Coffeeworm
Barista
Belki Şerif bey kahvenin demlenmesi ya da öğütülmesi hususunda fikir verip yardımcı olabilir.
Anlaşılan kimse memnun kalmamış.
Anlaşılan kimse memnun kalmamış.
şu anki tekniğiniz, demleme reçeteniz ve suyunuz hakkında bilgi verir misiniz?Bu alımda çok fazla çekirdek aldığım için bir kısmını vakumlayıp buzluğa atmıştım. Geçenlerde olan Ankara buluşması için bu çekirdeği buzluktan çıkardım ve bugünkü demlemeyle birlikte elimde kalan son Kahve Fabrikası Toplu Alımı çekirdeklerini bitirmiş oldum. Bu çekirdeği toplu alımdan sonra denediğimde de beğenmiştim ama hem demleme tekniğimi geliştirmemden dolayı hem de kullandığım suda yaptığım iyileştirmeden dolayı şu an son bardağı yavaş yavaş içiyorum
. Acaba geçmişte demlediğim kaç çekirdeği potansiyelinden uzak bir şekilde değerlendirdim
.
şu anki tekniğiniz, demleme reçeteniz ve suyunuz hakkında bilgi verir misiniz?
Yöntem: V60- blooming + iki döküş
Öğütüm: Comadante 20 click
Su: Modifiye Buzdağı, 120 ppm civarı- 94 derece
Oran: 1/16,6- 18/300
Filtre: Cafec Traditional
Yapılış: 50 ml su ile 30 saniye blooming (suyu döktükten sonra sert spin) , 1.00' a kadar 200 ml'e tamamlama (suyu döktüten sonra hafif spin), 15 saniye bekleme ve kalan suyu 1.30'a kadar kenarda kalan kahveleri toplayarak dökme, 10 saniye akışa izin verme ardından hafif spin. 2.20 civarı demleme bitti.