• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvede ekşilik problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kahveli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Molent ile önceleri 38-39 klikte öğütüyordum ama süre çok uzuyordu. 44-46 arasına geçince normal sınırlara girdi neyseki. Su da çok fark ediyor gerçekten, hatta kettle'ın eski olması bile koku yönünden etken oluyor.

Bu arada bir başlık açmayı düşünüyordum ama buradan sorayım bilenlere; kaynamış suyun 92'de demlenmesi ile kaynamadan 92'de demlenmesi arasında tatsal bir fark olur mu? Yani suyun bazı minerali kaybolursa nasıl etkisi olur acaba? Şimdiden teşekkürler😊

Şöyle bir şey denebilir mi?

Kahvede ekşilik varsa bu ekşilik ilk yudumdan son yudumda kadar devam eder, kahve sıcakken de soğumuşken de ekşilik devam eder.

Asidite ise ilk yudumlarda mevcut iken sonlara doğru kaybolabilir.

Bu doğru mudur?

Bende yeni basladim demlemeye ve eksilik sorunu devam ediyor. Petra acme kahveden sonra şimdi de pacamara tincoffe yi denedim.

Pacamara kavrumunun 10. Günü. Yeni açtım paketi
Buzdağı sakarya su 93derecede tutmaya çalıştım. Bekleme kısımlarında isittim ocakta. 94-92 derece git gel yapti.
Comandante 23 click
20gr kahve 310gr şu(ekipmanı ısıtmak için fazla dokmusum :D )
Hariio V60 seramik dipler ve japon üretimi 100luk sari kağıt filtre
Nurgaz kaz boynu kettle. Deliklerden birini genişletip termometre taktım.

50sn booming-60gr
1:30dk da 190gr suya spin atarak tamamladım
20sn suyun çekilmesini bekledim.
2:30 dk da 310gr suya spin atarak 2-3 defa kenardaki kahvelere de dökerek tamamladim
3.20de demleme tamamlandı.

Epey ekşi oldu.

Bende yeni basladim demlemeye ve eksilik sorunu devam ediyor. Petra acme kahveden sonra şimdi de pacamara tincoffe yi denedim.

Pacamara kavrumunun 10. Günü. Yeni açtım paketi
Buzdağı sakarya su 93derecede tutmaya çalıştım. Bekleme kısımlarında isittim ocakta. 94-92 derece git gel yapti.
Comandante 23 click
20gr kahve 310gr şu(ekipmanı ısıtmak için fazla dokmusum :D )
Hariio V60 seramik dipler ve japon üretimi 100luk sari kağıt filtre
Nurgaz kaz boynu kettle. Deliklerden birini genişletip termometre taktım.

50sn booming-60gr
1:30dk da 190gr suya spin atarak tamamladım
20sn suyun çekilmesini bekledim.
2:30 dk da 310gr suya spin atarak 2-3 defa kenardaki kahvelere de dökerek tamamladim
3.20de demleme tamamlandı.

Epey ekşi oldu.
Ekşilik derken asidite değil herhalde, değil mi?

Geri