• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Tshirt Projesi Sizin Fikirleriniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aykut ben. BEWE/Giftin.Co da Satış planlama yöneticisiyim.
En başta şunu söylemek isterim ki projenize uygun bir çalışmamız yok ne yazık ki
Projeniz çok güzel ancak bir kaç konuda sizlerle tecrübelerimizi paylaşmak isterim. Kumaş, tasarım baskı tipinin seçilmesi, vs.

Edit: İsterseniz yani :)

Tasarımlar çok güzel, vaziyet aldım bekliyorum :)
.net olmasa bence de daha güzel olabilir. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Aykut ben. BEWE/Giftin.Co da Satış planlama yöneticisiyim.
En başta şunu söylemek isterim ki projenize uygun bir çalışmamız yok ne yazık ki
Projeniz çok güzel ancak bir kaç konuda sizlerle tecrübelerimizi paylaşmak isterim. Kumaş, tasarım baskı tipinin seçilmesi, vs.

Edit: İsterseniz yani :)
Tabi ki çok seviniriz.

Önce tshirt kumaşından başlayayım.

Pamuk/Kumaş Kalitesi: %100 pamuklu olunca iş bitmiyor aslında. O pamuk hangi kalitede bu önemli faktör. Kumaşa yıllarınızı vermediyseniz aynı anda bir kaç farklı kumaşa dokunmadan anlayamazsınız bunu. Ürünü aldığınız kişiye güven esas burada. Ayrıca kaliteli olmayan bir kumaşa yapılan baskıda pamuğun boya tutmaması, kusması, tasarım keskinliğinin olmaması vs sorunları yaşanır.

Kumaş kalınlığı: Kumaşın kalınlığı gr olarak telaffuz edilir. 1 metrekare lik bir kumaşın ağırlığını ifade eder. Örgülerin arası daha gevşek, halk arasında "iç gösteren" kumaşlar. 80-100gr aralığında olan kumaşlar. Bu kumaşlardan üretilmiş tshirtlerin maliyeti de gramajı sebepli düşüktür.
Piyasada "sarf tshirt" olarak isimlendirilir. Kullan at tshirtler.
Tabiki görmeden bilemem ancak aldığınız fiyattaki tshirtler bana bu intibayı uyandırdı, yanılıyor olabilirim pekala..

Önerim, iyi bir tshirt e sahip olmak istiyorsanız, yıkama talimatlarına(*) uyulmasına rağmen, yıkama sonrası yamulmasın, küçülmesin, tuhaf bir şekle girmesin istiyorsanız 150gr dan aşağı kumaşları tercih etmemeniz yönünde olur.
20nci kez, 50nci kez giydiğinizde bile formunu kaybetmemiş bir tshirt iyi bir tshirttür. Örneğin 90gr lık bir tshirtü 2 ay sonra tanıyamama ihtimaliniz yüksektir.

Tasarım ve Baskı

1- Empirme baskı:
En çok kullanılan, kalıp hariç tshirt üzerindeki maliyeti en az olan baskı tipi. Avantajı, tabiiki maliyeti. Tasarım montajı, empirme baskı tekniği ile yapılmış tshirtlerin maliyeti düşüktür. Ancak yıkadıkça güneş gördükçe baskı renklerinin solmama garantisini kimse vermez. Ayrıca tasarım renk tonlarını da tam olarak yakalayamazsınız. Tasarım renkleri her zaman pastel tonlarında olur.

2- Nakış: Nakışla işlenen kumaşın kalınlığı burada önem kazanıyor. Nakış tekniğini kullanmanızı hoodie, sweatshirt gibi 250gr ve üzeri kumaşlarda tavsiye ederim. Tshirt üzerinde ilk başta güzel görünse de zamanla nakış iplerinin ağırlığı sebepli ince kumaşta sarkma olur. Dikkat ederseniz nakış kullanılan tshirtlerdeki nakış işlemesi çok küçüktür. Sol göğüste küçük bir logo vs. Sizin istediğiniz gibi büyük tasarımlarda nakış tekniğini tavsiye etmiyorum. 1 saat sonra yavaş yavaş sarkmalar başlar, göğüs ve karın bölgenizde demirden bir kalkan taşıma hissiyatı da cabası :)

3- Dijital Baskı: Bir çok dijital baskı tekniği var ancak benim kastettiğim tekstilde kullanılan printer lar. Tshirtler tek tek printer tablasına yatırılır, printer sanki bir kağıda yazıyormuş gibi tshirt üzerinde printer kafası gider gelir ve tasarımınız boya püskürtme yolu ile tshirt üzerine geçirilir. Maliyeti en yüksek olan tekniktir ancak sonucun tatmin edici olması, kullanım sonrası memnuniyetin devam etmesi, üreticinin kullandığı boya kalitesi ile ilgilidir. Yine burada da güven esas. :) Dijital baskı tekniği ile üretilmiş tshirt bir anda empirme baskı tepkisi verebilir.

Bu bilgiler ışığında hangi baskı türünü seçeceğinize karar verebilirsiniz. Size önerim, anlaşılacağı üzere, tasarımınız sebepli dijital baskı.
Özel bir proje, alelade ürünlerle olmaz düşüncesindeyim.

Sonuç olarak; kumaşı kullanacak tshirt üreticisi olarak da baskıyı yapacak firma olarak da iyi bir yer bulmalısınız.
Her ikisini aynı yerde yaptırmak zorunda değilsiniz. Tshirtleri farklı bir yerden alıp baskıyı farklı bir yere yaptırabilirsiniz.

Sevgiler.

(*) Tshirt Yıkama/Bakım Talimatı: Tshirtlerinizi her zaman soğuk ya da en düşük sıcaklıkta yıkamalı, kurutma makinasına atmamalısınız. Asarak ya da daha iyisi alttan hava alacak şekilde sererek kurutulmalıdır. Dolabınızda muhafaza ederken askı kullanmamalı, katlanmış şekilde olmalıdır.

2- Nakış: Nakışla işlenen kumaşın kalınlığı burada önem kazanıyor. Nakış tekniğini kullanmanızı hoodie, sweatshirt gibi 250gr ve üzeri kumaşlarda tavsiye ederim. Tshirt üzerinde ilk başta güzel görünse de zamanla nakış iplerinin ağırlığı sebepli ince kumaşta sarkma olur. Dikkat ederseniz nakış kullanılan tshirtlerdeki nakış işlemesi çok küçüktür. Sol göğüste küçük bir logo vs. Sizin istediğiniz gibi büyük tasarımlarda nakış tekniğini tavsiye etmiyorum. 1 saat sonra yavaş yavaş sarkmalar başlar, göğüs ve karın bölgenizde demirden bir kalkan taşıma hissiyatı da cabası :)
Açıklamanız oldukça tatmin edici olmuş teşekkürler.

Bu durumda tshirt yerine hoodie ya da sweatshirt yaptırsak nasıl olur? @NoDRaC Malum kış da geliyor 🥶

isteyenlere nakış hoodie veya sweatshirtt'e olsun ama mutlaka baskı da olsa tshirt olsun. İçimizde çok sıcak bölgelerde yaşayanlar var. 😅

.net bence de kalkabilir kahvekulubu yeterli duruyor.

Bence de sadece kahve kulübü yeterli.

Bence de kahvekulübü yeterli. Ayrıca @Giftin.Co arkadaşımızın yazdıkları beni biraz düşündürdü. Şöyle ki yapılacak nakış baskı t-shirt kumaşı üzerinde ağırlığından dolayı sarkma yapacaksa, kaliteli bir dijital baskı yaptıralım. Nakış baskı gerçekten çok güzel ama kullanışlı olmayacaksa tercih etmenin bir mantığı yok gibi.

açıkçası nakış konusu açıldığında ve sonrasında nakışı gördüğümde bu aklıma geldi benim de, ama konuya vakıf olmadığımdan, yorum yapıp bulandırmak istemedim.

.NET in çıkarılması bence de daha şık olur. birileri tarafından dağıtılmış gibi bir hissiyat verdi bana, kulübün üyelerinin yaptırıp aldığı bir t-shirt'ten ziyade. (filliboya.com gibi) 😁

isteyenlere nakış hoodie veya sweatshirtt'e olsun ama mutlaka baskı da olsa tshirt olsun. İçimizde çok sıcak bölgelerde yaşayanlar var. 😅

.net bence de kalkabilir kahvekulubu yeterli duruyor.

Kapşonsuz sweatshirt olacak aklımda. Kapşon sıkıntılı biraz. Tshirtin ağırlığı 160gr mış sordum. Baskı için çok kafa patlattık ama maalesef canlılığı yakalama şansımız yok. Bundan sonra ki tasarımlarda daha minimalist tasarımlara yoğulaşacağım :)

Numune Nakışta kırmızı ip ile beyaz ip yanlış takılmış o değişecek. Yeşil ipin tonu daha açık olacak. Kırmızının tonu daha pembeye yakın bir ton olacak. Bardağın kenarında ki beyaz kontur incelecek. Bir tane daha numune üretilecek. İsteyenler için kapşonsuz sweat seçeneğide olacak.

merhabalar,
öncelikle emeğinize sağlık

* nakış sistem seçildi mi bilmiyorum ancak nakış alanı oldukça büyük bir tasarım, vücuda haşır huşur değerek rahatsız-tahriş etme ihtimali çok yüksek. sipariş verilmeden önce mutlaka test etmek lazım (y)
* diğer hususta nakış t-shirt kumaşını kalınlaştıracaktır doğası gereği, bu da kullanan kişi de terlemeye sebep olabilir kanaatindeyim (kullandığım nakış işlemelei t-shirt ler de bu iki sorunu da yaşamıştım)

tavsiyem;

sevgili @Giftin.Co nun da bahsettiği baskı tekniği olacaktır
" 3- Dijital Baskı: Bir çok dijital baskı tekniği var ancak benim kastettiğim tekstilde kullanılan printer lar. Tshirtler tek tek printer tablasına yatırılır, printer sanki bir kağıda yazıyormuş gibi tshirt üzerinde printer kafası gider gelir ve tasarımınız boya püskürtme yolu ile tshirt üzerine geçirilir. Maliyeti en yüksek olan tekniktir ancak sonucun tatmin edici olması, kullanım sonrası memnuniyetin devam etmesi, üreticinin kullandığı boya kalitesi ile ilgilidir. Yine burada da güven esas. :) Dijital baskı tekniği ile üretilmiş tshirt bir anda empirme baskı tepkisi verebilir. "

sevgiler

Ben de net yazısının kaldırılması taraftarıyım , hatta direkt yazısız olsa daha güzel olur :)

Arkadaşlar konuyu tam olarak okursak nedem nakışa geçtiğimizi yazmıştım. Bu tasarımda maalesef emprime baskı bile yeterince canlı bir görüntü vermeyecekken, dijital baskı nasıl verebilir?

@Giftin.Co önerdiği bir yer varsa dijital baskı orada deneyebiliriz.

Basmatik.com dan yaptırdığımız dtg baskı türü maalesef orjinal tasarıma göre çok soluk çıktı. Bunları 6 sayfalık konuda tek tek anlattım.

Arkadaşlar birde bu kulüp için yapılmış bir tshirt yani gerçekten dışardan aldığınız bir ürünü giyip test ediyor musunuz :)?

Orjinal tasarıma bakarak kıyaslayın lütfen. Fotoğraftakinden daha soluk duruyor

Ekli dosyalar

• B0462C5B-2C75-49D8-82E0-7A6C507596F9.png
    B0462C5B-2C75-49D8-82E0-7A6C507596F9.png
    637.7 KB · Görüntüleme: 85
Son düzenleme:
Arkadaşlar konuyu tam olarak okursak nedem nakışa geçtiğimizi yazmıştım. Bu tasarımda maalesef emprime baskı bile yeterince canlı bir görüntü vermeyecekken, dijital baskı nasıl verebilir?

@Giftin.Co önerdiği bir yer varsa dijital baskı orada deneyebiliriz.

Basmatik.com dan yaptırdığımız dtg baskı türü maalesef orjinal tasarıma göre çok soluk çıktı. Bunları 6 sayfalık konuda tek tek anlattım.

Arkadaşlar birde bu kulüp için yapılmış bir tshirt yani gerçekten dışardan aldığınız bir ürünü giyip test ediyor musunuz :)?

Orjinal tasarıma bakarak kıyaslayın lütfen. Fotoğraftakinden daha soluk duruyor
Evet soluk duruyor ama benim hoşuma gitti desem :unsure:

Geri