• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Ağustos Ayı Birlikte Tadım Etkinliği CoffeeNutz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Firma: CoffeeNutz
Kahve:Etiyopya Bombe (Natural)
Kavurma Tarihi: 26.07.21
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Perfetto Drip:4
Su Markası ve Sıcaklık: Pınar (Madran) 94'
Demleme Süresi: 2'50''
Tadım Notları: Çiçeksi, tatlı, dengeli.

Reçete: 18/288, 50g 40sn blooming, tek parça 1.40'a kadar döküş. Blooming ve son döküş sonrası rao spin.

İlave Notlar: Hafif over extracted oldu, buna bağlı aftertaste'de hafif bitterlik var. Ancak buna rağmen natural bir kahveye göre oldukça dengeli. Soğudukça erik daha çok ortaya çıkıyor ancak bu demlemede çiçeksilik ve tatlılık çok daha baskın. Sonraki demlemelerde su sıcaklığı birkaç derece düşürülmeli, blooming 30sn 40g şeklinde yapılmalı.
Hocam over extract olduysa biraz bypass iyi gelir

Bombe washed ve gigesa'ya ortalama bir öğütüm kalınlığı söyler misiniz? Cmd için ;)

Firma: Coffee Nutz
Kahve: Worka Espresso Yorumu
Kavurma Tarihi: 06.08.2021
Demleme Metodu: Espresso
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Eureka Mignon Crono ince öğütüm (Cmd 7-8 civarı olabilir)
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 5lt Gaggia New Classic makine sıcaklığı
Demleme Süresi: 27sn
Tadım Notları: Baharat notası net aldım, son yudumda karanfil
İlave Notlar: 20,5 gram kahve ile 1:2,2 oranıyla 45gr çıktı hedefi (Keramo espresso reçetesi)

İlk denemede 18,5gr kahve kullanmıştım. Akış çok hızlı oldu makine basıncının yüksekliği ile birlikte (Gaggia New Classic).
2.turda 20,5 gram kahve ile akışı yavaşlattım. Harika bir krema çıktı. Tadım notalarında yazılan baharat ve karanfil net geldi. Biraz daha meyveli bir sonuç beklediğim bir çekirdekti. Şeftali için öğütüm ya da su oranını ne yapmak gerekir?

Kahve: Worka Espresso Yorumu
Kavurma Tarihi: 06.08.2021
Demleme Metodu: Espresso
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Eureka Mignon Crono ince öğütüm (Cmd 7-8 civarı olabilir)
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı 5lt Gaggia New Classic makine sıcaklığı
Demleme Süresi: 27sn
Tadım Notları: Baharat notası net aldım, son yudumda karanfil
İlave Notlar: 20,5 gram kahve ile 1:2,2 oranıyla 45gr çıktı hedefi (Keramo espresso reçetesi)

İlk denemede 18,5gr kahve kullanmıştım. Akış çok hızlı oldu makine basıncının yüksekliği ile birlikte (Gaggia New Classic).
2.turda 20,5 gram kahve ile akışı yavaşlattım. Harika bir krema çıktı. Tadım notalarında yazılan baharat ve karanfil net geldi. Biraz daha meyveli bir sonuç beklediğim bir çekirdekti. Şeftali için öğütüm ya da su oranını ne yapmak gerekir?
Suyun ppmini yükseltebilirsiniz 👋

Firma:CoffeeNutz
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + 1 Step[21]
Çekirdek Miktarı: 51 Gram
Çekirdek:Etiyopya Sidama Bombe
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:26/07/2021
Su Sıcaklığı:85°C - 87°C

Demleme Notları;

Ocakğın en küçük gözünde en harlı ile en kısık arasında demlemeyi başlatarak ilk kahve hazneye düştükten sonra en kısıka alarak su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notları;
İki kez üst üste yukarıda parametrelerini girmiş olduğum öğütüm derecesinden bir step ince denedim.Gövdesi istediğim yoğunlukta idi lakin bitter tatlar ön plandaydı.Daha yüksek sıcaklıklarda demlemeyi başlattım lakin bitter tatların önüne geçemedim.Bu nedenle öğütümü yukarıda paylaşmış olduğum öğütüm derecesine getirdim.Bitter tatlar gitti fakat yoğunluk yani gövde de kayboldu yada belkide ben demelenen kahveye fazla su ekledim şuanda onu tam olarak kestiremiyorum.Şimdi diyeceksiniz ki kahvede herşey gövde mi?Açık konuşayım benim için keyifli kahve herşeyden önce gövdesi yoğun bir kahvedir ve tadım notaları ona eşlik eder.Şimdilik kahveyi henüz keyifli hale getirmeyi başaramadım.Denemelerimi paylaşıyor olacağım.

Kahve: Worka (15gram) 1:16
Kavurma Tarihi: 11.08.2021
Demleme Metodu: V60
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Timemore C2 19 Klik
Su Markası ve Sıcaklık: 95 derece
Demleme Süresi: 3.10
Filtre: TH3

Az da olsa acılık vardı fincanda. Zaten sonlara doğru filtre tıkandı ve demleme 3.10-3.15 gibi bitti. Bir dahaki demlememde Timemore C2 21 klik deneyeceğim.

Son düzenleme:
Kahve: Etiyopya Shantawene
Kavurma Tarihi: 04.08
Demleme Metodu: Clever Dripper Hoffman Yöntemi
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante Red Clix- 48 Click
Su Markası ve Sıcaklık: Mineral eklenmiş kipa,70 ppm civarı- 96 Derece
Demleme Süresi: 3.15 dk.
Tadım Notları: Tatlı ve baharatlı limon, içtikçe içesi geliyor insanın.
İlave Notlar: Aldığım kahveler arasında favorim bu kahve oldu diyebilirim.

Kahve: Etiyopya Bombe washed
Kavurma Tarihi: 11.08
Demleme Metodu: V60 1/16 oran 4 dönüşte 240 ml tamamladım.
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante 24 Click
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı - 94 Derece
Demleme Süresi: 2.40 dk
Tadım Notları: Limonumsu bir tat aldım tam olarak tutturamadım galiba şuanlık. Kahvenin üzerinde yazan notalara pek ulaşamadım. Asidite fena değildi.

Kahve: Etiyopya Bombe washed
Kavurma Tarihi: 11.08
Demleme Metodu: V60 1/16 oran 4 dönüşte 240 ml tamamladım.
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante 24 Click
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı - 94 Derece
Demleme Süresi: 2.40 dk
Tadım Notları: Limonumsu bir tat aldım tam olarak tutturamadım galiba şuanlık. Kahvenin üzerinde yazan notalara pek ulaşamadım. Asidite fena değildi.
Merhaba @tahakucuk v60 plastik var ise 2 döküşte de deneyebilirsiniz ve sonra gerekirse click 22ye düşebilir.

Kahve: Worka Espresso Yorumu 06.08 Kavrum
Denenen Oranlar: 14=30 , 14/35 /15/30 vs
Öğütümler: Cmd Red 12,13,14,15
Makine: La Pavoni PLQ
Su: Hayat Şekerpınarı
Sonuç: Kokuda iyi, fincanda hüsran :(

Hiçbir denememde iyi bir sonuç alamadım. Tatlar hep ekşi ve acı, aslında potansiyeli olan bir çekirdek olduğunu hissettiriyor ama fincandaki sonuç keyiften çok uzak.
Kokusu güzel, fincan kremalı, tatta meyvemsi bir yapı var; fakat ekşi, ekşiliği gidermek için inceye, yüksek basınca, sıcaklığa ya da çıktı oranını artırmaya gidince de bitterlik artıyor ama ekşilik de olduğu gibi kalıyor.
Aynı günkü kavrumdan olumlu sonuç alabilenlerin önerilerine açığım. Şu haliyle tekrar sipariş edeceğim bir çekirdek değil.

Son düzenleme:
Kahve: Burundi Kayanza Businde Station Honey
Kavurma Tarihi: 06-08-2021
Demleme Metodu: Kalita wave - 185
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Jx-pro 3.3
Su Markası ve Sıcaklık: Buzdağı damacana su , 92~94 derece
Firma Tadım Notları: Tatlı kırmızı meyveler, dengeli asidite, meyve suyu gövdesi

20 gr. Kahve , 320 ml. su. 50 ml. ilk döküş ve 30 sn. blooming süresi sonrası 2 (135 - 135) parçalı döküş ile demlemeyi bitirdim, acılık veya ekşilik yok, gövde dengeli, aldığım tat yoğun diyebileceğim ve rahatsız etmeyen vişne tadı veya ona benzettim , yoğun vişnenin normalde keskinliği olur, bazen rahatsızda eder fakat bunda hissettiğim vişne tadı tatlımsı içtikçe içesi geliyor insanın, kavrum herzamanki gibi homojen ve başarılı tek dikkatimi çeken biraz fazla toz üretiyor fakat bunun fincana olumsuz yansımasını hissetmedim.

İş yoğunluğundan kahveleri istediğim gibi demleme imkanım olmadı fakat bombe (nat) gerçekten başarılı.Akılda ve damakta kalıcı. El Salvador her an içilebilir, bal gibi…Özellikle Bombe tekrar alınası…Hediye Kenya için teşekkür ederim @Ömer Aydın :)

İş yoğunluğundan kahveleri istediğim gibi demleme imkanım olmadı fakat bombe (nat) gerçekten başarılı.Akılda ve damakta kalıcı. El Salvador her an içilebilir, bal gibi…Özellikle Bombe tekrar alınası…Hediye Kenya için teşekkür ederim @Ömer Aydın :)
Afiyet olsun Utku Bey, uzun süredir takipçimizsiniz, bunları duymak güzel :)

Kahve:etiyopya guji gigesa naturel
Kavurma Tarihi:06.08.2021
Demleme Metodu:
hario v60
Değirmen ve Öğütüm:
tımemore c2 19 kilik
Su Markası ve Sıcaklık:
buzdağı 90,95 derece
Demleme Süresi:
2.50 saniye
Tadım Notları:
şu ana kadar içtiğim en tatlı kahve diyebilirim özellike tatlılığı çilek tatlılığına yoğunluğu ve ağızda bıraktığı etkide kremaya benziyor bergamot araması alamadım ama bana daha çok çilekteki o tatlılığı anımsattı

Firma:CoffeeNutz
Demleme Ekipmanı:Bialetti Venüs 10 Cup[Mokapot]
Değirmen:1ZPresso JX PRO
Öğütüm Derecesi:2 Tam Tur + Yarım Step[20.5]
Çekirdek Miktarı: 51 Gram
Çekirdek:Etiyopya Sidama Bombe
İşleme:Natural
Kavrum Tarihi:26/07/2021
Su Sıcaklığı:87°C - 88°C

Demleme Notları;

Ocakğın en küçük gözünde en harlı ile en kısık arasında demlemeyi başlatarak ilk kahve hazneye düştükten sonra en kısıka alarak su kahve renginden beyaza döndükten kısa bir süre sonra soğuk su dolu kaba mokapot'u oturtarak demlemeyi sonlandırdım.

Tadım Notaları;
Mokapot demlemelerimde genellikle yarım stepleri kullanmam lakin bu kez tam olarak kullanmanın vakti ve zamanı gelmiş.Aradığım ve arzuladığım gövdeye sonunda kavuştum.Ardından gelen ve soğudukça damağımda bıraktığı tadı sevmeye başladım.Kahve demlendikten sonra eklenecek suyu pek sevmiyor.Bu nedenle benim gibi gövde seven kişiler çok su eklemeyin gövdeyi yitirebilirsiniz.Kahve sıcak haldeyken ve soğumaya yüz tuttuğunda bitter tatlar geliyoe.Bu yüzden çok sıcak değilken ve çok soğumadan tüketin.

Kahveyi içerken keyif aldım lakin bir gigesa natural yada nensebo refisa yada burundi honey gibi yeniden temin etmek isteyeceğim bir çekirdek olmayacak.Fakat denemekten mutluluk duydum.

Bu çekirdeğin yanlış hatırlamıyorsam birde espresso yorumu vardı.Belkide ayın son günlerinde onu deneyebilirim.

Geri