• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kasım 2025 - Milestones - Deneyim, Reçeteler ve Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kocakurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Golden shot güncellemesi. :P

95 ppm'lik magnezyum ağırlıklı bir su yaptım. Yukarıda yazdığım tarifte demleyince kahve çok fazla çözüldü. Sonra öğütüm kademesini 1 arttırdım, dozu da 20.5 yaptım, 25 saniyede 42 ml çıktı aldım. Bu su, çekirdeğin tatlılığını bariz bir şekilde arttırdı, aromaları biraz daha ön plana çıkarttı. Bir tık daha modern espresso gibi oldu ama yine dengeliydi. İstenmeyen hiçbir tadı yoktu.

Ekli dosyayı görüntüle 40868
Yüksek ppm kaynaklı çözünme biraz düşmüş sanki ama tat anlamında sıkıntı yoksa çözünmeyi çok da takmamak lazım.

Ben fantezi yapıyorum artık Teodoro ile french press yaptım baya sağlam oldu denemek isteyen varsa diğer öğütücüler içinde aralığı veriyor cmd de 16 klik filan
French press' filtre kağıdı geçirerek
zp6 special 2.0
95 derece su
15/225
1-) iyice kaşıkla karıştır ve 3 dakika bekle
2-) aşırı yavaşça french pressi bastır yaklaşık 1 dakika sürüyor e

Fazenda, Sitio, Trio bir haftada paketler yarıdan aşağıya indi o kadar güzel akıyorlar. ☺️

HERMETIC ORANGE BOURBON​

Melodrip​

Zp6 special 5.0 (0 burr lock )
uludağ premiuım 32ppm 99c
Hario V60 02 plastik + abaca+ filtre kağıdı
15g/250 gr oran siz değiştirebilirsiniz oldukça esnek 1/16.7 civarında yapıyorum hep zp6 ile

1-) 00:00 - 01:00 İlk Döküş 60 gr WDT ile yatağı güzelce karıştırın özellikle kenarda ıslanmamış yer kalmasın
2-) 01:00 - 01:30 İkinci döküş 100gr melodrip ile kahve yatağı etrafında hem kettledan melodripe dökerken hem de melodrip ile spiral halinde döküyoruz
2-) 01:30 - 01:45 Üçüncü döküş 250gr'ya tamamlıyoruz melodrip ile kahve yatağı etrafında hem kettledan melodripe dökerken hem de melodrip ile spiral halinde döküyoruz
3-) 02:15 civari bitiyor extraction 20% civarıydı

İnanılmaz berrak portakal tadını çok net alabildiğiniz asiditesini alabildiğiniz muhteşem bir çekirdek . Arkadan gelen tropikal meyvelerle beraber ağızda bıraktığı hissiyat mükemmel.

Bunu Diego Horta için TH3 filtre kağıdı + zp6 Special 4.0 civarlarında da yapabilirsiniz çok güzel çilek + şeker kamışı tadı aldım kahveden

Milestones – Asefa Dukamo Honey
Tertemiz ve çok keyifli. Çok katmanlı değil belki ama yorucu olmayan zarif bir kahve.

Setup
  • Dripper: Origami Air S
  • Filtre: Cafec Abaca
  • Su: Erikli – 94°C
  • Öğütüm: Comandante 23 Click
Demleme Akışı
  • 50g su → 30 saniye blooming
  • Toplam 100g su (2. döküş)
  • Ardından 50g
  • Son döküş 50g 1:50’de başlayacak şekilde tamamlıyoruz,
  • 2:40 toplam süre.
    Yani toplam pattern: 50 / 100 / 50 / 50
Asefa Dukamo kahvelerinin neyi beni bu kadar etkiliyor bilmiyorum ama o proseste bir numara var. Rumudamo’da da çok benzer şekilde hayran kalmıştım. Bu üreticinin işlediği kahveler hoşuma gidiyor.

öncelikle zafer bey'e teşekkürü borç bilirim. kendisinin de tavsiyeleri üzerine aeropress'te demlemek üzere coconut lemonade ve las palmas strawberry aldım. aeropress'e yakışan iki çekirdek, elinde olanların bir de bu ekipmanla demlemelerini tavsiye ederim. uçuran lezzetler :)

zengin bir seçki var. indirim/stok bitmeden mutlaka deneyelim dediğiniz, her zaman karşımıza çıkmayacak başka çekirdekler var mı?

öncelikle zafer bey'e teşekkürü borç bilirim. kendisinin de tavsiyeleri üzerine aeropress'te demlemek üzere coconut lemonade ve las palmas strawberry aldım. aeropress'e yakışan iki çekirdek, elinde olanların bir de bu ekipmanla demlemelerini tavsiye ederim. uçuran lezzetler :)

zengin bir seçki var. indirim/stok bitmeden mutlaka deneyelim dediğiniz, her zaman karşımıza çıkmayacak başka çekirdekler var mı?
Yemen

Merhaba neslinur hanım finca milan diego horta frinsa worka sakaro puerto gesha dark room önerebilirim. Saygılarımla

Espresso sevenlere şiddetle Teodoro’yu tavsiye ederim çok beğendim V60 da denedim orada da çok güzel sonuç verdi. Eline sağlık Zafer 🙏🏻

Espresso sevenlere şiddetle Teodoro’yu tavsiye ederim çok beğendim V60 da denedim orada da çok güzel sonuç verdi. Eline sağlık Zafer 🙏🏻
Hocam nasıl güzel sonuç aldınız? Parametreleriniz nelerdi? Hangi suyu kullandınız? Bende fazenda, Teodor ve Perfect Balance var. Hepsinden aldığım sonuç hemen hemen aynı

Buzdağı su kullanıyorum, suyu sıcak istiyor bu çekirdek, 94 derecede alıyorum espressoyu 18/40 30 saniye de alıyorum aynı şekilde perfect balance de çok tükettim oda yüksek ısı istiyor.

Hocam nasıl güzel sonuç aldınız? Parametreleriniz nelerdi? Hangi suyu kullandınız? Bende fazenda, Teodor ve Perfect Balance var. Hepsinden aldığım sonuç hemen hemen aynı
Kendim başarılı bulduğum reçetemi yazayım.
Kinu 1.4.2 öğütüm
Starseeker Super 58 Espresso makinesi
Erikli su 98 ° (manuel ekipman olduğu için demleme sırasında sıcaklık düşüyor metal teması ile)
18.5 gr kahve 44 ml çıktı 1/2.4 oran
30-35 sn civarı demleme tamamdır. Asidite ve gövdesiyle klasik espressonun katmanlı halini modern espressonun canlı tadını sunuyor. Keyifli fincanlar çıkıyor lıkır lıkır içmelik. IMG_9168.jpeg

Buzdağı su kullanıyorum, suyu sıcak istiyor bu çekirdek, 94 derecede alıyorum espressoyu 18/40 30 saniye de alıyorum aynı şekilde perfect balance de çok tükettim oda yüksek ısı istiyor.
Ben zaten sürekli olarak 94 derecede kullanıyorum. Ek olarak Buzdağı yerine Erikli Su kullanıyorum.

Ben zaten sürekli olarak 94 derecede kullanıyorum. Ek olarak Buzdağı yerine Erikli Su kullanıyorum.
Kahvede sizi rahatsız eden nedir hocam asidite mi, gövde mi yüksek ? Sanırım hepsinde benzer tatlar aldığınızı yazmıştınız bir defasında. Çekirdekler bendekilerin hepsi farklı boyutları bile farklı özellikle Teodora. Öğütücü, su devreye girer burada değişken olarak onda da su aynıymış kullandığımız anlayamadım sizin problemi.

Kahvede sizi rahatsız eden nedir hocam asidite mi, gövde mi yüksek ? Sanırım hepsinde benzer tatlar aldığınızı yazmıştınız bir defasında. Çekirdekler bendekilerin hepsi farklı boyutları bile farklı özellikle Teodora. Öğütücü, su devreye girer burada değişken olarak onda da su aynıymış kullandığımız anlayamadım sizin problemi.
Bende anlayamadım. Tüm parametreler aynı ve çıktı alma süresi bile aynı iken hepsinden aynı tadı alıyor olmak çok farklı

Geri