• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kargo Firmaları

Ben Sürat Kargo’yu bu olaylar önce de sevemedim, bu dönemde hiç sevemedim.

Pazartesi sipariş verdim, aynı gün kargoya verildi. Salı günü Ankara Aktarma’ya ulaştı. Bir daha haber alınamadı. Perşembe günü başka bir siteden başka bir sipariş yine Sürat Kargo ile kargoya verildi. Cuma günü elime ulaştı. Cumartesi’ye kadar bekledim ilk kargoyu, getirmediler.

Gönderen arkadaş şubeye gitti, durumu izah etti, Allah bilir kargo nerden çıktıysa şaka gibi hemen bilgileri güncellediler, ertesi gün de elime ulaştı. Burası şikayetvar değil, ama böyle kargo firması olmaz olsun dedirtti.

Pazartesi sipariş verdim, aynı gün kargoya verildi. Salı günü Ankara Aktarma’ya ulaştı. Bir daha haber alınamadı. Perşembe günü başka bir siteden başka bir sipariş yine Sürat Kargo ile kargoya verildi. Cuma günü elime ulaştı. Cumartesi’ye kadar bekledim ilk kargoyu, getirmediler.

Gönderen arkadaş şubeye gitti, durumu izah etti, Allah bilir kargo nerden çıktıysa şaka gibi hemen bilgileri güncellediler, ertesi gün de elime ulaştı. Burası şikayetvar değil, ama böyle kargo firması olmaz olsun dedirtti.
Durup dururken sinir stres sahibi yapıyorlar insanı:) İstanbul Anadolu yakasından yine Anadolu yakasına 5 günde teslim olursa şükrediyoruz :)
Oluruna bırakmak bu dönemde daha doğru herhalde.

Bizim burada da garip bir şekilde Sürat kargo ile diğer firmalar yer değiştirdi :D Sürat, kargolarımı 1-2 günde getiriyor, aras kargo geçen haftadan beri getirmedi :D Normalde tam tersi olurdu.

, Öncelikle sağlıklı günler dilerim. Hangi kargo firması ile çalışırsanız çalışın aldığınız ürünün deforme olduğunu hasar gördüğünü kargonuzun geciktiğini veyahut kargonuzun hiç gelmediğini göreceksiniz Hatta kapınızda Biz geldik ama siz yoktunuz olmasa da adreste bulunamadı gibi ibareler ile karşılaşacaksınız çünkü var olan sistemim ağır işçiliği ucuza mal etme gibi bir döngüsü olduğundan dolayı ucuz işçiliğin de bu şekilde hizmet alan kişiye zararları olmaktadır. Maalesef ki sistem bu şekilde işlemekte keşke verilen hizmet daha iyi olsa demekle yetiniyoruz. Dilerim yakında bu sistem kısa sürede düzelir....

Tüm zorluklara rağmen yavaş da olsa sağlıklı işleyen bir sistemin mümkün olduğuna inancımı kaybetmek istemiyorum. Örneğin 2 gün yerine 3 günde bilemedin 5 günde gelsin yoğun zamanda ama takibinde ne olduğunu/nerede olduğunu anlaşılır şekilde görelim. Adamlar "IhbarInisiYok" yazmışlar duruma ne demek belli değil, kargo aktarma istasyonunda günlerce durdu sonra biraz hareketlendi geri geldi yine aynı durum yazıyor. Arasan zaten kargo firmalarında muhatap bulana ödül veriyorlar. İnsan geç de olsa bilgi almak istiyor.
Kısacası müşteriyi muhatap alan,
sağlıklı kargo takibi yapılabilen,
Paketi sağlam getiren,
Bizi evde bulan kargo firmaları hayal olmamalı.

Kalita 185 filtreyi Sürat kargo bir haftada getiremedi. Gidip şubede ısrarla isteyince buldular.

Bu yg724 ün kapıda ödeme seçeneği de varmış.

Aynı filtreyi bu sefer o şekilde sipariş ettim ve telefonla da arayıp kutuda göndermelerini, kargoda ürünün deforme olduğunu belirttim.

Dün öğleden sonra verdiğim siparişi bugün öğlen Sürat kargo hızlıca getirdi.

Kapıda ödemenin 10 TL gibi bir ekstrası var. Kargo peşinde koşmamak için makul bir ücret...

Kalita 185 filtreyi Sürat kargo bir haftada getiremedi. Gidip şubede ısrarla isteyince buldular.

Bu yg724 ün kapıda ödeme seçeneği de varmış.

Aynı filtreyi bu sefer o şekilde sipariş ettim ve telefonla da arayıp kutuda göndermelerini, kargoda ürünün deforme olduğunu belirttim.

Dün öğleden sonra verdiğim siparişi bugün öğlen Sürat kargo hızlıca getirdi.

Kapıda ödemenin 10 TL gibi bir ekstrası var. Kargo peşinde koşmamak için makul bir ücret...
Kutuda geldi mi?

Normal zamanlarda hız konusuna çok sıkıntı yaşamasam da bugün 10. gününü doldurdu Aras'taki siparişim. Üstelik İstanbul Avrupa yakasından Anadolu'ya gelecekti sadece. Yurtiçi kargo seçeneği de olduğundan Yurtiçi'ni seçmiştim fakat Aras'a verilmiş. Çağrı merkezi hatları çalmadan kapanıyor. Kimseye ulaşamıyorum. Eğer kabul ederlerse aldığım yerden iade yapılmasını isteyeceğim, ne zaman geleceği meçhul. 5 mayıstan beri transfer merkezinde. Ayrıca Aras kargo online sipariş esnasında ödenmiş kargo ücretini teslimattan sonraki gün, mesai saatleri dışında (19:00 civarı) adrese gelerek talep etmiş bir şirket. Hem de 4.90 olarak ödenmiş ücreti 8,90 yaparak talep ettiler. Bunu 11,90 ve 9,90 şeklinde fiyatlarla daha önceki siparişlerde de (kargo ücretsiz olmasına rağmen) talep ettikleri oldu. Müşteri hizmetleri hiçbir işe yaramayan bir şirket.

Normal zamanlarda hız konusuna çok sıkıntı yaşamasam da bugün 10. gününü doldurdu Aras'taki siparişim. Üstelik İstanbul Avrupa yakasından Anadolu'ya gelecekti sadece. Yurtiçi kargo seçeneği de olduğundan Yurtiçi'ni seçmiştim fakat Aras'a verilmiş. Çağrı merkezi hatları çalmadan kapanıyor. Kimseye ulaşamıyorum. Eğer kabul ederlerse aldığım yerden iade yapılmasını isteyeceğim, ne zaman geleceği meçhul. 5 mayıstan beri transfer merkezinde. Ayrıca Aras kargo online sipariş esnasında ödenmiş kargo ücretini teslimattan sonraki gün, mesai saatleri dışında (19:00 civarı) adrese gelerek talep etmiş bir şirket. Hem de 4.90 olarak ödenmiş ücreti 8,90 yaparak talep ettiler. Bunu 11,90 ve 9,90 şeklinde fiyatlarla daha önceki siparişlerde de (kargo ücretsiz olmasına rağmen) talep ettikleri oldu. Müşteri hizmetleri hiçbir işe yaramayan bir şirket.
Aynı durumu ben de Ankara'dan Eskişehir'e gelen siparişlerimde yaşadım Aras ile. 1 haftadır transfer merkezinde bekliyor, sanıyorum Aras kargo kapasitesini çok çok çok aştı ve çöktü.

Pazar günü zil çalınıp kargo teslim edilince çok şaşırdım. Yoğunluktan dolayı bazı kargo firmaları pazar günü de çalışmaya başlamışlar. Aras ve PTT kargo pazar teslimat yaptılar.

Aras kargo bana dün yollanan ürünü bugün getirdi. Ancak ilginçtir sms bilgisi az önce ‘yola çıktı’ olarak geldi :)
Cok büyük şans gerçekten, İstanbul içi bile aras 4-5 gün, sürat 3-4, MNG 3, yurtiçi 2, PTT belirsiz olarak teslim ediliyor bana.

Teslimlerde gecikme olması konusunda anlayış göstermemiz ve empati yapmamız gerektiğine ben de tamamen katılıyorum, fakat firmaların yalan söylemesini hoşgörüyle karşılayamıyorum açıkçası.

Örneğin geçtiğimiz haftalarda Yurtiçi Kargo Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na getirmesi gereken teslimat için beni evde bulamadığını iddia edip, paketi iadeye göndermişti. Halbuki 19 Mart'tan beri evdeydim ve kapı çalsaydı duyabilirdim. İade sürecinden sonra gönderici firma aynı ürünü bir daha gönderip, yaşadığım durumu kargo firmasına aktarınca da Yurtiçi Kargo gönderim ücretini kendi karşılayıp bana ulaştırdı, fakat yalan söylenmesi hoş değildi.

Kargo aktarma merkezinden bir foto paylaşmışlar ekşi sözlükte... https://i.hizliresim.com/6f5WIo.jpg

Bir de hakikaten enteresan, 15 gündür kargosu gelmeyenler var, 2 günde ulaşanlar var. Nasıl bir çalışma yapılıyor garip ancak Türkiye'deki kargo firmalarının ne yazık ki ne deposunda ne de şubesinde düzgün bir listelemeleri ve düzenlemeleri mevcut.

Bana zamanında bir fatura gelmişti yurtiçi kargo ile, yanlışlıkla ev adresime yollanmış, şubeden gidip alacağım. 30 dakikada anca bulmuşlardı şubede dahi.

İnsanlar dışarı çıkmak istemiyor ya da çıkamıyor. Tuvalet kağıdını dahi market yerine e-ticaret üzerinden alıyor. Haliyle böyle bir duruma kargo şirketleri hazır olmadığını geçtiğimiz black friday veya 11.11 gibi kampanyalarda göstermişti.

Bir sonraki seçimde, kargo firmalarına ve e ticaret sitelerine kota ve ulaştırma konusunda ciddi yaptırım uygulayacak partiye oy vereceğim :D

Cuma günü Edirne'den çıkan kargo Yurtiçi Kargo ile Pazartesi ve Salı günleri dağıtıma çıkmasına rağmen gelemedi. Pazartesi ve Salı günü yetkili alıcıya adreste ulaşılamamıştır notu düşmüşler, herhalde kargo şirketleri iadeye düşmesin diye bu yalanı atıyor. Bugün ise hiçbir hareket yok kargoda. Yine şikayetvar'a yorum yazmak farz oldu anlaşılan.:(

Geri