• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kavrum Öğütümü etkiler mi?

svidrigaylov

Yeni Üye
İsim
Ali
Kahvelerin kavrum derecesi öğütümlerinde etkili olur mu? Mesela koyu kavrulmuş kahve daha kolay öğtütülür(veya tam tersini) diyebilir miyiz? Yoksa böyle bir şeyden bahsedilemez mi? Bazen aynı çiftliğin çekirdeğini çekerken zorlanırken bazen kolaylıkla çekiyorum.
 
En basit düşünceyle kahve kavruldukça nemini kaybediyor ve bu da fiziksel yoğunluğunu azaltıyor. Koyu kavrum kahvelerinin daha rahat çekilmesinin ana sebebi bu diye düşünüyorum.
 
nemini kaybetmiş kahve kuru ve sert olacağınan kırılganlığı artar ve daha kolay öğütülür düz mantık 🤓
 
Kavruldukça yoğunluk azalıp gevreklik arttığı için ihtiyaç duyulan kuvvet azalıyor, öğütüm kolaylaşıyor haliyle.
 
Kahvelerin kavrum derecesi öğütümlerinde etkili olur mu? Mesela koyu kavrulmuş kahve daha kolay öğtütülür(veya tam tersini) diyebilir miyiz? Yoksa böyle bir şeyden bahsedilemez mi? Bazen aynı çiftliğin çekirdeğini çekerken zorlanırken bazen kolaylıkla çekiyorum.

Selamlar,

Kavrumun öğütümün zorluğu/kolaylığı hususunda bir değişken midir emin değilim lakin edindiğim bilgiler doğrultusunda kahve kavurumun demleme tekniğine göre ve fincana yansıyan kahvenin niteliği bağlanında öğütüm derecesine etki etmektedir.Aynı ülke/bölge/varyete ye sahip bir kahvenin kavurucusuna göre öğütüm derecesi değişebiliyor.

Bunun bu başlık ile alakası var mıdır bilmem lakin öğütüm zor olsun yada kolay olsun öğütücüden çıkan kahvenin homojenliği önemli olan.
 
homojenliği önemli olan.

Homojenlikten ziyade partiküllerin kesiliş şeklinde önemli düz yuvarlak bir yüzey ile yüZeyi girintili çıkıntılı bir yüzey düşünün. Temas alanı farklı olacağı için demlemeye etki edecektir.

Bu fark en net elek testlerinde anlaşılıyor. Elek testinde başarısız olan bir değirmen demlemede oldukça başarılı olabiliyor.
 
Geri
Üst