• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Fabrikası Colombia Resguardo Inga Aponte (Honey Process) Tadım Notları ve Reçeteler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kavrum Tarihi: 27.05.2020
Kavrum Profili: City plus
Değirmen: Comandante 25 klik
Filtre: Kalita 185
Demleme yöntemi: Kalita 175 Seramik 0:00-0:45 93 gr blooming, ardindan 3 esit dokus, 3:20 civari demleme bitti.
Oran: 31/465
Su: 94° Vakiftasdelen
Tadım notları: Tatli ve eksiligi ayni anda hissettiren bir bardak ortaya cikti. Limonun eksimsi ama tatli hali, asitidesi hoş, gövdesi orta ama rahatsız etmeyen, after taste ise balımsı bir şekilde hissettirdi. Bekledikçe güzelleşen bir kahve olduğu kesin. @Kdundar kalita ile daha iyi sonuc aldigini soylemisti. Kesinlikle katiliyorum.

Bu alımda çok fazla çekirdek aldığım için bir kısmını vakumlayıp buzluğa atmıştım. Geçenlerde olan Ankara buluşması için bu çekirdeği buzluktan çıkardım ve bugünkü demlemeyle birlikte elimde kalan son Kahve Fabrikası Toplu Alımı çekirdeklerini bitirmiş oldum :D. Bu çekirdeği toplu alımdan sonra denediğimde de beğenmiştim ama hem demleme tekniğimi geliştirmemden dolayı hem de kullandığım suda yaptığım iyileştirmeden dolayı şu an son bardağı yavaş yavaş içiyorum :D. Acaba geçmişte demlediğim kaç çekirdeği potansiyelinden uzak bir şekilde değerlendirdim :).

Bu alımda çok fazla çekirdek aldığım için bir kısmını vakumlayıp buzluğa atmıştım. Geçenlerde olan Ankara buluşması için bu çekirdeği buzluktan çıkardım ve bugünkü demlemeyle birlikte elimde kalan son Kahve Fabrikası Toplu Alımı çekirdeklerini bitirmiş oldum :D. Bu çekirdeği toplu alımdan sonra denediğimde de beğenmiştim ama hem demleme tekniğimi geliştirmemden dolayı hem de kullandığım suda yaptığım iyileştirmeden dolayı şu an son bardağı yavaş yavaş içiyorum :D. Acaba geçmişte demlediğim kaç çekirdeği potansiyelinden uzak bir şekilde değerlendirdim :).
şu anki tekniğiniz, demleme reçeteniz ve suyunuz hakkında bilgi verir misiniz?

şu anki tekniğiniz, demleme reçeteniz ve suyunuz hakkında bilgi verir misiniz?

Yöntem: V60- blooming + iki döküş
Öğütüm: Comadante 20 click
Su: Modifiye Buzdağı, 120 ppm civarı- 94 derece
Oran: 1/16,6- 18/300
Filtre: Cafec Traditional
Yapılış: 50 ml su ile 30 saniye blooming (suyu döktükten sonra sert spin) , 1.00' a kadar 200 ml'e tamamlama (suyu döktüten sonra hafif spin), 15 saniye bekleme ve kalan suyu 1.30'a kadar kenarda kalan kahveleri toplayarak dökme, 10 saniye akışa izin verme ardından hafif spin. 2.20 civarı demleme bitti.

Genelde kahvelerimi blooming + iki döküş şeklinde demliyorum. Buna ilave olarak teknikten diğer kastım da el becerimin (döküş konusunda) gelişmiş olmasıydı.

Geri