melih ismail
Barista
Benimde 34.72 TL vergi çıktığı gözüküyor şükür 
20/300, 1/15, cmd 28 klik... 1er dk.da 20sn.lik 100'er ml. spiral döküşler, bitiş 03:00... Su sıcaklığı 93-95°C... bunlar başlangıç referanslari tabii, siz kendinize göre yorumlarınız...bana da 34.45 TL vergi çıktı
1:1:1 oranını açıklayacak biri var mı? Ivica linki paylaşmış ama aramızda okumak için çok tembel olanlar var![]()
Bu reçetede Orkun Üstel'in reçetesindeki gibi kenara yapışanları dahil etmek için direkt kenarlara su döküyor muydunuz? Yoksa klasik kenarlara yaklaşmadan döküşler mi?20/300, 1/15, cmd 28 klik... 1er dk.da 20sn.lik 100'er ml. spiral döküşler, bitiş 03:00... Su sıcaklığı 93-95°C... bunlar başlangıç referanslari tabii, siz kendinize göre yorumlarınız...
Bu reçetede Orkun Üstel'in reçetesindeki gibi kenara yapışanları dahil etmek için direkt kenarlara su döküyor muydunuz? Yoksa klasik kenarlara yaklaşmadan döküşler mi?
Suat beyin söyledigi gibi su pek yükselmeyince kenarlara gitmeye gerek kalmıyor. Bu tarif Ivica'nın dünya şampiyonalarinda koçluğunu yaptığı defalarca Slovakya demleme sampioyonu olmuş olan Veronika Galova Vesela'nın da kullandığı recete... Ivica miktar değişse de ayni oranlari ve süreleri tavsiye etmişti, sadece ogutum kalınlığı ile oynamayi önermişti.Bu reçetede Orkun Üstel'in reçetesindeki gibi kenara yapışanları dahil etmek için direkt kenarlara su döküyor muydunuz? Yoksa klasik kenarlara yaklaşmadan döküşler mi?
bana da 34.45 TL vergi çıktı
1:1:1 oranını açıklayacak biri var mı? Ivica linki paylaşmış ama aramızda okumak için çok tembel olanlar var![]()
20/300, 1/15, cmd 28 klik... 1er dk.da 20sn.lik 100'er ml. spiral döküşler, bitiş 03:00... Su sıcaklığı 93-95°C... bunlar başlangıç referanslari tabii, siz kendinize göre yorumlarınız...
Olmadı ama kendisiyle IG üzerinden direk temas kurabilirsin... bence bir iki tik incelt, fazla gitme derim... degassing için 10 gunden itibaren rahatlikla tuketebilirsiniz...Bu reçetede bazen yataktaki su erken çekiliyor.
Örneğin 1. dakikadan itibaren 20 saniye boyunca 100 ml su döktük. Bazı demlemelerimde süre 1:40-1:45'lere geldiğinde yataktaki su tamamen çekilmiş oluyor.
Bunun önüne geçmek için öğütümü incelttiğim zaman, bu sefer toplam süre 3 dakikayı aşıyor. Yani önerilen sürelerde bitişi yapamıyorum.
@mimds bu konuyla ilgili Ivica ile fikir alışverişin oldu mu abi?
20/300, 1/15, cmd 28 klik... 1er dk.da 20sn.lik 100'er ml. spiral döküşler, bitiş 03:00... Su sıcaklığı 93-95°C... bunlar başlangıç referanslari tabii, siz kendinize göre yorumlarınız...
Tam da öyle...kusura bakmayın ben anlayamadım.
0-20 sn arası 100 ml, 1:00-1:20 arası 100 ml, 2:00-2:20 arası 100 ml şeklinde mi oluyor? 3 dkda bitmesini hedefleyip ona göre inceltip kalınlaştıracağız diye mi yorumlamalıyız.
Bende de benzer şekilde. Gönderici de alıcı da ivica sanırım şu durumda. Gümrükten çıktı gözüküyor ama vergi tutarı da girilmemiş. İade mi yollanıyor ne yapıyorlar anlamadım. Ayrıca ağırlık 500 gram girilmiş. Yurtdışı alımında tecrübeli olanlar aydınlatabilir mi, telaşlanacak bir durum var mıBen ptt’den takip edince alıcı adı soyadı benim adımın soyadımın baş harflerine uymuyor. Sıkıntı yaratır mı? Ayrıca gönderenin ve alıcının da baş harfleri aynı gözüküyor? Sizde nasıldı bu kısımlar?
Ekran görüntüsünü koyduğunuz gönderi sizin ise gözüküyor direk https://gonderitakip.ptt.gov.tr/ üzerinden...Bende de benzer şekilde. Gönderici de alıcı da ivica sanırım şu durumda. Gümrükten çıktı gözüküyor ama vergi tutarı da girilmemiş. İade mi yollanıyor ne yapıyorlar anlamadım. Ayrıca ağırlık 500 gram girilmiş. Yurtdışı alımında tecrübeli olanlar aydınlatabilir mi, telaşlanacak bir durum var mı![]()
Reçetedeki su ve kahve oranını 2 ile çarpıp, süreyi aynı tutup 2 fincanlık demleme yapmak mümkün müdür?20/300, 1/15, cmd 28 klik... 1er dk.da 20sn.lik 100'er ml. spiral döküşler, bitiş 03:00... Su sıcaklığı 93-95°C... bunlar başlangıç referanslari tabii, siz kendinize göre yorumlarınız...