• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü 1.Yıl Dönümü Toplu Alımı Coffea Circulor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bana da 34.45 TL vergi çıktı :)

1:1:1 oranını açıklayacak biri var mı? Ivica linki paylaşmış ama aramızda okumak için çok tembel olanlar var :sleep:

20/300, 1/15, cmd 28 klik... 1er dk.da 20sn.lik 100'er ml. spiral döküşler, bitiş 03:00... Su sıcaklığı 93-95°C... bunlar başlangıç referanslari tabii, siz kendinize göre yorumlarınız...
Bu reçetede Orkun Üstel'in reçetesindeki gibi kenara yapışanları dahil etmek için direkt kenarlara su döküyor muydunuz? Yoksa klasik kenarlara yaklaşmadan döküşler mi?

Bu reçetede Orkun Üstel'in reçetesindeki gibi kenara yapışanları dahil etmek için direkt kenarlara su döküyor muydunuz? Yoksa klasik kenarlara yaklaşmadan döküşler mi?

Bu tarz döküşte su çok fazla yükselmeyeceği için kenarlarda çok fazla kahve yapışmayabilir.

Suat beyin söyledigi gibi su pek yükselmeyince kenarlara gitmeye gerek kalmıyor. Bu tarif Ivica'nın dünya şampiyonalarinda koçluğunu yaptığı defalarca Slovakya demleme sampioyonu olmuş olan Veronika Galova Vesela'nın da kullandığı recete... Ivica miktar değişse de ayni oranlari ve süreleri tavsiye etmişti, sadece ogutum kalınlığı ile oynamayi önermişti.

bana da 34.45 TL vergi çıktı :)

1:1:1 oranını açıklayacak biri var mı? Ivica linki paylaşmış ama aramızda okumak için çok tembel olanlar var :sleep:

20/300, 1/15, cmd 28 klik... 1er dk.da 20sn.lik 100'er ml. spiral döküşler, bitiş 03:00... Su sıcaklığı 93-95°C... bunlar başlangıç referanslari tabii, siz kendinize göre yorumlarınız...

Bu reçetede bazen yataktaki su erken çekiliyor.

Örneğin 1. dakikadan itibaren 20 saniye boyunca 100 ml su döktük. Bazı demlemelerimde süre 1:40-1:45'lere geldiğinde yataktaki su tamamen çekilmiş oluyor.

Bunun önüne geçmek için öğütümü incelttiğim zaman, bu sefer toplam süre 3 dakikayı aşıyor. Yani önerilen sürelerde bitişi yapamıyorum.

@mimds bu konuyla ilgili Ivica ile fikir alışverişin oldu mu abi?

Kahveler için önerilen degassing süresi nedir arkadaşlar ?

Bu reçetede bazen yataktaki su erken çekiliyor.

Örneğin 1. dakikadan itibaren 20 saniye boyunca 100 ml su döktük. Bazı demlemelerimde süre 1:40-1:45'lere geldiğinde yataktaki su tamamen çekilmiş oluyor.

Bunun önüne geçmek için öğütümü incelttiğim zaman, bu sefer toplam süre 3 dakikayı aşıyor. Yani önerilen sürelerde bitişi yapamıyorum.

@mimds bu konuyla ilgili Ivica ile fikir alışverişin oldu mu abi?
Olmadı ama kendisiyle IG üzerinden direk temas kurabilirsin... bence bir iki tik incelt, fazla gitme derim... degassing için 10 gunden itibaren rahatlikla tuketebilirsiniz...

Kavurma tarihini paketi açma yerine yazmışlar arkadaşlar.

kusura bakmayın ben anlayamadım.

0-20 sn arası 100 ml, 1:00-1:20 arası 100 ml, 2:00-2:20 arası 100 ml şeklinde mi oluyor? 3 dkda bitmesini hedefleyip ona göre inceltip kalınlaştıracağız diye mi yorumlamalıyız.

Ben ptt’den takip edince alıcı adı soyadı benim adımın soyadımın baş harflerine uymuyor. Sıkıntı yaratır mı? Ayrıca gönderenin ve alıcının da baş harfleri aynı gözüküyor? Sizde nasıldı bu kısımlar?
Bende de benzer şekilde. Gönderici de alıcı da ivica sanırım şu durumda. Gümrükten çıktı gözüküyor ama vergi tutarı da girilmemiş. İade mi yollanıyor ne yapıyorlar anlamadım. Ayrıca ağırlık 500 gram girilmiş. Yurtdışı alımında tecrübeli olanlar aydınlatabilir mi, telaşlanacak bir durum var mı :D

Ekleme: Bir süre sonra durum torba kapandı olarak değişti ve 236.95 TL vergi çıktı..

Ekli dosyalar

• 815A5421-9546-4E2C-9582-7BC6F839F742.png
    815A5421-9546-4E2C-9582-7BC6F839F742.png
    365.4 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
Bende de benzer şekilde. Gönderici de alıcı da ivica sanırım şu durumda. Gümrükten çıktı gözüküyor ama vergi tutarı da girilmemiş. İade mi yollanıyor ne yapıyorlar anlamadım. Ayrıca ağırlık 500 gram girilmiş. Yurtdışı alımında tecrübeli olanlar aydınlatabilir mi, telaşlanacak bir durum var mı :D
Ekran görüntüsünü koyduğunuz gönderi sizin ise gözüküyor direk https://gonderitakip.ptt.gov.tr/ üzerinden...

Arkadaşlar gümrük sorunuyla ilgili PTT ile görüştüm, istpstgm@ticaret.gov.tr adresine fatura, ödeme yapılan kredi kartı ekstresiyle e-posta atmamız halinde durum incelenerek önümüzdeki hafta çözülebileceğini, bu süreçte kargo geldiğinde vergi itirazım var diyerek teslim almamamızı, aksi takdirde sürecin çok uzayacağını bildirdiler,

benim kargo da saat 1 gibi güncellendi ve gümrükten çıktı 34.72 TL olarak, yüksek çıkan tutarları aynı memur gümrüklendiriyor muhtemelen

Reçetedeki su ve kahve oranını 2 ile çarpıp, süreyi aynı tutup 2 fincanlık demleme yapmak mümkün müdür?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri