• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve için Termos Hk.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mete35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mete35

Barista
İsim
Metehan
Daha fazla  
İsim
Metehan
Değirmen
Comandante c40 mk4
Ekipmanlar
Comandante c40 mk4, v60, hiroia
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
İzmir
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Ödemiş
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Tire
Herkese merhaba. 2 adet kahve demlemelerim için termos almak istiyorum. İşte malum kahve yapamıyorum. Bir kaç konu inceledim ama konular birleşik olmadığı için kafamda soru işaretleri oluştu. Fellow carter, Zojirushi, stanley benim gördüklerim. Tecrübelerinizi ve önerilerinizi bekliyorum dostlar 😊

Fellow kullanıcısıyım yaklaşık 1 aydır, her gün 200 ml kahve taşıyorum. Karaca'nın vs termoslarıyla kıyaslayınca o metalik tat kesinlikle olmuyor. Sadece beklemiş ve hava almayan bir kahvenin tadı ne kadar değişirse o kadar değişiyor ki bu rahatsız edici olmuyor. Sabah 8'de demlenilen kahve de 2-3'e kadar sık sık içilmesine rağmen gayet sıcak kalıyor.

Koku sorunu sebebiyle fellow kullanamadım, fakat plastik aparatı fırınlayarak sorunu çözdüğünü söyleyen arkadaşlar var ama ben o işe girmedim, Zojirushi' den epey memnun olanlar var forumda aratarak bulabilirsiniz belki yorumları.

2 haftadır falan Zojurishi kullanıyorum nerdeyse her gün. Oldukça memnunum. Tat/koku geçirmemesi, kolay temizlenmesi ve diğer termoslara göre daha hafif ve taşınabilir olması memnun kaldığım diğer yönleri. Kampa falan götürmek gibi bir niyetiniz varsa biraz hassas kalabilir. Sıcak tutma konusunda bi tık fazla iyi, bardağa dökmeden içmek pek mümkün olmuyor birkaç saat içinde içecekseniz, bu da duruma göre bi eksi olabilir. Artık biraz soğumasını bekleyip öyle koyuyorum termosa kahveyi ki içebileyim istediğim zaman.

2 haftadır falan Zojurishi kullanıyorum nerdeyse her gün. Oldukça memnunum. Tat/koku geçirmemesi, kolay temizlenmesi ve diğer termoslara göre daha hafif ve taşınabilir olması memnun kaldığım diğer yönleri. Kampa falan götürmek gibi bir niyetiniz varsa biraz hassas kalabilir. Sıcak tutma konusunda bi tık fazla iyi, bardağa dökmeden içmek pek mümkün olmuyor birkaç saat içinde içecekseniz, bu da duruma göre bi eksi olabilir. Artık biraz soğumasını bekleyip öyle koyuyorum termosa kahveyi ki içebileyim istediğim zaman.
Peki zojurishi termosun hangi modelini kullanıyorsunuz?

SM-SR60 olması lazım. Galiba aralarında sadece tasarım ve kapak farklılığı var ürünlerinde. Buna benzer bi gönderi vardı forumda aratıp bulabilirsiniz hocam.
Tat ve koku kalıntısını almamak ve metal kokusunun içeceğinize geçmemesi için önerebileceğim şuan satışta olan modellerimiz aşağıdakilerdir;
SM-TA
SM-ZA
SM-SR
SM-SD
SM-TAE

Modeller arasında sadece tasarım farklılıkları mevcut. Sıcak - Soğuk tutma süreleri tamamıyla aynıdır. Örneğin TA ve TAE serileri renk ve üzerindeki görsel tasarım farklılığı yine TA ve SR serileri arasındaki fark kapak ve renk olarak. Fiyat farklılığı firmanın fiyat politikasıyla alakalı bir durum.

Direk firmanın ağzından aldığım yazıyı paylaştım, linktekinde de var non-stick kaplama.

Hocam selam

Bemde de Zojurishi nin kaplamalı modeli var ancak kahve tadı acayip değişiyor içinde.
Evde anında içtiğim kahvenin lezzeti 10sa burda 3 4 falan ancak.
Benim mi beklentim farklı bilmiyorum ama en çok önerilen markada bile kahve berbat bir hale dönüşüyor, tad konusunda hiç memnun değilim.

Hocam selam

Bemde de Zojurishi nin kaplamalı modeli var ancak kahve tadı acayip değişiyor içinde.
Evde anında içtiğim kahvenin lezzeti 10sa burda 3 4 falan ancak.
Benim mi beklentim farklı bilmiyorum ama en çok önerilen markada bile kahve berbat bir hale dönüşüyor, tad konusunda hiç memnun değilim.
Bekledikçe tadının değişmesi normal ama çelikteki gibi çelik tadı geçirmemesi bence güzel baya. Hep taze demlenmiş gibi bir tat beklemek gerçekçi değil bence ama yine de dışarda/ofiste içilebilecek çoğu kahveden daha tatmin edici olduğunu düşünüyorum. Cold brew taşırken tatta pek bir fark olmadığını düşünüyorum bu arada sıcaktan farklı olarak.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim dostlar. Bir afet fellow bir adet zojurishi alacağım ikisini deneme fırsatım olsun, fikir sahibi olunca forumda bulunan arkadaşlara yardımım olur🙂

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim dostlar. Bir afet fellow bir adet zojurishi alacağım ikisini deneme fırsatım olsun, fikir sahibi olunca forumda bulunan arkadaşlara yardımım olur🙂
Çok kişi yorumlarını yazmış sizin kararınız öncesinde ama ben de yaklaşık bir yıldır bir fellow bir zojirushi kullanıyorum. Ve iyi ki böyle tercih etmişim. Fellow sanki tadı daha iyi veriyor ve kolay temizleniyor. Buna karşın kalın yapısı taşıması ve kapak yapısıyla tek elle kullanımı zor ve diğerine göre daha ağır. Zojurishi ise hafif daha uzun süre sıcak tutuyor ve tek elle çok pratik. Her iki termosta da çok uzun süre istediğim sıcaklıkta kalıyor kahve hatta çoğu zaman biraz daha soğuması için kapaklarını açık bırakıyorum.

Geri