Öğleden sonra içtiğiniz aç karnına veya açlıkla tokluk arası anladıgım kadarıyla aç karnına içmeyin. Mide rahatsızlığı kronikleşirse hayat kalitesini direkt aşağıya çeken bir rahatsızlık o yüzden kronikleşmeden önlemini alın, midesinden 15 yıldır çeken biri olarak denemediğin yol kalmadı diyebilirim neredeyse 10 yıldır her sabah akşam mide koruyucu kullanırım espresso' ya bayılırım ama midem asla kabul etmez içtikten 10 dakika sonra gastrit başlar yinede bazen dayanamam moda Montag veya Suadiye Spada espressolarını 2 yudum içer nefsimi köreltirim.Günde 3 Türk kahvesi ve 1 adet V60 veya Kalita filtre kahve içerim ikiside bazen dokunuyor bazen dokunmuyor ancak dikkat etmem koşullar var, aç karnına asla içemem yemekten hemen sonra içemem gibi. Geçici olarak mide koruyucu kullanabilirsiniz ilaç almak istemezseniz kudret narı kullanabilirsiniz, şeker asidi baskılıyor kahveyi yanında snikers tarzı bir çikolata ile tuketebilirsiniz( 1 küçük parça bile yetebilir)veya ekşime başladığında bir adet kesme şeker kullanabilirsiniz bunlar benim kahve için ilaç dışında kendim için bulduğum çözümler, herkesin metabolizması bünyesi farklı sizde işe yararmı bilemiyorum ancak deneyip işe yararlıligını test edebilirsiniz.Herkese merhaba, uzunca bir süredir espresso tüketiyorum ve midemde çok büyük rahatsızlığa sebep olmuyordu. Ancak son 2 aydır düzenli bir V60 filtre tüketimim var. 1 bardak sabah kahvaltıdan sonra, 1bardak da öğleden sonra olmak üzere 2 defa tüketiyorum. Sabah içtiğim genelde tok karnına olduğumdan midemi çok rahatsız etmezken, öğleden sonra içtiğim midemi ekşitiyor ve beni rahatsız ediyor. Ağız bakımıma dikkat etmeme rağmen ağız kokusuna da sebep oluyor. Naneli şeylerle geçiştirmeye çalışsam da bunlar geçici çözüm yani kalıcı olarak çözmek istiyorum.
1 haftadır öneriler üzerine Sığla yağına başladım sabah kahvaltıdan 1 saat önce 1 çay kaşığı alıyorum. Etki edip etmediğini henüz anlayabilmiş değilim. Etki etse de ne kadar süre kullanacağım onu da bilmiyorum.
Tavsiyeleriniz nedir bu konuda. Gerçekten ilaç kullanmak zorundamıyım, daha doğal ve basit bir çözüm bulabilir miyim ? teşekkürler.
Teşekkürler hocam.. Haklısınız yaninda birşeyler yiyince ekşime olmuyor. Ancak o zamanda kilo problemi ortaya çıkıyorÖğleden sonra içtiğiniz aç karnına veya açlıkla tokluk arası anladıgım kadarıyla aç karnına içmeyin. Mide rahatsızlığı kronikleşirse hayat kalitesini direkt aşağıya çeken bir rahatsızlık o yüzden kronikleşmeden önlemini alın, midesinden 15 yıldır çeken biri olarak denemediğin yol kalmadı diyebilirim neredeyse 10 yıldır her sabah akşam mide koruyucu kullanırım espresso' ya bayılırım ama midem asla kabul etmez içtikten 10 dakika sonra gastrit başlar yinede bazen dayanamam moda Montag veya Suadiye Spada espressolarını 2 yudum içer nefsimi köreltirim.Günde 3 Türk kahvesi ve 1 adet V60 veya Kalita filtre kahve içerim ikiside bazen dokunuyor bazen dokunmuyor ancak dikkat etmem koşullar var, aç karnına asla içemem yemekten hemen sonra içemem gibi. Geçici olarak mide koruyucu kullanabilirsiniz ilaç almak istemezseniz kudret narı kullanabilirsiniz, şeker asidi baskılıyor kahveyi yanında snikers tarzı bir çikolata ile tuketebilirsiniz( 1 küçük parça bile yetebilir)veya ekşime başladığında bir adet kesme şeker kullanabilirsiniz bunlar benim kahve için ilaç dışında kendim için bulduğum çözümler, herkesin metabolizması bünyesi farklı sizde işe yararmı bilemiyorum ancak deneyip işe yararlıligını test edebilirsiniz.