• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Maskotu ve Logo Değişimleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mart ayı ile birlikte bahar mevsiminin başlaması nedeni ile logomuzu değiştirmenin zamanı gelmişti. Instagramdan bir takipçimiz olan sevgili Günberk Gülderen'in fikri ile bu logo ortaya çıktı. Logoyu elimden geldiğince yapmaya çalıştım ama yine son dokunuşları ve Toprak maskotumuzu tasarlayan sevgili @Sensei yaptı :)

Umarım beğenirsiniz. Yapabilirsek mart ayı toplu alımında sticker olarak sizlere göndermek istiyoruz.

Tasarım konusunda fikirlerinizi her zaman bizimle paylaşabilirsiniz :)

Ekli dosyayı görüntüle 9584
Bende kovboy olsam cezvesiz ve mokapotsuz gezmezdim sonuçta 😁 sticker gelirse cmd üzerinde onunda yeri hazır 😊

Mart ayı ile birlikte bahar mevsiminin başlaması nedeni ile logomuzu değiştirmenin zamanı gelmişti. Instagramdan bir takipçimiz olan sevgili Günberk Gülderen'in fikri ile bu logo ortaya çıktı. Logoyu elimden geldiğince yapmaya çalıştım ama yine son dokunuşları ve Toprak maskotumuzu tasarlayan sevgili @Sensei yaptı :)

Umarım beğenirsiniz. Yapabilirsek mart ayı toplu alımında sticker olarak sizlere göndermek istiyoruz.

Tasarım konusunda fikirlerinizi her zaman bizimle paylaşabilirsiniz :)

Ekli dosyayı görüntüle 9584
Hahah teşekkür ederim bana mention vermişsiniz :)

Ben de kovboy bir kahve çekirdeği eskizledim ama işlerden ötürü boyama şansım olmadı. İlerleyen günlerde sizinle paylaşacağım :)

Hahah teşekkür ederim bana mention vermişsiniz :)

Ben de kovboy bir kahve çekirdeği eskizledim ama işlerden ötürü boyama şansım olmadı. İlerleyen günlerde sizinle paylaşacağım :)

Forumda kullandığınız kullanıcı adını bilmediğim için İnstagram adresinizi alıntıladım. Kusura bakmayın:)

Emek fikir benim için her zaman çok önemli fikir size aitti:)

Hollywood'un yeniden ve bambaşka bir şekilde inşa ettiği, Amerika'nın kara lekelerinden biri olan kovboy, kulüp logosu oluyor ve buna güzel fikir deniyor. Arkasındaki kirliliğe bakmadan bir kelimeyi logolaştırmak zihinsel bir dezenformasyon işareti şayet bilerek yapılıyorsa değilse naif ve düşünülmemiş bir girişim. Foruma yaraşır şeyler ortaklaşa düşünülebilirdi halbuki.

Çok güzel olmuş :)

Başıma bir şey gelmeyecekse logoyu ve yazı fontlarını beğenmiyorum. Logo emoji havasında ve font da baya sıradan bir font. Kulüpte tasarımcılar varsa bir çalışma yapsalar ve hatta biz de seçsek falan. Bir fikir: kahve'nin V'si mesela pekala v60 olabilir gibi. Öneri olarak dursun bir köşede yazdıklarım, içimde kalmasın.

Hemen netten yarı arak falan çabuk bir çalışma yaptım haddim olmayarak. şöyle bir şeydi demek istediğim

Ekli dosyalar

• kahve kulübü.jpg
    kahve kulübü.jpg
    33.9 KB · Görüntüleme: 217
Başıma bir şey gelmeyecekse logoyu ve yazı fontlarını beğenmiyorum. Logo emoji havasında ve font da baya sıradan bir font. Kulüpte tasarımcılar varsa bir çalışma yapsalar ve hatta biz de seçsek falan. Bir fikir: kahve'nin V'si mesela pekala v60 olabilir gibi. Öneri olarak dursun bir köşede yazdıklarım, içimde kalmasın.
Merhaba profesyonel olarak bu sektörde çalışan ben varım. Forum için biz başka bir şeyler yapacağız.

Logoları @NoDRaC kendisi yapıyor yanılmıyorsam. Ve sabit değil belli aralıklarla durmadan değiştirdi forumun logosunu.

Bu değişebilirlik bence birçok açıdan foruma da dinamizm veriyor. Daha iyi önerileriniz olursa bence kendisi ve forum böyle şeylere çok açıktır. bir öncekini ben muhabbet ederken söyleyince sonra kendisi yaptı. Yukarıdaki yazışmalarda görebilirsiniz. Bir şey yaptığınızda da bunun da değişebilirliği olabileceğini de unutmayalım.

Eminim daha iyi önerileriniz olursa herkes sıcak bakar.

Lakin şunu belirtmeliyim taklit işler tehlikeli sulardır. Zaman zaman hiçbirşey olmayabilir. Örneğin birisi benim işlerimden birini bu şekilde kopyalarsa otomatikman telif davası da açılabilir. Örneğin yayınevlerindeki çizdiğim kitaplardan bir çizimse yayınevi tarafından dava edilebilirsiniz. Bunlar tamamen piyango. O yüzden mümkün olduğunca gerek görselde gerek fikirde kendi adımlarımızla yürümek gerekiyor...

Geri plandaki çalışmaları bilmiyorum tabii. Logonun sürekli değişmesi fikrine çok sıcak değilim açıkcası. Öneride bulunacak yetkinlikte hiç değilim ama seçicilik konusunda bir oyum her zaman hazır.

Merhaba isminiz profilde yazılı olmadığı için isminiz ile hitap edemiyorum. Logo hakkında fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim. Logo için öneriniz hiç aklıma gelmemişti. Bunu farklı projelerde hayata geçirebiliriz.

Font konusuna açıklama getirecek olursam bende sizin gibi değiştirmeyi düşünmüştüm. Bu fikrimi profesyonel tasarımcı olan ve Toprak Maskotu tasarlayan sevgili Yasemin @Sensei ile paylaştığımda fontların bir kimlik olduğunu ve çok sık değiştirilmesinin doğru olmadığını anlatmıştı. Bu bilgiden sonra gözlemlerim ve twitterdan takip ettiğim bir kaç tasarımcısının paylaşımları bunun ne kadar doğru olduğunu gösterdi. Baktığınızda bütün büyük markaların fontları neredeyse onlarca yıl değişmemiş ve yazı stilleri(font) bir bağ kuruyorsunuz. Kahve Kulübü henüz büyüme aşamasında bir oluşum olsanda zamanla adından söz ettireceğine inanıyorum. Fontun yazılış stilinin insanların aklına kazınması güzel olur.

Maskot konusuna aydınlatıcak olursak yaşı benim kadar büyük olan arkadaşlar hatırlayacaktır turkforum isimli bir forum sitesi vardı ve tasarımlarında maskot kullanıyorlardı. Bu maskotu her türlü etkinlik, organizasyon vb değiştirerek kullanabiliyorlardı. Bu fikir hep bana ilgi uyandırıcı gelmişti. Kahve Kulübü'nde maskot fikri kullanımı paylaştığımız arkadaşlar bu fikre oldukça sıcak baktılar. Sevgili Yasemin @Sensei büyük bir emekle karşılıksız olarak kulübün maskotu Toprağı tasarladı. Elimden geldiğince maskotu değiştirmeye çalışıyorum. Ve bu maskotları kendi imkanlarımızla sizlere sticker olarak gönderiyoruz.

Sevgili Günberk @schiele çok başarılı bir tasarımcı ve illustrator. Takip etmiyorsanız kendisinin instagram hesabını takip ederek yaptığı işlere bakabilirsiniz. Aklıma gelen fikirleri kendisi ile sürekli paylaşıyorum onun fikirlerini alıyorum. Tasarıma uyguluyoruz. Kamuoyu yoklaması yapıyoruz vs... Şu an üzerinde çalıştığımız çok iyi bir kaç fikir var. Sizlerinde beğenceğini umuyoruz :)

Yazının sonunda şunu belirtmek istiyorum. Kahve Kulübü gönüllük üzerine kurulmuş bir platform. Yardımcı olmak isteyen herkese kapımız sonsuza kadar açık.

yaz için yeni bir maskot vakti geldi sanki :D ne yani ayağında parmak arası terlik elinde plaj havlulu kahve çekirdeği olamaz mı? :D
3. Dalgayı temsilen surf tahtasında bir logo bizi bekliyor :)

Normalleşme süreci ile poliklinik ve ameliyatlar inanılmaz yoğun vakit bulduğumda logo değişikliği vs bir çok proje var aklımda :)

Arkadaşlar yaz logomuz aktive edilmiştir. Logoda kullandığım surf yapan kahve çekirdeği eğlence amaçlı çizilmiş bir görseldir. Herhangi bir gelenek göreneğe vb durumlara yönlendirme amacı taşımamaktadır. Ben logoyu tasarlarken çok keyif aldım umarım sizlerde beğenirsiniz.

Toprak logosunun tasarımcısı sevgili @Sensei tekrar Kahve Kulübü ailesi adına teşekkür ederim. Bu logonun çok büyük kısmında onun emeği vardır.

Ekli dosyalar

• yazlogosokahvekulübü.png
    yazlogosokahvekulübü.png
    410 KB · Görüntüleme: 103
Arkadaşlar yaz logomuz aktive edilmiştir. Logoda kullandığım surf yapan kahve çekirdeği eğlence amaçlı çizilmiş bir görseldir. Herhangi bir gelenek göreneğe vb durumlara yönlendirme amacı taşımamaktadır. Ben logoyu tasarlarken çok keyif aldım umarım sizlerde beğenirsiniz.

Toprak logosunun tasarımcısı sevgili @Sensei tekrar Kahve Kulübü ailesi adına teşekkür ederim. Bu logonun çok büyük kısmında onun emeği vardır.
agustos toplu aliminda sticker’i da olucak miii

Güzel olmuş. Ancak aklımda bir soru var. Kahve çekirdeği erkek mi kadın mı? Hetero mu yoksa başka bir yönelimi var mı? Son maskot bıyıklı bir kovboy olduktan sonra kadın olmasını isteyen bir üye vardı da ondan soruyorum.

@coffeebeansantalya @UçanHollandalı Sevgili arkadaşlar bizde çok istiyoruz sticker vermeyi ama maalesef alım sayıları çok fazla arttı ve kulübün geliri yok. Ağustos ayı firmasına teklif ederiz kabul ederlerse paketlere ekleriz. Müsait olursam ben yaptırır ilgili firmaya gönderirim.

Geri