Merhabalar, ben kahve demlemeye 2-3 gün önce başladım. 10 demleme falan yaptım.
Deneme amaçlı 3-4 tane ucuz kahve aldım.
V60 ile bu kahveyi demledigim zamanlar ekşi tat alıyorum. Sebebi sizce nedir?
Tartı, değirmen, deve boyunlu kettle falan kullaniyorum. Ekipman problemim yok. Bu ekşiligin sebebi kahve mi acaba? Yoksa amatörlerin yaptığı sık hatalar var mıdır?
Kullandığım su da pınar Uludağ suyu. Migros'ta pH olarak 7'ye yakın olan su buydu.
Sadece bir keresinde demleme sürem 3'dk yi gectmisti ve o zaman eksiklik neredeyse yok olmuştu fakat acı bi kahve çıkmıştı.
Deneme amaçlı 3-4 tane ucuz kahve aldım.
Ethiopia Sidamo (250 Gram) Filtre Kahve | A Roasting Lab
Yıkama yöntemi ile işlenen, çiçeksi ve baharatsı tadıyla damaklarda enfes bir tat bırakan Heirloom cinsi çekirdeklerden oluşan Ethiopia Sidamo şimdi 250 gramlık paketiyle A Roasting Lab'de
www.aroastinglab.com
V60 ile bu kahveyi demledigim zamanlar ekşi tat alıyorum. Sebebi sizce nedir?
Tartı, değirmen, deve boyunlu kettle falan kullaniyorum. Ekipman problemim yok. Bu ekşiligin sebebi kahve mi acaba? Yoksa amatörlerin yaptığı sık hatalar var mıdır?
Kullandığım su da pınar Uludağ suyu. Migros'ta pH olarak 7'ye yakın olan su buydu.
Sadece bir keresinde demleme sürem 3'dk yi gectmisti ve o zaman eksiklik neredeyse yok olmuştu fakat acı bi kahve çıkmıştı.
Son düzenleme: