• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kaliteli Değirmene geçmek tad notalarını daha çok verir mi?

Kelemen

Barista
Merhaba arkadaşlar 1.5 yıldır Vestel Taze Kahve Öğütücü isimli değirmeni kullanıyorum v60ta, 31 klikli elektronik bir değirmen 13-17 kliklerini üstüne V60 yazmışlar. Akış süresi konusunda çok klikli bir değirmenin önemli olduğunu biliyordum zaten fakat okuduğum bir yerde kaliteli bir değirmenin kahveyi satan sitelerde yazan tonla tadım notalarını almaya yardımcı olacağı, kahvenin daha lezzetli olacağı yazıyordu. Elektronik yeni bir değirmen alacaksam Fellow Ode gibi birşey alırım ama ona şuan param yok, şuan param sadece 1zpresso Q Air'a yetiyor, diğer el değirmenleri de çok uçuk fiyatlarda, Q Air'a geçersem tadda bariz bir farklılık olur mu? Mesela şuan Capadocia Arara içiyorum bitter sweetness dışında aldığım bir tadım notası yok ama lezzetli tabi kahve.

Öncelikle değirmenlerin toz üretim, parçacık boyutu, homojenlik, öğütüm esnasında çekirdeği ısıtma vs. gibi birçok yönden tada etkisi vardır fakat olmayan tatları ortaya çıkarmaz. Belli tat profillerini ön plana getirebilir. Öncelikle değirmeninizi tanıyın, sonrasında q air'ın tat profiline bakın. Ama Q Air sizi çoğu konuda üzmeyecek, hatta daha keyifli kahve içmenize sebep olacaktır.

Öncelikle değirmenlerin toz üretim, parçacık boyutu, homojenlik, öğütüm esnasında çekirdeği ısıtma vs. gibi birçok yönden tada etkisi vardır fakat olmayan tatları ortaya çıkarmaz. Belli tat profillerini ön plana getirebilir. Öncelikle değirmeninizi tanıyın, sonrasında q air'ın tat profiline bakın. Ama Q Air sizi çoğu konuda üzmeyecek, hatta daha keyifli kahve içmenize sebep olacaktır.
Hocam benim Vestel Taze Kahve Öğütücünün pek tanınılacak bir kısmı yok 31 kliği var 13-17 v60'a ayrılmış görüntü olarak Vosco öğütüclere aşırı benziyor kopya çekmişler dersiniz, Geminin dediğine göre Vosco da bu da Çin'deki belli firmaların fasonuymuş ne kadar doğru bilmiyorum.

Yukarda belirtildiği gibi değirmenin birçok etkisi var fakat elinizdeki öğütücü ile ne kadar farklı çekirdekler denediniz? Farklı tatlar diyince çünkü çok büyük oranda çekirdekte bitiyor iş, tükettiğiniz Capadocia Arara hatırladığım kadarıyla pek bir şey vadeden bir kahve değil. Belki önce çekirdek testi yapıp ondan sonra öğütücü tarafına geçilebilir gibi geldi bana naçizane.

Değirmen > diğer ekipmanların tümü.

Nitelikli kahve deneyimi için nitelikli değirmen olmazsa olmazların başında geliyor. İyi bir değirmen ile öğüttüğünüz kahveyi french press demleseniz bile keyifle içersiniz. Ama dünyanın en iyi kahve makinesine kötü bir öğütücüden çıkmış kahveyi koyarsanız verim alamazsınız. Bu genel bir yorum, Vestel için söylemiyorum.

İleride bütçeniz dahilinde en iyi değirmeni almaya çalışın. Ancak Vestel'den 1zpresso Q Air'a geçmenin de pek bir manası yok diye düşünüyorum. Daha iyi bir değirmen için uygun bütçeyi toparlayana kadar iyi kavurucuların iyi kahvelerini içerek deneyim kazanın derim... Belki onlardan yakaladığınız birkaç tadım notu size kahveleri tanımada biraz daha yardımcı olur.

Bende hem Arçelik 64mm, hem de Fellow Ode gen 2 var, aynı kalınlıkta öğütümde V60 tat profilleri tamamen farklı.

Nitelikli çekirdek almadan önce öğütücü konusunda biraz para harcamak şart. Q Air kullanmıştım, güzel bir öğütücü.

Benim de nacizane tavsiyem,nota bulmaya çalışmayın.Aklınızın bi köşesinde olsun tabi,en basitinden bu Afrika kahvesiymiş,bu doğal işlenmiş kahveymiş vs.'Hmm kavurucu bunları yazmış' dersiniz tabi ama odağınız o olmasın, tanımaya çalışın öncelikle bölgeleri,varyeteleri,işleme biçimlerini.Bir süre sonra damağınız farklı kahveler tattıkça kahvelerin tadı oturacak 'aaa bu kahvede bariz bi meyve var neydi ya?' derken bulacaksınız kendinizi.
Değirmen içinse ertelemeyin derim,bütçeniz varsa alın geçin bir commandante derim.
Dipnot:Kahveye yeni başladığınızı sandım bayadır içiyomuşsunuz aslında, değirmen farkediyor hocam,bu işi irdelemek istiyorsanız güzel değirmen şart.

Son düzenleme:
Benim de nacizane tavsiyem,nota bulmaya çalışmayın.Aklınızın bi köşesinde olsun tabi,en basitinden bu Afrika kahvesiymiş,bu doğal işlenmiş kahveymiş vs.'Hmm kavurucu bunları yazmış' dersiniz tabi ama odağınız o olmasın, tanımaya çalışın öncelikle bölgeleri,varyeteleri,işleme biçimlerini.Bir süre sonra damağınız farklı kahveler tattıkça kahvelerin tadı oturacak 'aaa bu kahvede bariz bi meyve var neydi ya?' derken bulacaksınız kendinizi.
Değirmen içinse ertelemeyin derim,bütçeniz varsa alın geçin bir commandante derim.
Dipnot:Kahveye yeni başladığınızı sandım bayadır içiyomuşsunuz aslında, değirmen farkediyor hocam,bu işi irdelemek istiyorsanız güzel değirmen şart.
Teşekkürler hocam en iyi olarak Ode Gen 2 var sanırım şuan? Espresso için T64üm var ama filtreye uymuyor fineslı öğütüyor.

Geri