

bu kahveyle origami/ molentg50 38klik/ 15-240 oran/ buzdağı su kaynama sonrası 1 dk/ 4 eşit döküş şeklinde acı tat; delter/ molent g50 40 klik/ 15-220 oran/ buzdağı su kaynama sonrası 1 dk/ 50-220 basış şeklinde sulu fincan aldım. önerisi olan olursa yukarıdaki yorumlarla sentezleyip değerlendirmek, güzel bi fincan çıkarmak istiyorum :) keyifli demlemeler

Bir sürü kişi aldı 3 tane yorum var ayıp arkadaşlar içen iki cümle bir şey yazsın ya :)

Bu kahve toplu alımdaki kahveler arasında demlenmiş hali en güzel kokan çekirdek bana göre. Şeker gibi taptatlı kokuyor. Koklaması içmesinden bi tık daha keyifli olan kahvelerden.

Bu kahveyi espressoda deneyen var mı? Sadece espresso kavrumu satılıyor şu an.

Geri